DHL laajensi Thermonet-lentorahtiverkostonsa Suomeen

a6c35bf377eaf6f7_800x800ar

Maailmanlaajuisiin lento- ja merirahtikuljetuksiin erikoistunut DHL Global Forwarding parantaa palveluvalikoimaansa biotieteiden ja terveydenhuollon alalla toimiville yrityksille ja laajensi globaalin Thermonet-verkostonsa Suomeen. Yrityksen Helsinki-Vantaan lentokentän kupeessa sijaitsevan terminaalin toiminta on sertifioitu ja siellä voidaan varastoida pienehköjä lämpötilasäädeltyä kuljetusta edellyttäviä lentorahtilähetyksiä +2 – -25 Celsiusasteessa.

”Biotieteiden ja terveydenhuollon alalla toimivat asiakkaamme etsivät keinoja minimoida lämpötilan vaihteluista aiheutuvien tuotevaurioiden riskit toimitusketjussaan. DHL Thermonet vastaa näihin tarpeisiin ja tarjoaa nyt myös suomalaisille asiakkaille luotettavan kokonaisvaltaisen kylmäkuljetusketjun”, sanoo tuotepäällikkö Ville Pennanen DHL Global Forwarding (Finland) Oy:stä.

DHL Global Forwarding laajentaa jatkuvasti Thermonet-verkostoaan ympäri maailman: sertifioitujen toimipisteiden määrä kasvaa loppuvuoden 2014 aikana 60:een ja ensi vuonna 80:een. Thermonet on lentorahtikuljetuspalvelu, jonka koko palveluketju vastaa globaaleja Good Distribution Practices -säädöksiä.

Viime vuosien aikana lääketeollisuuden lämpötilasäädellyt kuljetukset ovat kasvaneet merkittävästi. Biotekniikan tuotteet edellyttävät yleensä tarkoin määriteltyä kuljetuslämpötilaa. Vuodesta 2004 vuoteen 2013 näiden tuotteiden maailmanlaajuinen liikevaihto on kolminkertaistunut 56 miljardista dollarista arviolta 167 miljardiin(* ja tulevaisuudessa kasvun odotetaan jatkuvan edelleen.

Thermonet-verkoston järjestelmällinen rakentaminen merkitsee DHL Global Forwardingille asiakastarpeisiin vastaamista, sillä viranomais- ja asiakasvaatimukset kansainvälisten standardien mukaisesta järjestelmästä ja seurannasta kiristyvät kaiken aikaa. DHL Thermonet -palveluun kuuluu saumaton lämpötilaseuranta koko kuljetusketjun matkalta. Proaktiivinen 24/7 seuranta DHL:n RFID SmartSensor -teknologian avulla mahdollistaa tarvittaessa korjaavat toimenpiteet. Myös tämä järjestelmä on Good Distribution Practices -sertifioitu. Lämpötilatietoja sekä kuljetustapahtumia voi seurata asiakaskohtaisesti LifeTrack -sovellusalustan kautta, joka sisältää myös kaikki tuotekohtaiset ohjeistukset.

—–

*) Lähde: EvaluatePharma World Preview 2013