Uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitetaan ensimmäistä kertaa New Yorkiin öljynjakeluputkiston kautta

Uusiutuvaa lentopolttoainetta toimitettiin turvallisesti New Yorkin LaGuardian lentoasemalle Colonial- ja Buckeye-öljynjakeluputkistojen kautta, jotka ovat keskeinen osa Yhdysvaltain energiainfrastruktuuria. Vähäpäästöistä lentopolttoainetta käytetään Delta Air Linesin lennolla. Kyseessä on mullistava hetki uusiutuvan lenttopolttoaineen kehitystyössä ja jakelussa Yhdysvaltain itärannikolla.

”Uusiutuva lentopolttoaine on tehokkain työkalu, joka meillä on käytettävissä alamme päästöjen vähentämiseksi”, sanoo Pamela Fletcher, Chief Sustainability Officer, Delta. ”Nämä toimet näyttävät, miten olemassa olevaa infrastruktuuria voidaan hyödyntää uusiutuvan lentopolttoaineen kuljettamiseen itärannikon lentoasemille ja käyttää päästöjen vähentämiseen. Kyseessä on kriittinen askel matkalla kohti tulevaisuuden kestävämpää lentomatkustamista.”

Delta Air Linesin, Nesteen, Colonial Pipelinen ja Buckeye Partnersin välinen yhteistyö on osoitus uusiutuvan lentopolttoaineen elinvoimaisuudesta pitkällä aikavälillä ja ilmailualan matkasta kohti nettonollapäästöjä. Mikä tärkeintä, se osoittaa, että uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan toimittaa mihin tahansa paikkaan, jonne kulkee fossiilisen lentopolttoaineen kuljetukseen tarkoitettu putki.

Uraauurtavaa toimitusta ja lentoa tukee New Yorkin ja New Jerseyn satamavirasto, joka on ensimmäinen yhdysvaltalainen liikennevirasto, joka on sitoutunut Pariisin ilmastosopimukseen ja vauhdittaa uusiutuvien polttoaineiden käyttöä edelläkävijänä.

”New Yorkin ja New Jerseyn satamavirasto tiedostaa, että uusiutuvan lentopolttoaineen käytön lisääminen ja tehostaminen on keskeinen osa lentomatkustuksen päästöjen vähentämistä, ja olemme sitoutuneet tukemaan lentoyhtiöitämme tässä siirtymässä”, sanoo Rick Cotton, satamaviraston johtaja. ”Jos haluamme saavuttaa nettonollapäästöt tulevaisuudessa, on välttämätöntä ryhtyä toimiin yhdessä ja mahdollistaa siirtyminen uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöön.”

Neste MY Uusiutuva Lentopolttoaine -tuotteen viimeiset käsittelyvaiheet suoritettiin Texasissa öljynjalostamolla, jossa aiemmin tuotettiin kemikaaleja. Polttoaine lastattiin Colonial Pipelinen putkistoon ja kuljetettiin noin 2 400 kilometrin päähän 11 osavaltion halki New Jerseyhin. Siellä se siirrettiin Buckeye Pipelinen putkistoon ja toimitettiin LaGuardian lentoasemalle.

”Yhdysvaltain itärannikolla sijaitsee osa Yhdysvaltain vilkkaimmista lentoasemista. Suurin osa näistä lentoasemista saa polttoaineensa Colonial Pipeline -järjestelmästä ja New Yorkin osalta Buckeye Pipeline -järjestelmästä” sanoo Chris Cooper, Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnasta Pohjois-Amerikassa vastaava johtaja. ”Osoitamme, että aivan nurkan takana on tulevaisuus, jossa matkustajat niin Atlantan Hartsfield-Jacksonilla, LaGuardialla, JFK:llä kuin EWR:lläkin voivat nousta koneeseen, jonka polttoaineena käytetään uusiutuvaa lentopolttoainetta.”

