Tjäreborgin lentoyhtiölle kuusi uutta lentokonetta

ojkdtqfny03wtynjqjcd

Tjäreborgin lennot Gran Canarialle, Teneriffalle ja Madeiralle lennetään upouusilla Airbus A321-koneilla. Uusilla koneilla lennetään Helsingistä, Oulusta, Kuopiosta, Vaasasta ja Tampereelta Kanariansaarille sekä Helsingistä Madeiralle.

Pohjoismaiden suurin tilauslentoyhtiö Thomas Cook Airlines Scandinavia, joka on Tjäreborgin sisaryhtiö, uusii lentokalustoaan ja ottaa käyttöön kuusi upouutta Airbus A321-konetta. Tämän lisäksi muiden käytössä olevien lentokoneiden matkustamot uusitaan ja niihin laitetaan uudet istuimet sekä uudet viihdejärjestelmät. Uusien koneiden myötä pystyy Tjäreborg panostamaan matkustusmukavuuteen ja kaikki Thomas Cook Airlinesilla lennettävät lennot SuomestaKanariansaarille ja Madeiralle lennetään marraskuun lopusta lähtien pääsääntöisesti uusilla Airbus A321-koneilla.

Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel on innoissaan uudesta lentokalustosta. – Nyt voimme  tarjota asiakkaillemme Suomen uusimman lentokaluston. Suurten koneinvestointiemme ansiosta suomalaisten lomailijoiden lentomatka lomakohteisiin sujuu entistä mukavammin.

Kuusi uutta lentokonetta rakennetaan Airbus-tehtaalla Hampurissa ja viimeisinkin uusista koneista toimitetaan lentoyhtiölle helmikuun puoliväliin mennessä. Koneiden siivet on varustettu kärkisiivekkeillä, nk. sharklet’eilla, joiden ansiosta polttoaineen kulutus vähenee yli neljä prosenttia, joka on linjassa Thomas Cook Airlinesin saaman ISO 14001 -ympäristösertifikaatin kanssa.

– Kaksi ensimmäistä uutta lentokonetta on jo toimitettu lentoyhtiölle. Oulusta, Kuopiosta ja Vaasasta lähtevät Kanariansaarten lentomme on lennetty jo lokakuusta lähtien uusilla A321-koneilla. Tampereelta on alettu lentää uusilla koneilla marraskuun puolivälistä lähtien. 24.11.2014 lähtien lennetään Helsingistä Madeiralle ja Kanariansaarille lähtevät lennot uusilla lentokoneilla ja marraskuun loppuun mennessä lennetään pääsääntöisesti kaikki Suomesta lähtevät Thomas Cook Airlinesin lennot uusilla koneilla, sanoo Tjäreborgin toimitusjohtaja Regina Sippel.

print_kWCVzyIVO2

– Kaikkiin koneisiin tulee ultraohuet ergonomiset Recaro-istuimet, joiden ansiosta matkustaja saa noin neljä senttimetriä enemmän jalkatilaa,
sanoo Thomas Cook Airlines Scandinavian toimitusjohtaja Torben Østergaard

Kuusi uutta A321-konetta korvaavat lentoyhtiön neljä 211-paikkaista A321-konetta ja kaksi
177 -paikkaista A320-konetta. Uusien koneiden lisäksi uudistetaan lentoyhtiön A330-koneiden matkustamot. Koneiden ekonomiluokan istuimet korvataan englantilaisilla Acro-istuimilla ja Royal-luokan istuimet korvataan erityissuurilla istuimilla, jotka toimittaa saksalainen Zim. Jokaisen tuolin selkänojaan asennetaan yhdeksän tuumaiset näytöt elokuvien katsomiseen ja lentotietojen seuraamiseen.

A321-koneen ominaisuudet:

  •   Miehistö: kaksi ohjaajaa + viisi matkustamohenkilökunnan jäsentä
  •   Matkustajamäärä: 212
  •   Maksimi lentokorkeus: 10.000 metriä
  •   Maksimi lentokantama: 6.900 km
  •   MTOW (suurin lentoonlähtömassa): 93,5 tonnia
  •   Viihdejärjestelmä: kyllä
  •   Polttoainetta säästävät siivekkeet (sharklets)
  •   2 x CFM 56-5B 3/3 äänenvaimentimella varustetut moottorit. Moottorin vetovoima 33.000lb.
  •   Digitaaliset IFE Rockwell Collins dPaves -kuvaruudut 10 tuuman monitoreilla katossa
  •   Koneeseen on asennettu yksi ylimääräinen tankki lentomatkan pituuden lisäämiseksi.