Vilkasta Ilmavoimien lentotoimintaa viikolla 6

LAPLSTO_yolennot-01-ATo_20210120

Kaksi F/A-18 -monitoimihävittäjää (Kuva: Ilmavoimat / Anne Torvinen)

Ilmavoimat järjestää Ilmahanki 22 -lentotoimintaviikon 7.‒10.2.2022. Ilmaoperaatioihin osallistuu päivittäin 20‒30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää.

Ilmavoimat on siirtänyt viikolle 6 suunnitellun Hanki 22 -ilmaoperaatioharjoituksen ja siihen liittyvät reserviläisten kertausharjoitukset myöhempään ajankohtaan yhteiskunnan koronatilanteen takia. Siirretyn harjoituksen lentotoiminta korvataan osittain 7.‒10.2.2022 toteutettavilla ilmaoperaatioilla.

‒ Ilmaoperaatioihin osallistuu päivittäin 20‒30 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää. Osassa lentokierroksista on mukana Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekalustoa. Lennämme myös yksittäisiä yhteistoimintakierroksia Ruotsin ilmavoimien JAS 39 Gripen -hävittäjien kanssa, kertoo Ilmavoimien operaatiopäällikkö eversti Timo Herranen.

‒ Viikon aikana ylläpidämme ja kehitämme Hornet-ohjaajien ja taistelunjohtajien taitoja kustannustehokkaasti vallitsevassa koronatilanteessa. Myöhemmin tänä vuona lentotoimintaan yhdistetään siirretyt reserviläisten kertausharjoitukset ja laajan tukikohtajärjestelmän toiminta, eversti Herranen jatkaa.

Viikon 6 ilmaoperaatioihin osallistuvat Lapin ja Karjalan lennostojen F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjät tukeutuvat kotitukikohtiinsa Rovaniemelle ja Rissalaan. Yhteistoimintakierroksiin osallistuvat ruotsalaiset JAS 39 Gripen -hävittäjät lentävät Ruotsissa sijaitsevista tukikohdista.

Ilmaoperaatiot suuntautuvat pääosin Ilmavoimien päivittäisen lentotoiminnan harjoitusalueille. Lentotoimintaa on maanantaista torstaihin 7.‒10.2.2022 päivittäin kello 8‒22 välisenä aikana.