Helsinki-Vantaa maailman 3. paras kenttä lentoaan odottaville matkustajille

medium_check-in_200

Kansainvälinen lentoasemien lepo- ja nukkumismahdollisuuksia arvioiva SleepingInAirports.com-sivusto on valinnut Helsinki-Vantaan maailman kolmanneksi ”uniystävällisimmäksi” lentoasemaksi heti Singapore Changin ja Soulin Incheonin jälkeen.

Helsinki-Vantaa on sijoittunut tällä lentoasemien mukavuutta ja viihtyisyyttä mittaavalla listalla kärkikastiin aiemminkin. Viime vuoteen verrattuna sijoitus on jälleen noussut.

– Olemme Finaviassa tehneet pitkäjänteisesti työtä sen eteen, että vastapainoksi suurten eurooppalaisten kenttien kiireelle ja hälinälle Helsinki-Vantaan matkustajilla olisi mahdollisuus mahdollisimman stressittömään ja rauhalliseen matkustukseen, sanoo tuoreista tutkimustuloksista iloitseva lentoasemajohtaja Ville Haapasaari .

Hänen mukaansa 1/3 lentomatkustajista valitsee vaihtokentän sen maineen tai omien aikaisempien kokemuksiensa perusteella.

Vaakakupissa painavat koneen vaihtamisen helppouden ja luotettavuuden lisäksi monipuoliset palvelut kuten ilmainen wifi, rauhalliset lepo- ja työskentelyalueet sekä monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut.

SleepinginAirports kehuu Helsinki-Vantaata innovatiiviseksi ja vaihtomatkustajaystävälliseksi lentoasemaksi. Hyvien lepomahdollisuuksien ja monipuolisten palveluiden lisäksi sivusto nostaa esille viime kesänä toteutetun TravelLabin.

– Tavoitteenamme on parantaa asiakaskokemusta. Tätä työtä olemme tehneet yhdessä matkustajien kanssa ottamalla heidät mukaan kehitystyöhön ja hyödyntämällä sosiaalisen median tuomia mahdollisuuksia, Haapasaari sanoo

Uusia konsepteja on ideoitu ja testattu yhdessä matkustajien kanssa Quality Hunters ja TravelLab -hankkeissa. Ne ovat poikineet uusia palveluita kuten joogastudion, Kainuu-lepotilan, kirjanvaihtopisteen ja taidegallerian, jotka myös sivusto mainitsee perusteluissaan.

SleepingInAirports.com -sivustolla on 18 vuoden ajan arvioitu lentoasemien palveluita ja mukavuutta lentoaan odottavan matkustajan näkökulmasta.