HX-hävittäjähankkeen tarkennetun tarjouspyynnön vastaukset saapuivat

ILMAV_HX-Challenge_20191231

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on saanut vastaukset Hornetin seuraajahankkeen (HX-hanke) tarkennettuun tarjouspyyntöön viideltä hävittäjävalmistajalta.

Puolustusvoimat lähetti lokakuussa 2019 tarkennetun tarjouspyynnön Ison-Britannian, Ranskan, Ruotsin ja Yhdysvaltojen hallinnoille välitettäväksi viidelle monitoimihävittäjävalmistajalle. Tarjouspyynnön kohteena olevat konetyypit ovat Boeing F/A-18 Super Hornet (Yhdysvallat), Dassault Rafale (Ranska), Eurofighter Typhoon (Iso-Britannia), Lockheed Martin F-35 (Yhdysvallat) ja Saab Gripen (Ruotsi).

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on vastaanottanut tammikuun 2020 loppuun asetettuun määräaikaan mennessä vastaukset tarkennettuun tarjouspyyntöön kaikilta viideltä HX-tarjoajalta. Vastauksissaan tarjoajia on pyydetty kokoamaan alustavassa tarjouksessaan ja neuvotteluissa antamansa tiedot selkeäksi, päivitetyksi ja parannetuksi kokonaisuudeksi.

Vastaukset sisältävät tietoa kunkin monitoimihävittäjävaihtoehdon ympärille rakentuvasta kokonaisratkaisusta ja hankintakokonaisuudesta, jonka tavoitteena on tuottaa Suomen puolustusjärjestelmän kannalta paras mahdollinen suorituskyky Hornet-kaluston korvaajaksi. Tarjoajan on rakennettava hankkeelle asetetun enimmäisbudjetin puitteissa vaatimukset täyttävä suorituskyvyn kokonaisuus, joka pitää sisällään lentokoneiden lisäksi muut tekniset järjestelmät, koulutusjärjestelmät, tarvittavat huoltovälineet, testilaitteet ja varaosat sekä aseet, sensorit ja muut tarvittavat tyyppikohtaiset tukitoiminnot.

Hankkeen tärkein päätöksentekoperuste on sotilaallinen suorituskyky ja sen ylläpito koko elinkaaren ajan. Elinkaarikustannusten, huoltovarmuuden ja teollisen yhteistyön osalta vaaditaan, että tarjous täyttää arvioitaville päätösalueille tarjouspyynnössä määritetyt vaatimukset.

HX-hankkeen tarjouskilpailu käynnistyi alustavalla tarjouspyynnöllä huhtikuussa 2018, johon tarjoajat vastasivat tammikuussa 2019. Tämän jälkeen on neuvoteltu tarjousten sisällöstä kunkin tarjoajan kanssa. Nyt käynnissä on HX-hankkeen toinen neuvotteluvaihe, jossa määritellään lopulliset hankintakokonaisuuksien sisällöt kunkin tarjoajan kanssa heidän antamaansa tarjoukseen perustuen. Toisen neuvotteluvaiheen päätteeksi vuoden 2020 loppupuolella pyydetään lopulliset tarjoukset, jotka puolustushallinto arvioi. Hankintapäätöksen tekee valtioneuvosto vuonna 2021.

Finnair peruu kaikki lentonsa Manner-Kiinaan 6.-29.2.2020, lentää asiakkaita kotiin 6.2. asti

Finnair_A350_detail_nose_and_wing

Asiakkaiden ja henkilöstön terveys ja hyvinvointi ovat Finnairille keskeisen tärkeitä. Finnair on analysoinut huolellisesti koronavirustilanteesta saatavilla olevat tiedot ja tilanteen vaikutuksen Kiinan lentomatkustukseen, ja tehnyt seuraavat päätökset:

• Finnair peruu lentonsa Manner-Kiinaan 6.-29.2.2020 väliseltä ajalta.

• Finnair peruu Guangzhoun lennot 5.2.-29.3.2020 väliseltä ajalta.

• Finnair ei ota vastaan uusia varauksia Manner-Kiinan lennoilleen 31.1.-29.2.2020 välisenä aikana.

Finnairin jo aiemmin kertoma päätös perua Pekingin Daxing-kentän lennot ja Nanjingin lennot määräajaksi maaliskuun loppuun asti on edelleen voimassa. Finnairin lennot Hongkongiin jatkuvat normaalisti.

