Finnair aloittaa rahtikoneyhteistyön IAG Cargon kanssa Aasian, Euroopan ja Amerikan välisten yhteyksien laajentamiseksi

Finnairin lentorahtiyhtiö Finnair Cargo on laajentanut reittiverkostoaan allekirjoittamalla yhteistyösopimuksen IAG Cargon kanssa. Yhtiöt jakavat kahdesti viikossa Lontoon ja Helsingin välillä operoivan rahtilentokoneen kapasiteetin, ja Lontoosta tulee näin Finnair Cargon kolmas rahtikeskus Euroopassa Helsingin ja Brysselin lisäksi.

Uusi rahtiyhteys yhdistää Finnairin ja IAG Cargon lentorahtiverkostot ja sen myötä Finnair saa kymmeniä uusia rahtikohteita Pohjois-Amerikkaan.

“Olemme erittäin iloisia kolmannen rahtikeskuksen perustamisesta Lontooseen. Tämä on hyvä jatko kotimarkkinamme laajentumiselle, joka alkoi jo kolme vuotta sitten, kun perustimme rahtikeskuksen Brysseliin. Yhteistyö IAG Cargon kanssa tarjoaa asiakkaille entistä paremmat yhteydet Aasian ja Ison-Britannian välillä ja tuo kymmeniä uusia yhteyksiä pohjoismaisen kotimarkkinamme, Pohjois-Amerikan ja Aasian markkinoiden välille”, kertoo Finnair Cargon johtaja Antti Kuusenmäki.

“Finnairin vahvat yhteydet Aasian markkinoille ja IAG Cargon yhteydet Amerikkaan avaavat yhdessä uusia markkinoita asiakkaillemme ja mahdollistavat verkostomme vastuullisen hallinnan”, sanoo Steve Gunning, IAG Cargon toimitusjohtaja.

Kahdesti viikossa Helsingin ja Lontoon välillä operoivan A300-600 rahtilentokoneen kapasiteetti on 43 tonnia.

Finnair Cargo

Finnair Cargo on pohjoismaiden suurin lentorahtiyhtiö, joka kuljettaa lähes 150 000 tonnia rahtia ja postia vuosittain. Helsingin lisäksi Finnair Cargolla on rahtikeskus Brysselin lentokentällä ja kattava myyntiagenttiverkosto yli 40 maassa. Finnairin Aasia-strategian mukaisesti Finnair Cargo on erikoistunut Euroopan ja Aasian väliseen liikenteeseen, yhdistäen 15 Aasian kaupunkia yli 60 kohteeseen Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Cool to care – Finnair Cargo’s Nordic Pharma Chain tarjoaa luotettavaa kuljetuspalvelua herkästi pilaantuville lääketeollisuuden tuotteille, jotka vaativat lämpötilakontrolloitua kuljetusta.