:TRAFICOM: Skopjen lennot keskeytetään kahdeksi viikoksi

airplane-silhouette

Pohjois-Makedonian Skopjen ja Turun välinen lentoyhteys keskeytetään kahdeksi viikoksi 28.8.2020 alkaen. Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta saaman lausunnon mukaan lentoliikenteen tilapäinen keskeyttäminen on keinona tällä hetkellä oikeasuhtainen koronaviruksen leviämisen rajoittamiseksi.

Traficom on pyytänyt Terveyden ja hyvinvoinnin laitokselta (THL) näkemystä Pohjois-Makedonian Skopjen ja Turun välisen lentoyhteyden vaikutuksista terveysturvallisuudelle ja siitä, onko lentoliikenteen keskeyttäminen oikea keino tässä tilanteessa. Traficomin saaman lausunnon mukaan lentoliikenteen tilapäinen keskeyttäminen on keinona oikeassa suhteessa tavoitteeseen suojella väestöä yleisvaarallisen tartuntataudin leviämiseltä.

THL katsoo lausunnossaan, että testauksesta ja tehdyistä toimenpiteistä voi päätellä, että kyseisillä lennoilla on ollut poikkeuksellisen paljon henkilöitä, jotka voivat levittää koronatartuntaa ja päätös määrätä kaikki matkustajat karanteeniin on ollut perusteltu. Vaatimus matkustajien ennakkotestauksesta on vähentänyt muille matkustajille aiheutuvaa tartuntavaaraa, mutta ennakkotestauksen toteutumisesta ja sen tehokkuudesta ei kuitenkaan ole vielä riittävää näyttöä.

THL toteaa lausunnossaan, että koska Suomessa tehtävään testiin osallistuminen ei ole kattavaa ja matkustajien karanteenin toteutumista ei kyetä käytännössä valvomaan, on olemassa mahdollisuus siihen, että lentoyhteyden jatkuminen muodostaa nykyisistä toimenpiteistä huolimatta riskin tartuntojen leviämiseen väestössä.

THL:n lausunnon perusteella Traficom on päättänyt keskeyttää lentoyhteyden Pohjois-Makedonian Skopjen ja Turun välillä kahdeksi viikoksi 28.8. – 10.9.2020. Lentoja on yksi viikossa. Päätös ei koske muita lentoyhteyksiä.

Traficom on tehnyt päätöksen ilmailulain 167 §:n nojalla ja ottaen huomioon lentoliikenneasetuksen 21 artiklan. Asetuksen mukaan lentoliikennettä on mahdollista estää tai rajoittaa ennakoimattomista ja väistämättömistä olosuhteista johtuen yllättävien ja lyhytaikaisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Otkes: Imatran Immolan lentoturman syynä oli koneen liian alhainen lähtönopeus

immola_640

Kuva:Ko­neen len­tä­jän ot­ta­ma kuva on­net­to­muus­ko­nees­ta

Alustava tutkinta laskuvarjohyppääjiä kuljettaneen lentokoneen epäonnistuneesta lentoonlähdöstä ja sitä seuranneesta onnettomuudesta Immolan lentokentällä 8.8.2020 on valmistunut. Lentokone lähti lentoon liian pienellä nopeudella.

Huomattuaan, ettei lentokone nouse tarpeeksi nopeasti ylittääkseen kiitotien jatkeella olevat puut, lentäjä päätti tehdä pakkolaskun kiitotien viereiselle nurmialueelle. Lentokone törmäsi maahan pyörähtäen katolleen. Onnettomuus aiheutti yhden vakavan ja viisi lievää loukkaantumista. Lentokone vaurioitui onnettomuudessa.

Onnettomuustutkintakeskus on alustavan tutkinnan perusteella päättänyt, että tapauksen erityispiirteet eivät edellytä varsinaista tutkintaa.

Ryanair lisää Lappeenrannan lentojaan: Uusi lentoyhteys Saksan Baijerista Lappeenrantaan avataan lokakuussa, Berliinin ja Budapestin lennot alkavat jälleen

ryanair-lappeenrannan-lentokentalla_minna-kivistolpr-kaupunki

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair lisää Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi reitti avataan lokakuussa Lappeenrannan ja Etelä-Saksan välille. Reitti lennetään Memmingenin lentoasemalta, joka sijaitsee 110 kilometriä Münchenistä lounaaseen.

