Mukavasti matkaan – näin pakkaat lentomatkalle!

ciu9eoslwcgsozpubvaj

Matkalaukun pakkaaminen lennolle saattaa tuottaa joskus päänvaivaa. Kun pakkaat käsimatkatavarat ja ruumaan menevät matkatavarat kerralla oikein, sujuvat sekä lähtöselvitys että turvatarkastus vaivattomasti, ja matkasi alkaa mukavissa merkeissä.

Älä pakkaa liikaa!

Varmista ensin, kuinka paljon lennolle saa ottaa matkatavaraa. Ruumaan otettavan laukun sekä käsimatkatavaran painorajoitukset vaihtelevat lentoyhtiöittäin. Punnitse tarvittaessa matkatavarasi etukäteen, ja jätä tilaa myös ostoksille ja tuliaisille. Näin vältyt lentokentällä perittäviltä ylipainomaksuilta. Jos kuitenkin haluat kuljettaa mukanasi enemmän kuin sallitun määrän matkatavaraa, kannattaa lisäkilojen hinnat selvittää etukäteen. Useat lentoyhtiöt tarjoavat mahdollisuutta maksaa lisälaukun tai lisäkiloja etukäteen edullisemmin verkossa.

Mitä pakata käsimatkatavaroihin?

Pakkaa kaikki matka-asiakirjat, lääkkeet, särkyvät esineet, rahat, korut, arvotavarat, avaimet, matkapuhelin, elektroniset laitteet ja lennolla tarvitsemasi tavarat käsimatkatavaroihin. Mikäli matkalaukkusi sattuisi katoamaan tai myöhästymään, on käsimatkatavaroihin hyvä pakata yksi lomavaatekerta ja esimerkiksi uima-asu. Muista, että nesteiden kuljetusta on rajoitettu käsimatkatavaroissa. Pakkaa nesteet enintään yhden litran vetoiseen läpinäkyvään ja uudelleensuljettavaan pussiin, korkeintaan 100 ml:n pakkauksissa. Turvatarkastuksessa nestepussi tulee laittaa läpivalaistavaksi erikseen, joten käsimatkatavaran pohjimmaiseksi sitä ei kannata pakata. Lentoasemalla ostamasi nestemäiset tuotteet saat ottaa mukaan koneeseen. Turvatarkastus sujuu joutuisammin, kun olet varmistanut, ettei mukanasi ole kiellettyjä tavaroita, kuten teräviä esineitä.

Lisää tietoa nesteiden pakkaamisesta ja kielletyistä esineistä saat Finavian sivuilta 

Golfbägi tai polkupyörä mukaan lomalle?

Erikoismatkatavaroiden, kuten esimerkiksi golfbägin, polkupyörän tai soittimen, mukaan ottaminen onnistuu useimmiten lisämaksusta. Lennolle mukaan otettavien erikoismatkatavaroiden määrä saattaa olla rajattua. Otathan etukäteen selville, tuleeko sinun varata ja maksaa erikoismatkatavarasi etukäteen verkossa vai lentoasemalla. Lastenrattaat ja pyörätuoli kulkevat lennolla useimmiten maksutta. Suojaa ja pakkaa erikoismatkatavarasi aina huolella. Lentoyhtiö ei korvaa lennolla rikkoutuneita erikoismatkatavaroita, mikäli niitä ei ole asianmukaisesti pakattu. Helsingistä lähteville lennoille voit vuokrata suojalaukun erikoismatkatavaroita varten osoitteesta www.airshells.com

Lopuksi vielä kirjoita nimesi ja yhteystietosi kaikkiin matkatavaroihin ja huolehdi, että matkavakuutuksesi on kunnossa. Olet valmis – hyvää matkaa!