Finnair lentää Manner-Kiinan kohteidensa ja Helsingin välillä 31.1.-6.2.2020 tuodakseen asiakkaitaan Euroopasta ja Kiinasta kotiin. Finnair pyrkii järjestämään asiakkaille, joiden lennot on peruttu, uuden varauksen näille lennoille.

“Euroopassa ja Kiinassa matkustavien asiakkaidemme pitää voida palata kotiinsa, ja sama koskee henkilöstöämme. Nämä lennot ovat välttämättömiä, sillä vaihtoehtoisia lentoja Euroopan ja Kiinan välillä on nyt kovin vähän”, sanoo Jaakko Schildt, Finnairin operatiivinen johtaja. ”Huomioimme lentojen operoinnissa kaikki terveysviranomaisten ohjeistukset, ja ryhdymme myös erityistoimiin matkustajien ja miehistön terveydestä huolehtimiseksi.”

Finnairilla on tällä talvikaudella normaalisti 35 viikkovuoroa Helsingistä Kiinan kohteisiin (Hongkong, Beijing Capital-lentoasema, Beijing Daxing-lentoasema, Shanghai, Nanjing, Guangzhou).

Finnair seuraa tarkasti koronavirustilannetta ja sen vaikutuksia Finnairin verkostoon, ja käy asiasta tiivistä keskustelua vastuullisten viranomaisten kanssa. Päätökset lentojen aloittamisesta 29.2. jälkeen tehdään myöhemmin.

Finnair peruu lentonsa Pekingin Daxing-kentälle ja Nanjingiin maaliskuun loppuun asti kiinalaisten ryhmämatkustusrajoitusten vuoksi

Finnair_A350_detail_winglet

Kiinan viranomainen on keskeyttänyt kiinalaisten ryhmämatkat ulkomaille, ja siksi Finnair peruu kolme viikoittaista lentoaan Helsingistä Pekingin Daxing-lentoasemalle 5.2.-29.3.2020 ja kaksi viikoittaista lentoaan Helsingistä Nanjingiin 8.2.-29.3.2020. Finnair viestii lentojen perumisesta suoraan asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkaat voivat joko siirtää matkustuspäiväänsä, saada lipun hinnan takaisin tai vaihtaa lentonsa johonkin muuhun Kiinan-kohteeseen.

Finnair lentää edelleen päivittäin Pekingin Capital-lentoasemalle ja Shanghaihin, kaksi kertaa päivässä Hongkongiin ja kahdesti viikossa Guangzhouhun.

“Nämä perumiset ovat seurausta Kiinan toimista rajoittaa ryhmämatkoja Kiinasta. Ryhmämatkojen perumiset vaikuttavat selvästi Pekingin Daxing-reitin ja Nanjingin reitin täyttöasteisiin”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Vuoden ensimmäinen neljännes ja erityisesti kiinalaisen uudenvuoden jälkeiset viikot ovat tyypillisesti kausiluonteisesti hiljaisia matkustuskausia Finnairin Kiinan reiteillä. Finnair arvioi, että ryhmämatkojen perumisten, lippujen takaisinmaksujen ja lentojen perumisen suora taloudellinen vaikutus helmikuun lukuihin on maltillinen.

Finnair jatkaa tilanteen seuraamista ja päivittää tietoa sen taloudellisista vaikutuksista seuraavan kerran tulostiedotuksensa yhteydessä 7.2.2020.

Finnair tarjoaa asiakkaille mahdollisuuden perua Kiinan-lentonsa tai siirtää sitä, jos lippu on ostettu ennen 28.1. ajalle 25.1.-29.2.2020.

Finavia visioi: Sähköistetyt kotimaanlennot mahdollisia jo 2020-luvun lopussa

clipart-0-28-13-48-39

Finavia on liittynyt sähkölentämistä edistävän pohjoismaisen Network for Electric Aviation (NEA) -verkoston jäseneksi. Verkoston tavoitteena on vauhdittaa sähkölentämisen käyttöönottoa Pohjoismaissa.

– Sähkölentäminen on yksi merkittävistä tulevaisuuden ratkaisuista, joilla voidaan vähentää lentämisen ympäristövaikutuksia. Lentoasemayhtiönä haluamme selvittää, millaista kehitystyötä sähköilmailu vaatii lentoasemillamme, sanoo Finavian tekninen johtaja Henri Hansson.

