Finnair valmistautuu mahdolliseen IAU:n tukilakkoon, tarjoaa asiakkaille mahdollisuutta siirtää lentojaan

Finnair täysin ulkopuolinen taustalla olevassa työehtokiistassa

Ilmailualan Unioni on jättänyt varoituksen Finnairiin ja Finnairin alihankkijoihin kohdistuvasta tukilakosta, joka liittyy liittojen kiistaan Airpro Oy:ssä noudatettavista työehdoista. Finnairilla ole mitään tekemistä kyseisen työehtokiistan kanssa. Tukilakon on ilmoitettu tapahtuvan 7.5. ja 8.5. klo 6:00-18:00.

Toteutuessaan tällä tukilakolla olisi merkittäviä vaikutuksia Finnairin liikenteeseen, sillä se pysäyttäisi käytännössä matkatavarapalvelut ja koneiden lähtemiseen liittyvät palvelut useiksi tunneiksi ruuhkaisimpaan aikaan kahtena päivänä ja sotkisi siten useiden tuhansien asiakkaidemme matkasuunnitelmat. Tukilakko hidastaisi myös asiakaspalveluamme Helsinki-Vantaan kentällä.

“Olemme pettyneitä siihen, että Finnairiin ja asiakkaisiimme kohdistuu vahingollisia toimia, vaikka kiistan kohteena oleva asia ei mitenkään liity Finnairiin eikä Finnair ole kiistassa osapuolena”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Ville Iho.

“Olemme aloittaneet valmistelut, joiden tavoitteena on minimoida mahdollisesta tukilakosta asiakkaillemme aiheutuva haitta. Tilanne on ikävä, sillä toteutuessaan lakko vaikuttaisi kymmenien tuhansien ihmisten matkasuunnitelmiin.”

Finnair tarjoaa asiakkaille, joilla on varaus Finnairin lennoille 7.5.-8.5.2015, mahdollisuutta siirtää lentoaan toiseen ajankohtaan ja näin välttää matkustaminen mahdollisina lakkopäivinä.

Jos lakko näyttää toteutuvan, Finnair joutuu perumaan suuren osan lennoistaan kyseisinä päivinä, jotta vältetään tilanne, jossa tuhannet ihmiset jäävät jumiin Helsinki-Vantaalle, kun koneet eivät pääse lähtemään, eikä niihin saada matkatavaroita.

Finnair neuvoo asiakkaita toimimaan seuraavasti:

  • Ne asiakkaat, joiden matkapäivä osuu mahdollisille lakkopäiville, voivat jo nyt siirtää maksutta matkaansa osoitteesta http://www.finnair.fi/info löytyvän ohjeen mukaisesti.
  • Huolehdi, että matkapuhelinnumero ja muut yhteystiedot ovat ajan tasalla matkavarauksessasi.

Päätökset lentojen peruutuksista tehdään ensi viikon alussa, ja Finnair viestii peruutuksista suoraan asiakkaille sekä myös Twitterissä ja nettisivuillaan http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist

Mikäli lento peruutetaan, asiakkaalla on mahdollisuus siirtää matkan ajankohtaa aikaisemmaksi tai myöhemmäksi, saada mahdollisuuksien mukaan korvaava reitti tai hakea lipun hinnan palautusta.

Asiakkaat saavat ajantasaista tietoa Finnairin toiminnasta ja tilanteen kehittymisestä parhaiten seuraavista kanavista:

Infosivut: http://www.finnair.fi/info

Tietoja lennoista: http://www.finnair.com/FI/FI/flights/flightlist

Finnairin asiakaspalvelu Twitterissä: www.twitter.com/finnairhelps

Finnair Twitterissä: www.twitter.com/finnair ja www.twitter.com/finnairsuomi

Finnair toivoo, että kiistan osapuolet pääsevät ratkaisuun ja tukilakolta vältyttäisiin. On selvää, että toteutuessaan tukilakko aiheuttaisi Finnairille taloudellista haittaa ja vahingoittaisi sen mainetta. Se aiheuttaisi myös haittaa Suomen maineelle Euroopan ja Aasian välisen liikenteen keskuksena.