Uusiutuvalla lentopolttoaineella voidaan suoraan korvata perinteistä lentopolttoainetta tämänhetkisten sekoitusrajoitusten mukaisesti. Se valmistetaan uusiutuvista jätteistä ja tähteistä ja muusta biomassasta. Sellaisenaan käytettynä uusiutuva lentopolttoaine voi elinkaarensa aikana vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 %* fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Sekoitettuna uusiutuva lentopolttoaine on kemiallisesti identtinen fossiilisten polttoaineiden kanssa, ja se toimii saumattomasti jo käytössä olevan polttoaineinfrastruktuurin ja lentokoneiden moottoreiden kanssa.

”Colonial Pipeline on tyytyväinen voidessaan vastata asiakkaidemme muuttuviin uusiutuvan polttoaineen kuljetuksen tarpeisiin ja ollessaan ensimmäinen toimija, joka hyväksyy uusiutuvan polttoaineen kuljetuksen perinteisessä putkiverkossa”, kertoo kaupallinen johtaja Dan Gordon. ”Putkemme on ihanteellisessa paikassa lentopolttoaineen toimittamiseksi turvallisesti ja tehokkaasti Yhdysvaltain Gulf Coastin tuottajilta suoraan seitsemälle itärannikon kansainväliselle lentoasemalle sekä muille suurille ja keskikokoisille lentoasemille. Pidämme uusiutuvan lentopolttoaineen ja muiden uusiutuvien polttoaineiden kuljetuksia mahdollisuutena monipuolistaa tarjontaamme entisestään.”

”Buckeyen infrastruktuurin ja voimavarojen hyödyntäminen siihen, että asiakkaiden ja loppukäyttäjien saatavilla on enemmän uusiutuvaa lentopolttoainetta, perustuu sitoumukseemme tukea yhteistyökumppaneita, kuten Nestettä ja Delta Air Linesia, jotka ovat energia-alan kehittämisen eturintamassa”, sanoo Todd Russo, Buckeyen toimitusjohtaja. ”Yhteistyön vaikutukset tulevat lopulta olemaan avainasemassa ilmailualan päästöjen vähentämisessä ja vastuullisuuden parantamisessa.”

LaGuardialta lähtevän lennon kaltaisten innovaatioiden lisäksi Delta, Neste ja muut alan yhteistyökumppanit jatkavat työtä, jolla voidaan edistää poliittisia rakenteita ja toimitusketjun kannustimia Yhdysvalloissa. Näillä voidaan nopeuttaa uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantoa ja vähentää sen kustannuksia.

Yhdysvaltain uusiutuvan lentopolttoaineen Blender’s Tax Credit (BTC) -verohelpotus, joka on teknologia- ja raaka-aineneutraali, tasoittaa tilannetta uusiutuvan lentopolttoaineen ja fossiilisten polttoaineiden välillä. Osavaltiotasolla Low Carbon Fuel Standard -ohjelmaan sisältyy vaihtoehtoinen mahdollisuus uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönottoon. Se luo poliittisen kehyksen, jonka avulla voidaan todistetusti kannustaa uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantoon ja nopeuttaa puhtaamman infrastruktuurin kehittämistä, mikä auttaa tekemään yhteisöjemme ympäristöistä elinvoimaisempia.

Yhdysvaltain ilmailualan (lentoyhtiöt, yleinen matkailu ja liikematkailu sekä Yhdysvaltain armeija) osuus on tällä hetkellä 2,6 prosenttia kaikista Yhdysvaltain kasvihuonekaasupäästöistä ja 9 prosenttia Yhdysvaltain kuljetusalan päästöistä laajemmin. Uusiutuvan lentopolttoaineen saatavuuden parantamisen myötä yhä useampi lentoyhtiö vaihtaa polttoainetta. Tämä tukee alaa sen pyrkiessä saavuttamaan presidentti Bidenin tavoitteen tuottaa kolme miljardia gallonaa uusiutuvaa polttoainetta ja vähentää lentoliikenteen päästöjä 20 prosentilla vuoteen 2030 mennessä.

*) Laskettu vakiintuneilla elinkaariarvioinnin menetelmillä (esim. CORSIA).