Norwegianin ensimmäinen lento Brasiliaan lähti matkaan

London Rio

Norwegianin kaikkien aikojen ensimmäinen lento brasilialaiseen suurkaupunkiin Rio de Janeiroon nousi ilmaan Lontoon Gatwickistä tänään puolelta päivin. Uusi suora reitti sopii myös Suomesta lähteville matkustajille, jotka voivat lentää helposti yhdellä vaihdolla Lontoon Gatwickin kautta Rio de Janeiron lisäksi myös Buenos Airesiin.

– Euroopan ja Brasilian välisille reiteille on jo pitkään ollut ominaista vähäinen kilpailu ja korkeat hinnat. Tähän tulee nyt muutos, kun Norwegian alkaa ensimmäisen kerran lentää Lontoon ja Rio de Janeiron välillä. Odotamme innolla, että voimme tehdä Etelä-Amerikasta entistäkin saavutettavamman eurooppalaisille matkustajille ja erityisesti, että voimme tarjota brasilialaisille edullisia lentolippuja Eurooppaan ja pääsyn laajaan reittiverkostoomme, sanoo Norwegianin konsernijohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lentää neljä kertaa viikossa Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välillä. Lennoille on hyvät yhteydet Helsingistä ja muista pohjoismaisista pääkaupungeista.

Norwegian on otettu hyvin vastaan Brasiliassa 
– Sillä, että Norwegian aloittaa lennot Brasiliaan, on suuri merkitys Brasilian matkailulle. Mahdollisuus edullisiin lentolippuihin on ratkaisevaa matkailijamäärien kasvattamisessa, uusien työpaikkojen luomisessa ja Brasilian talouden vahvistamisessa, sanoi Brasilian matkailuministeri Vinicius Lummertz, kun uusi reitti julkistettiin virallisesti viime vuonna.

Norwegianilla on jo ennestään päivittäiset lennot Lontoon Gatwickin ja Argentiinan pääkaupungin Buenos Airesin välillä. Norwegian tarjoaa myös kuusi kotimaan reittiä Argentiinassa Buenos Airesin sekä Córdoban, Mendozan, Iguazún, Neuquénin, Barilochen ja Saltan välillä.

Yli 60 mannertenvälistä reittiä
Norwegianin ensimmäiset kaukoreitit aloittivat vuonna 2013 Tukholman ja New Yorkin sekä Oslon ja New Yorkin välillä. Sitä mukaa kuin yhtiö on vastaanottanut lisää uusia Boeing 787 Dreamliner -koneita on mannertenvälisten reittien määrä kasvanut yli 60 reittiin. Norwegian on suurin eurooppalainen lentoyhtiö New Yorkin alueella, jossa sillä oli yli kaksi miljoonaa matkustajaa vuonna 2018. Mikään toinen Pohjois-Amerikan ulkopuolinen lentoyhtiö ei lennä yhtä paljon matkustajia näillä tärkeillä markkinoilla kuin Norwegian.

Uusi reitti 
Norwegian lentää Lontoon Gatwickin ja Rio de Janeiron välillä neljä kertaa viikossa (maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin). Uusi reitti liikennöidään yhtiön mukavilla ja ympäristöystävällisillä 787 Dreamliner -koneilla.

Aikataulu
Lähtö Lontoon Gatwickistä klo 12.00 paikallista aikaa, saapuminen Rio de Janeiroon klo 19.25 paikallista aikaa.
Lähtö Rio de Janeirosta klo 22.25 paikallista aikaa, saapuminen Lontoon Gatwickiin klo 13.35 seuraavana päivänä paikallista aikaa.

Norwegian on maailman viidenneksi suurin halpalentoyhtiö, jonka palveluksessa työskentelee yli 11 000 henkilöä. Yhtiö liikennöi yli 500 reittiä yli 150 kohteeseen Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Aasiassa, Yhdysvalloissa, Kanadassa, Etelä-Amerikassa ja Karibialla. Norwegianin laivastossa on noin 170 lentokonetta. Yhtiön lentolaivasto on yksi maailman nuorimmista ja sen keski-ikä on 3,8 vuotta. Vuonna 2018 yli 37 miljoonaa matkustajaa lensi Norwegianilla.

