Airbus kiihdyttää A320:n tuotantoa

d94deb1ded

A330-tuotantoa muokataan NEO-malleihin siirtymistä varten

Airbus on päättänyt nopeuttaa A320-lentokoneiden tuotantotahtia 50 lentokoneeseen kuukaudessa vuoden 2017 ensimmäisestä neljänneksestä vastatakseen markkinoiden kysyntään.

A330-koneiden tuotantomäärä muuttuu kuuteen kuukaudessa vuoden 2016 ensimmäisestä neljänneksestä. Tuotantolinjalla valmistaudutaan uusien A330neo-mallien valmistukseen.

“Lentokonevalmistajana meidän on työntekijöidemme, kumppaneidemme, asiakkaidemme ja sijoittajien takia ennakoitava markkinoiden kysyntää, pystyttävä toimittamaan koneita ja hallitsemaan tulojamme”, koneohjelmista vastaava johtajaDidier Evrard sanoo.

“A320-perhe – sekä CEO että NEO – menestyvät hyvin. Siksi arvioimme tiiviissä yhteistyössä toimitusketjumme kanssa tuotantokykyämme löytääksemme sopivimman tuotantotahdin. Laajarunkokoneissa muutamme A330-tuotantoa valmistautuessamme NEO-koneiden tuotantoon. Samaan aikaan A350 XWB:n tuotantoa nopeutetaan tiiviisti.”

A320-koneperhe on maailman myydyin kapearunkokoneiden perhe: Airbus on myynyt niitä yli 11 500 ja toimittanut yli 6 400 kappaletta 317 asiakkaalle.

Yhtiön laajarunkokoneisiin kuuluvat monipuolinen A330, sitä suurempi A350 XWB ja kaksikerroksinen A380. Yhdessä ne kattavat lentoyhtiöiden kaikki laajarunkokoneiden tarpeet alueellisille, keskipitkille ja pitkille reiteille.