Finavia on vuodesta 2018 ollut mukana rahoittamassa Suomen ensimmäistä sähkölentokonetta, joka teki pari vuotta sitten onnistuneen testilennon Malmilla. Liittyminen NEA-verkostoon on lisäpanostus sähkölentämisen kehittämiseen ja osa yhtiön ilmasto-ohjelmaa, jonka tavoitteena on vähentää kasvihuonepäästöjä lentoasemilla.

– Uskon, että Suomessa sähköinen matkustajakone lentää kotimaan reiteillä jo 2020-luvun lopulla. Jos sähkö tuotetaan puhtaasti esimerkiksi tuuli- tai aurinkovoimalla, sähköllä kulkeva lentokone voisi kulkea jopa täysin päästöttömästi. Sähkölentokoneet tulevat sopimaan erityisesti lyhyen matkan liikenteeseen, Hansson toteaa.

NEA-verkosto kokoontuu tällä viikolla Helsingissä. Finavian ja Finnairin isännöimässä tapaamisessa 28.–29.1.2020 pohjoismaiset lentoalan toimijat pureutuvat sähkölentämisen kysymyksiin. Aiheina ovat sähkölentämisen edellyttämän infrastruktuurin standardisointi sekä lentokoneteknologian kehittäminen pohjoisiin sääolosuhteisiin.

– NEA on pohjoismainen verkosto, joka työskentelee sekä infrastruktuurin, alakohtaisten kysymysten sekä uusien liiketoimintamallien parissa. Verkoston tavoitteena on luoda yhteinen näkemys toimenpiteistä, joiden avulla sähkölentäminen voi olla tulevaisuutta Pohjoismaissa, kertoo NEA-verkoston projektipäällikkö Maria Fiskerud.

NEA-verkostoon kuuluvat pohjoismaisten lentoasemayhtiöiden lisäksi pohjoismaisia lentoyhtiöitä sekä sähkölentämiseen erikoistuneita start-up-yrityksiä. Verkoston aloitustapaaminen pidettiin joulukuussa 2019 Ruotsin Östersundissa. Verkoston toimintaa rahoittaa Pohjoismaiden neuvoston alainen Nordic Innovation.

Onnettomuus­tutkintakeskus: Drone-ilmailun lentotiedottamista pitää parantaa

Valkeakoski_drone_529

Kuva: OTKES

Onnettomuustutkintakeskuksen tutkinta lentokoneen ja kauko-ohjatun ilma-aluksen yhteentörmäysvaarasta Valkeakoskella 6.2.2019 on valmistunut. Ilmavoimien Learjet 35 A/S ja Pirkanmaan pelastuslaitoksen kauko-ohjattu ilma-alus DJI Phantom 4 Pro Obsidian (drone) olivat yhteentörmäysvaarassa Valkeakoskella 6.2.2019. Kohtaamistilanteessa Learjet lensi noin 10 metriä kauko-ohjattua ilma-alusta matalammalla ja niiden sivuttaisetäisyys oli noin 60 metriä.

Learjet oli lähtenyt kertauskoululennolle, joka sisälsi matalalentotoimintaa. Pirkanmaan pelastuslaitos teki Learjetin jo ollessa lennolla ennakkoilmoituksen miehittämättömästä ilma-alustoiminnasta (RPAS) Tampere-Pirkkalan lennonjohtoon ja aloitti lentotoiminnan Valkeakoskella.

Tieto RPAS-toiminnasta ei välittynyt lennonjohtajalle, eikä RPAS-toiminnasta annettu ilmailijoille lentotiedotuspalvelua. Mikäli lennonjohto olisi varoittanut Learjetin miehistöä yhteentörmäysvaarasta olisi vaaratilanne voitu välttää. Pirkanmaan pelastuslaitoksella ja Suomen lennonvarmistusjärjestelmää ylläpitävällä ANS Finland Oy:llä ei ollut yhteistoimintasopimusta RPAS-toiminnasta, eikä menettelyä ennakkoilmoituksista ollut sovittu.

Onnettomuustutkintakeskus antaa neljä turvallisuussuositusta ilmailun turvallisuuden parantamiseksi ja vastaavanlaisten tilanteiden ehkäisemiseksi.