Budapestin ja Berliinin lennot alkavat jälleen lokakuun lopussa. Uusi Wienin reitti avataan maaliskuussa 2021. Milanon Bergamon lentoyhteys käynnistyi jo heinäkuussa, mutta vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi lentoyhteys keskeytyy elokuun jälkeen ja on jälleen alkamassa lokakuun lopussa.

Kaikki Lappeenrannan lentoaseman reitit on suunniteltu ympärivuotisiksi ja ne lennetään kaksi kertaa viikossa. Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joron mukaan, mikäli kaikki sovitut lennot voidaan toteuttaa häiriöttä vuonna 2021, nousee lentoaseman matkustajamäärä merkittävästi.

– Nyt sovittujen reittien avulla yhdensuuntaisten matkustajien määrä voi nousta ensi vuonna jopa 180 000 henkeen. Pyrimme rakentamaan ihanteellista reittivalikoimaa nimenomaan Saimaan alueen matkailun kasvua ja elinvoimaa ajatellen.

– Vaikka matkustusrajoitusten vuoksi muutoksia suunnitelmiin välillä tulisikin, sovitut lentoyhteydet palaavat, kun tilanne sen sallii, Joro lisää.

Maailmanlaajuinen pandemia aiheuttaa lentoliikenteelle ja matkailuyrityksille haasteita. Lappeenrannan lentoasema toimii kaikilta osin kansallisten ja kansainvälisten määräysten ja suositusten mukaisesti tiiviissä yhteistyössä eri viranomaistahojen kanssa. Pandemia myös muuttaa ihmisten matkustuskäyttäytymistä.

– Rauhalliset, luonnonläheiset kohteet kuten Suomi ja Saimaa, jossa voi viettää rentouttavan loman ilman ruuhkia, kiinnostavat yhä enemmän. Saksankielinen Eurooppa ja Pohjois-Italia ovat erittäin potentiaalisia markkina-alueita ja matkailun yhteismarkkinoinnin keskiössä. Olemme todella iloisia, että suorat, edulliset ja ympärivuotiset lentoyhteydet on nyt sovittu Berliinistä, Baijerista, Bergamosta, Budapestistä ja Wienistä Lappeenrantaan, Joro iloitsee.

Ryanairin myynti- ja markkinointijohtaja Chiara Ravara uskoo, että Lappeenranta ja Saimaan alue kiinnostaa saksalaisia turisteja.

– Ryanair on iloinen voidessaan julkaista tämän uuden reitin Memmingenistä Lappeenrantaan, joka palvelee asiakkaita kahdesti viikossa lokakuun lopusta alkaen. Lappeenrannassa on paljon nähtävää ja koettavaa matkailijoille ja odotamme, että voimme tuoda tuhansia saksalaisia turisteja Saimaan alueelle.

– Juhlistaaksemme uutta Memmingenin reittiä, avaamme myyntiin erikoishintaisia lippuja alkaen 28,99 €. Matkustusaika on reitin avautumisesta tammikuun 2021 loppuun. Tarjousliput tulee varata 22.8. keskiyöhön mennessä. Koska nämä liput menevät kaupaksi nopeasti, kannattaa varaukset tehdä pian Ryanairin sivuilta www.ryanair.com Ravara kehottaa.

Neste ja Air bp lisäävät vastuullisen lentopolttoaineen tarjontaa Euroopassa

air_bp_refuels_an_operators_aircraft_2000x1125.jpg.img.750.medium

  • Air bp ja Neste kasvattavat vastuullisen lentopolttoaineen tarjonnan viisinkertaiseksi.
  • Toimitukset alkavat tulevina viikkoina.

Neste, maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja, ja Air bp, kansainvälinen lentopolttoainetuotteiden ja -palvelujen toimittaja, ovat allekirjoittaneet sopimuksen vastuullisen lentopolttoaineen (Sustainable Aviation Fuel, SAF) tarjonnan lisäämisestä lentoasema-asiakkaille vuosina 2020 ja 2021. Määrä on viisi kertaa suurempi kuin yritysten toimittamat määrät vuonna 2019. Air bp tuo Nesteen tuottaman vastuullisen lentopolttoaineen saataville valituille lentoasemille, kuten Tukholmaan (ARN) ja Osloon (OSL), joissa toimitusten odotetaan alkavan tulevina viikkoina.

