Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta saatavilla Zurichin lentoasemalta maailman talousfoorumin 2020 aikana

84514a2244aa56e3_800x800ar

Maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen valmistaja Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta (Sustainable Aviation Fuel, SAF) Zurichin lentoasemalle Sveitsin Davosissa järjestettävän vuoden 2020 maailman talousfoorumin aikana. Tämä on ensimmäinen kerta, kun vastuullista lentopolttoainetta on saatavilla Sveitsissä.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ -tuotteella on jopa 80 % pienempi hiilijalanjälki verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Nesteen, Jet Aviationin ja Zurichin lentoaseman tiiviin yhteistyön ansiosta tätä vastuullista lentopolttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen, ja sitä on saatavilla Zurichista lähteville liikelentokoneille Davosin maailmantalousforumin aikana.

”Jet Aviation on sitoutunut investoimaan ratkaisuihin, jotka tarjoavat liikelentojen omistajille ja toimijoille mahdollisuuden edistää vastuullista ilmailua. Tulevaisuuden näkökulmasta nämä pilottihankkeet tarjoavat arvostetuille, Zurichiin maailman talousfoorumiin lentäville kansainvälisen tason johtajille toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, joiden puitteissa tehdä yhteistyötä. Tämä on tärkeä virstanpylväs Jet Aviationille ilmailualan vastuullisuustavoitteiden tukemisessa”, sanoo Jet Aviationin toimitusjohtaja David Paddock.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta on nyt saatavilla  ensimmäistä kertaa Zurichin lentoasemalla. Ilmailuala on asettanut selkeät tavoitteet kestävämmästä tulevaisuudesta. Kun kansainväliset johtajat kokoontuvat maailman talousfoorumiin, olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Jet Aviationin ja Zurichin lentoaseman kanssa ja tarjota tapahtuman vieraille vastuullista lentopolttoainettamme. Sen avulla voidaan tehokkaasti vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Jatkamme yhteistyökumppaneidemme kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta voimme auttaa ilmailualaa saavuttamaan kunnianhimoiset päästövähennystavoitteensa”, sanoo Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnasta vastaava johtaja Thorsten Lange.

Lentoliikenne on avainasemassa maailmantalouden mahdollistajana, yhdistäen ihmisiä ja yrityksiä ympäri maailman. Ilmailualan osuus on noin 2-3 % globaaleista ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä, ja samaan aikaan lentoliikenne kasvaa. Ilmailualan kunnianhimoisena tavoitteena on vähentää lentoliikenteen päästöjä siten, että vuodesta 2020 lähtien kasvu on hiilineutraalia. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen hiilidioksidin nettopäästöjä on määrä vähentää 50 %. Vastuullisia lentopolttoaineita pidetään tärkeänä osana ratkaisua.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine perustuu Nesteen kehittämään NEXBTL-teknologiaan, ja se on valmistettu 100 %:sti uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Tuote on täysin yhteensopiva nykyisen suihkumoottoriteknologian ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa, kun sitä sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Yhdysvalloissa ja Euroopassa Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Käynnissä olevan tuotannon laajentamisen ansiosta yhtiön uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on vuoteen 2022 mennessä yli miljoona tonnia vuodessa.