Lentoteollisuus testaa matkustajamukavuutta 3D-teknologian avulla

virtual_passenger_experience_c_dassault_systemes_3dexcite

Passenger Experience -sovellus tehostaa lentokoneiden matkustamotilojen yksilöllistä suunnittelua. Virtuaalista teknologiaa hyödyntävän sovelluksen on kehittänyt maailman johtavana 3D-ohjelmistoyhtiönä tunnettu Dassault Systemès.

Passenger Experience -sovellus luo lentokoneesta virtuaalisen tilan, jossa voidaan toimia interaktiivisesti 3D-laseja hyödyntäen. Suunnitteilla olevaan matkustamotilaan voidaan näin sukeltaa matkustajan silmin ja testata reaaliaikaisesti esimerkiksi koneeseen nousua ja matkustusmukavuutta. Virtuaalinen ympäristö on helposti ja nopeasti muunneltavissa. Näin varmistetaan, että lopullinen tuote vastaa asiakkaan odotuksia ennen fyysisen prototyypin valmistamista.

– Olemme saavuttaneet odotettuja tuloksia ja vakuuttuneet siitä, että Passenger Experience -sovelluksen avulla voimme vastata tehokkaammin asiakkaidemme tarpeisiin. Tämä auttaa meitä erottautumaan kilpailijoistamme, toteaa sovellusta testannut, RECARO Aircraft Seatingin tuotepäällikkö, Martin Rehmet.

Lentoteollisuus elää vaihetta, jossa lentokoneita modernisoidaan ja uusia rakennetaan yhä enemmän. Seuraavien vuosikymmenien aikana käytöstä tullaan poistamaan tuhansia koneita. Tämä kierre on vauhdittanut myös lentoteollisuudelle suunnattujen suunnitteluohjelmistojen kehittämistä kilpailukykyisempään suuntaan.

3D-teknologian avulla voidaan myös kouluttaa matkustamohenkilökuntaa. Sovelluksesta saatua visuaalista materiaalia voidaan käyttää hyväksi verkko-opetusmateriaaleissa. Visuaalinen materiaali soveltuu myös markkinointimateriaaliksi ja säästää näin erillisiltä kuvauskustannuksilta.

– Sovelluksen vahvuus on se, että lentoteollisuuden suunnittelijat ja valmistajat pääsevät vihdoin itse testaamaan esimeriksi matkustamon ulkonäköön, tehokkuuteen ja käytännöllisyyteen liittyviä ominaisuuksia reaaliaikaisesti, kertoo Dassault Systèmesin ilmailu- ja puolustusvoimateollisuuden varatoimitusjohtaja Michel Tellier.

Lisätietoja Passenger Experience -sovelluksesta täällä.