The International Council on Clean Transportation (ICCT) on nimennyt Norwegianin lentoyhtiöksi, joka lentää polttoainetehokkaimmin Atlantin ylittävillä lennoilla.

Norwegian on valittu maailman parhaaksi kaukolentoja lentäväksi halpalentoyhtiöksi kolmena viime vuonna peräkkäin ja kuutena viime vuonna peräkkäin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi arvostetussa SkyTrax World Airline Awards -äänestyksessä.

ICAOn lentoliikenteen päästöjärjestelmä sai vahvaa tukea Helsingistä

airplane-wing-1467807613npF

Kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAOn globaalin lentoliikenteen päästöjärjestelmän CORSIAn toimeenpano vaatii vahvaa sitoutumista koko ilmailusektorilta. Eilen päättynyt, 36 maata sekä useiden lentoyhtiöiden ja kansainvälisten organisaatioiden edustajia yhdistänyt ICAOn alueellinen työpaja onnistui CORSIA-päästöjärjestelmän käytäntöjen avaamisessa.

”Tämä vuosi on merkittävä CORSIAn tuleville saavutuksille lentoliikenteen päästöjen rajoittamisessa. ICAOn alueellinen CORSIA-työpaja Helsingissä osoitti, että ilmailusektori on vahvasti sitoutunut lentoliikenteen päästöjen vähentämiseen ja CORSIAn toimeenpanoon. Olemme iloisia, että viesti on vastaava myös muista, kansainvälisen siviili-ilmailujärjestö ICAOn neljästä alueellisesta työpajasta”, painottaa Traficomin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Helsingissä 26.-27.3.2019 järjestetty, erityisesti ICAOn Euroopan ja Pohjois-Atlantin alueen jäsenvaltioita kokoava tilaisuus on yksi viidestä, ICAOn alueellisista CORSIA (Carbon Offsetting and Reduction Scheme for International Aviation) -työpajoista.  Liikenne- ja viestintävirasto Traficom järjesti Helsingin tapahtuman ICAOn pyynnöstä.

”Ympäristöasiat tulevat olemaan vahvasti myös ICAOn yleiskokouksen agendalla ensi syksynä ja Suomi on vahvasti sitoutunut edistämään lentoliikenteen yhteisiä päästötavoitteita. Olen vakuuttunut siitä, että yhdessä koko kansainvälisen ilmailuyhteisön kanssa voimme luoda vahvan ja tasapainoisen globaalin päästöjärjestelmän”, summaa Henttu.

CORSIA-työpaja toi esille päästöjärjestelmän toimeenpanoon käytännön ratkaisuja

”ICAOn alueellinen CORSIA-työpaja Helsingissä oli erittäin onnistunut. Tietoisuuden ja osaamisen kasvattamisella on merkittävä rooli CORSIAn täytäntöönpanossa”, painotti tilaisuuden moderaattorina toiminut, Traficomin johtava asiantuntija Katja Lohko-Soner.

CORSIAn puitteissa on määritelty päästöjen tarkkailua, raportointia ja todentamista koskevat standardit ja suositellut menettelytavat. ICAOn alueellisessa CORSIA-työpajassa pureuduttiin siihen, mitä päästöjen tarkkailusuunnitelma pitää sisällään ja miten sitä toteutetaan käytännössä.

”Keskityimme standardeihin ja erityisesti CO2-päästöjen tarkkailuun. Työpajoissa painotettiin viranomaisten ja operaattoreiden välitöntä yhteistyötä tarkkailusuunnitelman viimeistelyssä”, kertoo Lohko-Soner.

”Yhtenä esimerkkinä yhteistyöstä on myös ICAOn kumppanuusohjelma ACT-CORSIA, jossa mentorimaat tarjoavat tukea ja koulutusta CORSIAn toimeenpanosta käytännössä. Saimmekin tästä erinomaisia esimerkkejä ja käytännön näkökulmia, kun sekä mentorimaat että mentoroitavina olleet maat kertoivat kokemuksiaan ohjelmasta”, jatkaa Lohko-Soner.