Miehittämätön ilmailu on kasvanut voimakkaasti. Suomessa lennonjohdolta puuttuvat silti yhtenäiset menettelyt miehittämättömän ilmailun ennakkoilmoitusten käsittelystä ja miehittämättömän ilmailun lentotiedotuspalvelun antamisesta, kertoo professori Veli-Pekka Nurmi Onnettomuustutkintakeskuksesta.

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että Liikenne- ja viestintävirasto varmistaa, että ANS Finland Oy ohjeistaa menettelyt RPAS-toimintaan liittyvien ennakkoilmoitusten käsittelystä ja siihen liittyvän lentotiedotuspalvelun antamisesta.

Ilmailulain mukaan miehittämätön ilma-alus saa poiketa lentosäännöistä muulta ilmailulta erotetulla alueella, mutta velvoite lentosääntöjen noudattamisesta RPAS-toiminnassa on epäselvä, lisää Nurmi.

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa toiseksi, että Liikenne- ja viestintäministeriö varmistaa, että RPAS-toimintaa koskeva sääntely on johdonmukaista.

Menetelmiä, joilla valtion ilmailun eri toimijat saisivat tiedon suunnitellusta, aloitetusta tai päättyvästä lentotoiminnasta, ei ole selvitetty eikä otettu käyttöön, kertoo tutkinnanjohtaja Janne Kotiranta.

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa kolmanneksi, että Sisäministeriö varmistaa, että valtion ilmailun toimijat ja lääkärihelikopteritoiminnasta vastaava taho saavat tiedon eri osapuolten lentotoiminnasta.

Hätäkeskuslaitoksella (Häke) on rooli viranomaisten toiminnan yhteen sovittamisessa. Viranomaisten ja palveluiden tuottajien yhteistoiminnan tehostamiseksi on asetettu Häken valtakunnallinen yhteistyöryhmä. Myös sotilasilmailu tulisi ottaa huomioon, kun lentotoimintaan liittyvää tietoa jaetaan, lisää Kotiranta.

Liikenne- ja viestintäviraston Droneinfo-sovelluksessa oleva tieto on puutteellista. Sovellus ei mahdollista esimerkiksi lennätysilmoituksen tekemistä etukäteen. Tutkinnan aikana Droneinfo-sovellus ei myöskään antanut tietoa dynaamisesta ilmatilasta, toteaa Kotiranta.

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa neljänneksi, että Liikenne- ja viestintävirasto korjaa Droneinfo-sovelluksen puutteet.

Linkki tiivistelmään ja tutkintaselostukseen

Finavia investoi Joensuun lentoaseman kiitotien päällystystyöhön kesällä 2020

joensuun-lentokenttä-0013

Joensuun lentoasemalla tehdään päällystystöitä kesällä 2020. Remontissa kiitotie ja toinen kahdesta rullaustiestä päällystetään uudella asfalttipinnalla. Nyt tehtävä uudelleenpinnoitus pidentää kiitotien ja rullaustien elinkaarta ja takaa sujuvan operoinnin myös jatkossa.

Lentoaseman kiitotien päällystystyön suurimmat työvaiheet ajoitetaan kesälle, jolloin lentoasemalla on muita ajankohtia vähemmän lentoliikennettä. Joensuun lentoasema on remontin vuoksi suljettuna 22.6.–9.7.2020 välisen ajan. Hiljaisena ajankohtana korjaustöistä toivotaan aiheutuvan mahdollisimman vähän haittaa matkustajille ja operaattoreille.

Päällystystyön yhteydessä laajennetaan lisäksi kiitoteiden päissä olevia turva-alueita. Nyt tehtävän remontin kokonaiskustannus on noin 1,1 miljoonaa euroa.

Joensuun lentoasemalta on säännöllistä reittiliikennettä Helsinkiin, minkä lisäksi lentoasemalta lennetään tilauslentoja erityisesti Euroopan lomakohteisiin. Vuonna 2019 Joensuun lentoaseman kautta matkusti yli 126 000 matkustajaa, mikä tekee siitä matkustajamäärässä mitattuna Finavian kymmenenneksi vilkkaimman lentoaseman.

:KATSO VIDEO: Norwegian ottaa käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt

Hand baggage

Varmistaaksemme, että kaikilla Norwegianin matkustajilla on sujuva ja mukava lento, joka lähtee ajoissa, yhtiö on ottanut tänään käyttöön uudet käsimatkatavarakäytännöt. Uusi käytäntö ei vaikuta varauksiin, jotka on tehty ennen 23. tammikuuta.

