Flybe Finlandin yhteistoimintaneuvottelut päätökseen

tghsvsuuqrvvdzbfq7vm

Flybe Finlandin yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet 7.12.2014. Yhtiö aloitti lokakuussa koko henkilökuntaa koskevat yhteistoimintaneuvottelut tavoitteenaan kannattavuuden parantaminen.

Neuvottelujen tuloksena toteutetaan organisaatiomuutos, jonka myötä irtisanottavien määrä vähentyi enintään 25 henkilöön aiemmin arvioidun 90 henkilön sijaan. Vähennyksiä tullaan tekemään huollon, lentävän henkilökunnan ja toimistotyöntekijöiden keskuudessa. Irtisanottavia tuetaan uudelleentyöllistymisohjelmalla.

Toteutettavilla organisaatiomuutoksilla saadaan aikaan pitkän aikavälin säästöjä. Muutos myös tehostaa ja selkeyttää organisaatiota niin, että jatkossa yhtiö pystyy vastaamaan entistä paremmin muuttuvan toimintaympäristön asettamiin haasteisiin.

Flybe Finland on toiminut Suomessa elokuusta 2011 saakka ja noussut tänä aikana Suomen suurimmaksi kotimaan lentoliikenteen operaattoriksi. Yhtiöllä on tällä hetkellä kahdeksan omaa reittiä ja lisäksi se operoi merkittävää osaa Finnairin kotimaan ja Euroopan lennoista.

Brittiläinen Flybe Plc on ilmoittanut luopuvansa Flybe Finlandin emoyhtiön Flybe Nordicin omistajuudesta ja myyvänsä 60 prosentin omistusosuutensa mahdolliselle uudelle osakkeenomistajalle tai Finnair Oyj:lle, joka omistaa loput 40 prosenttia osakekannasta. Kaupan ehtona on Suomen kilpailuviranomaisten hyväksyntä. Kauppa pyritään toteuttamaan vielä tämän vuoden puolella. Omistussuhteiden muuttumisella ei ole vaikutuksia Flybe Finlandin toimintaan ja lentotoiminta tulee jatkumaan normaalisti omistajajärjestelyistä huolimatta.