Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkuu: lennot Lontoon Gatwickin kentältä Yhdysvaltoihin käynnistyivät

majxsypvrtsqazxlxlnn

Norwegian juhlii tällä viikolla kaikkien aikojen ensimmäisiä lentojaan Lontoon Gatwickin lentokentältä Yhdysvaltoihin. Keskiviikkona lähti Norwegianin ensimmäinen lento Gatwickista Los Angelesiin ja tänä iltana nousi ilmaan yhtiön ensimmäinen lento Lontoosta New Yorkiin. Perjantaina iltapäivällä on vuorossa Norwegianin avajaislento Gatwickistä Fort Lauderdaleen. Kaikki avajaislennot ovat lähes loppuunmyytyjä.

Jatkona Norwegianin menestyksekkäille suorille kaukolennoille Skandinavian ja Yhdysvaltojen sekä Skandinavian ja Aasian välillä käynnistyvät Norwegianin kaukolennot nyt myös Isossa-Britanniassa.

Sekä britit että amerikkalaiset ovat ottaneet uudet reitit erittäin hyvin vastaan. Kaikilla avajaislennoilla Lontoon Gatwickista kolmeen Yhdysvaltojen kaupunkiin Los Angelesiin, New Yorkiin ja Fort Lauderdaleen lähes kaikki 787 Dreamlinerin 291 paikkaa ovat täynnä.

– Olemme erittäin iloisia voidessamme juhlia ensimmäisiä kaukolentojamme kautta aikojen Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen välillä. Matkustava yleisö ansaitsee edullisia lentohintoja ja joustavia lippuja Atlantin yli. Transatlanttisia markkinoita ovat hallinneet liian pitkään muutamat suuret lentoyhtiöt, joiden lippujen hinnat ovat kohtuuttoman korkeita ja lippujen joustavuus rajoitettua, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Olemme todella tyytyväisiä palvelumme saamaan vastaanottoon Ison-Britannian markkinoilla. Useat tulevien kuukausien lennot ovat jo täyteen varattuja. Uskomme tämän todistavan sen, että laadukkaita ja samalla edullisia lentoja tarjoavan lentoyhtiön tuloa markkinoille on odotettu jo pitkään, hän lisää.

– Norwegianin päätös aloittaa lennot Pohjois-Amerikan merkittäviin kaupunkeihin, mukaan luettuna New York ja Los Angeles, antaa matkustajille mahdollisuuden todelliseen vaihtoehtoon ja kohtuuhintaiseen matkaan. Lanseeraus osoittaa Dreamliner-lentokoneiden muuttavan pelin luonnetta lentomatkustamisessa. Dreamlinerissa on vanhemman sukupolven koneita vähemmän matkustajapaikkoja, ja se on siksi vähemmän riippuvainen transfer-matkustajista, jatkaa Lontoon Gatwickin lentokentän toimitusjohtaja Stewart Wingate.

Norwegianin kaukolentotoiminta
Norwegian aloitti kaukolentotoimintansa vuonna 2013. Se oli ensimmäinen halpalentoyhtiö, joka tarjosi lentoja Euroopan ja Yhdysvaltojen välillä. Norwegian laivastossa tulee olemaan 17 Dreamlineria, joista seitsemän on tällä hetkellä käytössä. Lisäksi Norwegian ottaa yhden Dreamlinerin vastaan vuoden 2014 aikana. Yhtiö suunnittelee laajentavansa kaukolentolaivastoaan vielä useammalla 787 Dreamlinerilla.

Norwegianin kaukolentoreitit:

New York (JFK): Oslo (OSL), Tukholma (ARN), Kööpenhamina (CPH), Bergen (BGO) ja Lontoo (LGW)
Fort Lauderdale (FLL): Oslo (OSL), Tukholma (ARN), Kööpenhamina (CPH) ja Lontoo (LGW)
Los Angeles (LAX): Oslo (OSL), Tukholma (ARN), Kööpenhamina (CPH) ja Lontoo (LGW)
San Francisco (OAK): Oslo (OSL) ja Tukholma (ARN)
Orlando (MCO): Oslo (OSL)
Bangkok (BKK): Oslo (OSL) ja Tukholma (ARN)