Finnair ennakoi ilmatilan sulkeutumista ja peruu osan lennoistaan Aasiaan ja lennot Pietariin ja Moskovaan viikoksi

airbus-2389715_960_720

Finnair peruu usean muun eurooppalaisen lentoyhtiön tapaan lentonsa Venäjän ilmatilassa viikon ajaksi. Toimenpiteellä Finnair varautuu mahdollisesti tuleviin viranomaismääräyksiin.

Finnair peruu 27.2.–6.3. ajalta matkustaja- ja/tai rahtilennot Aasiassa Souliin, Osakaan, Tokioon, Shanghaihin ja Guangzhouhun sekä Venäjällä Moskovaan ja Pietariin. Lennot Hongkongiin on peruttu jo aikaisemmin maaliskuun loppuun saakka.

Finnair jatkaa matkustaja- ja/tai rahtilentoja Bangkokiin, Phuketiin, Singaporeen ja Delhiin, mutta lennot reititetään Venäjän ilmatila välttäen, mikä pidentää lentoaikaa keskimäärin tunnilla. Finnair lentää Bangkokiin ja Phuketiin Helsingin lisäksi Tukholman Arlandasta.

Finnair viestii perutuista lennoista suoraan asiakkaille ja tekee parhaansa reitittääkseen peruttujen lentojen asiakkaat kohteisiinsa toisilla lennoilla. Asiakas voi myös hakea takaisinmaksua käyttämättä jääneestä lentolipusta. Lisäksi Finnair on tehnyt muutoksia takaisinmaksusääntöihinsä. Asiakkaat voivat perua matkansa ja hakea hyvitystä, mikäli heillä on lento Etelä-Koreaan, Japaniin tai Kiinaan 27.2.- 13.3. Venäjän-lennot voi perua ja niistä voi hakea hyvitystä toistaiseksi.

Päätös Venäjän ilmatilan käytöstä 6.3. jälkeen tehdään myöhemmin mahdollisesti tulevien viranomaismääräysten täsmentyessä.