Tämä vastuullisen lentopolttoaineen lisääntynyt tarjonta vastaa nykyisten ja uusien lentoyhtiöasiakkaiden kasvavaan kysyntään. Kysyntä on kasvanut myös Norjassa, jossa mandaatti edellyttää 0,5 prosentin kaikesta myydystä lentopolttoaineesta olevan vastuullista.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine on valmistettu 100 % uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Puhtaassa muodossaan polttoaine voi vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % elinkaarensa aikana verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Uusiutuvalle polttoaineelle tehdään samat laatutestaukset kuin tavalliselle fossiiliselle polttoaineelle, ja sitä voidaan sekoittaa jopa 50% osuus fossiilisen polttoaineen sekaan lentokoneessa. Vastuullinen lentopolttoaine tarjoaa tällä hetkellä ainoan mahdollisen vaihtoehdon fossiilisille nestemäisille polttoaineille kaupallisten lentokoneiden voimanlähteenä.

”bp:n tavoitteena on olla hiilineutraali eli nettonollayhtiö viimeistään vuoteen 2050 mennessä ja auttaa koko maailmaa pääsemään nettonollatasolle. Air bp:n tavoitteena on tukea asiakkaitamme ja laajempaa ilmailuteollisuutta saavuttamaan vähähiilisyystavoitteensa. Uskomme, että vastuullisella lentopolttoaineella on tärkeä rooli alan elpyessä COVID-19-pandemian vaikutuksista. Olemme tyytyväisiä, että pystymme Nesteen kanssa jatkuvan menestyksekkään yhteistyön ansiosta lisäämään huomattavasti asiakkaillemme tarjottavan vastuullisen lentopolttoaineen määrää, heidän pyrkiessä vähentämään päästöjään”, sanoo Air bp:n toimitusjohtaja Martin Thomsen.

”COVID-19-pandemia ja sen taloudelliset seuraukset eivät ole muuttaneet tavoitettamme. Olemme edelleen täysin sitoutuneita ilmastonmuutoksen torjuntaan. Teemme sen tarjoamalla konkreettisia ja heti saatavilla olevia ratkaisuja ilmailualan kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseen yhteistyössä kumppaniemme kanssa. Vastuullisen lentopolttoaineen käytön merkitys kasvaa ilmailualan jatkuvassa pyrkimyksessä vastata lentoliikenteen ilmasto- ja ympäristöhaasteisiin. Odotamme tiiviin yhteistyön jatkamista Air bp:n kanssa ja entistä kestävämmän ilmailun edistämistä yhdessä”, sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnan johtaja.

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Nesteen Singaporen jalostamon meneillään oleva laajennus ja mahdollinen lisäinvestointi Rotterdamin jalostamolle nostavat Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuosikapasiteetin noin 1,5 miljoonaan tonniin vuoteen 2023 mennessä.

Air bp on toimittanut vastuullista lentopolttoainetta vuodesta 2010 lähtien. Tähän mennessä se on vastannut toimituksista yli 20 asiakkaalle ja 16 lentoasemalle maailmanlaajuisesti, mukaanlukien Norjan Oslon lentoasema, jossa se toimitti ensimmäisenä Nesteen tuottamaa vastuullista lentopolttoainetta lentoaseman olemassa olevan polttoainejakelun infrastruktuurin kautta yhteistyössä alan muiden toimijoiden kanssa.

Vuonna 2018 Neste ja Air bp ilmoittivat suunnitelmistaan tutkia ja kehittää toimitusketjuratkaisuja vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi lentoasemille ja lentoyhtiöille. Yhteistyön seuraavassa vaiheessa huhtikuussa 2019 Neste ja Air bp kehittivät yhdessä ratkaisun toimitusketjulle vastuullisen lentopolttoaineen toimittamiseksi Ruotsin markkinoille. Tällä yhteistyöllä saadaan lisättyä vastuullisen lentopolttoaineen saatavuutta eri lentoasemilla, hyödyntäen parhaalla mahdollisella tavalla Nesteen ja Air bp:n asiantuntemusta tuotannossa, polttoaineiden sekoittamisessa, tarjonnassa ja toimintojen turvallisuudessa.

ATEX 20 tuo Ilmavoimien kuljetuskoneet Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun ylle

????????????????????????????????????
CASA C-295M -kuljetuskone. Kuva: Ilmavoimat.

Satakunnan lennoston Tukilentolaivue järjestää ATEX 20 -lentotoimintaharjoituksen Oulunsalon tukikohdassa 24.‒28. elokuuta 2020.

