Finnair lisää lentovuoroja Delhiin ja Los Angelesiin tulevan kesän vilkkaimmalle matkustuskaudelle

Finnair A350 XWB Test Flight Takeoff 02_49

Finnair lisää kolme viikkovuoroa Delhiin heinäkuun 1. päivästä alkaen, ja lentää Delhiin päivittäin kesäkauden 2020 loppuun ja myös tulevan talvikauden aikana. Tällä hetkellä Finnair lentää Delhiin neljä viikkovuoroa. Reittiä lennetään A330-lentokoneella. Delhin lentojen aikataulut mahdollistavat hyvät jatkoyhteydet Helsingistä Finnairin Euroopan ja Yhdysvaltojen kohteisiin.

Finnair lisää myös yhden lentovuoron suositulle Los Angelesin reitille 29. kesäkuuta alkaen. Uusi lisävuoro lennetään perjantaisin lokakuun 24. päivään asti. Tällä hetkellä Finnair operoi A350-lentokoneella ympärivuotisesti Los Angelesiin kolmesti viikossa, tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Finnair lentää viiteen kohteeseen Yhdysvalloissa: New Yorkiin ja Los Angelesiin ympäri vuoden, kesäkaudella San Franciscoon ja Chicagoon (O’Hare) ja talvikaudella Miamiin. Finnair tarjoaa yhdessä kumppaneidensa kanssa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä yli 100 reittiä, sillä Atlantin ylittäviä lentoja voi joustavasti yhdistää myös Finnairin yhteistyökumppaneiden American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian reitteihin.

Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen – myös Lappeenrannan kaupunki seuraa tilannetta

url

Lappeenrannan lentoasemalla on varauduttu koronavirustilanteeseen. Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat tarkasti tilannetta sekä viranomaisten ohjeistuksia ja toimivat niiden mukaisesti.

Suomessa THL seuraa kansainvälistä tilannetta ja kehittää ohjeistusta terveydenhuollolle ja laboratorioille, arvioi koronavirukseen liittyviä terveysriskejä sekä laatii arvioita siitä, mihin suuntiin koronavirustilanne voi kehittyä.

Etelä-Karjalassa vastuullinen toimija tilanteessa on Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote), joka on varautunut tilanteeseen. Eksotella on valmiina THL:n ohjeiden mukaisesti laaditut paikalliset toimintaohjeet.

Jos epäily koronavirustartunnasta herää, tulee Eksoten mukaan soittaa ensin omalle terveys- ja hyvinvointiasemalle tai päivystysavun numeroon 116 117. Riskiarvion perusteella asiakas saa toimintaohjeet.

─ Bergamosta Lappeenrantaan matkustavat ihmiset, jotka 25. helmikuuta alkaen saavat äkillisen hengitystieinfektion oireita, kuten kuume ja/tai yskä ja/tai hengenahdistusoireita tulee tutkia koronaviruksen varalta, täsmentää sairaalan johtaja Marjo Numminen.

Matkustusohjeistuksen osalta vastuu on ulkoministeriöllä ja THL:llä.

Lentoaseman toimitusjohtaja Eija Joron mukaan lentoaseman tiloihin on lisätty ohjeistuksia matkustajille sekä hankittu käsidesiä matkustajien käyttöön. Lentoaseman henkilökunnalle on annettu ohjeet tehostetusta käsihygieniasta.

– Seuraamme tiiviisti tilannetta ja toimimme viranomaisten ohjeiden mukaan. Kehotamme matkustajia seuraamaan ulkoministeriön matkustustiedotteita sekä tietysti terveydenhuoltoviranomaisten ohjeita.

Lappeenrannan kaupunki ja lentoasema seuraavat koronavirustilannetta ja tarvittaessa tiedottavat toiminnastaan lisää.

