The Nordic Drone Initiative kokoaa pohjoismaisen osaamisen tutkimaan matkustajien ja tavaroiden kuljettamista drooneilla

a0dcfce307549918_800x800ar

Kuva: Katla Aero

Pohjoismaat yhdistävät voimansa edistääkseen miehittämättömillä ilma-aluksilla tapahtuvaa tavaroiden ja matkustajien kuljetusta. Pohjoismainen The Nordic Drone Initiative (NDI) raivaa tietä uusille kestäville liiketoimintamalleille. Kyse voi olla lentotakseista, autonomisista kuriiripalveluista tai uusista konsepteista matkailualalla.

– Pohjoismaissa olosuhteet ovat hyvin samanlaiset sään, infrastruktuurin, markkinoiden ja säädösten osalta. Yhdessä voimme olla kehityksen kärjessä ja mahdollistaa yrityksille drooneilla toteutettavien kestävien liikenneratkaisujen kehittämisen, sanoo Tor Skoglund Ruotsin RISE-tutkimuslaitoksesta.

NDI-hankkeen tavoitteena on edistää miehittämättömillä ilma-aluksilla toteutettavien vähäpäästöisten liikennepalvelujen kehittämistä Pohjoismaissa ja tukea Pohjoismaiden tavoitetta olla digikauden johtava kestävien liiketoimintamallien kehittäjä. Matkustaja- ja pakettitoimituksiin tarkoitettuja drooneja koskevat ennusteet osoittavat, että markkinat tulevat kasvamaan merkittävästi seuraavien kymmenen vuoden aikana.

VTT tuo projektiin jäätymisen estoon, parannettuun akkutekniikkaan sekä polttokennoihin liittyviä teknisiä ratkaisuja koskevan asiantuntemuksensa. Projektiin liittyy myös alailmatilan lennonjohtomääritelmä U-Spacen ratkaisujen edistäminen Pohjoismaissa, mikä luo edellytyksiä tehokkaaseen ja turvalliseen droonien hyödyntämiseen erilaisissa  ilmatiloissa.

– VTT on hyvin innostunut The Nordic Drone Intiative -hankkeesta, joka kokoaa yhteen droonien kestäviä liikkumisratkaisuja kehittäviä toimijoita. Voimme yhdessä ottaa teknologiakehityksessä huomioon Pohjoismaille tyypilliset maantieteelliset, väestö- ja sääolot, kertoo VTT:n erikoistutkija Robin Berglund.

NDI:llä on viisi yleistä tavoitetta:

  • Määrittää ja arvioida, miten miehittämättömiä ilma-aluksia voitaisiin käyttää kuljetussektorilla mahdollisimman suuren hyödyn saamiseksi yhteiskunnalle, liiketoiminnoille ja ympäristölle.
  • Kartoittaa miehittämättömien ilma-alusten pohjoismainen ekosysteemi ja tämän teknologian tarjoamat mahdollisuudet.
  • Osallistua miehittämättömien ilma-alusten teknologian kehittämiseen pohjoismaisissa sääolosuhteissa.
  • Ehdottaa sellaisia laki- ja asetusmuutoksia, jotka mahdollistavat miehittämättömillä ilma-aluksilla tapahtuvat kuljetukset ja sekä laajan mittakaavan toiminnot.
  • Luoda pohja jatkuvalle tutkimukselle ja innovoinnille sekä kansainvälisen yhteistyön kehittämiselle.

The Nordic Drone Initiative -hanketta johtaa RISE, ja siihen kuuluu 16 kumppania neljästä Pohjoismaasta.
Ruotsista: RISE, Katla Aero, Flypulse, Kista Science City, Mainbase, LFV ja Region Östergötland
Suomesta: VTT, Bell Rock Advisors, Robots Expert ja Business Tampere
Norjasta: NORCE, Nordic Edge, UAS Norja ja Drone Nord
Tanskasta: Gate21
Hankkeen viiteryhmään kuuluvat Norjan Avinor ja Suomen ANS.

Hankkeessa tehdään yhteistyötä myös Nordic Network for Electric Aviation -hankkeen kanssa, jonka puitteissa suunnitellaan sähkötoimisilla ilma-aluksilla toteutettavia lyhyitä ja pitkiä kuljetuksia.

Enontekiön lentokentän toiminta jatkuu – kunnanvaltuusto hyväksyi kentän oston Finavialta

enontekion-lentoasema

Enontekiön kunnanvaltuusto päätti äänin 9-6 hyväksyä lentoaseman kaupan Finavia Oyj:n kanssa.

Päätös tarkoittaa, että kentällä aloitetaan kiitotien perusteellinen kunnostus todennäköisesti jo kesällä 2021 tai viimeistään kesällä 2022. Seuraavaksi varmistamme operoinnin kaudeksi 2021-2022 ja etsimme yksityisiä kumppaneita mukaan toimintaan. Tämän päivän päätös pitää tärkeät eurot aluetaloudessa ja mahdollistaa tulevat investoinnit, toteaa Enontekiön kunnan kehitysjohtaja Hannu Autto.

Kunnanvaltuusto pysyi aiemmassa linjassaan ja osoitti olevansa luotettava kumppani, vaikka nyt operoimmekin kunnan ydintoimintoihin kuulumattomalla alueella. Päätös on rohkea ja tulee kantamaan pitkälle tulevaisuuteen. Päätös edesauttaa kunnan elinvoimaisuutta ja tulevina vuosina hyödyttää jokaista kuntalaista kasvavina verotuloina ja parempina palveluina, arvioi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Seppo Alatörmänen syntynyttä päätöstä.