– Norwegianin liiketoimintamalli perustuu asiakkaiden valinnanvapauteen, ja tähän perustuu myös uusi käytäntömme. Kaikki matkustajat, lipputyypistä riippumatta, voivat tuoda matkustamoon yhden edessä olevan istuimen alle mahtuvan laukun. Jos asiakas ei tarvitse muuta käsimatkatavaraa, hän voi varata LowFare-lippumme ilman lisäkustannuksia. Ne, jotka haluavat ottaa mukaan matkustamoon myös matkatavarahyllylle sijoitettavan laukun, voivat tehdä sen ennen matkaa pientä lisämaksua vastaan tai valitsemalla toisen lipputyypin matkavarauksen yhteydessä, sanoo, Norwegianin VP Product Management Cecilie Nybø Carlsen.

Osana uutta käytäntöä Norwegian on myös kasvattanut istuimen alle tulevan laukun kokoa, nostanut kirjattavan matkatavaran painon 20 kilosta 23 kiloon ja nostanut Flex- ja Premium -lippujen käsimatkatavaroiden yhteenlasketun painon 10 kilosta 15 kiloon.

– Meille on tärkeää, että kaikki, jotka lentävät Norwegianilla, saavat hyvän matkakokemuksen. On väärä oletus, että matkustamossa olisi tarpeeksi tilaa kaikkien matkustajien matkatavarahyllyille sijoitettaville käsimatkatavaroille. Useimmat lentokoneistamme kuljettavat 186 matkustajaa ja koneissa on tilaa noin 80 käsimatkatavarahyllylle sijoitettavalle laukulle. Nyt, kun uusi käytäntö on astunut voimaan, tavoitteenamme on tehdä koneeseen noususta sujuvampaa matkustajillemme, säästää aikaa käsimatkatavarahyllyllä olevien matkatavaroiden uudelleen järjestelyssä ja auttaa varmistamaan, että koneemme lähtevät ajallaan, sanoo Nybø Carlsen.

ctpmwtgfrbvohumg9ugq

Käsimatkatavarat ja lipputyypit:
LowFare: Matkustajat, joilla on LowFare-lippu, voivat tuoda matkustamoon vain yhden istuimen alle sijoitettavan laukun. Jos he haluavat tuoda useamman käsimatkatavaran, tulee heidän maksaa matkatavarahyllylle sijoitettavasta käsimatkatavarasta, lisätä varaukseen kirjattava matkatavara tai valita toinen lipputyyppi. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran voi varata viimeistään neljä tuntia ennen lähtöä. Istuimen alle tulevan laukun enimmäispaino on 10 kiloa. Matkatavarahyllylle sijoitettavan käsimatkatavaran hinta on lennosta riippuen 5–9 euroa.
LowFare+: Matkustajat, joilla on LowFare+-lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 10 kiloa. Jos matkustamo on täynnä, LowFare+-asiakkaiden käsimatkatavara kirjataan portilla ruumaan meneväksi matkatavaraksi veloituksetta. Ne, jotka haluavat varmistaa tilan käsimatkatavaroille matkatavarahyllyllä, voivat lisätä Priority Boardingin varaukseensa, jolloin he ovat ensimmäisten joukossa, jotka pääsevät koneeseen. LowFare+-asiakkaat voivat ottaa mukaansa myös yhden kirjattavan matkatavaran, jonka enimmäispaino on 23 kiloa.
Flex/Premium/PremiumFlex: Matkustajat, joilla on Flex-, Premium- tai PremiumFlex -lippu, voivat ottaa mukaan matkustamoon istuimen alle sijoitettavan laukun lisäksi yhden laukun, joka voidaan sijoittaa käsimatkatavarahyllylle. Yhteenlaskettu enimmäispaino on 15 kiloa. Lisäksi Flex-, Premium- tai PremiumFlex -asiakkaat voivat ottaa mukaan kaksi kirjattavaa matkatavaraa, joiden molempien enimmäispaino on 23 kiloa.

Kannustamme asiakkaita tulemaan ajoissa lähtöportille koneeseen nousua varten, jotta ne, joilla on matkatavarahyllyille sijoitettavia laukkuja, on pääsyy ensimmäisten joukossa matkatavarahyllyille.

Uusi käytäntö ei vaikuta lippuihin, jotka on ostettu ennen 23. tammikuuta.

Lisätietoja uudesta käytännöstä saat täältä.

