Flybe Nordic -yrityskaupalle kilpailuviranomaisen hyväksyntä

Kilpailu- ja kuluttajavirasto on hyväksynyt Finnairin osakkuusyhtiön Flybe Nordic AB:n osakkeita koskevan kaupan, jossa Flybe UK Ltd:n 60 %:n osuus Flybe Nordicin osakekannasta siirtyisi StaffPoint Holding Oy:lle ja Oy G.W. Sohlberg Ab:lle (GWS). Kaupan aiesopimuksesta tiedotettiin 7.1.2015, ja kaupan toteutuessa StaffPointin omistusosuus Flybe Nordicista on 45 %, GWS:n 15 % ja Finnairin 40 %. Kaupan odotetaan toteutuvan helmikuun alkupuolella.

Flybe Nordic omistaa kokonaan suomalaisen tytäryhtiönsä ja alueellisen lentämisen operoinnista vastaavan Flybe Finlandin osakekannan. Flybe Finland operoi tällä hetkellä Finnairin puolesta lentoja Helsingistä useisiin kotimaan ja Euroopan kohteisiin sopimuslentämisenä. Lisäksi Flybe Finland lentää omalla riskillään viiteen kotimaan kohteeseen sekä Tarttoon Virossa ja Norrköpingiin Ruotsissa.