ATEX eli Airlift Tactical Exercise on Ilmavoimien kuljetus- ja yhteyskonekaluston tärkein vuosittainen harjoitus. Pääasiassa Oulunsalon tukikohdasta lennettävän harjoituksen tavoitteena on kouluttaa ja harjoittaa kuljetuskonemiehistöjä lentokaluston taktiseen käyttöön osana ilmaoperaatioita. Taktiseen kuljetuslentotoimintaan liittyen harjoitellaan myös henkilöstön- ja materiaalinpudotustehtäviä CASA C-295M -kalustolla.

Harjoituksessa lennetään CASA C-295M -kuljetuskoneilla, Learjet 35 A/S -suihkukoneilla ja Pilatus PC-12NG -yhteyskoneilla. Oulunsalon lisäksi kuljetus- ja yhteyskoneet toimivat Pudasjärven lentopaikalta sekä Kajaanin ja Kuusamon lentokentiltä. Harjoituksen yhteistoimintakierroksiin osallistuu myös enimmillään 16 F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjää Rissalan ja Rovaniemen tukikohdista käsin.

ATEX 20 -harjoituksen lennot suuntautuvat Oulun, Rovaniemen, Kuusamon ja Kuopion väliselle alueelle. Harjoituksen lentotoiminta alkaa maanantaina 24.8. noin kello 12, ja päättyy perjantaina 28.8. noin kello 16. Päivittäinen lentotoiminta ajoittuu kello 7‒20 väliselle ajalle.

Harjoituksen taktisesti haastaviin skenaarioihin liittyy kuljetus- ja yhteyskoneiden lentoja matalilla lentokorkeuksilla sekä yksittäisiä korkealla lennettäviä Hornetien yliäänilentoja, jotka voivat olla kuultavissa maassa pamauksina. Lisäksi harjoituksessa käytetään Hornetien omasuojajärjestelmiin kuuluvia soihtuja ja silppuja. Soihdut voivat näkyä taivaalla hetkellisesti kirkkaina valoilmiöinä ja silppu voi aiheuttaa vääriä säätutkahavaintoja.

ATEX 20 toteutetaan pääasiassa kantahenkilökunnan voimin, ja harjoitushenkilöstö noudattaa koronaviruksen (COVID-19) ehkäisemiseksi ohjeistettuja varotoimenpiteitä.

Urho Kekkosen kansallispuiston helikopterin laskeutumispaikat raivataan laskeutumiskuntoon

niilanpaa-urho-kekkosen-kansallispuisto-helikopterin-laskeutumispaikka_kuva-ari-kukkala-metsahallitus

Metsähallituksen Luontopalvelut aloittaa tällä viikolla Urho Kekkosen kansallispuistossa lähes 50 helikopterin laskeutumispaikan raivauksen viime vuosien aikana kasvaneesta laskeutumista vaikeuttavasta kasvillisuudesta. Laskeutumispaikkoja on kansallispuiston tupien sekä muutamien laavujen lähistöllä. Työn arvioidaan valmistuvan reilussa viikossa.

Keskiviikosta 19.8. lähtien reilun viikon verran kansallispuistossa liikkuvat saattavat kiinnittää huomiota alueella pörräävään helikopteriin. Kyseessä on helikopterin laskeutumispaikkojen raivaustyö. Pientä iskujoukkoa lennätetään raivaamaan viime vuosien aikana kasvaneesta kasvillisuudesta laskeutumispaikkoja, jotta helikopteri pääsee tarvittaessa niille turvallisesti jatkossakin.

Urho Kekkosen kansallispuisto on maamme toiseksi suurin kansallispuisto, ja se on pinta-alaltaan 2550 km2. Välimatkat ovat siellä hyvin pitkiä. Helikopterien tulee pystyä laskeutumaan alueelle, jos esimerkiksi retkeilijä on loukkaantunut, eikä pysty omin voimin hakeutumaan avun piiriin.

Laskeutumispaikat on merkitty maastoon, ja niiden koordinaatit ovat pelastuslaitoksen tiedossa. Kopteri löytää paikalle myös tuvan koordinaateilla.

Myös muualla Lapin kansallispuistoissa ja muilla retkikohteilla on pelastushelikopterien laskeutumispaikkoja.

