Venäjä suorittaa arviointikäynnin ja tarkkailulennon Suomessa

1920px-Open_Skies_members.svg

Avoin taivas -sopijamaat.

Venäjä suorittaa Wienin asiakirjan 2011 mukaisen luottamusta ja turvallisuutta lisäävän arviointikäynnin Karjalan Lennostoon 30. syyskuuta 2020 ja toteuttaa kiintiön mukaisen Open Skies -tarkkailulennon Suomessa 30. syyskuuta – 1. lokakuuta 2020. Lento on Open Skies -sopimuksen mukainen.

Arviointikäynnin tarkoituksena on todentaa, kuinka Suomen Wienin asiakirjaan 2011 perustuvassa vuotuisessa sotilaallisessa tiedonvaihtoilmoituksessa raportoimat tiedot Karjalan lennoston osalta täsmäävät arviointiryhmälle esitettävien tämänhetkisten tietojen kanssa. Arviointiryhmässä on kolme venäläistä upseeria. Arviointikäynnin suomalaista isäntäryhmää johtaa majuri Arto Toivanen Pääesikunnasta.

Open Skies (Avoin taivas) on sopimus, jonka tavoitteena on edistää avoimuutta ja turvallisuutta Euroopassa. Sopimus mahdollistaa jäsenvaltioiden tarkkailu- ja kuvauslennot toistensa ilmatilassa ennalta laadittujen lentosuunnitelmien mukaisesti. Suomi liittyi sopimukseen helmikuussa 2003. Tarkkailuryhmään kuuluu 14 henkeä. Tarkkailulennon suomalaista isäntäryhmää johtaa majuri Antti-Ville Rusanen Pääesikunnasta.

Suomi tekee vastaavia toimia vuosittain, myös Venäjälle. Kaikilla vierailla on Suomessa diplomaattistatus.

Koronaviruksesta johtuen ehtona maahan saapuvilla henkilöillä on todistus negatiivisesta COVID19 PCR-testituloksesta, joka on otettu aikaisintaan 72 tuntia ennen maahan saapumista. Suomeen saavuttaessa testi uusitaan Sotilaslääketieteen keskuksen toimenpitein, ja samalla testataan isäntäryhmään kuuluvat suomalaiset. Testin jälkeen molemmat ryhmät siirtyvät eristyksen kaltaisiin olosuhteisiin, kunnes testitulokset valmistuvat (noin 24 h).

Goodyear Blimp -ilmalaiva palaa moottoriurheilutapahtumiin Euroopassa

aiqiq17j7oo3tfqdd3md

  • Goodyear Blimp lentää Le Mansin ja Nürburgringin 24 tunnin kisoissa
  • Ensimmäinen esiintyminen kisoissa Euroopassa yli 35 vuoteen
  • Uusin Goodyear Blimp lensi ensilentonsa Euroopassa aiemmin tänä kesänä
  • Taustalla Goodyearin ja Zeppelinin satavuotinen yhteistyö

HELSINKI, syyskuu 2020 Hetki oli ikimuistoinen monille Formula 1- ja Le Mans -faneille, kun Goodyear Blimp ilmestyi taivaalle kisoissa 70- ja 80-luvulla. Siitä lähtien legendaarinen Goodyear Blimp on ollut säännöllisesti mukana NASCAR-kisoissa. Noin 35 vuotta viimeisen kisaesiintymisensä jälkeen Atlantin tällä puolella se nähdään jälleen tänä kesänä Euroopan arvostetuimpiin kuuluvissa moottoriurheilutapahtumissa. Se juhlistaa Goodyearin paluuta moottoriurheilun pariin Euroopassa ja kansainvälisesti. Goodyear Blimp mukana tapahtumien keskipisteessä, kun Goodyear tekee hartaasti odotetun paluun Le Mansin 24 tunnin kisaan. Le Mansin kisan jälkeen se lentää Nürburgringille, jossa se on mukana FIA:n vakioautojen maailmanmestaruussarjan (WTCR) -kisassa osana legendaarista Nürburgringin 24 tunnin ajon kisaviikonloppua.

Goodyear Blimp -ilmalaiva tunnetaan kaikkialla maailmassa ja se on toiminut Goodyearin lähettiläänä lähes sadan vuoden ajan. Se on ollut mukana historiallisissa urheilu- ja kulttuuritapahtumissa ja palasi pitkän odotuksen jälkeen Eurooppaan aiemmin tänä kesänä.

