Suora lentoreitti Turusta Puolan Krakovaan avautui vapunpäivänä

wizz-air-a3218e7a3c5d7b3749ca819e56fddd9dd4bf_74d31fff

Lentoyhtiö Wizz Air jatkaa uusien lentoyhteyksien avaamista Turusta. Yhtiö aloitti vapunpäivänä 1.5. reittilennot Turusta Puolan Krakovaan. Reittiä operoidaan kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin.

Wizz Air on tehnyt viime aikoina useita avauksia Turusta Eurooppaan. Marraskuussa 2018 yhtiö aloitti lennot Turusta Liettuan Kaunasiin. Suora reitti Turusta Lontoon Lutonin lentoasemalle avataan 2.7.2019. ja Makedonian pääkaupunki Skopjeen 3.7.2019.

Turun lentoasemalla uutta yhteyttä juhlistettiin vapunpäivänä 1.5. avajaisjuhlalla, saapuvalle lennolle tehdyllä vesitervehdyksellä ja avajaisnauhan leikkauksella.

Ruuhkaton ja helppojen yhteyksien päässä oleva Turun lentokenttä on houkutteleva vaihtoehto Helsinki-Vantaan lentoasemalle. Jokaisen Turun seudulta matkustavan kannattakin ehdottomasti tarkistaa Turun tarjoamat reittivaihtoehdot ennen matkalle lähtöään.

Kaupunki täynnä historiaa

Krakova on Puolan vanhimpia kaupunkeja. Krakovan asukasluku on noin 800 000 (esikaupunkeineen noin 1,2 miljoonaa) ja sen on Puolan toiseksi suurin kaupunki pääkaupunki Varsovan jälkeen.

Etelä-Puolassa sijaitseva Krakova on kaunis kaupunkikohde, jonka historia ulottuu aina keskiajalle asti. Krakova oli Puolan pääkaupunki 1500-luvun lopulle saakka. Historiallisen kaupungin arkkitehtuuri on poikkeuksellisen upea, ja Krakovan läpi virtaava Veiksel-joki tuo kaupunkiin oman tunnelmansa.

Viralliselta nimeltään Krakova Johannes Paavali II:n kansainvälinen lentoasema Krakova-Balice sijaitse reilun kymmenen kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Lentokentältä on bussiyhteys keskustaan.