Urho Kekkosen kansallispuisto https://www.luontoon.fi/urhokekkosenkansallispuisto

Hävittäjähankinta kasvattaa puolustusbudjettia

HXchallenge

Puolustusministeriön hallinnonalan talousarvioehdotus vuodelle 2021 on yhteensä 4,87 miljardia euroa. Tämä on 1,70 miljardia euroa (54 %) kuluvan vuoden talousarviota enemmän. Lisäys johtuu lähinnä monitoimihävittäjien hankintaan (HX-hanke) esitetystä rahoituksesta. Ilman HX-hankkeen osuutta hallinnonalan määrärahojen lisäys on 0,7 prosenttia ja aiheutuu pääasiassa kustannustasotarkistuksista (ml. palkkojen sopimuskorotukset), jotka lisäävät menoja 50 miljoonalla eurolla. Hallinnonalan menot suhteessa vuodelle 2021 ennustettuun bruttokansantuotteeseen kasvavat yli kahteen prosenttiin. Kuluvan vuoden BKT-osuus on talouskehityksestä riippuen noin 1,4 %.

Hävittäjien rahoitus

Puolustusministeriö esittää Hornet-kaluston suorituskyvyn täysimääräiseksi korvaamiseksi 10 miljardin euron rahoitusta. Esitys on talouspoliittisen ministerivaliokunnan syksyllä 2019 tekemän linjauksen mukainen. Hankintamenot tulevat ajoittumaan kahdelletoista vuodelle. Vuoden 2021 talousarvioon esitetty rahoitus jakautuu 9,4 miljardin euron suuruiseen “Monitoimihävittäjien hankinta” -tilausvaltuuteen, josta vuoden 2021 osuus on 900 miljoonaa euroa sekä 579 miljoonan euron suuruiseen tilausvaltuuden ulkopuoliseen rahoitukseen. Tilausvaltuuden ulkopuolisesta rahoituksesta huomattava osa käytetään kotimaassa tapahtuvaan infrastruktuurin rakentamiseen. Lisäksi tällä katetaan määräaikaisen henkilöstön palkkausmenoja ja projektinhallinnan menoja, mukaan lukien tarvittavien asiantuntijapalvelujen ostoa kotimaisilta yrityksiltä ja organisaatioilta. Vuoden 2020 talousarviossa on hankinnan kokonaisrahoituksesta kohdennettu 20 miljoonaa euroa hankintapäätöstä edeltävään valmisteluun. Rahoitusjärjestelyjä tarkennetaan tarvittaessa vuoden 2022 talousarviossa. Hankintaan liittyvät indeksi- ja valuuttakurssimenot budjetoidaan erikseen vuosina 2022?2031.

Materiaalihankinnoilla ja kunnossapidolla merkittävä budjettiosuus

Talousarvioehdotus sisältää 209 miljoonaa euroa (pl. alv) aiemmin päätetyn Laivue 2020 -hankkeen menoja. Sotilaallisen maanpuolustuksen määrärahoista käytetään HX- ja Laivue 2020 -hankkeiden lisäksi merkittävä osa, noin 974 miljoonaa euroa (38 %), materiaaliseen valmiuteen. Tämä sisältää varsinaiset puolustusmateriaalihankinnat sekä toimintamenorahoituksella tapahtuvan joukkojen varustamisen ja materiaalin kunnossapidon menot. Puolustusmateriaalihankintoihin esitetään noin 866 miljoonan euron suuruista “Puolustusvoimien materiaalin kehittäminen 2021” -tilausvaltuutta, jonka menot ajoittuvat vuosille 2021?2028. Tilausvaltuudella hankitaan muun muassa ampumatarvikkeita, turvataan lentokaluston elinkaarta ja toteutetaan Puolustusvoimien toiminnanohjausjärjestelmän kehitystä. Lisäksi Puolustusvoimille esitetään noin 150 miljoonan euron tilausvaltuutta vuosina 2021?2025 tehtäviin varaosahankintoihin sekä järjestelmien huolto- ja ylläpitosopimuksiin.

Puolustusvoimien toimintamenot lähes ennallaan

Hallitusohjelmaan perustuva Puolustusvoimien toimintamenojen lisäys kasvaa kuluvan vuoden 5,5 miljoonasta eurosta 7,8 miljoonaan euroon. Lisäys käytetään pääosin uusien tehtävien perustamiseen. Tämän lisäksi kevään 2020 lisätalousarvion yhteydessä sovittiin myös vuodelle 2021 viiden miljoonan euron lisäyksestä sopimussotilaiden ja muun määräaikaisen henkilöstön palkkaamiseen. Senaatti-kiinteistöjen perimien toimitilavuokrien alentaminen vähentää Puolustusvoimien toimintamenomäärärahoja lähes 11 miljoonalla eurolla. Toimintamenomäärärahojen kasvu noin 1,2 prosentilla kuluvan vuoden talousarviosta johtuu lähinnä kustannustasotarkistuksista. Asevelvollisten ja reserviläisten päivärahoihin tehdään elinkustannusindeksin kehitykseen perustuva 5?10 sentin korotus vuoden 2021 alusta alkaen.