Goodyearin Mike Rytokoski, Chief Marketing Officer, Europe, kertoo: ”Goodyear Blimp on todellinen legenda, jonka kaikki tunnistavat välittömästi ja joka on lähes sadan vuoden ajan saanut kaikkialla maailmassa fanien ja kuluttajien mielikuvituksen lentämään. Sen paluuta Eurooppaan on odotettu pitkään, ja sen paluu on täydellinen tapa juhlistaa paluutamme eurooppalaisen ja kansainvälisen moottoriurheilun pariin.”

Euroopassa lentävä Goodyear Blimp on Goodyear-merkkinen puolijäykkä Zeppelin NT -ilmalaiva. Tämä malli on maailman suurin puolijäykkä ilmalaiva. Se on 75 metriä pitkä, 19,5 metriä leveä ja 17,4 metriä korkea.

Goodyear Blimp -ilmalaivan paluulla Euroopan moottoriurheilutapahtumiin nyt syyskuussa juhlistetaan Goodyearin paluuta eurooppalaisen ja kansainvälisen moottoriurheilun pariin, josta ilmoitettiin vuoden 2019 Le Mansin 24 tunnin kisoissa. Nyt Goodyear valmistautuu ensimmäiseen esiintymiseensä Le Mansissa sen jälkeen, kun se palasi mukaan huipputason kestävyysajokilpailuihin.

Tämän kaiken huomioarvoa nostaa entisestään korkean profiilin yhteistyö Eurosportin kanssa, josta ilmoitettiin viime vuoden joulukuussa. Siihen sisältyy televisio- ja digitaalista mainontaa kaikilla Euroopan markkinoilla.

Le Mansissa Goodyear Blimp kuvaa ilmasta ainutlaatuista suoraa televisiokuvaa radan tapahtumista, tarjoaa jännittäviä matkustajalentoja vieraille ja toimii Goodyearin tuotemerkkilähettiläänä, jota kukaan ei voi olla huomaamatta. Goodyear Blimp on mukana myös Nürburgringin 24 tunnin ajojen kisaviikonlopun tapahtumissa, jossa se myös kuvaa ilmasta suoraa televisiokuvaa FIA:n vakioautojen maailmanmestaruussarjan (WTCR) kisasta. WTCR edustaa vakioautoilla ajettavien kilpasarjojen maailman korkeinta tasoa, ja Goodyear toimittaa ainoana rengastoimittajana renkaat sarjan jokaiseen autoon.

Euroopassa lentävä Goodyear Blimp on samaa mallia kuin Goodyearin Yhdysvalloissa käyttämät kolme Goodyear Blimp -ilmalaivaa, jotka nähdään usein lentämässä suurissa urheilutapahtumissa, esimerkiksi NASCAR-kisoissa, joissa Goodyear on ainoa rengastoimittaja, sekä NBA-peleissä, amerikkalaisen jalkapallon yliopistosarjan peleissä ja PGA:n golftapahtumissa.

Goodyear Blimp -ilmalaivalla on maineikas menneisyys myös Euroopassa. Vuodesta 1972 vuoteen 1986 Europaksi nimetty Goodyear Blimp -ilmalaiva esiintyi useissa suurissa tapahtumissa, esimerkiksi huipputason urheilutapahtumista, kuten Le Mansin 24 tunnin kisoissa, Saksan Grand Prix -kisoissa ja Ranskan avoimissa, sekä tärkeissä kulttuuritapahtumissa, kuten kaksissa Ison-Britannian kuninkaallisissa häissä.

Goodyearin juhlava paluu moottoriurheiluun Euroopassa ja kansainvälisesti

Viimeisimmät 12 kuukautta ovat olleet kiireistä aikaa Goodyearin kisatiimille. Sen urakka FIA:n kestävyysajon maailmanmestaruussarjassa (WEC) alkoi Silverstonessa viime syyskuussa ja kulminoituu Bahrainissa marraskuussa Le Mansin jälkeen.

