:PUOLUSTUSVOIMAT: Alkeis- ja peruslentokoulutuksen palvelusopimus vuodelle 2020

medium_PatriaPilotTraining_0618_07

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on valtuuttanut puolustusvoimat tekemään hankinta-sopimuksen alkeis- ja peruslentokoulutuksen palvelusta Patria Aviation Oy:n kanssa. Sopimus sisältää lentokoulutuksen lisäksi koulutuksen edellyttämän kaluston ylläpidon.

Hankinta liittyy ilmapuolustuksen kehittämisohjelmaan ja lentokoulutuksen alakehittä-misohjelmaan. Hankinta kohdistuu Vinka- ja Grob-kalustoon. Hankinnan kokonaisarvo on noin 6,3 miljoonaa euroa. Hankinta sisältää palvelusopimuksen ajalle 1.1.-31.8.2020 sekä option ajalle 1.9.-31.12.2020.

Patria siirtää osan siviililentokoulutuksesta Espanjan Cordobaan

DA-40

Patria on päättänyt siirtää nykyisin Pirkkalassa yksimoottorisella DA40-kalustolla toteutettavan alkeislentokoulutuksen osuuden Espanjan Cordobaan. Pirkkalaan jää siviiliohjaajiakoulutuksen teoria- ja simulaattorikoulutus sekä DA42-koneella annettava monimoottori- ja mittarilentokoulutus. Suunnitelmien mukaan Patrian koulutustoimintaa ja muuta huoltotoimintaa Pirkkalassa tullaan jatkossa kasvattamaan.

”Muutoksen tarkoituksena on turvata suunnitellun ammattilentäjäkoulutuksen kasvun edellytykset tulevaisuudessa. Keskeinen muutosta puoltanut tekijä on Espanjan lentosää, joka mahdollistaa tehokkaan alkeiskoulutuksen toteuttamisen läpi vuoden sekä lentokaluston käyttöasteen merkittävän kasvattamisen. Tavoitteenamme on nostaa koulutuskapasiteettia nykyisellä koulutuskalustollamme ja valmistautua myös kasvuun lisääntyvien kansainvälisten lentoyhtiöasiakkuuksien myötä”, kertoo lentokoulutuksesta vastaava johtaja Jyrki Myyryläinen.

”Henkilöstöä siirtyy jo toukokuussa pysyvästi Espanjaan valmistelemaan tulevaa toimintaa. Talven aikana Cordobassa toteutettiin viikon mittainen harjoitus, jossa lennettiin useita eri lentokoulutusohjelman mukaisia lentoja. Saatujen kokemuksien perusteella päästiin varmuuteen, että alkeiskoulutus on toteutettavissa tehokkaasti ja turvallisesti suunnitellun konseptin mukaisesti”, Myyryläinen jatkaa.

Lentotoiminta Cordobassa aloitetaan tulevan kesän aikana. Ensimmäisenä Espanjassa lentokoulutuksen aloittaa parhaillaan ohjaajavalintavaiheessa oleva Norran kurssi. Siirrettävä koulutus on jatkossakin osa Patria Pilot Training Oy:n toimintaa, joka toteutetaan liikenne- ja viestintävirasto Traficomin valvonnassa. Lentokaluston huolto Espanjassa on suunniteltu hankittavan paikalliselta toimijalta.

Finnair avaa uudenlaisen liikennelentäjien koulutusohjelman Patrian kanssa

12832396_1005163132864668_818528043579833167_n

Finnair ja Patria Pilot Training ovat solmineet sopimuksen uusien liikennelentäjien kouluttamisesta. Sopimuksen mukaan Patria toteuttaa MPL eli Multi-Crew Pilot License -koulutusohjelman Finnairille yhdessä Finnair Flight Academy Oy:n kanssa.

Ensimmäinen uuden yhteistyön mukainen kurssi alkaa jo tämän vuoden lopulla. Vuosittain on tarkoituksena aloittaa kolme uutta, puolitoista vuotta kestävää kurssia. Opintojen alkuvaihe toteutetaan Tampere-Pirkkalan uudessa koulutuskeskuksessa, jonne Patria Pilot Training siirtää toimintansa Malmilta tämän vuoden lopulla.

Koulutuksen hyväksyttävästi läpäisseet saavat Finnairista työpaikkalupauksen ja suoran reitin Finnairin Airbus A32S -lentokoneen perämiehen tehtäviin. Oppilailta ei edellytetä aikaisempaa ilmailualan kokemusta.

“Olemme iloisia tästä yhteistyöstä. Finnairin kiihdytetyn kasvustrategian ja kasvavan A350-laivastomme myötä lentäjätarpeemme kasvaa tulevina vuosina merkittävästi. MPL-yhteistyömme Patrian kanssa luo rinnakkaisen koulutusväylän nykykoulutukselle. Nämä yhdessä tarjoavat laadukkaat koulutusmahdollisuudet lentäjiksi haluaville ja yhteistyö vastaa Finnairin tulevien vuosien rekrytointitarpeisiin. Strategiamme antaa hyvät mahdollisuudet päästä lentämään eri Airbus-lentokonetyyppejä ja edetä uralla aina kapteeniksi ja kouluttajaksi saakka”, sanoo Finnairin lentotoiminnan johtaja Jari Paajanen.

