Otkes: Imatran Immolan lentoturman syynä oli koneen liian alhainen lähtönopeus

immola_640

Kuva:Ko­neen len­tä­jän ot­ta­ma kuva on­net­to­muus­ko­nees­ta

Alustava tutkinta laskuvarjohyppääjiä kuljettaneen lentokoneen epäonnistuneesta lentoonlähdöstä ja sitä seuranneesta onnettomuudesta Immolan lentokentällä 8.8.2020 on valmistunut. Lentokone lähti lentoon liian pienellä nopeudella.

Huomattuaan, ettei lentokone nouse tarpeeksi nopeasti ylittääkseen kiitotien jatkeella olevat puut, lentäjä päätti tehdä pakkolaskun kiitotien viereiselle nurmialueelle. Lentokone törmäsi maahan pyörähtäen katolleen. Onnettomuus aiheutti yhden vakavan ja viisi lievää loukkaantumista. Lentokone vaurioitui onnettomuudessa.

Onnettomuustutkintakeskus on alustavan tutkinnan perusteella päättänyt, että tapauksen erityispiirteet eivät edellytä varsinaista tutkintaa.