Goodyearia edustavat kaksi koko kauden mukana olevaa LMP2-luokan tallia, Jota Sport ja Jackie Chan DC Racing, jotka kumpikin ovat saavuttaneet useita palkintokorokesijoituksia Goodyear Eagle F1 SuperSport -kisarenkailla, muun muassa Jota Sport -tallin voiton Shanghain 4 tunnin kisassa viime marraskuussa. Euroopan Le Mans -sarjassa (ELMS) useat LMP2-luokan tallit kisaavat Goodyearin renkailla, kuten myös useat LMGTE-luokan autot. Vuodesta 2021 alkaen Goodyear on ainoa rengastoimittaja LMP2-luokassa sekä WEC- että ELMS-sarjassa.

”Kestävyysajokilpailuissa mukana oleminen on erittäin arvokasta Goodyearille johtavien rengasteknologioiden kehitystyön kannalta”, Rytokoski sanoo ja jatkaa: ”Eagle F1 SuperSport -mallistomme, jonka lanseerasimme vastikään, on hyvin lähellä kisarenkaita, joilla kisataan Le Mansissa ja Nürburgringillä, ja Goodyearin uusi EfficientGrip Performance 2 -rengas kanavoi kestävyysajon hengen autoilijoille tarjoamalla heille noin 50 prosenttia edeltäjäänsä[1] paremman kulutuskestävyyden ja 20 prosenttia testeissä lähimmäksi päässeitä kilpailijoita[2] paremman kulutuskestävyyden.”

Goodyear on nimitetty tänä vuonna vakioautokilpailujen jännittävässä maailmassa ainoaksi rengastoimittajaksi sekä kansainvälisen vakioautokilpailun ylintä tasoa edustavassa FIA:n vakioautojen maailmanmestaruussarjassa (WTCR) että Ison-Britannian vakioautojen mestaruussarjassa (BTCC), jossa kilpailu on erittäin kovaa. BTCC-kausi alkoi elokuun alussa, kun taas WTCR-kausi pääsee alkamaan viivästysten jälkeen syyskuussa.

Näiden lisäksi Goodyear on virallinen rengastoimittaja myös PURE ETCR-sarjassa. Tämä kiehtova uusi sähkövakioautojen sarja pääsee tositoimiin myöhemmin tänä vuonna muutaman esittelytapahtuman myötä. Tässä tulevaisuuden mestaruussarjassa ajetaan maailman tehokkaimmilla vakioautoilla. Goodyear on kehittänyt niitä varten Eagle F1 SuperSport -kilparenkaastaan ainutlaatuisen version, joka auttaa maksimoimaan näiden takavetoisten petojen suorituskyvyn.

Nämä jännittävät kisaohjelmat Euroopassa ja muualla maailmassa ovat hyvä lisä Goodyearin pitkään jatkuneelle yhteistyölle NASCAR- ja NHRA-sarjojen kanssa Pohjois-Amerikassa. Goodyearin yhteistyö NASCARin kanssa alkoi jo 1950-luvulla, ja se on ollut ainoa rengastoimittaja NASCARin kolmessa ylimmässä kansallisessa kilpasarjassa vuodesta 1997 lähtien.

[1]Sisäinen testi. Verrattuna edeltäjään EfficientGrip Performance. Rengaskoko: 205/55R16 91V; auto: VW Golf 7; paikka: yleiset tiet Luxemburgissa ja Ranskassa

[2]20 % / 11 000 km seuraavaksi parasta testattua kilpailijaa parempi kilometritulos. Kilometritulos (eli ajomatka pinnan laillisen kulumisrajan saavuttamiseen asti) verrattuna kilpailijoiden neljään uusimpaan HP-segmentin kesärenkaaseen (Michelin Primacy 4, Continental PremiumContact 6, Bridgestone Turanza T005, Pirelli Cinturato P7 Blue). TÜV SÜD Product Service GmbH:n marraskuussa 2019 Goodyearin tilauksesta tekemä testi. Testattu rengaskoko: 205/55R16 91V; testiauto: VW Golf Mk7; testipaikka: yleiset tiet Saksan keskiosissa. Raportin numero: 713171748. Koko raportti on saatavilla osoitteessa https://www.goodyear.eu/en_gb/consumer/tire-test-reports/tire-test-reports-summer.html.