Sotilaallisen kriisinhallinnan painopiste Libanonissa, Irakissa ja Afganistanissa

Sotilaallisen kriisinhallinnan kalusto- ja hallintomenoihin esitetään noin 59 miljoonaa euroa. Suomalaisten kriisinhallintajoukkojen ylläpitomenot (53 miljoonaa euroa) sisältyvät ulkoministeriön määrärahoihin. Kriisinhallintajoukkojen yhteisvahvuus tulee olemaan nykyarvion mukaan hieman yli 400 henkilötyövuotta.

Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta kolmelle suurelle yhdysvaltalaiselle lentoyhtiölle

8f54e4ddbd4d127c_800x800ar

Neste, maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen tuottaja toimittaa Alaska AirlinesilleAmerican Airlinesille ja JetBlue Airwaysille vastuullista lentopolttoainetta (Sustainable Aviation Fuel, SAF) San Franciscon kansainväliseltä lentoasemalta (SFO) lähteville lennoille. Vähähiilinen ja korkealaatuinen polttoaine tukee kunkin lentoyhtiön pyrkimyksiä saavuttaa ilmastotavoitteensa.

Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta SFO:n kansainväliselle lentoasemalle olemassa olevan polttoainejakelun kautta. Tätä virstanpylvästä lentoasema kutsuu nimellä “ilmastoharppaus”. Kun Nesteen SAF saapuu San Franciscon kansainvälisen lentoaseman polttoainesäilöön, se on lentokentällä toimivien kaupallisten-, rahti- tai liikelentotoimintojen käytettävissä. Alaska Airlines, American Airlines ja JetBlue Airways ovat ensimmäiset suuret yhdysvaltalaiset lentoyhtiöt, jotka sitoutuvat ottamaan Nesteen SAF:in käyttöön San Franciscon kansainvälisellä lentoasemalla jatkaen näin vahvaa panostustaan vastuullisuuteen. Kaikki kolme lentoyhtiötä ovat jo vastaanottaneet  ensimmäiset toimituksensa Nesteen vastuullista lentopolttoainetta.

“Viemme yhdessä ilmailualaa eteenpäin kohti kestävämpää tulevaisuutta,” sanoo Thorsten Lange, Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminta johtaja. “Ilmailuala, kuten monet muutkin alat, pyrkii vähentämään päästöjä ja lisäämään vastuullisia käytäntöjä. Viime kädessä näiden muutosten tekeminen, tämänkaltainen yhteistyö ja kumppanuudet ovat välttämättömiä pitkän aikavälin muutokselle. Olemme ylpeitä siitä, että työskentelemme näiden suurten yhdysvaltalaisten lentoyhtiöiden kanssa, jotka Nesteen lailla asettavat vastuullisuuden etusijalle.”

Vuonna 2018 Neste liittyi SFO:n, Alaska Airlinesin, American Airlinesin ja muiden lentoyhtiöiden sekä polttoainetuottajien kanssa uraauurtavaan sopimukseen vastuullisen lentopolttoaineen käytön lisäämiseksi. Nyt Neste ja kumppaniyhtiöt toteuttavat lupauksensa.

”Alaska Airlines oli ensimmäinen pohjoisamerikkalainen lentoyhtiö, joka sitoutui edistämään ja ottamaan käyttöön vastuullisen lentopolttoaineen ja yksi ensimmäisistä lentoyhtiöistä, joka käytti polttoainetta matkustajalennoilla, joita on lennetty jopa 80 lentoa viimeisen 10 vuoden aikana”, sanoo Diana Birkett Rakow, Alaska Airlinesin sidosryhmäsuhteista vastaava johtaja. “Kun palaamme lentoliikenteeseen ja sen laajentamiseen, otamme innolla tämän seuraavan askeleen kohti kaupallisesti kannattavaa SAF:n toimitusta ja käyttöä. Meillä on vielä pitkä tie kuljettavana. Lentoyhtiömme vastuullisuus on tärkeää työntekijöillemme, asiakkaillemme, yhteisöille ja tulevaisuudellemme – ja SAF:n käyttö on keskeinen osa strategiaamme vähentää hiilidioksidipäästöjä.”

