Norwegian solmii sopimuksen AVTECHin kanssa vähentääkseen päästöjä ja edistääkseen kestäviä lentoja

David Peacock 787LNH 2534-2534

Norwegian jatkaa työtä entistä kestävämpien lentojen puolesta. Yhtiö on allekirjoittanut tänään kolmevuotisen sopimuksen AVTECH Sweden AB:n kanssa. Sopimus perustuu aiempaan menestyksekkääseen testihankkeeseen, jonka tuloksena polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohti. Se vastaa vuositasolla 16 000 tonnin vähennystä CO2-päästöissä tai vastaavasti 5 000 tonnia alempaa polttoaineen kulutusta Norwegianin lennoilla vuosittain.

Sopimuksen myötä Norwegianin lentäjät voivat käyttää AVTECHin kehittyneitä säätietoja (Aventus NowCast™ ja Aventus Air™). Kun tiedot tuodaan lentokoneen järjestelmään, voivat lentäjät optimoida lentoreitin siten, että polttoaineen kulutus ja ympäristöön vaikuttavat päästöt vähenevät.

Testihanke, jossa Norwegian ja AVTECH Sweden AB analysoivat laajasti 29 000 lentoa, osoitti, että polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohden. Tämä vastaa noin 16 000 tonnin vuosittaista hiilidioksidipäästöjen vähennystä eli 5 000 tonnin vähennystä polttoaineen kulutuksessa Norwegianin lennoilla vuosittain. Ruotsin energiavirasto on hankkeen osarahoittaja ja hankeraportin julkaisija.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on jatkaa päästöjen vähentämistä polttoainetehokkailla lentokoneilla yhdessä tulevaisuuden innovatiivisen teknologian kanssa. Olemme siitä syystä erityisen iloisia, että olemme solmineet sopimuksen AVTECHin kanssa. Se on menestyksekkään testihankkeen ansiota ja jälleen yksi tärkeä askel työssämme kohti aiempaa kestävämpiä lentoja, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Tomas Hesthammer.

– Yhteistyömme Norwegianin kanssa on osoittanut kaikki ne hyödyt, joita teknologiallamme voidaan saada aikaan. Olemme iloisia, että olemme sopineet kaupallisen sopimuksen lentoyhtiön kanssa, joka on jo nyt nykyaikaisen ja polttoainetehokkaan lentolaivastonsa ansiosta vähentänyt päästöjä merkittävästi. AVTECHin ainutlaatuisen sääpalvelun avulla polttoaineen kulutus ja päästöt vähenevät entisestään, sanoo AVTECH Sweden AB:n markkinointijohtaja Sören Skog.

Aventus-järjestelmä asennetaan standardoituna ja pysyvästi Norwegianin kaikkiin lyhyen ja pitkän matkan koneisiin (Boeing 737 ja Boeing 787 Dreamliner).

Norwegianin työ kestävämpien lentojen puolesta
Norwegian työskentelee aktiivisesti vähentääkseen lentojen ympäristövaikutuksia. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen on ratkaisevaa päästöjen vähentämiseksi. Ennen kuin biopolttoaineet tulevat kaupalliseen käyttöön ja laajaan tuotantoon, ovat uudet lentokoneet tärkein toimenpide. Norwegian lentää yhdellä maailman nuorimmista ja nykyaikaisimmista lentolaivastoista ja on tämän avulla vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Tämän vuoden syyskuussa arvostettu ympäristöinstituutti ICCT (International Council on Clean Transportation) nimesi Nowegianin toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi transatlanttiseksi lentoyhtiöksi maailmassa. Lue lisää Norwegianin työstä päästöjen vähentämiseksi täältä.