Exact voitti tarjouskilpailun Norjan ilmavoimien lentotukikohtien mittauspalveluista – toimeksiannon arvo 4.8 MEUR

DQXSfntXkAE0wV_

Exact on voittanut suuren tarjouskilpailun hankkeesta, jonka tarkoituksena on Norjan ilmavoimien Evenesissä ja Ørlandissa sijaitsevien lentotukikohtien päivittäminen vastaamaan nykyaikaisen ilmapuolustuksen vaatimuksia. Sopimuksen arvo on yhteensä 50 miljoonaa Ruotsin kruunua, ja hanke kestää seitsemän vuotta.

– Olemme ylpeitä siitä, että Norjan Forsvarsbygg on valinnut Exactin yhteistyökumppanikseen. Me voimme täyttää hankkeen asettamat korkeat vaatimukset niin tekniikan kuin osaamisen ja tarkkuudenkin osalta, ja olemme mielellämme mukana kehittämässä tulevaisuuden lentotukikohtia Norjassa, sanoo Exactin konsernijohtaja Fredrik Andershed.

Hanke käynnistyy jo syksyllä, ja sen ensimmäisen vaiheen suunnitellaan kestävän seitsemän vuotta. Hankkeen arvon lasketaan olevan tältä ajanjaksolta 4.8 miljoonaa euroa, ja ensimmäisen vaiheen jälkeen hanketta voidaan mahdollisesti vielä jatkaa. EXACT vastaa kiitoratojen, rakennusten ja muiden tärkeiden kohteiden mittauksiin liittyvistä tehtävistä hankkeen edellyttämien tiukkojen toleranssivaatimusten mukaisesti. Lisäksi EXACT kehittää ja toteuttaa maantieteellisiä tietojärjestelmiä Norjan puolustusvoimien kiinteistönhallintayksikölle (Forsvarsbygg).

Projekti asettaa korkeat vaatimukset tekniselle osaamiselle ja tarkkuudelle, mikä on yksi syy siihen, miksi Exact pärjäsi kilpailussa parhaiten.

– Tekninen osaaminen on vahvuutemme. Meillä on myös runsaasti kokemusta vastaavista vaativista hankkeista, jotka asettavat suuria vaatimuksia tarkkuudelle ja suunnittelulle. Olen ylpeä pätevistä työntekijöistämme, joiden ansiosta saimme tämän toimeksiannon, Fredrik Andershed sanoo.