Pasi Jokinen ottaa vastaan ilmavoimien komentajan tehtävät

PE

Pasi Jokinen ottaa vastaan ilmavoimien komentajan tehtävät Kuva: Puolustusvoimat

lmavoimien komentajan vaihtokatselmusta vietetään Tikkakoskella Jyväskylän varuskunnassa 1. huhtikuuta, kun kenraalimajuri Sampo Eskelinen luovuttaa Ilmavoimat prikaatikenraali Pasi Jokisen komentoon.

Prikaatikenraali Jokinen on 21. ilmavoimien komentaja. Hän siirtyy ilmavoimien komentajaksi Pääesikunnan valmiuspäällikön tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Ilmavoimien esikunnassa ilmaoperaatiokeskuksen päällikkönä ja operaatiopäällikkönä vuosina 2014 – 2017 sekä Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana vuonna 2013. Valmiuspäällikkönä hän aloitti elokuussa 2017. Jokinen ylennettiin everstiksi vuonna 2012 ja prikaatikenraaliksi vuonna 2017.

Kenraalimajuri Sampo Eskelinen siirtyy reserviin 55 vuoden iässä. Hän on palvellut ilmavoimien komentajana kesäkuusta 2017 alkaen.

Vaihtoparaatin yhteydessä suoritetaan ylilento kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ja kahdella Hawk-suihkuharjoituskoneella. Lennoilla on säävaraus.