Lennonvarmistusyhtiö ANS Finland sopeuttaa toimintaansa edelleen

clipart-airplane-face-15

Koronaviruspandemia on iskenyt ilmailualalle erityisen voimakkaasti. Lentojen määrä on Suomessa tällä hetkellä noin 80-90 prosenttia edellisvuoden vastaavaa aikaa vähemmän ja 12 lentoasemalle ei tällä hetkellä liikennöidä lainkaan. Kansainvälinen lentoliikenne keskittyy rajoitusten ajan Helsinki-Vantaalle, Turkuun ja Maarianhaminaan.

Lentomatkustamiseen liittyvien maailmanlaajuisten rajoitusten takia myös lennonvarmistuspalvelujen kysyntä on vähentynyt rajusti. ANS Finlandissa neuvoteltiin ensimmäisen kerran sopeuttamistoimenpiteistä yhdessä henkilöstön edustajien kanssa maaliskuussa, jolloin sovittiin lomautustoimenpiteistä toukokuun loppuun saakka. Lentotoiminta ei ole sen jälkeen toipunut toivotusti eikä nopea toipuminen näytä kovin todennäköiseltä, minkä vuoksi ANS Finlandissa on jälleen huhtikuussa neuvoteltu henkilöstön kanssa säästöjen aikaansaamiseksi.

– Käynnistimme ensimmäiset neuvottelut sopeuttaaksemme kuluja niin pian kuin mahdollista, jotta olisimme olleet valmiina heti lentotoiminnan käynnistyessä. Näkymät nopeaan lentotoiminnan elpymiseen eivät kuitenkaan ole kehittyneet toivotusti, joten valitettavasti jouduimme käymään sopeuttamista koskevat keskustelut henkilöstön kanssa uudestaan. Olemme tänään sopineet lisälomautuksista säästöjen aikaansaamiseksi. Arvostan henkilöstömme joustavuutta ja tahtoa keskustella haasteista ja ratkaisuista tässä vaikeassa tilanteessa, sanoo ANS Finlandin toimitusjohtaja Raine Luojus.

Yhdessä henkilöstön kanssa sovittuja säästöjä saavutetaan karsimalla mm. palkkakuluja, joka tarkoittaa käytännössä henkilöstön lomauttamista. Lomautuksissa ja niiden kohdistamisessa kiinnitetään erityistä huomiota liiketoiminnan vaatimuksiin ja ne toteutetaan eri yksiköissä eri tavoin.

– Koronaepidemia on osoittautunut arvaamattomaksi, ja iskenyt koko ilmailutoimialaan vakavin seurauksin. Nyt näyttää siltä, että ilmailualan kohtaama kriisi tulee edelleen pitkittymään. Onkin tärkeää, että olemme voineet avoimesti ja hyvässä yhteistyössä työnantajan kanssa sopia tarvittavista sopeuttamistoimista, eikä ole tarvinnut mennä irtisanomisiin, kertoo Suomen lennonjohtajien yhdistyksen pääluottamusmies Katariina Syväys.

Yt-neuvottelujen piiriin kuuluu koko Air Navigation Services Finland Oy:n henkilöstö, yhteensä noin 420 henkilöä.

Metsäpalojen lentotähystys on valmiudessa

forest-fire

Metsäpalojen lentotähystys on lentokoneilla tapahtuvaa valvontaa maastopalojen havaitsemiseksi.  Toiminta kattaa koko Suomen ja sillä pyritään ehkäisemään maastopalojen leviäminen suureksi, havaitsemalla ne ajoissa. Maastopaloiksi luokitellaan mm. metsäpalot, ruohikkopalot ja turvetuotantoaluepalot.

Lentotoiminta on käynnistynyt 28.4 harjoituksien muodossa. Harjoituksia pidetään säännöllisesti, jotta pelastuslaitoksien ja lentokoneiden yhteistoiminta on tehokasta ja sujuvaa kaikissa tilanteissa. Harjoitukset pidettiin Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksien alueilla. Lennoilla havaittiin kaksi paloa, jotka johtivat pelastuslaitoksen osalta palojen sammutukseen. Avotulen teko on kielletty metsä- tai ruohikkopalovaroituksen ollessa voimassa.