Lappeenrannan kaupunki kehottaa seuraamaan viranomaisten tiedotusta:

Sosiaali- ja terveysministeriö sekä THL seuraavat aktiivisesti tilannetta ja tiedottavat tilanteen muuttuessa: https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

THL on kerännyt useimmin kysytyt kysymykset ja vastaukset niihin omalle sivulleen:
https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/usein-kysyttya-koronaviruksesta-covid-19

Eksote tiedottaa tilanteesta omalla verkkosivustollaan www.eksote.fi

Lentomatkustajien kannattaa seurata ulkoministeriön matkustustiedotteita: https://um.fi/matkustustiedotteet-a-o

THL:n ohjeet epidemia-alueella matkustaville

THL:n ohjeet Suomeen saapuville matkustajille

Trustly ja Norwegian Air tarjoavat mahdollisuuden maksaa lentomatkat suoraan pankkitililtä

qokjkhd8ikzako0arjj7

Tukholma, Ruotsi, 25.02.2020 – Verkkomaksupalvelu Trustly julkistaa uuden kumppanuuden maailman suurimpiin halpalentoyhtiöihin kuuluvan Norwegian Airin kanssa. Oslon pörssiin listautunut Norwegian Air operoi 500 reitillä, ja kumppanuuden ansiosta norjalaiset matkustajat voivat jatkossa maksaa lentolippunsa turvallisesti suoraan verkkopankistaan.

Matkustajat ympäri maailman suosivat eri maksutapoja maksaessaan matkavarauksia, ja uudet maksutavat ovat kasvattamassa suosiotaan. Viimeaikaisen tutkimuksen mukaan yhä useammat matkustajat maksavat matkansa mieluummin pankin verkkomaksulla tai nettilompakolla kuin kortilla tai käteisellä. Verkkomaksujen osuus kaikista maksuista oli 70 % Alankomaissa, 51 % Puolassa ja 49 % Saksassa. Muissa maissa, kuten Norjassa, Ruotsissa ja Suomessa, verkkomaksut ovat yksi nopeiten yleistyvistä maksutavoista.

Trustlyn yhteistyö Norwegianin kanssa on jo konkretisoitunut Suomessa, Saksassa, Alankomaissa, Norjassa, Puolassa, Ruotsissa ja Isossa-Britanniassa, ja sen laajentuminen muille markkinoille on pian näköpiirissä. Trustlyn avulla Norwegian paitsi kasvattaa myyntiään myös alentaa toimintakustannuksiaan ja korttireklamaatioiden riskiä.

Trustlyn kaupallinen johtaja Johan Nord toteaa: ”Monilla Norwegianin suurimmista markkinoista kuluttajat suosivat jo selvästi eniten verkkomaksuja. Tämän vuoksi Trustly on hyvä kumppani Norwegianille, joka hyötyy myyntitapahtumien kasvusta. Meillä on ilo ja ylpeys tukea Norwegiania näillä tärkeillä markkinoilla.”

Norwegian Airin talousjohtaja Geir Karlsen sanoo: ”Tämä yhteistyö on jälleen yksi osoitus pyrkimyksestämme parantaa ja yksinkertaistaa asiakaskokemusta. Trustly on meille arvokas kumppani.”

Finnair lisää lentoja New Yorkiin kesäkaudelle; lentoja kahdesti päivässä jopa viitenä päivänä viikossa

Finnair_A350_detail_nose_and_wing

Finnair lisää lentovuoroja suositulle New Yorkin reitilleen tulevalle kesäkaudelle. Finnair lentää New Yorkiin päivittäin ympäri vuoden, ja lisää lentoja huhtikuusta alkaen seuraavasti:  

  • kolmen lisävuoroa viikossa 4.4. alkaen (maanantaina, torstaina ja lauantaina) 24.10.2020 asti.  
  • neljäs lisävuoro 4.5. alkaen (tiistaisin) 24.10. asti. 
  • viides lisävuoro sunnuntaille kesän huippusesongin ajalle 8.6.—30.8.2020.  

Yhteensä kesäkaudelle tulee 250 lentoa lisää. Finnair lentää lisävuorot pääasiassa A350-koneilla.  Kaikki lennot lennetään John F. Kennedyn kansainväliselle lentoasemalle (JFK).  

