Icelandairin lennoilla käyttöön biologisesti hajoavat ruokailuvälineet.

Boeing757-4

Olemme yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, jotka ottavat käyttöön ympäristöystävälliset ruokailuvälineet ennen kuin eurooppalainen kertakäyttömuovikielto astuu voimaan vuonna 2021. Biohajoavat ruokailuvälineet otetaan käyttöön Icelandairin lennoilla seuraavan parin kuukauden aikana.

Nämä ruokailuvälineet ovat kestäviä ja soveltuvat sekä kuumille että kylmille ateriolle. Vielä parempi asia on, että ne eivät päädy kaatopaikalle, koska ne ovat biologisesti hajoavia. Ruokailuvälineet, hammastikku ja pakkaus on valmistettu maissitärkkelyksestä.

a1hjr9hpgeaftuapjate

Cornstarch-tuotteet tuottavat kasvihuonekaasupäästöjä huomattavasti vähemmän kuin perinteiset muovit koko elinkaarensa aikana. Hiilidioksiidin nettomäärä ei lisäänny tuotteiden hajotessa, koska kasvit, joista nämä tuotteet on valmistettu, myös absorboivat saman määrän hiilidioksidia kasvaessaan. Lisäksi maissitärkkelystuotteet eivät tuota myrkyllisiä savuja, jos niitä poltetaan.

Tämä kehitys on osa ympäristöpolitiikkaa, jonka Icelandair ottaa käyttöön lennoillaan sekä kaikessa yhtiön toiminnassa että työpaikoilla.