Vuosi 2019 oli lentotoiminnan kannalta kiireinen, sillä lentoja suoritettiin kaikkiaan 762 kpl. Lennoilla havainnoitiin paloja 177 kpl ja opastettiin pelastustoimen yksiköitä palopaikalle 46 kertaa.

Pohjois-Suomen aluehallintoviraston tehtävänä on järjestää metsäpalojen lentotähystys koko Suomessa. Metsäpalojen lentotähystystä suoritetaan normaalisti 1.5-31.8 välisenä aikana, mutta se voidaan poikkeuksellisesti aloittaa jo huhtikuussa ja lopettaa syyskuussa. Lennolle lähdetään, kun Ilmatieteenlaitoksen määrittelemä metsäpaloindeksi nousee yli 4,1 tai 4,3 ennalta suunnitellulla reitillä. Indeksin noustessa yli 5,4 reitti lennetään kaksi kertaa päivässä.  Lentotähystystä suoritetaan koko Suomessa 22 reitillä ja palveluntuottajana on yleensä paikallinen ilmailukerho tai ilmailualan yritys.

Suomen lentokenttien matkustajamäärä väheni alle puoleen maaliskuussa 2020

ilma_2020_03_2020-04-30_tie_001_fi_001

Reitti- ja tilauslentojen matkustajat Helsinki-Vantaalla ja muilla kotimaan lentoasemilla tammi-maaliskuussa 2020

Suomen lentokenttien kautta lensi yhteensä 0,96 miljoonaa matkustajaa maaliskuussa 2020, mikä oli 56 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Helsinki-Vantaan lentoasemalla matkustajia kertyi 0,7 miljoonaa ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteensä 0,2 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 78 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamääristä.

Maaliskuussa 2020 Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä väheni 57 prosenttia ja muiden kotimaan lentoasemien yhteenlaskettu matkustajamäärä väheni 53 prosenttia verrattuna vuoden 2019 maaliskuuhun.

Matkustajista 69 prosenttia tuli ulkomaan lennoista ja 31 prosenttia kotimaan lennoista. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärästä 80 prosenttia tuli kansainvälisistä lennoista. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajista 96 prosenttia lensi reittiliikenteessä ja 4 prosenttia tilauslennoilla. Muiden kotimaan lentokenttien kohdalla matkustajista 14 prosenttia lensi tilauslennoilla.

Tammi-maaliskuussa 2020 Suomen lentokenttien kautta lensi yhteensä 4,9 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 20 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin. Matkustajista 71 prosenttia tuli ulkomaan lennoista ja 29 prosenttia kotimaan lennoista. Helsinki-Vantaan lentoaseman matkustajamäärä oli 3,9 miljoonaa ja muilla kotimaan lentoasemilla yhteensä 1,0 miljoonaa matkustajaa. Helsinki-Vantaan lentoaseman osuus oli 79 prosenttia kotimaan kenttien koko matkustajamääristä.

Tammi-maaliskuussa 2020 lentoliikenteen rahti- ja postikuljetusten määrä oli yhteensä 44 128 tonnia ja tonneista 97 prosenttia kulki Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta. Tonneista 99 prosenttia kuljetettiin Suomen ja ulkomaiden välisessä liikenteessä. Kuljetetusta tavaramäärästä 25 009 tonnia oli lähteviä ja 19 118 tonnia saapuvia.

 

Lähde: Liikenne ja matkailu, Tilastokeskus

Kuluttaja-asiamies Norwegianin tilanteesta: nyt ei kannata ottaa vastaan cash pointseja

landing-3954979_1280

Norwegian on tarjonnut asiakkailleen rahanpalautusten sijasta lentopisteitä eli cash pointseja. Kuluttaja-asiamies muistuttaa, että Norwegianin nykyisen tilanteen vuoksi palautus kannattaa vaatia rahana. 

