MAF auttaa Nepalin uhreja helikoptereilla

nepalin-lapset

Kuvassa maanjäristyksestä selvinneitä lapsia (kuva Medair)

MAF auttaa Nepalissa kahden maanjäristyksen uhreja helikoptereilla siellä, minne kukaan muu ei ole päässyt. Kahden kuukauden avustuslento-operaatiosta on vielä kattamatta noin 350.000 euroa.

MAF käyttää kahta Airbus AS350-helikopteria lentämään apua Nepalin maanjäristyksen uhreille. Lennoilla viedään ruokaa, vettä ja avustustarvikkeita sekä kuljetaan avustustyöntekijöitä auttamaan maanjäristysten uhreja. Kahden kuukauden operaatio maksaa yli 1,1 miljoonaa euroa, josta vielä on kattamatta noin 350.000 euroa.

MAF:n katastrofitiimin johtaja Daniel Juzi ja avustustyöntekijä Dave Forney lensivät helikopterilla tarkastamaan tuhoja. Samalla ryhmä lääkäreitä ja ensihoitajia lensi yhteen pahiten kärsineistä laaksoista Pohjois-Nepalissa. Korkealta tiimi näki, miten paljon tuhoa maanjäristykset ovat saaneet aikaan – suurin osa kylien rakennuksista oli romahtanut tai pahasti vaurioitunut.

Kahdessa maanjäristyksessä jo yli 8.000 ihmistä on todettu kuolleeksi. Loukkaantuneita pelätään olevan 15.000. Ainakin 24.000 ihmistä asuu väliaikaismajoituksessa. YK:n arvion mukaan ruoka-avun tarpeessa on 3 miljoonaa ihmistä.

MAF auttaa Nepalin uhreja helikoptereilla

Tilinumero MAF Suomi, FI04 5724 1120 0933 25, Viestikenttään pyydetään merkitsemään NEPAL sekä oma osoite.