“New York oli ensimmäinen kaukokohteemme yli 50 vuotta sitten”, kertoo Finnairin kaupallinen johtaja Ole Orvér. ”Nyt tuomme reippaasti lisävuoroja tälle suositulle reitille, ja lennämme reittiä myös uusilla A350-koneillamme”.   

Finnair lentää viiteen kohteeseen Yhdysvalloissa: New Yorkiin ja Los Angelesiin ympäri vuoden, kesäkaudella San Franciscoon ja Chicagoon (O’Hare) ja talvikaudella Miamiiin. Finnair on lisännyt merkittävästi kapasiteettia Pohjois-Amerikkaan, kaikkiaan 117 % vuodesta 2015 lähtien.  

Finnair tarjoaa yhdessä kumppaneidensa kanssa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä yli 105 reittiä, sillä Atlantin ylittäviä lentoja voi joustavasti yhdistää myös Finnairin yhteistyökumppaneiden American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian reitteihin.  

Viime syyskuusta alkaen ovat Finnairin asiakkaat voineet nauttia David Poseyn, ensimmäisen Pohjois-Amerikasta valitun Signature Chefin menuista business-luokassa kaikilla Pohjois-Amerikan lennoilla Helsinkiin. 

Lääkärihelikopteritoimintaa harjoittava FinnHEMS Oy valtion omistukseen

5_Kopteri_lennossa

Hallitus valtuuttaa sosiaali- ja terveysministeriön hankkimaan FinnHEMS Oy:n koko osakekannan viideltä yliopistolliselta sairaanhoitopiiriltä valtion omistukseen.

Hallituksen talouspoliittinen ministerivaliokunta puolsi 10.9.2019 järjestelyä, jossa FinnHEMS Oy:n osakkeet hankittaisiin valtiolle ja yhtiö valmistautuisi toteuttamaan lentotoiminnan omana tuotantona kahdeksassa tukikohdassa vuoden 2022 alusta. Tällä hetkellä FinnHEMS Oy hallitsee kuutta lääkärihelikopteritukikohtaa ja on kilpailuttanut niiden lentotoiminnan.

FinnHEMS Oy tulisi sosiaali- ja terveysministeriön omistajaohjaukseen, ja sen toiminta rahoitettaisiin jatkossakin valtion talousarvion määrärahalla.

Norwegianilla korkeammat yksikkötuotot, ennätyskorkea täsmällisyys ja korkeampi käyttöaste

m5tttjeimaopvjzebuei

Norwegianin tammikuun liikennetiedot osoittavat, että yhtiö jatkaa strategiansa mukaisesti ja siirtyy kasvusta kannattavuuteen. Yhtiön yksikkötuotot nousivat merkittävästi, täsmällisyys oli ennätyskorkea ja käyttöaste nousi tammikuussa.

Tammikuussa Norwegian kuljetti 1 974 606 asiakasta. Suunnitellun mukaiset kapasiteettivähennykset ja reittiverkoston optimointi vaikuttivat edelleen lukuihin positiivisesti. Tammikuussa täsmällisyys oli 87 prosenttia – mikä on kaikkien aikojen korkein kuukausikohtainen täsmällisyys vuoden 2015 jälkeen. Käyttöaste oli 81 prosenttia, nousua 4,8 prosenttiyksikköä.

– Olen tyytyväinen siihen, että jatkamme strategiamme mukaisesti siirtymistä kasvusta kannattavuuteen. Tammikuu oli kymmenes peräkkäinen kuukausi, kun suunnitellun mukaiset kapasiteetin vähennykset vaikuttivat positiivisesti yksikkötuottoihin ja käyttöasteeseen. Olen myös tyytyväinen, että täsmällisyytemme on parantunut merkittävästi, sillä tiedän, miten tärkeää täsmällisyys on asiakkaillemme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Jacob Schram.

– Odotan innolla, että saan työskennellä tulevina kuukausina yhdessä omistautuneiden kollegoideni kanssa maassa ja ilmassa. Yhdessä viemme yhtiön kohti kannattavaa ja kestävää tulevaisuutta kansainvälisessä ilmailussa, hän jatkaa.

