Finnair lentää ensimmäiset Push for change -päästövähennysohjelmansa biopolttoainelennot San Franciscosta Helsinkiin

Finnair_A350_detail_nose_and_wing

Finnair lentää tällä viikolla ensimmäiset asiakkaiden biopolttoaineostoilla toteutetut biopolttoainelentonsa. Finnairin Push for change -palvelun kautta Finnairin asiakkaat voivat tukea biopolttoaineen käyttöä ja siten vähentää lentämisen päästöjä.

Biopolttoainelennot lennetään 5. ja 7. elokuuta San Franciscosta Helsinkiin, ja molemmilla lennoilla käytetään 12 prosentin biopolttoainesekoitusta, mikä vähentää hiilidioksipäästöjä yhteensä 32 tonnia.

”Push for change -ohjelman myötä asiakkaamme voivat hyvittää lentonsa päästöt tai vähentää niitä ostamalla biopolttoainetta”, kertoo Arja Suominen, Finnairin viestintä- ja yhteiskuntavastuujohtaja. ”Ohjelma on lähtenyt hyvin liikkeelle, ja nyt pääsemme lentämään ensimmäiset kaksi biopolttoainelentoa, jotka asiakkaamme ovat mahdollistaneet. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Toivomme luonnollisesti, että asiakkaat käyttävät palvelua myös tulevaisuudessa”

Finnairin biopolttoainekumppanit San Franciscossa ovat SkyNRG ja World Energy, ja toimitusketjusta sekä logistiikasta vastaa Shell Aviation. Biopolttoaine on valmistettu Kaliforniassa käytetystä keittorasvasta, joka ei vie tuotantoalaa ruoka- tai maataloustuotannolta.

Push for change -palvelusta löytyy lisää tietoa osoitteesta https://www.finnair.com/fi/fi/pushforchange