Kuluttaja-asiamies on huolissaan lentoyhtiö Norwegianin kuluttajille tarjoamista lentopisteistä eli cash pointseista rahanpalautuksen vaihtoehtona silloin, kun yhtiö peruuttaa lennot. Tämänhetkisten tietojen mukaan yhtiö peruu lähes kaikki lentonsa ainakin vuoden ajaksi, vaikka yhtiön toiminta jatkuisikin. Talousvaikeuksissa oleva Norwegian pitää yhtiökokouksen maanantaina 4.5.2020, jolloin ratkeaa, pääseekö lentoyhtiö velkajärjestelyyn konkurssin välttääkseen.

– Nyt ei ole oikea aika ottaa vastaan Norwegianin tarjoamia cash pointseja, sillä lentojen toteutuminen on epävarmaa. Pisteet ovat myös Norwegianin tähänastisten ehtojen mukaan olleet voimassa vain vuoden myöntämishetkestä. Kannattaa siis vaatia palautuksia takaisin rahana. Myöskin uusien varausten ja lentojen siirtojen kanssa kannattaa odottaa. Sen sijaan että itse peruuttaisi lennon, kannattaa odottaa lentoyhtiön peruutusta, kuluttaja-asiamies Katri Väänänen painottaa.

Kuluttaja-asiamies muistuttaa, että kuluttajilla on lain mukaan oikeus saada palautukset rahana aina, kun lehtoyhtiö peruuttaa lennon. Jos matka on maksettu luottokortilla tai lennon maksamiseksi tarjotulla luotolla, rahoja voi hakea takaisin luotonantajalta kuluttajansuojalain mukaisesti. Luottoyhtiöllä on yhteisvastuu palautuksesta, eikä se voi vaatia kuluttajaa kääntymään ensin lentoyhtiön puoleen.

– Jos lentoyhtiö menee konkurssiin, lahjakortin ottanut kuluttaja saattaa menettää oikeutensa vaatia rahoja takaisin luottokorttiyhtiöiltä.

Kuluttaja-asiamies seuraa Norwegianin tilannetta tiiviisti ja kertoo lisää heti, kun aiheesta on enemmän tietoa.

Selvityspyyntö Norwegianille – kuluttajan oikeudet turvattava kriisitilanteessakin

Kuluttaja-asiamies on myös ollut huolissaan Norwegianin peruutuskäytäntöihin liittyvästä asiakasviestinnästä. Norwegian ei ole kuluttaja-asiamiehen havaintojen mukaan kertonut asiakkailleen aina riittävän selvästi vaihtoehdoista, joita asiakkailla on, kun lentoyhtiö peruuttaa lennon. Norwegianin viestintä on korostanut yhtiön omaa cash points -järjestelmää eikä rahanpalautusvaihtoehdosta ole kerrottu aina riittävän ajoissa ja selkeästi.

Kuluttaja-asiamies odottaa asiassa parhaillaan selvitystä Norwegianilta.

Finnair suunnittelee arviolta 500 miljoonan euron merkintäoikeusantia COVID-19-vaikutusten vuoksi

aircraft-1421918_1280

Finnair Oyj:n hallitus on päättänyt, että yhtiö alkaa valmistella merkintäoikeusantia (”Anti”), koska koronavirustilanteesta aiheutuneet tappiot ovat vähentäneet yhtiön omia pääomia. Annin kokonaismäärä olisi arviolta enintään 500 miljoonaa euroa. Citigroup Global Markets Limited ja Nordea Bank Oyj (”Järjestäjät”) toimisivat Annin pääjärjestäjinä ja merkintätakaajina.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta on puoltanut eduskunnalle annettavaa lisätalousarvioesitystä, jolla katettaisiin Suomen valtion osallistuminen Antiin. Suomen valtion osuus Finnair Oyj:n osakkeista ja äänistä on tällä hetkellä 55,8 %.

Annille haetaan valtuutusta toukokuun 2020 lopussa järjestettävässä Finnair Oyj:n varsinaisessa yhtiökokouksessa 2020. Annista annetaan tarkempia tietoja Finnair Oyj:n myöhemmin julkaistavassa yhtiökokouskutsussa.