Finavian lokakuun tilastot: Matkustajamäärien väheneminen jatkui

medium_FinaviaPRINT_0001

Kuva: Finavia

Finavian lentoasemien ahdinko syvenee. Matkustajia oli nyt 91 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa. Lentojen määrä laski 77 prosenttia ja rahdin määrä 51 prosenttia.

−Tilanne on erittäin huolestuttava Helsinki-Vantaan osalta, joka elää kansainvälisestä vaihtoliikenteestä ja jonka kautta myös maakuntalentoasemat menestyvät. Vaihtomatkustajien määrä laski 95 prosenttia viime vuoteen verrattuna, sanoo lentoasemayhtiö Finavian toimitusjohtaja Kimmo Mäki.

Kun Helsinki-Vantaa menestyy, myös Finavian maakuntalentoasemat pärjäävät. Ennen koronakriisiä Helsingistä oli Pohjois-Euroopan parhaat yhteydet edelleen ympäri maailmaa, ja Helsinki-Vantaan tuotoilla oli mahdollista pitää yllä vähäliikenteisiä verkostolentoasemia.

−Kun Helsinki-Vantaan kansainvälinen liikenne on pysähdyksissä, ovat myös maakuntakenttien lennot tyrehtyneet. Normaalisti kun iso osa Helsinkiin lentävistä jatkaa matkaansa ulkomaille, Mäki toteaa.

Finavia on määrätietoisesti tavoitellut Helsinki-Vantaalle johtoasemaa vaihtolentokenttien kansainvälisessä kilpailussa. Helsinki-Vantaan kehitysohjelma on strateginen ja pitkäjänteinen investointi. Se tukee koko lentokenttäverkoston menestymistä ja omalta osaltaan myös Suomen taloutta, sillä jokainen vaihtomatkustaja tuo tuloja ja tuhansia työpaikkoja.

−Koronakriisin aiheuttamista taloudellisista vaikeuksista huolimatta päätimme jatkaa investointiohjelmaamme, koska haluamme olla valmiina viruksen hellittäessä ja maailman avautuessa. Kun pystymme viemään Helsinki-Vantaan kehitysohjelman loppuun, meillä voi olla etulyöntiasema muihin kilpailijoihimme nähden, Mäki sanoo.

Vuonna 2019 Helsinki-Vantaan vajaasta 22 miljoonasta matkustajasta puolet oli ulkomaalaisia, puolet suomalaisia. Kansainvälisten vaihtomatkustajien osuus oli merkittävä. Kaikkiaan Finavian lentoasemien kautta kulki viime vuonna 26 miljoonaa matkustajaa, kun tänä vuonna kokonaismatkustajamäärän ennustetaan jäävän noin neljäsosaan siitä.

Tilastoyhteenveto ja matkustajien määrien kehitys vuonna 2020

Lokakuu 2020 Tammi-lokakuu 2020
Matkustajia Finavian lentoasemilla yhteensä 195 066-91 % 6 033 311-72 %
Matkustajia Helsinki-Vantaalla 146 937 -92 % 4 784 211 -74 %
Kansainvälisiä vaihtomatkustajia Helsinki-Vantaalla 13 785 -95 % 695 200 -77 %
Rahdin määrä Finavian lentoasemilla yhteensä 11 162 t  -51 % 115 703 t -41 %
Rahdin määrä Helsinki-Vantaalla 11 132 t -50 % 112 349 t -41 %
Kaupallisten lentojen määrä Finavian lentoasemilla yhteensä 5 011 -77 % 83 652 -60 %
Kaupallisten lentojen määrä Helsinki-Vantaalla 3 672 -78 % 62 079-61 %

Finnair siirtää kolmen A350-lentokoneen toimitusta osana uudelleenrakennusohjelmaansa

13-3-7918213

Airbus A350 XWB

Finnair on solminut Airbusin kanssa sopimuksen kolmen jäljellä olevan A350-900-lentokonetoimituksen siirtämisestä, kuten yhtiö ennakoi kolmannen vuosineljänneksen tulosjulkistuksen yhteydessä. Sopimus on osa niitä kattavia toimenpiteitä, joilla Finnair pyrkii varmistamaan, että se selviää COVID-19-pandemiasta vahvana lentoyhtiönä. Lentokoneet oli tarkoitus toimittaa vuoden 2021 toisen vuosineljänneksen ja vuoden 2022 toisen vuosineljänneksen välillä, mutta nyt kunkin lentokoneen toimitus siirtyy keskimäärin 24 kuukautta alun perin suunniteltua myöhemmäksi.

Toimitusten siirtämisen vuoksi Finnairin investointien kassavirta on noin 200 miljoonaa euroa vähemmän vuonna 2021.

”Olemme neuvotelleet aktiivisesti kaikkien toimittajiemme kanssa COVID-19-pandemian aikana ja hakeneet kustannusten vähentämistä tukemaan suunnitelmaamme lentojen lisäämisestä, kun liikenne taas elpyy. Tämä sopimus tuo meille joustavuutta nykyisen laivastomme tehokkaaseen käyttöönottoon ja kassavirran hallintaan”, sanoo Finnairin rahoituksesta ja laivastosta vastaava johtaja Christine Rovelli.

Finnair on tilannut yhteensä 19 Airbus A350-900 XWB -lentokonetta Airbusilta, ja se on vastaanottanut niistä tähän mennessä 16.

Finnairin operoimien ja/tai omistamien koneiden luettelo löytyy yhtiön internetsivuilta https://www.finnair.com/fi/fi/flights/fleet ja neljännesvuosittain päivitettynä yhtiön taloudellisista katsauksista.