ICAOn kumppanuusohjelma tukee päästöjärjestelmäosaamista

Työpajan aikana ICAO kannusti jäsenvaltioita laajalti jatkamaan hyvää yhteistyötään. ICAO kertoi myös, että CORSIAn toimeenpanossa tukeva kumppanuusohjelma saa jatkoa.

”ACT-CORSIA-kumppanuusohjelma on kivijalka ICAOn suunnitelmassa tukea jäsenvaltioita CORSIAn toimeenpanossa. Haluamme ICAOssa rohkaista jäsenvaltioiden väliseen yhteistyöhön CORSIAn toimeenpanossa ja ACT-CORSIAn kumppanuusohjelman puitteissa, jossa mentorivaltioiden tekniset asiantuntijat seuraavat ja tukevat läheltä CORSIAn tarkkailu-, raportointi-, ja todentamisjärjestelmän valmistelua ja toimeenpanoa ICAOn ”No Country Left Behind” -ohjelman hengessä.  Helsingin alueellinen työpaja oli tästä näkökulmasta erittäin onnistunut, keskustelu antoisaa ja saimme edistettyä CORSIAn toimeenpanoa laajalti”, kiittää ICAOn ympäristövastuualuetta johtava Jane Hupe.

Lentoliikenteen hiilidioksidipäästöjen tarkkailua, raportointia ja todentamista koskevat ICAOn standardit ja suositellut menettelytavat tulivat voimaan 1.1.2019. Ilmailu on ensimmäinen liikennemuoto, joka on saavuttanut yhteisen, globaalin päästöjärjestelmän hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi.

CORSIA – kansainvälisen lentoliikenteen päästöjärjestelmä

ICAOn CORSIA-sivut

Entistä useampi asukas altistuu Helsinki-Vantaan lentomelulle – ratkaisuja haetaan yhteistyöllä

hki-vantaan-melualueet-uudet-asuinalueet-2018

Helsinki-Vantaan lentoaseman melutilannetta ja siinä tapahtuvia muutoksia seurataan aktiivisesti yhteistyössä. Lentomelua hallitaan muun muassa uudistamalla konekantaa aiempaa hiljaisempiin konemalleihin, vähämeluisemmilla lentomenetelmillä sekä maankäytön ja kaavoituksen keinoin. Melunhallinnan seurantaraportin mukaan melulle altistuvien määrä on noussut, mutta myös ratkaisuja haetaan aktiivisesti.

Liikenne- ja viestintäministeriön koolle kutsumassa ja Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin vetämässä, useita tahoja kokoavassa Helsinki-Vantaan melunhallinnan yhteistyöryhmässä seurataan vuosittain lentoaseman melutilannetta ja siinä tapahtuvia muutoksia.

”Yhteistyöryhmä yhdistää melunhallinnan kokonaiskuvan muodostamisen kannalta olennaiset tahot. Helsinki-Vantaan lentoaseman vaikutusalueella asuinrakentaminen tiivistyy edelleen lentomelualueella ja sen tuntumassa. Yhteistyö lentomelun hallitsemiseksi on arvokasta niin alan toimijoiden kuin asukkaiden kannalta”, sanoo Traficomin pääjohtaja Kirsi Karlamaa.

Puskurivyöhykeajattelu saanut jalansijaa kunnissa

Lentomelun hallinnassa rakennustekniset keinot ovat yksi tehokas mahdollisuus. Osa alueen kunnista onkin vapaaehtoisesti huomioinut ajatuksen puskurivyöhykkeestä kentän lentomelualueen tuntumassa asuinrakennuksia koskevissa äänieristävyysmääräyksissä. Puskurivyöhykkeen tarkoituksena on varautua ennakolta muun muassa eri kiitoteiden liikennejakauman vaihteluihin sekä lentoliikenteen kasvuun pitkällä aikavälillä.

”Tämä on eteenpäin katsovaa melunhallintaa. Yhteistyöryhmässä käydään hyvää ja avointa keskustelua ja pyritään yhdessä löytämään kestäviä, pitkäjänteisiä ja mahdollisimman toimivia ratkaisuja”, kertoo Helsinki-Vantaan melunhallintaryhmää vetävä, johtava asiantuntija Outi Ampuja.