“Näissä vaikeissakin olosuhteissa toimintamme kehittäminen entistäkin vastuullisemmaksi on tärkeää meille, työntekijöillemme ja asiakkaillemme”, sanoo American Airlinesin toimitusjohtaja David Seymour. ”Yhtiömme tulevaisuuden visio sisältää lupaavimpien vaihtoehtojen edistämisen lentomatkustamisen hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, ja vastuullinen lentopolttoaine on keskeisimpiä niistä. Olemme tehneet yhteistyötä vastuullisten polttoaineiden johtajan Nesteen kanssa useita vuosia, ja olemme ylpeitä siitä, että voimme ottaa tämän askeleen vahvistaaksemme vastuullisen lentopolttoaineen markkinoita.”

”Lentomatkailu yhdistää ihmisiä ja kulttuureja ja tukee globaalia taloutta. Toimialana työskentelemme yhdessä rajoittaaksemme vaikutustamme ilmastomuutokseen”, sanoo JetBlue Airwaysin puheenjohtaja ja operaatioista vastaava johtaja Joanna Geraghty. ”Kasvihuonekaasupäästöjen vähentäminen on tärkeä osa JetBlue Airwaysin liiketoimintasuunnitelmaa. Keskitymme edelleen pitkän aikavälin mahdollisuuksiin vähentämällä erityisesti suurinta ympäristövaikutustamme – lentämisen hiilidioksidipäästöjä. Lentoliikenne on yksi harvoista toimialoista, joka on yhdessä sitoutunut päästöjen vähentämistä koskevaan kansainväliseen tavoitteeseen. Nyt enemmän kuin koskaan, meidän on tuettava myös muita koko toimialan laajuisia parannuksia ympäristön hyväksi, kuten kestävää lentopolttoainetta vähähiilisten polttoaineiden markkinoiden käynnistämiseksi.”

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta voidaan käyttää drop-in polttoaineena olemassa olevien lentokonemoottoreiden ja lentoaseman polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa ilman lisäinvestointeja. Puhtaassa muodossaan polttoaine vähentää kasvihuonekaasupäästöjä jopa 80 % sen elinkaaren aikana fossiiliseen lentopolttoaineeseen verrattuna. Polttoaine on valmistettu vastuullisesti hankituista, 100 % uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista.

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia (34 miljoonaa gallonaa). Singaporen jalostamon laajennuksen myötä ja mahdollisilla lisäinvestoinneilla Rotterdamin jalostamoon Neste pystyy valmistamaan vuodessa noin 1,5 miljoonaa tonnia (515 miljoonaa gallonaa) uusiutuvaa lentopolttoainetta vuoteen 2023 mennessä.

Nesteen uusiutuva lentopolttoaine sekoitetaan ennen käyttöä fossiiliseen lentopolttoaineeseen, ja se täyttää sen jälkeen lentopolttoaineiden ASTM-standardin tekniset vaatimukset. Sen lisäksi, että Neste auttaa asiakkaitaan vähentämään kasvihuonekaasupäästöjään, Neste on sitoutunut tekemään tuotannostaan hiilineutraalia vuoteen 2035 mennessä.

Rajavartiolaitoksen valvontalentokoneet vanhenevat kovaa vauhtia – hanke Dornierien korvaamiseksi käynnissä

c89f00b20ee21b6

Rajavartiolaitoksen päätehtäviä ovat rajaturvallisuuden ja merellisen turvallisuuden ylläpitäminen sekä osallistuminen sotilaalliseen maanpuolustukseen. Rajaturvallisuuden toimintaympäristö on ollut voimakkaassa muutoksessa jo ennen pandemian rajoitustoimia. Nyt rajavalvontaa on vahvistettu monessa valtiossa poikkeuksellisella tavalla. Merelläkään ei ole vältytty havereilta tai ympäristöonnettomuuksilta. Itämeren vilkkaasta liikenteestä ja inhimillisistä tekijöistä johtuen suuronnettomuus on ollut lähellä useita kertoja. Rajavartiolaitoksen toimintakyky merellä perustuu merkittäviltä osin ajanmukaisen ilma- ja vartioaluskaluston hyödyntämiseen.

Rajavartiolaitoksen Dornier 228-valvontalentokoneiden tehtäväkenttä on monipuolinen. Viimeisen 25 vuoden ajan ne ovat suorittaneet turvallisuustehtäviä, joihin millään muulla välineellä ei olisi pystytty.