MAAKUNTAKENTTIEN LENTOMOTIN PURKAUTUMINEN AVAA KAINUUN SAAVUTETTAVUUDEN JA MUODOSTAA VAHVAN TUEN ELINKEINOELÄMÄN TOIMINTAEDELLYTYKSILLE

jet-airplane-in-the-sky-with-sun

Liikenne- ja viestintäministeriön alueiden lentoliikennettä selvittänyt työryhmä esittää, että valtio ostaisi lentoliikennettä Kokkolan, Joensuun, Kajaanin, Jyväskylän ja Kemin lentoasemille 2021 vuoden loppuun saakka. Tuen tarkoituksena on edistää alueiden työllisyyttä ja vientiteollisuuden elpymistä sekä turvata lentoliikenteen riittävä alueellinen saavutettavuus tilanteessa, jossa lentoliikenne Suomesta maailmalle muutenkin alkaa elpyä.

Kilpailutuksen jälkeen vuoden 2021 loppuun voimassa oleva tilapäisratkaisu tarjoaisi aikaa pidemmän aikavälin ratkaisulle sekä uusien markkinaehtoisten mallien kehittämiseen koronapandemian aiheuttaman akuutin kriisitilanteen yli.  Työryhmä korostaa, että Suomen ja alueiden saavutettavuutta on tarkasteltava ja kehitettävä pitkäjänteisesti valtakunnallisessa 12-vuotisessa liikennejärjestelmäsuunnitelmassa asetettujen tavoitteiden ja periaatteiden mukaisesti.

Työryhmän esitystä tukee Finnairin 17.9.2020 antama ilmoitus, että minimiyhteydet viiteen kaupunkiin palautetaan marraskuun alusta alkaen talvisesongin ajaksi. Käytännössä tämä ratkaisu tarkoittaa, että keväällä alkanut lentokatko päättyy alueiden toiveiden mukaan. Tavoitteena on liikenteen saumaton jatkuminen.

Alueiden lentoliikennettä arvioivan työryhmän puheenjohtajana toimii valtiosihteeri Pilvi Torsti ja varapuheenjohtajana osastopäällikkö Olli-Pekka Rantala. Työryhmän toimiaika päättyy 30.9.2020. Työryhmässä jäseninä ovat Pohjois-Karjalan maakuntaliiton yhteyspäällikkö Sami Laakkonen, Keski-Suomen kauppakamarin toimitusjohtaja Ari Hiltunen, Kajaanin kaupungin kehitysjohtaja Risto Hämäläinen, Meri-Lapin seutupäällikkö Sari Moisanen ja Kokkolan kaupungin kehitysjohtaja Jonne Sandberg.

Työryhmä luovuttaa loppuraporttinsa maakuntalentoasemien lentoyhteyksistä liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakalle toimikautensa mukaisesti syyskuun loppuun mennessä. Valtion tuesta päätetään vuoden 2021 talousarviokäsittelyn yhteydessä. Tämän jälkeen Liikenne- ja viestintävirasto toimivaltaisena viranomaisena käynnistää lentoliikennepalvelujen hankinnan. Hankinnan palvelutason yksityiskohdat selviävät jatkovalmistelun yhteydessä. Tuen myöntämisessä on huomioitava EU:n sääntelyn reunaehdot.

Kaupunginjohtaja Jari Tolonen:

Olen erittäin helpottunut että lennot alkavat uudestaan tänään julkistetulla ratkaisulla. Tämä antaa mahdollisuuden kainuulaisille yrityksille palauttaa normaalit asiakassuhteet ja jatkaa suunnitelmiaan liiketoimintansa kehittämiseksi. Iso merkitys lennoilla on myös yhteiskunnan kriittiselle huoltovarmuudelle, kuten erikoissairaanhoidolle, tavallisten kainuulaisten terveydelle. Uskon, että tällä poikkeuksellisella, riittävän pitkällä toimintamallilla päästään yli koronakriisin ajan kohti normaalia markkinaehtoista, alueen tarpeisiin soveltuvaa reittilentoliikennettä.

