P&W-moottoreilla varustettu Airbus A321neo saa tyyppihyväksynnän

9cfdcac0-2f54-4333-8baf-13e4274e54c4-main_image

Kattavan testiohjelman jälkeen Airbusin Pratt & Whitney PurePower PW1100G-JM -moottoreilla varustettu A321neo-lentokone sai tyyppihyväksynnän sekä Euroopan että Yhdysvaltain ilmailuviranomaisilta (EASA ja FAA).

”Kaikista kapearunkokoneiden toimituksistamme jo nyt noin 40 % on A321-koneita, ja osuus on kasvussa edelleen. Mallin avulla lentoyhtiöt voivat kasvattaa laivastoaan lyömättömän taloudellisuuden ja mukavuuden yhdistelmällä”, sanoo Airbusin pääjohtaja Fabrice Brégier.

A320-koneperheen suurin jäsen A321neo kävi läpi sertifiointiohjelman, jonka aikana sille kertyi yli 350 lentotuntia yli 130 lennolla. Näin varmistettiin, että runko ja järjestelmät kestävät niiden mitoitusarvot ylittävät olosuhteet ja lentokone on siis lentokelpoinen.

Sertifiointiohjelmassa varmistettiin myös, että lentokone saavuttaa sille asetetut tavoitteet polttoaineen kulutuksessa ja kantamassa.

Pratt & Whitney -moottorilla varustettu kone on ensimmäinen A321neo-malli, joka on saanut EASAn ja FAA:n tyyppihyväksynnän. CFM Internationalin LEAP-1A-moottoreilla varustettu malli sertifioidaan tulevina kuukausina.

A320neo on maailman parhaimmin myyvä kapearunkokoneiden tuoteperhe, josta Airbus on saanut yli 4 800 tilausta 89 asiakkaalta. Näin tuoteperheen markkinaosuus on noussut 60 %:iin. Konemallin leveään matkustamoon mahtuvat turistiluokassakin 18-tuumaiset istuimet, mikä parantaa matkustuskokemusta.