”Olemme hyvin tyytyväisiä aloittaessamme yhdessä Finnairin kanssa suunnitellun ja yhteistyönä toteutettavan liikennelentäjien koulutuksen. Tämä ensimmäinen Suomessa toteutettava MPL-koulutusohjelma on olennainen lisä Patrian kattavaan lentokoulutustarjontaan, ja tuo lentäjän ammatin yhä useamman ulottuville”, kertoo Patria Pilot Trainingin toimitusjohtaja Mikko Paronen.

Finnair Flight Academy toteuttaa koulutusohjelman Airbus-tyyppikoulutusvaiheen Vantaalla.

”MPL–koulutusohjelma tarjoaa erinomaisen lähtökohdan liikennelentäjän uralle. Koulutuksessa käytetään perinteistä lentokoulutusta ja modernia simulaatiotekniikkaa, joilla oppilas koulutetaan suoraan Finnairin ohjaamomiehistön jäseneksi lentämään Finnairin A320-sarjan koneita perämiehenä”, selventää Finnair Flight Academyn toimitusjohtaja Ari Kuutschin.

Patria valmis vastaamaan tulevaisuuden lentäjäkoulutustarpeisiin

11017374_840811425966507_8331672511021641901_o

Ammattilentäjiä kouluttava Patria Pilot Training -oppilaitos on valmis vastaamaan Suomen mahdolliseen ilmailualan ja ammattilentäjien kysynnän kasvuun omalla koulutustarjonnallaan. Nykyisin Malmin lentoasemalla toimiva oppilaitos muuttaa vuonna 2017 uusiin toimitiloihin Tampere-Pirkkalan lentoasemalle. Patria Pilot Training on kouluttanut satoja kotimaisia ja myös lukuisia ulkomaisia oppilaita liikennelentäjiksi perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Patrialla on laaja koulutusohjelmatarjonta, joka sisältää muun muassa lentoyhtiöille suunnatun Multi-Crew Pilot Licence (MPL) -ohjelman.

Patrialla on käytössään yksi Euroopan moderneimmista koulukonelaivastoista, johon kuuluvat peruslentokoulutukseen käytettävät Tecnam P2002 JF -lentokoneet, Cirrus SR22-mittarikoulutuskoneet sekä monimoottoriset Diamond DA-42NG -lentokoneet.

Patria Pilot Training mukana Finland International Airshow’ssa 15.-16. elokuuta

11234989_873975582650091_3766005185750560502_o

Patria Pilot Training –oppilaitos on esillä Finland International Airshow –tapahtumassa, joka järjestetään 15.-16. elokuuta Helsingissä Malmin lentoasemalla. Lentonäytöksissä ovat esillä muun muassa Suomen Ilmavoimat sekä erilaisia taitolentoryhmiä. Patria Pilot Training osallistuu lentonäytökseen omalla osuudellaan, jossa on nähtävillä oppilaitoksen moderni lentolaivasto – Tecnam P2002JF, Cirrus SR22, Diamond DA42 ja Sbach 342.

Lentonäytöksen lisäksi Patria Pilot Trainingilla on tapahtuma-alueella oma esittelypisteensä, jossa oppilaitoksen opettajat kertovat lentokoulutuksesta ja vastaavat yleisön kysymyksiin. Nähtävillä ovat myös Patrian koulukoneet. Paikan päällä lauantaina 15.8. klo 10.00 yleisöllä on mahdollisuus osallistua lentokoulutuksen pääsykokeiden ensimmäiseen osioon 2.11.2015 alkaviin opintoihin. Kaikki lentäjätestin suorittaneet saavat lipun lentonäytökseen.

Kokeisiin voi ilmoittautua lähettämällä sähköpostia osoitteeseen pilot.info@patria.fi tai lähettämällä inbox-viestin Facebookissa.

Tapahtuma alue on avoinna klo 10.00-19.00 molempina päivinä. Lentonäytökset alkavat klo 11.00.

Korkeatasoinen koulukonekalusto

Patrialla on käytössään yksi Euroopan moderneimmista koulukonelaivastoista. Helsinki-Malmin lentoasemalla toimivalla koululla on yhdeksän peruslentokoulutukseen käytettävää Tecnam P2002 JF -lentokonetta sekä kolme Cirrus SR22-mittarikoulutuskonetta. Lisäksi käytössä on kaksi monimoottorista Diamond DA-42NG -lentokonetta. Patria on modernin kalustonsa ansiosta ainoa lentokoulu Suomessa, jossa oppilaat lentävät kaikki koululentonsa nykyaikaisilla lasiohjaamoilla varustetuilla lentokoneilla.

Perusvaatimuksena ammattiopinnoille on normaali terveys, ylioppilas- tai vastaava peruskoulutus sekä miehillä asevelvollisuuslain mukaisesti suoritettu palvelus. Perusvaatimukset täyttävät hakijat kutsutaan valintakokeisiin, joissa pääpaino on ammattiin liittyvissä soveltuvuustesteissä. Kurssien aloituspäivämäärät, hakuohjeet ja muut lisätiedot löytyvät osoitteesta www.patria.fi. Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia.