Ministeri Timo Harakan asettaman lentotyöryhmän työn lisäksi koko hallituksen päätös luoda poikkeusolojen ainutkertainen lentoliikenteen kilpailutusratkaisu ansaitsee suuren kiitoksen. Samoin Finnairin päätös turvata talvikauden lentoja edes pienellä volyymilla yhtiön historiallisen vaikeassa tilanteessa on merkittävä tuki alueille.  Seurasin lentotyöryhmän työtä tiiviisti ja saatoin todeta, että alueiden edustajat kykenivät viemään tarpeista vaikuttavan viestin työryhmälle ja sen puheenjohtajalle valtiosihteeri Pilvi Torstille, joka toimi aktiivisesti ja tuloksekkaasti ratkaisun löytämiseksi.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Teuvo Hatva:

Lentojen aloittaminen uudelleen pitkän katkoksen jälkeen on todella tervetullutta Kajaanin saavutettavuudelle. Viidestä lentoja vailla olleesta maakuntakentästä Kajaani oli kaikkein pahiten motissa, kun korvaavia liikennemuotoja ei täältä ole kohtuudella saatavissa, kuten muilta alueilta. Lentomottiin joutuneiden kaupunkien ja maakuntien sekä niiden elinkeinoelämän yhteinen edunajaminen, johon itsekin osallistuin, oli varmasti merkittävä vaikuttaja valtioneuvoston yhdessä tekemään, toimivuudeltaan tunnustusta ansaitsevaan ratkaisuun.

Maan hallituksen kriisitoimet elinkeinoelämän tukemiseksi koronaepidemian aikana ovat olleet vaikuttavia, ja tämä on erinomainen lisä ja jatkumo niihin. Nyt on alueiden elinkeinoelämän ja ihmisten tehtävä osoittaa, että lennoille on jatkuvaa kysyntää ja että maakuntakentille kannattaa lentää. Toivon että jatkokeskusteluissa Finnairin ja alueiden välillä löydetään sellaiset lentovuorot, että ne palvelevat sekä yhtiön liiketoimintaa että alueiden matkustustarpeita.

Maakuntajohtaja Pentti Malinen:

Tervehdin ilolla ministeri Timo Harakan asettaman työryhmän ja maan hallituksen vastaantuloa alueiden liikenneyhteyksien turvaamiseksi. Ratkaisulle ja erityisesti nopealle toiminnalle vaikeasti ratkaistavassa haasteessa on annettava tunnustusta. Talvikauden lentoyhteyksien avaus Finnairin toimesta vastaa akuuttiin tarpeeseen ja kevätkaudella alkava uusimuotoinen valtion takaama liikenne turvaa yhteydet pidemmällä aikajänteellä. Mutta alueilla on katse käännettävä jo aikaan kriisiajan mallin jälkeen eli miten lentoyhteydet voivat jatkua markkinaehtoisesti vuoden 2021 jälkeen.

Lentojen alkaminen on monien elinkeinoelämän ja yhteiskunnan toimintojen kannalta helpottavaa, mutta on myös aloja, joille ratkaisu saattaa tulla myöhässä. Kainuun hyvässä kasvussa olleen kansainvälisen matkailun myynnin kannalta talvikauden lennoista olisi pitänyt varmuus jo aiemmin. Näin ei ole ollut, ja siksi monien matkailuyritysten tulevaisuus on hämärän peitossa. Kesäkauden 2021 lentoihin tulisi siksi saada valaistusta mahdollisimman pian kv. myynnin mahdollistamiseksi. Maakunnassa olemme jo itse aloittaneet kansainvälistä matkailua tukevan koronavarmistetun matkailukäytävän valmistelun.

Lähtevät ja saapuvat lennot löytyvät nyt Liikennetilanne-palvelusta

lahtevat_saapuvat_lennot_liikennetilanne_tmfg

Liikennetiedon hyödyntämisessä iso kasvupotentiaali

Nyt voit tarkistaa Traffic Management Finlandin Liikennetilanne-palvelusta kaikkien Suomen lentoasemien lähtevät ja saapuvat lennot. Palvelu tarjoaa kattavan liikenteen tilannekuvan maalla, merellä ja ilmassa. Reaaliaikaisen liikennetiedon kysyntä on kasvanut tänä vuonna.

Traffic Management Finlandin tuottaman liikennetiedon kysyntä on pysynyt korkeana. Liikennetilanne-palveluun tehdään kuukaudessa noin 160 000 käyntiä.

