Rovaniemi saa taas uuden lentoyhteyden – Nyt kentälle laskeutuu easyJet

pavement-airport-airplane-plane-tarmac-aircraft-1247929-pxhere.com

Rovaniemen laajentuvalle lentokentälle laskeutuu pian lisää koneita suoraan Lontoosta, kun halpalentoyhtiö easyJet avaa uuden reitin Lontoon Gatwickin lentokentältä Rovaniemelle 31. lokakuuta. Reitti lennetään kahdesti viikossa, keskiviikkoisin ja sunnuntaisin, talvikauden ajan.

Rovaniemi on ollut suosittu talvinen matkakohde brittituristien keskuudessa erityisesti viime vuosien aikana. Brittituristien määrä kasvoi Rovaniemellä lähes 40 prosenttia vuosina 2016­–2017. Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäisen mukaan kasvu on seurausta onnistuneista uusista investoinneista, erityisesti uusista hulppeista majoituskohteista, ja paikallisten yrittäjien kanssa tehdystä yhteistyöstä. Myyntiin ja Lapin saavutettavuuteen on panostettu yhteisvoimin.

”Olemme innoissamme uudesta lentoyhteydestä, joka tuo britit tapaamaan Joulupukkia ja kokemaan joulun vuoden jokaisena päivänä. He ovat meille tuttu asiakasryhmä, jonka tiedämme rakastavan joulua, joulupukkia ja talvea”, Kärkkäinen sanoo.

Uusi lentoreitti palvelee koko Lapin matkailua. Rovaniemi on kulkuväylä Lappiin, ja Gatwickista saapuvat lennot tuovat asiakkaita myös kaikkiin ajomatkan päässä oleviin Lapin hiihtokeskuksiin. Brittituristien määrä koko Lapissa kasvoi edellisellä talvikaudella viidenneksellä.

Lentoasemayhtiö Finavian verkostoliiketoiminnan johtaja Jani Jolkkosen mukaan uusi lentoyhteys on merkittävä virstanpylväs Finavialle.

”Lapin kiinnostavuus kansainvälisenä matkakohteena on kasvussa”, hän sanoo.

Finavia on investoinut 20 miljoonaa euroa Rovaniemen lentokentän laajennukseen. Laajennus valmistuu alkuvuodesta 2019. Yhteensä Lapin lentokentille investoidaan 55 miljoonaa euroa.