Airbusin A350-900-kone saa EASAn tyyppihyväksynnän

b6445e33a4d27b36_800x800ar

Markkinoiden uusin matkustajalentokone A350-900 on saanut tänään tyyppihyväksynnän Euroopan lentoturvallisuusviranomaiselta (EASA). Hyväksytyssä lentokoneessa käytetään Rolls-Roycen Trent XWB -moottoreita. Yhdysvaltain ilmailuviranomaisen (FAA) hyväksyntä koneelle saadaan pian.

“Tyyppihyväksynnän saaminen A350-900:lle EASAlta on suuri saavutus Airbusille ja kaikille kumppaneillemme, jotka ovat osaltaan edistäneet uuden sukupolven lentokoneen suunnittelua, rakentamista ja sertifiointia. Nyt A350-900 on valmis lentämään pesästä lentoyhtiöiden ja matkustajien iloksi”, sanoo Airbusin pääjohtaja Fabrice Brégier.

“A350 XWB:n tuotanto-ohjelma on sekin ollut innovatiivinen ja kunnianhimoinen. Tavoitteena on tuoda täysin valmis lentokone markkinoille. Viiden testikoneen laivasto vei sertifioinnin läpi ajallaan laaditun budjetin mukaisesti. Myös laatu oli suunnitellulla tasolla.”

98c4f521d35ffbba_800x800ar

Koneet lensivät yli 2 600 testituntia. Testiohjelma kokonaisuudessaan oli yksi alan perusteellisimmista ja tehokkaimmista koskaan. Koneen rungon ja järjestelmien testeissä on ylitetty selvästi niiden teknisille ominaisuuksille määritetyt ylärajat, jotta voidaan taata koneen täyttävän kaikki lentokelpoisuusvaatimukset.

Qatar Airways on ensimmäinen A350 XWB -asiakas, joka saa ensimmäisen koneen ennen tämän vuoden loppua. Toukokuun loppuun mennessä Airbus oli saanut A350 XWB -koneista 750 tilausta 39 asiakkaalta.

A350 XWB on täysi uusi, keskikokoinen tuoteperhe pitkille reiteille ja uusin jäsen Airbusin laajarunkokoneiden sarjassa. Koneessa on monia innovaatioita, jotka parantavat matkustusmukavuutta ja lentoyhtiöiden toiminnan tehokkuutta.