”Olemme todella iloisia, että saimme lentoliikenteen tiedot mukaan palveluun tieliikenteen, vesiliikenteen sekä raideliikenteen tietojen rinnalle. Tästä kiitos Finavialle, joka tarjoaa näitä tietoja avoimesta rajapinnasta. Oman matkaketjun suunnittelu helpottuu, kun lennolle lähtijät voivat ennen lentokentälle siirtymistä tarkistaa juna- ja tieliikenteen reaaliaikaisen liikennetilanteen yhdellä silmäyksellä. Tämä auttaa ottamaan huomioon muun muassa erilaisia poikkeustilanteita”, Traffic Management Finlandin kehittämispäällikkö Mika Ahvenainen sanoo.

Lentotietojen lisäksi Liikennetilanne-palvelusta löytyy nyt myös uusittu näkymä kelikamerakuvien katseluun. Erityisesti kuvien historian selailusta on tehty aiempaa sujuvampaa. Palveluun on lisätty myös linkki suoraan liikenteen Palauteväylälle, jossa voi antaa palautetta, esittää kysymyksiä tai jättää kehitysehdotuksia liittyen maantie-, rata- ja vesiväyläasioihin.

”Kehitämme liikennetilannepalvelua syksyn aikana aktiivisesti. Palvelun kehittäminen on tärkeä osa yhtiömme tavoitetta vauhdittaa älyliikenteen kehittämistä ja liikennetiedon hyödyntämistä”, Ahvenainen sanoo.

Maanteiden kunnossapitotiedot ja veneilyvaroitukset lisättiin kesällä palveluun

Ajokelin, ruuhkatietojen ja tietöiden lisäksi Liikennetilanne-palvelusta on voinut kesäkuusta lähtien tarkistaa myös maanteiden kunnossapitotiedot. Palvelu näyttää, missä pientareita on niitetty, hiekkateitä tasoiteltu ja missä asfaltoidaan. Nämä toiminnallisuudet ovat tulossa myös Liikennetilanne-mobiiliisovellukseen. Sovellus sisältää entuudestaan mahdollisuuden antaa palautetta teiden kunnosta, käyttäjä voi esimerkiksi jättää palveluun kuvan paikasta, jossa on asfalttivaurio.

Myös veneilijöille on tarjolla Suomen rannikkoalueilta ja Saimaalta entistä enemmän tietoa. Heinäkuusta lähtien vesillä liikkujat ovat nähneet palvelusta vesiliikenteen häiriöt sekä turvalaitteiden vikailmoitukset.

Junamatkustajat voivat tuttuun tapaan tarkistaa lähijunien ja kaukojunien reaaliaikaiset asemakohtaiset aikataulut.

Liikennetiedolla innovatiisia palveluja ja uusia liiketoimintamahdollisuuksia

Edellä kuvatut tieliikenteen, vesiliikenteen sekä raideliikenteen tiedot ovat saatavilla myös Traffic Management Finlandin tarjoamassa, kaikille sovelluskehittäjille avoimessa Digitraffic-palvelussa. Palveluun tehdään noin 10 miljoonaa rajapintakutsua päivässä.

Digitraffic* yhdistää liikennealan osapuolet, tarjoaa mahdollisuuden kerätä, yhdistää, jakaa ja laskuttaa liikennetietoa sekä edistää siten ekosysteemistä toimintaa. Liikennepalveluiden tuottajat saavat markkinapaikalta dataa kehitystyöhönsä. Samoin tuottajat voivat jaella palveluitaan Digitrafficin kautta.

”Tavoitteenamme on luoda Suomesta liikennetiedon hyödyntämisen ja innovatiivisten liikennepalvelujen kehittämisen mallimaa. Digitraffic yhdistää liikennepalvelujen kehittämisestä kiinnostuneiden toimijoiden dataa ja auttaa solmimaan uusia kumppanuuksia. Se luo innovatiivisuudessaan ja ominaisuuksiltaan pohjaa maailmanluokan liikennemarkkinoiden ja toimivan liikenteen ekosysteemin syntymiselle Suomeen”, Ekosysteemi- ja teknologiajohtaja Janne Lautanala kertoo.

* Digitrafficin tiedot kattavat toistaiseksi tie-, rata- ja vesiliikenteen. Suurin osa tietolajeista saadaan Traffic Management Finlandin tytäryhtiöiden ylläpitämistä tiedonkeruujärjestelmistä. Finavian tarjoamat lentotiedot eivät ole Digitrafficin kautta hyödynnettävissä, mutta ne saa käyttöönsä rekisteröitymällä Finavia kehittäjäportaaliin https://developer.finavia.fi/.