Tampereella juhlistettiin airBalticin uuden Tampere–Riika-reitin avausta

bt_plane_debesis_1024x768px_0309

Tampereen Särkänniemessä järjestettiin torstaina 23.3.2017 #TMPRIX2017 Route Launch Party, jossa juhlittiin airBalticin uuden Tampere–Riika-reitin avausta lähes 120 kutsuvieraan kesken. Uusi reitti avautuu 26.3., jonka jälkeen Tampere-Pirkkalan lentokentältä pääsee suoraan Riikaan ja takaisin kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin.

Juhlalennoksi teemoitetussa tapahtumassa uuden lentoyhteyden merkityksestä ja sen tuomista mahdollisuuksista kertoivat Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä, Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen, Latvian suurlähettiläs Uģis Bambe, Finavian lentoasemaverkosto-, markkinointi- ja myyntijohtaja Joni Sundelin sekä airBalticin Senior Vice President E-Commerce, Sales & Marketing Jouni Juhani Oksanen ja Senior Vice President Network Management Wolfgang Reuss.

– On tärkeää, että Tampere näkyy jatkossa kohteena maailmankartalla ja meillä on pysyvät yhteydet eri puolille maailmaa. Riika-yhteys on tärkeä niin elinkeinoelämän, matkailun kuin tapahtumienkin kannalta, toteaa Tampereen kaupungin pormestari Anna-Kaisa Ikonen.

Tampereelta Riikaan kuusi kertaa viikossa – kymmeniä jatkoyhteyksiä ympäri maailman

AirBaltic tarjoaa kuusi kertaa viikossa maanantaista lauantaihin varhaisaamun lennon Tampereelta Riikaan ja illalla takaisin. Lennot lähtevät Tampereelta klo 5.15 ja ja paluulento on perillä puolen yön jälkeen. Uuden yhteyden kautta matkustajille avautuu myös kymmeniä jatkoyhteyksiä maailmalle.

– Alueella tehty pitkäjänteinen työ on nyt palkittu, kun airBaltic teki toivotun paluun Tampere-Pirkkalan lentoaseman käyttäjäksi. Uusi yhteys Riikaan on erittäin merkittävä. Sen myötä Tampere-Pirkkala saa Helsingin ja Tukholman lisäksi kolmannen hub-lentoaseman eli vaihdollisten lentojensa solmukohdan. Aamulento Riikaan avaa matkustajille 50–60 jatkoyhteyttä Eurooppaan. Kaikkinensa liityntäkenttien kautta Tampereelta pääsee avatun reitin myötä yhdellä välilaskulla yli 300 kohteeseen ympäri maailman, sanoo Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean lentoliikenteen kehitysjohtaja Marja Aalto.

#TMPRIX2017-reittilanseerauksen järjestelyistä vastasi Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Events yhteistyössä airBalticin, Tredean, Latvian suurlähetystön ja Finavian kanssa.