LENTÄJIEN JUHANNUS KERÄSI 17 000 KÄVIJÄÄ

10599642_1566056923650158_6238975784526090596_n

Ensi vuonna taas toteutettavan tapahtuman tasoa tullaan nostamaan

Legendaarinen Lentäjien Juhannus toteutetaan taas vuoden päästä. 70 vuotta täyttänyt juhannustapahtuma saavutti monta tavoitetta, vaikka kävijätavoitteesta jäätiin hieman lauantai-illan rankkasateiden vuoksi. Lentäjien Juhannus keräsi yhteensä noin 17 000 kävijää. Tapahtuman promoottori Kalle Keskinen sanoo nostavansa festivaalin tasoa nykyisestä.

− Lentäjien Juhannus järjestetään ensi vuonna. Niin monta tavoitetta saavutettiin, sanoo tapahtuman promoottori Kalle Keskinen. Tapahtuma sai ihmisiltä paljon kiitosta lento-ohjelmasta ja artistikattauksesta. Myös kahden lavan käytäntö koettiin hyväksi ratkaisuksi. Kävijämäärään eilisiltaiset rankat sadekuurot vaikuttivat. Näin lauantain festivaalivieraiden määrä jäi noin 7000. Yhteensä hyvän avauspäivän ja juhannuspäivän yleisömääräksi tuli osapuilleen 17 000.
− Harmittaa toki, ettei eilen päästy samaan kävijämäärään kuin avauspäivänä, mutta kyllähän sää nyt verotti paljon. Tapahtuman 70 vuoden historiassa tämä oli myös ensimmäinen kerta kun, se järjestettiin kaksipäiväisenä, pohtii Keskinen.

Lentäjien Juhannuksen herääminen henkiin entisen Kauhavan Lentosotakoulun alueelle toi kaupunkiin eloa ja takaisin yhden sen identiteettiinkin vaikuttavista tapahtumista. Festivaali saikin hyvän vastaanoton niin Kauhavalla kuin koko Etelä-Pohjanmaalla.
− Tapahtumalla oli selkeästi tilausta, ja ihmiset ottivat sen hyvin vastaan. Muun muassa siksi Lentäjien Juhannukselle tulee jatkoa jo ensi vuonna. Vuoden päästä siis juhlitaan taas juhannusta Kauhavalla. Entistäkin parempana. Nyt oli tärkeää nähdä, mikä vaikutus tällä oli kaupunkiin ja ihmisiin. Tästä lähdetään nostamaan tasoa ensi vuoteen, suunnittelee Keskinen.

Upeita lentonäytöksiä ja ykkösluokkaisia artisteja

Juhannusaattona kahdella lavalla esiintyivät tämän hetken suomalaiset kärkiartistit ja mielenkiintoisimmat ysäritähdet. Päälavalla nähtiin aina niin iloisesti esiintyvä Robin, yleisön tanssimaan saanut Juha Tapio, riemuisasti vetänyt Elonkerjuu sekä kesällä vain yhden konsertin Lentäjien Juhannuksen jälkeen pitävä Kolmas Nainen. Lentokonehallin Ysärilavalla yleisön lämpimänä avauspäivänä pitivät nuorekas Movetron, energisyyttä säästämättä esiintynyt Günther sekä elinvoimaisen vahvan shown pitänyt Basic Element.

Juhannuspäivänä lauantaina päälavalla tahtia pitivät Ikurin rockpoppoo Popeda, tähtien tähti Paula Koivuniemi, eurodancekuningatar Pandora Live-orkesterinsa kera sekä illan päättänyt Arttu Wiskari. Ysärilavalla puolestaan eilen lauantaina esiintyivät upea Princessa ja dynaamisen vahvan esityksen tarjonnut Waldo’s People. DJ Matti Airaksinen esiintyi lauantai-illan aikana kahdesti.

Perjantaina taivaalla tapahtuneet taidokkaat lentonäytökset saivat yleisön huokailemaan ihastuksesta. Ehdottomassa kärjessä olivat Kauhavan taivaalle paluuntehneet Ilmavoimien Midnight Hawksit. Juhannusyön viimeisenä lentonäytöksenä nähtiin upean häikäisevä Led-laser-pyro−shown Juhannuskokko-esitys. Led-laser-pyro−shown lentonäytöksessä valo- ja pyrotekniikka olivat vertaansa vailla yhdistettynä musiikkiin. Maanäyttelyssä matkustaja- ja kuljetuslentokone Douglas DC-3 oli paikalla vain perjantaina.

Juhannuspäivänä lauantaina muun muassa taitolentoryhmä Viking ja taitolentäjä Daniel Ryfa Sukhoi 26 M -koneella toteuttivat henkeäsalpaavia esityksiä. Taivaalla nähtiin myös esimerkiksi SK-16 pari ja SK-60. Molempina päivinä nähtiin ruotsalainen hävittäjälentokone Saab 35 Draken sekä taitolentoryhmien hienoja esityksiä, kuten suomalaisen Arctic Eaglesin näytös ja ruotsalaisen Scandinavian Airshown Skycatsien siipikävelyesitys Catwalk.

Lentäjien Juhannus kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitaan, henkilökuntaa, talkoolaisia ja ennen kaikkea yleisöä sekä esiintyjiä niin taivaalla kuin lavalla.