Rajavartiolaitoksen esitutkinta valmistui: Kaksi venäläishävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla

6b54577fdd17b9f40bd405e09f0d0026dbdc274b

Rajavartiolaitos on saanut valmiiksi 28.7.2020 tapahtuneen alueloukkauksen esitutkinnan. Tutkinnassa on varmistunut, että kaksi venäläistä SU-27-hävittäjää loukkasi Suomen ilmatilaa Porvoon edustalla.

Hävittäjät saapuivat Suomen ilmatilaan Porvoon edustalla kello 14.07. Lennettyään Suomen ilmatilassa noin yhden minuutin ajan ja 10 kilometrin matkan, hävittäjät poistuivat Suomen ilmatilasta. Syvimmillään koneet kävivät 600 metrin syvyydessä Suomen alueella.

Esitutkinnan valmistuttua on tapauksen tutkinnanjohtaja päätynyt esittämään syyttäjälle esitutkinnan rajoittamista. Esitutkinnassa ei ole selvinnyt ilma-alusten lentäjien henkilötietoja, eikä asiassa näin ollen ole mahdollisuutta nostaa syytettä ketään vastaan.

Alueloukkauksen esitutkinnasta on vastannut Rajavartiolaitoksen Suomenlahden merivartioston rikostorjuntayksikkö.