Pelastushelikopteri Ilmarin tukiyhdistyksen historiikki julkaistiin

ilmarin historiikki

 

Historiikin julkaisija on Ilmarin Tuki ry ja sen kirjoitti Tiina Toivakka.

15 vuotta työtä korkealaatuisen ensihoitopalvelun toteuttamiseksi Itä- ja Kaakkois-Suomessa. Ilmarin Tuki ry:n historiikki julkaistiin 23.6.2015 Mikkelissä.

Lääkäri- ja pelastushelikopteri Ilmari oli ainoa Itä- ja Keskisuomessa 24/7 toimiva ensihoitolääkärillä miehitetty yksikkö, joka oli välittömässä lähtövalmiudessa ympäri vuorokauden. Ilmarin tärkein tehtävä oli yhdessä alueen muun ensihoitopalvelun kanssa tarjota väestölle korkealaatuisia ensihoitolääkärin palveluja äkillisissä ja henkeä uhkaavissa tilanteissa.

Ilmarin tuki ry:n tarkoituksena oli kehittää ensisijaisesti pelastus-, sammutus-, etsintä- ja ensihoitopalveluja Itä-Suomen sekä Keski-Suomen alueella. Yhdistyksen toiminta alkoi vuonna 1997 ja lääkärit saatiin toimintaan mukaan 2002. Ilmari-kopterin tukikohta oli ensin Varkauden keskustassa, josta se vuonna 2008 siirrettiin Joroisten lentokentälle.

Ilmari auttoi 15 toimintavuotensa aikana tuhansia ihmisiä laajalla ja osin vaikeakulkuisella toimialueellaan. Merkittävä osa Ilmarin budjetista tuli yksityisiltä lahjoittajilta, yrityksiltä ja yhteisöiltä. Ilman tätä merkittävää tukea Ilmari ei olisi pysynyt ilmassa. Suurkiitos kaikille Ilmarin toiminnan tukemiseen osallistuneille.

Vuonna 2012 Ilmari siirtyi valtio omistukseen. Samalla Rissalan lentoasemasta tuli sen kotikenttä.