Lappeenrannan kansainvälisiin lentoyhteyksiin muutoksia kevään aikana

medium_terminaali_lennonjohto

Finavia Oyj

Irlantilaisen lentoyhtiö Ryanairin ja Lappeenrannan liiketoiminnat Oy:n markkinointiyhteistyösopimukseen on tulossa muutoksia. Neuvottelut ovat vielä kesken, mutta muutoksilla on vaikutuksia Lappeenrannan kansainvälisiin lentoyhteyksiin.

Ryanair on ilmoittanut lopettavansa Düsseldorfin Weezen lennot kokonaan talvikauden jälkeen, ja Barcelonan Gironaan Ryanair lentää vuoden 2015 aikana vain heinäkuussa. Ryanairin kanssa tehty nykyinen sopimus on voimassa 31.3.2016 asti.

Erityisasiantuntija Markus Lankinen Wirma Lappeenranta Oy:stä kertoo, että Wirma käy neuvotteluja uusien lento-operaattoreiden saamiseksi Lappeenrantaan. Useisiin eri toimijoihin on jo oltu yhteydessä, jotta nykyiset matkustajamäärät saadaan pidettyä ja pitkällä tähtäimellä lentojen kokonaismäärää ja matkustajavolyymia lisättyä.

Neuvottelut liittyvät keskeisesti Lappeenrannan kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton käynnistämään lentokentän kehittämisyhteistyöhön.

Lappeenrannan kaupunginjohtaja Kimmo Jarva pitää Ryanairin lentojen vähenemistä valitettavana, mutta uskoo vahvasti Lappeenrannan lentokentän tulevaisuuteen.

”Jo sijaintinsakin perusteella Lappeenrannan lentokenttä on vetovoimainen. Uskon, että nyt käynnistetyn kehitystyön tuloksena syntyvä maakunnallinen säätiöpohjainen kenttä lisää sen houkuttelevuutta ”, Jarva ennakoi.

Maakuntahallitus hyväksyi Wirma Lappeenranta Oy:n kehityshankkeen kokouksessaan 17.11.2014. Tavoitteena on, että Lappeenrannan lentokentän liikennemäärät ja reittivalikoimat saadaan kasvamaan, kun kenttä siirtyy tavoiteaikataulun mukaisesti kaupungin ja Etelä-Karjalan liiton perustaman säätiön omistukseen 1.1.2016.

Etelä Karjalan liiton myöntämän kehittämisprojektin tavoitteena on valmistella uuden operointiyhtiön hallinnollista rakennetta ja aloittaa itsenäisen lentoaseman operaatioita siten, että lentoaseman turvallinen toiminta jatkuu keskeytyksettä ja lentoliikenteen kasvu käynnistyy mahdollisimman nopeasti. Projektin päälliköksi on valittu Lappeenrannan lentokentän lentoasemapäällikkö Petteri Lehti. Lehti jää työlomalle Finaviasta ensi vuoden alussa ja työskentelee Wirman palveluksessa 1.1.‒30.6.2015 välisen ajan.