Norwegian avaa uuden kaukolentotoiminnan tukikohdan Lontoon Gatwickiin

print_uky4jWJpW7

Norwegian jatkaa kansainvälistä kasvuaan. Yhtiö on päättänyt perustaa uuden kaukolentotoiminnan tukikohdan Lontoon Gatwickin kentälle, jonne tulee sekä lentäjien että matkustamohenkilökunnan tukikohta. Norwegianista on tullut merkittävä toimija Gatwickin kentällä. Yhtiö on tällä hetkellä ainoa Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen välillä halpalentoja tarjoava yhtiö.

– Rekrytointimme Isossa-Britanniassa on saanut hyvän vastaanoton. Monet lentäjät ovat tyytyväisiä saadessaan työskennellä asemapaikkanaan Lontoo innovatiivisen ja tulevaisuuteen katsovan yhtiön palveluksessa, joka tarjoaa kilpailukyiset palkat ja työehdot sekä mahdollisuuden lentää tämän hetken teknologisesti kaikkein edistyksellisempää lentokonetta, 787 Dreamlineria, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Torstein Hoås.

Gatwickin tukikohdan matkustamohenkilökunnan rekrytointi käynnistyy ensi vuoden alkupuolella. Norwegian rekrytoi lentäjiä myös New Yorkin JFK:n tukikohtaan, jossa on jo matkustamohenkilökunnan tukikohta.

Merkittävä toimija Lontoon Gatwickissä

Norwegianista on tullut nopeasti merkittävä toimija Lontoon Gatwickissä, josta yhtiö tarjoaa suoria lentoja suosittuihin kohteisiin. Aiemmin tänä vuonna Sky Scanner valitsi Norwegianin Isossa-Britanniassa“Best Value for Money” -lentoyhtiöksi. Tämän vuoden heinäkuussa Norwegian otti vastaan arvostelulta SKYTRAXiltä Euroopan paras halpalentoyhtiö -tunnustuksen jo toisena vuotena peräkkäin.

Norwegian avasi miehistön tukikohdan Lontoossa vuonna 2013. Yhtiöllä on tällä hetkellä lyhyen matkan reiteille 90 lentäjää ja 200 matkustamohenkilökunnan jäsentä Lontoon Gatwickissa. Norwegian kuljettaa vuoden 2014 aikana yli kolme miljoonaa matkustajaa Lontoon Gatwickin kautta. Yhtiö operoi tällä hetkellä 400 viikoittaista lentoa 41 eri reitillä Gatwickin kentällä.

Tämän vuoden heinäkuussa Norwegian juhli ensimmäistä lentoaan Lontoon Gatwickin kentältä kolmeen kaupunkiin Yhdysvalloissa; Los Angelesiin, New Yorkiin ja Fort Lauderdaleen. Kaukoreittien lanseeraaminen Lontoon Gatwickin ja Yhdysvaltojen välillä on myös tärkeä osa Norwegianin kansainvälistymisstrategiaa ja aseman vahvistamista globaaleilla markkinoilla.

Norwegianilla on tällä hetkellä seitsemän 787 Deamlinerin kaukolentolaivasto ja kymmenen 787 Dreamlineria tilauksessa.