Tammikuussa yhtiö vähensi CO2-päästöjään neljällä prosentilla 75 grammaan matkustajakilometriä kohti siitä huolimatta, että yhtiö on joutunut vuokraamaan vanhempaa korvaavaa kalustoa. Norwegianin lentolaivaston keski-ikä on 4,6 vuotta ja se on yksi nykyaikaisimmista ja polttoainetehokkaimmista lentolaivastoista maailmassa. Uuden laivaston ansiosta yhtiö on vähentänyt matkustajakohtaisia CO2-päästöjä 33 prosentilla vuodesta 2009 lähtien.

Ilmailualan työntekijöiden turvallisuusselvityksiin esitetään laajennusta

airplane-flying-1567518078WyR

Ilmailun turvallisuutta pyritään parantamaan laajentamalla alalla tehtäviä turvallisuusselvityksiä. Tavoitteena on muun muassa ehkäistä järjestäytyneiden rikollisryhmien pääsy turvallisuuden kannalta merkityksellisiin tehtäviin.

Hallituksen esityksen mukaan lentoasemilla työskentelevistä henkilöistä voitaisiin tehdä perusmuotoinen turvallisuusselvitys, jossa käytettäisiin tiedustelutietoja. Tällä hetkellä näistä henkilöistä tehdään suppea turvallisuusselvitys. Tiedustelutietoja käytettäisiin näiden henkilöiden osalta myös niin sanotussa nuhteettomuusseurannassa.

Suppea turvallisuusselvitys laajennettaisiin uutena koskemaan myös niitä henkilöitä, jotka työskentelevät lentoasemille tavaroita ja tarvikkeita toimittavissa yrityksissä. Tällä hetkellä näistä henkilöistä ei tehdä turvallisuusselvityksiä.

Turvallisuusselvityslakiin ja ilmailulakiin ehdotetuilla muutoksilla toteutetaan Euroopan komission antaman ilmailun turvaamista koskevan täytäntöönpanoasetuksen velvoitteet.

Tiedustelutiedoilla tarkoitetaan suojelupoliisin tiedustelutietoja ja poliisin järjestäytynyttä rikollisuutta koskevia tietoja.

Ehdotettu laki on tarkoitettu tulemaan voimaan mahdollisimman pian.

Sähköverkon helikopteritarkastus Espoon yllä helmikuussa 2020

helikopterisahaus_2018_lohja_webres

Helikopteritarkastuksen perusteella tehtävää helikopterisahausta Lohjalla 2018. Urakoitsijana Heliwest. Kuva: Caruna

Caruna tarkastaa helikopterin avulla sähköverkkoa. Työ tehdään säiden salliessa helmikuun aikana arkipäivänä klo 8-16 välillä. Tarkastukset kohdistuvat niihin sähköverkon voimajohtoihin, joissa on odotettavissa mahdollisesti raivaustarvetta.

Helikopterin voi nähdä eri puolilla Espoota. Tarkastus painottuu Kehä III:n varrelle Lintuvaarasta Miilunkorven kautta Espoonkartanon alueelle. Työt kestävät arviolta yhden päivän. Tarkastukset tehdään säiden salliessa 3.2. alkavalla viikolla, kuitenkin viimeistään helmikuun aikana arkipäivänä klo 8-16 välillä.

helikopteritarkastus_2020

Tarkastuskohteet ovat rajatulla alueella kartalla. Kuva: Google Maps

– Sähköverkon tarkastus on olennainen osa kunnossapitoa ja helikopteri on siihen oikeissa olosuhteissa tehokas toimintatapa. Helikopteritarkastuksella kartoitetaan raivaustarvetta johtokadulla verkon kunnossapitotöitä varten, Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa kertoo.

Helikopteritarkastuksen suorittaa yhteistyökumppanimme Heliwest. Toimenpiteet kohdistuvat voimalinjaan, joka on jännitetasoltaan 110 kilovolttia.

Miehittämättömien ilma-alusten tai lennokkien käyttö työkohteen läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Toiminnasta saattaa aiheutua lähialueelle lyhytaikaista meluhaittaa.