Yhteistoimintaneuvottelut päättyneet Patrian Aerostructures-liiketoiminnan komposiittiyksikössä

Some_CA1

Kuva: Patria

Yhteistoimintaneuvottelut Patrian Aerostructures-liiketoiminnan komposiittiyksikössä ovat päättyneet. Neuvottelut koskivat koko komposiittiyksikön henkilöstöä Jämsän Hallin ja Tampereen toimipisteissä. Yhteistoimintaneuvottelujen taustalla olivat hankkeiden toimitusmäärien laskemisesta johtuvat taloudelliset ja tuotannolliset syyt sekä työn uudelleenorganisointi.

Neuvottelujen tuloksena sovittiin työajan lyhentämisestä nelipäiväiseksi ensimmäisellä vuosipuoliskolla. Lisäksi kesällä tehdas suljetaan kahdeksi viikoksi. Näiden toimenpiteiden lisäksi on erilaisia kokoaikaisia lomautuksia.

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia komposiittisia ja metallisia lentokone- ja avaruusrakenteita. Liiketoiminta työllistää noin 160 henkilöä Jämsän Hallissa ja Tampereella.

Nesteen uusiutuvaa lentopolttoainetta saatavilla Zurichin lentoasemalta maailman talousfoorumin 2020 aikana

84514a2244aa56e3_800x800ar

Maailman suurin jätteistä ja tähteistä valmistetun uusiutuvan dieselin ja uusiutuvan lentopolttoaineen valmistaja Neste toimittaa vastuullista lentopolttoainetta (Sustainable Aviation Fuel, SAF) Zurichin lentoasemalle Sveitsin Davosissa järjestettävän vuoden 2020 maailman talousfoorumin aikana. Tämä on ensimmäinen kerta, kun vastuullista lentopolttoainetta on saatavilla Sveitsissä.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine™ -tuotteella on jopa 80 % pienempi hiilijalanjälki verrattuna fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Nesteen, Jet Aviationin ja Zurichin lentoaseman tiiviin yhteistyön ansiosta tätä vastuullista lentopolttoainetta sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen, ja sitä on saatavilla Zurichista lähteville liikelentokoneille Davosin maailmantalousforumin aikana.

”Jet Aviation on sitoutunut investoimaan ratkaisuihin, jotka tarjoavat liikelentojen omistajille ja toimijoille mahdollisuuden edistää vastuullista ilmailua. Tulevaisuuden näkökulmasta nämä pilottihankkeet tarjoavat arvostetuille, Zurichiin maailman talousfoorumiin lentäville kansainvälisen tason johtajille toteuttamiskelpoisia vaihtoehtoja, joiden puitteissa tehdä yhteistyötä. Tämä on tärkeä virstanpylväs Jet Aviationille ilmailualan vastuullisuustavoitteiden tukemisessa”, sanoo Jet Aviationin toimitusjohtaja David Paddock.

”Olemme erittäin iloisia siitä, että Neste MY uusiutuvaa lentopolttoainetta on nyt saatavilla  ensimmäistä kertaa Zurichin lentoasemalla. Ilmailuala on asettanut selkeät tavoitteet kestävämmästä tulevaisuudesta. Kun kansainväliset johtajat kokoontuvat maailman talousfoorumiin, olemme ylpeitä voidessamme tehdä yhteistyötä Jet Aviationin ja Zurichin lentoaseman kanssa ja tarjota tapahtuman vieraille vastuullista lentopolttoainettamme. Sen avulla voidaan tehokkaasti vähentää lentoliikenteen kasvihuonekaasupäästöjä. Jatkamme yhteistyökumppaneidemme kanssa tiivistä yhteistyötä, jotta voimme auttaa ilmailualaa saavuttamaan kunnianhimoiset päästövähennystavoitteensa”, sanoo Nesteen Renewable Aviation -liiketoiminnasta vastaava johtaja Thorsten Lange.

Lentoliikenne on avainasemassa maailmantalouden mahdollistajana, yhdistäen ihmisiä ja yrityksiä ympäri maailman. Ilmailualan osuus on noin 2-3 % globaaleista ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä, ja samaan aikaan lentoliikenne kasvaa. Ilmailualan kunnianhimoisena tavoitteena on vähentää lentoliikenteen päästöjä siten, että vuodesta 2020 lähtien kasvu on hiilineutraalia. Vuoteen 2050 mennessä lentoliikenteen hiilidioksidin nettopäästöjä on määrä vähentää 50 %. Vastuullisia lentopolttoaineita pidetään tärkeänä osana ratkaisua.