“Koronavirus on vaikuttanut ennennäkemättömällä tavalla globaaliin lentoliikenteeseen sekä Finnairiin. Haluamme varmistaa tällä omaa pääomaamme merkittävästi vahvistavalla osakeannilla, että Finnair on kilpailukykyinen lentoyhtiö myös tulevaisuudessa”, sanoo Finnairin toimitusjohtaja Topi Manner.

Norwegianin lentäjä- ja matkustamohenkilöstöyhtiöt Ruotsissa ja Tanskassa hakeutuvat konkurssiin

Norwegian_737-800

Covid-19 on vaikuttanut siihen, että maa toisensa jälkeen on sulkenut rajansa. Tämä on puolestaan johtanut siihen, että edellytykset matkustamiselle ovat kadonneet. Norwegianille tämä on tarkoittanut, että lähes koko lentotoiminta on keskeytynyt, mutta suuret henkilöstökustannukset ovat säilyneet. Lentäjät ja matkustamohenkilöstö ovat pääosin Norwegian-konsernin eri tytäryhtiöiden palveluksessa. Huolimatta toimenpiteistä, joita yhtiö on tehnyt kustannusten vähentämiseksi, tytäryhtiöiden hallituksille ei valitettavasti jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin jättää konkurssihakemukset.

Neljän Norwegianin tytäryhtiön, Pilot Services Sweden AB:n, Norwegian Pilot Services Denmark ApS:n, Norwegian Cabin Services Denmark ApS:n ja Norwegian Air Resources Denmark LH ApS:n, hallitukset tekivät tänään maanantaina päätökset hakeutumisesta konkurssiin. Norjassa on mahdollista lomauttaa henkilöstöä, mikä merkitsee, että valtio vastaa palkkakustannuksista lomautusaikana. Valitettavasti vastaavaa lomautusmahdollisuutta ei ole Ruotsissa ja Tanskassa, mikä tarkoittaa, että kustannukset säilyvät, vaikka lentäjät ja matkustamohenkilöstö eivät ole töissä.

Tilanne ei vaikuta Norwegianin Ruotsissa olevaan tytäryhtiöön, Norwegian Air Swedeniin (NSE). Norwegianilla on 54 Ruotsiin rekisteröityä lentokonetta ja lentotoimilupa Ruotsissa. Koronasta johtuen Norwegian ei ole operoinut lentoja Ruotsissa ja Tanskassa useiden viime viikkojen aikana.

– Kriisi koettelee ilmailualaa pahemmin kuin koskaan aiemmin ja olemme tehneet kaiken, mitä voimme, jotta olisimme voineet välttää sen, mitä tytäryhtiöillemme Ruotsissa ja Tanskassa tapahtuu nyt. Kilpailijoidemme tapaan olemme pyytäneet Ruotsin ja Tanskan valtioiden tukea. Ensimmäinen muodollinen hakemus Ruotsin viranomaisille jätettiin kuukausi sitten, mutta vielä ei ole esitetty konkreettisia ehdotuksia likviditeettitoimenpiteiksi. Meillä ei ole aikaa odottaa, sillä yhtiö on akuutissa kriisissä. Lentäjämme ja matkustamohenkilöstömme ovat toimintamme ydin ja he ovat tehneet loistavaa työtä. Tämä oli raskas päätös ja pahoittelen syvästi seurauksia, joita tästä aiheutuu niille, joita asia koskee. Työskentelemme vuorokauden ympäri viedäksemme meidät tämän kriisin läpi ja lentääksemme jälleen vahvempana ja parempana Norwegianina kuin koskaan aikaisemmin sekä yhtiönä, joka voi tarjota töitä lentävälle henkilöstölle tulevaisuudessa, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

Huolimatta toimenpiteistä, joita yhtiö on jo tehnyt, Ruotsin ja Tanskan valtioiden merkittävän tuen puuttuminen ei antanut muuta vaihtoehtoa. Alla olevien Norwegian-konsernin yritysten hallitukset ovat tänään maanantaina 2. huhtikuuta päättäneet hakeutua konkurssiin:

  • Pilot Services Sweden AB
  • Norwegian Pilot Services Denmark ApS
  • Norwegian Cabin Services Denmark ApS
  • Norwegian Air Resources Denmark LH ApS

Koska tarve lentäjille ja matkustamohenkilöstölle on tällä hetkellä käytännössä katsoen olematon, Norwegian on myös irtisanonut sopimukset miehistöpalveluita Norwegianille tarjoavien OSM Aviationin ja Rishwortin kanssa. Näillä yhtiöillä on lentohenkilöstöä Ruotsissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa.

