:KATSO VIDEO: Ilmailun ykköstapahtuma kesällä Turussa

arkiv_2_500

 

Saab Safari

Kesäkuun ensimmäisenä viikonloppuna järjestettävä Turku Airshow 2015 tuo Turun lentoasemalle ilmailun huumaa ja upeita näytöksiä. Tapahtuman päälentonäytöksessä luvassa on suihkuhävittäjien jyrinää, klassista taitolentoa, pelastushelikoptereita ja muodostelmalentoa kotimaisten ja kansainvälisten vieraiden taidonnäytteinä, mukana muun muassa Suomen Ilmavoimien Midnight Hawks -taitolentoryhmä.

Pääesiintyjäksi saapuu Turkin ilmavoimien sotilastaitolentoryhmä Turkish Stars (Türk Yıldızları), joka esiintyy Suomessa ensimmäistä kertaa. Turkish Stars esiintyy seitsemällä Northrop F-5 Freedom Fighter -koneella, joita on nähty mm. Top Gun -elokuvassa. Ryhmän show on upea yhdistelmä musiikkia, taidokkaita muodostelmia, näyttäviä kohtaamisia ja tehostesavujen käyttöä.

Norjasta Turkuun saapuu kaksi Norjan kuninkaallisten ilmavoimien Lockheed F-16AM hävittäjää, jotka vastaavat taistelukyvyltään Suomen Ilmavoimien F-18 Hornet -kalustoa. Lisäksi nähdään Norjan Ilmavoimien Lentosotakoulun Saab Safari -taitolento-osasto kirkkaankeltaisine koneineen. Yksi koneista on esillä maanäyttelyssä ja taitolentoesitys lennetään neljän ”Yellowbirds”-koneen voimin. Lisää esiintyjiä julkaistaan vielä kevään aikana.

F-16 304 from above

 

F-16 -hävittäjä

Tapahtuman maanäyttelyssä mukana on erikokoisia koneita, joita yleisö pääsee ihastelemaan lähietäisyydeltä. Sotilaskoneet, taitolentokoneet ja historialliset lentokoneet kiinnostavat varmasti koko perhettä, mutta lentokoneiden lisäksi luvassa on myös erityisohjelmaa lapsille. Tapahtuman Kids World –alueella perheen pienimmät pääsevät kokeilemaan rallisimulaattorin ja tivolilaitteiden lisäksi miltä tuntuu istua Fouga-koneen ohjaamossa.

Turku Airshow järjestetään Turun lentokentällä 6.-7.6.2015.

Kuvat: Norjan puolustusvoimat