Jaakko Schildt Finnairin Operatiivisen yksikön johtajaksi

Finnair on nimittänyt Operatiivisen yksikkönsä vetäjäksi ja johtoryhmän jäseneksi MBA, insinööri Jaakko Schildtin, s. 1970. Schildt on toiminut vuosina 2014–2016 Thomas Cook Group Airlinesissa lentoliikenteen operatiivisissa johtotehtävissä. Hän aloitti syyskuussa 2014 konsernin huoltotoiminnoista vastaavana johtajana ja on toiminut syyskuusta 2015 lähtien Thomas Cook Airlines UK:n vastuullisena johtajana. Aiemmin Schildt on toiminut muun muassa Finnair Tekniikan johtajana sekä SAS-konsernin eri johtotehtävissä.

Schildt aloittaa uudessa tehtävässään viimeistään 16.8.2016. Toistaiseksi sitä hoitaa tehtävän nykyinen haltija Ville Iho tulevan uuden tehtävänsä ohella. Iho on Finnairin uudessa organisaatiossa strategiasta ja resurssienhallinnasta vastaava johtaja.

Finnairin uusi, kasvustrategiaa tukeva organisaatio aloittaa toimintansa 1.3.2016 senmukaisena kuin yhtiö ilmoitti 16.2.2016.