Konkurssiin hakeutuvat yhtiöt ja irtisanottavat sopimukset koskevat 1 571 lentäjää ja 3 134 matkustamohenkilöstön jäsentä Ruotsissa, Espanjassa, Isossa-Britanniassa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Vaikutukset eivät koske noin 700 lentäjää ja 1 300 matkustamohenkilöstön jäsentä Norjassa, Ranskassa ja Italiassa.

Kyseessä olevien maiden konkurssituomioistuimet ja konkurssinhoitajat jatkavat konkurssiin hakeutuvien tytäryhtiöiden asioiden käsittelyä.

Ulkopuolisten konsulttien käyttö hävittäjähankkeen tapaamisissa päättyy

ILMAV_HX-Challenge_20191231

Puolustusministeri Antti Kaikkonen on keskusteltuaan tasavallan presidentti Sauli Niinistön kanssa päättänyt, että Suomen monitoimihävittäjähankkeen valmistelussa on vastaisuudessa pidättäydyttävä kaikista yhteyksistä HX-hävittäjähankkeen tarjoajia edustavien konsulttiyritysten ja konsulttien kanssa. Käytäntö koskee kaikkia tapaamisia ja muita yhteyksiä ja astuu voimaan välittömästi. HX-hanke tulee vetoamaan kaikkiin tarjoajiin, jotta konsultteja ei käytettäisi enää myöskään virallisissa neuvotteluissa.

Nyt tehdyn linjauksen taustalla on, että HX-hävittäjähankkeessa on siirrytty valmistelemaan lopullista tarjouspyyntöä ja tässä vaiheessa halutaan tehdä selvä ero tarjoajayritysten ja heitä edustavien konsulttiyritysten välille.

Kaksi Hornetia Ramstein Alloy 1/2020 -koulutustapahtumaan

ILMAVE_HN kaupungin yllä_20121127

Boeing F/A-18 C/D Hornet Kuva: Ilmavoimat

Ilmavoimat osallistuu NATO:n jäsen- ja kumppanimaiden Ramstein Alloy 1/2020 -koulutustapahtumaan kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä 20.‒22. huhtikuuta.

Ramstein Alloy -koulutustapahtumissa NATO:n jäsen- ja kumppanimaiden ilmavoimat harjoittelevat yhteistoimintaa Itämeren alueella käyden läpi erilaisia ilmavalvonta- ja tunnistuslentotoimintaan liittyviä skenaarioita. Harjoiteltaviin skenaarioihin sisältyy esimerkiksi radiohäiriöstä kärsivän koneen saattaminen ja saattovastuun luovuttaminen toiselle lento-osastolle.

Koronavirustilanteen (COVID-19) takia Ramstein Alloy 1/2020 -lentokierroksiin osallistuvat Karjalan lennoston Hornetit tukeutuvat vain kotitukikohtaansa Rissalaan. Kierrokset lennetään kansainvälisessä ilmatilassa Itämeren yllä sekä Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan ilmatilassa.

Ilmavoimat on osallistunut Ramstein Alloy -koulutustapahtumiin ja niitä edeltäneisiin, vastaavan koulutussisällön Baltic Region Training Event -tapahtumiin vuodesta 2008 alkaen. Edellisen kerran ilmavoimat osallistui Ramstein Alloyhin syyskuussa 2019.