Neste MY uusiutuva lentopolttoaine perustuu Nesteen kehittämään NEXBTL-teknologiaan, ja se on valmistettu 100 %:sti uusiutuvista jäte- ja tähderaaka-aineista. Tuote on täysin yhteensopiva nykyisen suihkumoottoriteknologian ja polttoaineen jakeluinfrastruktuurin kanssa, kun sitä sekoitetaan fossiiliseen lentopolttoaineeseen. Yhdysvalloissa ja Euroopassa Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen vuotuinen tuotantokapasiteetti on tällä hetkellä 100 000 tonnia. Käynnissä olevan tuotannon laajentamisen ansiosta yhtiön uusiutuvan lentopolttoaineen tuotantokapasiteetti on vuoteen 2022 mennessä yli miljoona tonnia vuodessa.

Laskuvarjojääkärikoulutuksen suosio jatkoi kasvuaan – valintakokeet alkamassa

Laskuvarjojääkäri

Kuva: ilmavoimat

Utin jääkärirykmentti järjestää valintakokeet maavoimien erikoisjoukkokoulutukseen 20. – 25. tammikuuta. Hakijamäärät sekä laskuvarjojääkärikoulutukseen että Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssille nousivat jälleen.

Valintakokeiden tarkoituksena on arvioida varusmieheksi Laskuvarjojääkärikomppaniaan tai sopimussotilaaksi Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssille hakeneiden henkilöiden fyysiset ja psyykkiset edellytykset läpäistä vaativa erikoisjoukkokoulutus.

Valintakokeiden perusteella laskuvarjojääkärikoulutukseen valitaan vuosittain 60 – 80 parhaiten soveltuvaa henkilöä. Fyysisten testien lisäksi soveltuvuutta arvioidaan terveystarkastuksessa, haastatteluilla ja psykologisilla testeillä.

Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssin sopimussotilaiden valintakoe on kaksivaiheinen. Ensimmäinen vaihe järjestetään tammikuussa ja sen hyväksytysti suorittaneet kutsutaan toiseen, keväällä järjestettävään vaiheeseen. Erikoisjoukkokurssille valitaan vuosittain noin 15 henkilöä.

Laskuvarjojääkärikoulutuksen suosio jatkuu

Haastava laskuvarjojääkärikoulutus kiinnostaa edelleen nuoria. Heinäkuussa alkavalle laskuvarjojääkärikurssille haki kaikkiaan 480 henkilöä. Eniten hakijoita oli Uudeltamaalta, Lounais-Suomesta ja Hämeestä. Laskuvarjojääkärikoulutukseen haetaan Puolustusvoimien sähköisen asioinnin kautta.

Hakemusten perusteella tehdyn ennakkokarsinnan jälkeen valintakokeisiin sai kutsun 372 hakijaa. Kaksipäiväiset valintakokeet sisältävät fyysiset testit, psykologiset soveltuvuustestit, haastattelun sekä lääkärintarkastuksen.

Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssi reserviläisille

Monipuolista ja haastavaa koulutusta tarjoava Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssi on 12 kuukautta kestävä ammattimaisen erikoisjoukkotoiminnan peruskurssi. Erikoisjoukkokurssille voivat hakea missä tahansa maa-, meri- tai ilmavoimien joukko-osastossa varusmiespalveluksensa suorittaneet miehet ja naiset, joilla täyttyvät kurssille pääsyn edellytykset.

Erikoisjoukkokurssille voi hakea jo varusmiespalveluksen aikana, mutta varusmiespalveluksen pitää olla suoritettu loppuun erikoisjoukkokurssin alkuun mennessä. Erikoisjoukkokurssilla koulutettavat sopimussotilaat ovat määräaikaisessa virkasuhteessa puolustusvoimiin.

Heinäkuussa 2020 alkavalle Puolustusvoimien erikoisjoukkokurssille tuli 80 hakemusta. Lisäksi parhaillaan varusmiespalvelustaan suorittavat laskuvarjojääkärit voivat jättää hakemuksensa myöhemmin keväällä, suoraan erikoisjoukkokurssin valintakokeen toiseen vaiheeseen.

Hakuaika molempiin koulutuksiin päättyi 6. joulukuuta.