Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan 6.-29.2.2020, lentää asiakkaita kotiin 6.2. asti

Finnair_A350_detail_nose_and_wing

Asiakkaiden ja henkilöstön terveys ja hyvinvointi ovat Finnairille keskeisen tärkeitä. Finnair on analysoinut huolellisesti koronavirustilanteesta saatavilla olevat tiedot ja tilanteen vaikutuksen Kiinan lentomatkustukseen, ja tehnyt seuraavat päätökset:

• Finnair peruu lentonsa Manner-Kiinaan 6.-29.2.2020 väliseltä ajalta.

• Finnair peruu Guangzhoun lennot 5.2.-29.3.2020 väliseltä ajalta.

• Finnair ei ota vastaan uusia varauksia Manner-Kiinan lennoilleen 31.1.-29.2.2020 välisenä aikana.

Finnairin jo aiemmin kertoma päätös perua Pekingin Daxing-kentän lennot ja Nanjingin lennot määräajaksi maaliskuun loppuun asti on edelleen voimassa. Finnairin lennot Hongkongiin jatkuvat normaalisti.

Finnair lentää Manner-Kiinan kohteidensa ja Helsingin välillä 31.1.-6.2.2020 tuodakseen asiakkaitaan Euroopasta ja Kiinasta kotiin. Finnair pyrkii järjestämään asiakkaille, joiden lennot on peruttu, uuden varauksen näille lennoille.

“Euroopassa ja Kiinassa matkustavien asiakkaidemme pitää voida palata kotiinsa, ja sama koskee henkilöstöämme. Nämä lennot ovat välttämättömiä, sillä vaihtoehtoisia lentoja Euroopan ja Kiinan välillä on nyt kovin vähän”, sanoo Jaakko Schildt, Finnairin operatiivinen johtaja. ”Huomioimme lentojen operoinnissa kaikki terveysviranomaisten ohjeistukset, ja ryhdymme myös erityistoimiin matkustajien ja miehistön terveydestä huolehtimiseksi.”

Finnairilla on tällä talvikaudella normaalisti 35 viikkovuoroa Helsingistä Kiinan kohteisiin (Hongkong, Beijing Capital-lentoasema, Beijing Daxing-lentoasema, Shanghai, Nanjing, Guangzhou).

Finnair seuraa tarkasti koronavirustilannetta ja sen vaikutuksia Finnairin verkostoon, ja käy asiasta tiivistä keskustelua vastuullisten viranomaisten kanssa. Päätökset lentojen aloittamisesta 29.2. jälkeen tehdään myöhemmin.