Kazakstanista opiskelijoita jälleen Patrian lentokoulutukseen

11017374_840811425966507_8331672511021641901_o

Kazakstanin siviili-ilmailuakatemia ja Patria ovat allekirjoittaneet jatkosopimuksen ammattilentäjäkoulutuksesta järjestyksessään toiselle oppilasryhmälle. Ammattilentäjäkoulutus perustuu tasavallan presidentti Sauli Niinistön valtiovierailulla Kazakstanissa allekirjoitettuun aiesopimukseen vuonna 2013.

Patria kouluttaa vuoden 2016 loppuun mennessä 14 kazakstanilaista oppilasta, jotka valittiin noin 50 hakijan joukosta. Opiskelu alkaa teoriajaksolla, ja kesäkuussa 2015 oppilaat tulevat Suomeen lentokoulutukseen. Oppilaat koulutetaan eurooppalaisten määräysten mukaisesti ansiolentäjän lupakirjatasolle monimoottori- ja mittarilentokelpuutuksin. He saavat myös täyden liikennelentäjäteoria- sekä ohjaamoyhteistyökoulutuksen.

”Olemme erittäin tyytyväisiä saatuamme kansainväliselle koulutuksellemme jatkosopimuksen Ilmailuakatemiasta. Sopimus on osoitus asiakkaamme luottamuksesta koulutuksemme tasoon”, sanoo Patria Pilot Trainingin toimitusjohtaja Mikko Paronen.

Patria Pilot Training on johtava eurooppalainen ilmailualan oppilaitos, joka on kouluttanut satoja ammattilentäjiä perustamisvuodestaan 1998 lähtien. Suomalaisten oppilaiden lisäksi Patria Pilot Training on kouluttanut myös Pietarin siviili-ilmailuyliopiston lentäjäoppilaita. Patrian lentokoulutusorganisaation erikoistarjontaan kuuluu lentoyhtiöille suunnattu Multi-Crew Pilot License (MPL) sekä muut yritysasiakkaille räätälöidyt ratkaisut. Oppilaitoksella on käytössään huippumoderni lentokoulutuskalusto.

Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia, joka on kansainvälinen puolustus-, turvallisuus- ja ilmailualan luotettu elinkaaren tukipalvelujen ja teknologiaratkaisujen tuottaja. Konserni toimii Suomen lisäksi muun muassa Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Puolassa, Yhdistyneissä Arabiemiraateissa, USAssa ja Etelä-Afrikassa. Konsernissa toimii 2 800 ammattilaista.

Patria mukana Finland International Airshow 2014 -tapahtumassa

412961_373387736042214_99886499_o

Patria osallistuu 16.-17.8.2014 Helsinki-Malmin lentoasemalla järjestettävään Finland International Airshow  -tapahtumaan. Patria esittelee tapahtumassa yksityis- ja harrastelentäjäkoulutustaan. Patrian esittelypisteessä voi tutustua Malmilla sijaitsevan Patria Pilot Training –lentokoulun koulutustarjontaan ja opettajiin sekä moderneihin lentokoneisiin. Tapahtuma-alue on auki lauantaina klo 10.00-23.00 ja sunnuntaina klo 10.00-18.00.

Lauantaina 16.8. klo 11.00–15.00 yleisöllä on paikan päällä mahdollisuus osallistua veloituksetta ammattilentäjäkoulutuksen valintakokeiden ensimmäiseen osioon, joka sisältää englannin kielen sekä matematiikan ja fysiikan kokeet. Osallistuminen valintakokeeseen ei vaadi ennakkoilmoittautumista. Valintakokeet tähtäävät ensisijaisesti marraskuussa alkavalle ammattilentäjäkurssille, mutta valintakokeeseen voivat osallistua myös muut hakijat.

Korkeatasoinen koulukonekalusto

Patrialla on käytössään yksi Euroopan moderneimmista koulukonelaivastoista. Helsinki-Malmin lentoasemalla toimivalla koululla on yhdeksän peruslentokoulutukseen käytettävää Tecnam P2002 JF -lentokonetta sekä kolme Cirrus SR22-mittarikoulutuskonetta. Lisäksi käytössä on kaksi monimoottorista Diamond DA-42NG -lentokonetta.

Perusvaatimuksena ammattiopinnoille on normaali terveys, ylioppilas- tai vastaava peruskoulutus sekä miehillä asevelvollisuuslain mukaisesti suoritettu palvelus. Perusvaatimukset täyttävät hakijat kutsutaan valintakokeisiin, joissa pääpaino on ammattiin liittyvissä soveltuvuustesteissä. Kurssien aloituspäivämäärät, hakuohjeet ja muut lisätiedot löytyvät osoitteesta www.patria.fi. Patria Pilot Training on osa Patria-konsernia.

Tutustu Finland International Airshow’n ohjelmaan osoitteessa www.finlandairshow.fi