Valvontalentokoneiden tärkeimpiä tehtäviä ovat Itämerellä liikkuvien alusten tunnistaminen, merihätään joutuneiden pelastaminen sekä merellisten ympäristövahinkojen havaitseminen ja niiden torjuntaoperaatioissa tukeminen. Lisäksi lentokoneilla osallistutaan Suomen alueellisen koskemattomuuden valvontaan ja tuetaan ympäristöviranomaisia Itämeren tilan seurannassa.

Kansainvälisen turvallisuusympäristön muutokset ovat olleet viime vuosina yllätyksellisiä. Näiden muutosten myötä tarve ylläpitää Suomen uskottavaa ja itsenäistä toimintakykyä on korostunut, on kyse sitten rajaturvallisuudesta, merellisten ympäristöonnettomuuksien torjunnasta, pandemiatilanteen hallinnasta tai sotilaallisesta maanpuolustuksesta.

Vanhentuneiden Dornier 228 -valvontalentokoneiden elinkaari on päättymässä ja niiden ylläpito on käymässä vaikeaksi. Keskeytysajat lisääntyvät, kun tekninen luotettavuus heikkenee. Dornier 228 -valvontalentokoneet on korvattava, jotta Suomen toimintakyky merellä ihmisten, ympäristön ja valtion turvallisuuden ylläpitämiseksi voidaan säilyttää.

Tampere hyvitti henkilöstönsä vuoden 2019 lentopäästöt

pexels-photo-728824

Tampereen kaupunki hyvitti henkilöstönsä ja luottamushenkilöidensä vuoden 2019 lentopäästöt puuistutuksin. Kaupunki on kompensoinut lentopäästöjä jo yli kymmenen vuoden ajan.

Tampereen kaupunki hyvitti henkilöstönsä ja luottamushenkilöidensä vuoden 2019 lentopäästöt rahoittamalla pysyvien hiilinielujen lisäämistä puuistutuksin Ugandassa. Rahoitettu Kikonda Forest Reserve -hanke on Gold Standard -sertifioitu ja se on ostettu suomalaisen Nordic Offset -palvelun kautta. Hanke tukee kestävän kehityksen tavoitteita monipuolisesti hillitsemällä ilmastonmuutosta, suojelemalla luonnon monimuotoisuutta sekä luomalla työpaikkoja paikalliselle väestölle.

Lentopäästöjen kompensointisumma oli yhteensä noin 4 700 euroa. Summa muodostui henkilöstön lentämien kilometrien ja kompensoitavan hiilidioksiditonnin hinnan perusteella. Lentokilometrejä henkilöstölle kertyi vuonna 2019 yhteensä noin 3,25 miljoonaa kilometriä, mikä on 21 prosenttia edellisvuotta enemmän. Lennoista aiheutui 377 tonnin hiilidioksidipäästöt. Vuoden 2019 lentopäästöjen kompensointi maksoi 12,5 euroa hiilidioksiditonnia kohden.

– Lentokilometrien trendi on viime vuosina ollut laskeva, vaikka vuonna 2019 lennetyt kilometrit kasvoivat edellisvuoteen verrattuna. Lennettyjen kilometrien huippuvuosi oli 2012, johon verrattuna henkilöstö lensi vuonna 2019 noin 60 prosenttia vähemmän, sanoo Tampereen kaupungin ympäristötaloudesta vastaava suunnittelija Emmi Nieminen.

Tampereen kaupunki suosii koulutuksissa ja tilaisuuksissa etäosallistumista. Lisäksi Euroopan ulkopuolisia lentoja tehdään vain painavista syistä. Matkustamisen aiheuttamia päästöjä ja matkustamiseen kuluvia euroja seurataan vuosittain.

Kaupungilla pitkät perinteet lentopäästöjen hyvityksessä

Tampereen kaupunki on kompensoinut henkilöstönsä lentopäästöjä jo yli kymmenen vuoden ajan. Aluksi kompensoinnilla rahoitettiin Tampereen tansanialaisessa ystävyyskaupungissa tehtävää ympäristötyötä. Sittemmin kompensointisumma ohjattiin kuntalaisten ilmasto- ja muita ympäristötekoja tukeviin omaehtoisiin ympäristönsuojelun avustuksiin.

– Vuoden 2019 kompensointitavaksi valitsimme ensimmäistä kertaa palveluntarjoajalta ostetun sertifioidun hankkeen. Sen avulla voimme varmistaa hyvitettyjen hiilidioksiditonnien oikeellisuuden mahdollisimman hyvin, Nieminen sanoo.