Finnair syventää yhteistyötään Juneyao Airin kanssa

69753715_1282841531884182_7194165951326060544_o

Finnair ja Shanghaissa toimiva Juneyao Air ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen syventääkseen yhteistyötään Kiinan ja Euroopan välisillä lentoreiteillään. Yhteistyön aloittaminen edellyttää vielä asianmukaiset viranomishyväksynnät.

Aiesopimuksen tavoitteena on perustaa joint venture -yhteisyritys Helsinki – Shanghai -reitille. Sen avulla Finnair ja Juneyao Air voivat tarjota liikematka- ja vapaa-ajan asiakkailleen laajempia kohde-, aikataulu- ja hinnoitteluvaihtoehtoja sekä saumattoman matkustuskokemuksen molempien lentoyhtiöiden pääkenttien kautta Helsinki-Vantaan lentoasemalla (HEL) ja Pudongin kansainvälisellä lentoasemalla (PVG).

”Huolimatta tästä lentoliikenteelle erittäin haastavasta ajasta, olemme erittäin sitoutuneita Kiinan markkinaan. Tästä yhtenä esimerkkinä on yhteistyömme Juneyao Airin kanssa. Olemme nyt ottamassa tärkeää askelta syventääksemme viime vuonna alkanutta yhteistyötämme. Se palvelee entistä paremmin asiakkaitamme. Yhteistyö luo myös pohjaa tulevaisuuden kasvulle sitten, kun lentoliikennemarkkinat alkavat jälleen normalisoitua ”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orver.

”Lentoliikenne on nyt vaikeassa tilanteessa. Uskomme kuitenkin edelleen vahvasti Kiinan ja Euroopan markkinoihin sekä kumppanuuteemme Finnairin kanssa. Olemme aiemmassa yhteistyössämme Finnairin kanssa saavuttaneet luotettavan ja molempia osapuolia hyödyttävän kumppanuuden ja jaamme yhteiset visiot ja arvot. Kumppanuuden laajentaminen antaa meille mahdollisuuden kehittää yhteistyötämme edelleen: Voimme tarjota asiakkaillemme entistä monipuolisempia palveluja sekä laajemman kohdevalikoiman”, sanoo Juneyao Airin varatoimitusjohtaja Yu Chengji.

Juneyao Air avasi lentoreitin Shanghaista Helsinkiin heinäkuussa 2019, mistä lähtien Finnair ja Juneyao Air ovat jakaneet lentokoodinsa toistensa Helsinki-Shanghai-reiteille ja valituille reiteille Helsingistä Eurooppaan ja Shanghaista muualle Kiinaan. Myös Finnair Plus ja Juneyao Air Club -kanta-asiakasjärjestelmien vastavuoroinen sopimus toteutettiin elokuussa 2019. Sen avulla asiakkaat voivat ansaita ja lunastaa lentopisteitä molempien kumppaneiden koko verkostossa.

Kun yhteisyrityshanke toteutuu, se mahdollistaa lentokoodien jakamisen merkittävän laajentamisen molempien kumppaneiden verkostoissa, etenkin Shanghain Pudongin ja Helsinki-Vantaan lentoasemien jatkoyhteyksien osalta sekä kanta-asiakkaiden entistä paremman palvelun.

Savonlinna-Helsinki lentoliikenne jää toistaiseksi tauolle

aircraft-1573399343tMd

Savonlinnan ja Helsingin välinen säännöllinen lentoliikenne on toistaiseksi keskeytetty reitin matkustajamäärien vähenemisen ja poikkeusolojen liikkumisrajoitusten vuoksi. Lentoliikenteen keskeyttämisellä pyritään myös estämään koronaviruksen leviämistä.

Savonlinnan ja Helsingin välinen säännöllinen lentoliikenne on ollut osa valtion ja Savonlinnan kaupungin tilaamaa ostoliikennettä.

Savonlinnan kaupunki, Liikenne- ja viestintävirasto Traficom ja reittiä liikennöivä Maavoima Oy ovat tehneet sopimukseen muutoksen kysynnän laskemisen ja vallitsevan koronapandemian takia.

Lentoliikenne on nyt aiemmin suunnitellulla pääsiäistauolla ja liikennöinti keskeytetään tauon jälkeen toistaiseksi.