Meluhallintaryhmän vuosiraportti tiivistää Helsinki-Vantaan melunhallinnan kokonaiskuvan

Helsinki-Vantaan melunhallintaryhmä seuraa indikaattoreiden tuottaman tiedon kautta, miten lentoaseman meluntorjuntatavoitteen ennakoidaan tulevaisuudessa toteutuvan ja mitä toimenpiteitä eri viranomaiset ja muut toimijat ovat tehneet ja tulevat tekemään lentoliikenteen melun ja sen haittavaikutusten vähentämiseksi tasapainoisen lähestymistavan mukaisesti.

Yhteistyöryhmän toisessa vuosiraportissa luodaan katsaus melunhallinnan kokonaiskuvaan ja tulevaisuuden suuntaviivoihin. Vuosiraportti löytyy kokonaisuudessaan Liikennefakta.fi-sivuilta ja sen liitteinä ovat Finavian ja alueen kuntien toimittamat indikaattoritiedot, joilla vuosittainen seuranta tehdään. Varsinainen, kokonaisvaltaisempi melutavoitteen seuranta tehdään viiden vuoden välein.

”Vuosittaisen seurannan mukaan melulle altistuneiden asukkaiden määrä on lisääntynyt jo toisena vuonna peräkkäin. Tosin melulle altistuneiden määrään vaikuttavat mm. tuuliolosuhteet ja kiitotieremontit, mutta pidämme suuntausta huolestuttavana, etenkin kun toistaiseksi lentoliikenteen ennustetaan tulevina vuosina edelleen lisääntyvän Helsinki-Vantaalla. Myös tiedon jakaminen alueen melutilanteesta esimerkiksi lentomelualueen tuntumaan muuttamista harkitseville on tärkeää”, Ampuja sanoo.

”Tilannetta on tärkeää seurata aktiivisesti, sillä riskirajat ylittävälle melulle altistumisella on monia haitallisia vaikutuksia terveyteen, kuten sydän- ja verisuonitauteihin. Maailman terveysjärjestö WHO on julkaissut viime syksynä uudet melun kynnysarvot ja lentomelun osalta ne ovat aiempaa tiukemmat”, jatkaa Ampuja.

Tutustu karttaikkunan avulla melualueen kaavoitustilanteeseen

Ryhmä on julkaissut oman karttaikkunan, josta voi tarkastella asuinrakentamisen kaavoitustilannetta ja -suunnitelmia nykyiselle melualueelle ja nk. puskurivyöhykkeelle. Kartassa olevien uusien kaava-alueiden suunnitelmallinen aikajänne on useita vuosikymmeniä ja niiden toteutumiseen liittyy epävarmuustekijöitä, joten kartta on suuntaa antava.

Helsinki-Vantaan lentoaseman melutilannetta peilataan meluntorjuntatavoitteeseen, joka on vuonna 2015 määritelty Traficomin meluperusteisia toimintarajoituksia koskevassa päätöksessä Meluun liittyvät toimintarajoitukset Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Uusi lentoyhteys Lappeenrannan ja Budapestin välille lokakuussa, Milanon ja Berliinin reitit ympärivuotisiksi

lappeenrannan-lentokentta-kesa-2018_minna-kivisto

Kuva Lappeenrannan lentokentältä kesällä 2018, kuvaaja Minna Kivistö.

Euroopan suurin halpalentoyhtiö Ryanair lisää jälleen Lappeenrannan lentotarjontaansa. Uusi ympärivuotinen reitti avataan lokakuussa Lappeenrannan ja Unkarin Budapestin välille. Lisäksi Milanon ja Berliinin reitit muutetaan ympärivuotisiksi.

Kesäkaudella Ryanair lentää myös Lappeenrannan ja Ateenan sekä Lappeenrannan ja Thessalonikin välillä. Kaikkien Lappeenrannasta lähtevien reittien lennot alkavat tänä vuonna huhtikuussa lukuun ottamatta Budapestin reittiä, joka aloitetaan lokakuussa.  Milanon, Berliinin ja Budapestin lennot lennetään kaksi kertaa viikossa, Ateenan ja Thessalonikin lennot kerran viikossa.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n toimitusjohtaja Eija Joro laskee, että uudistukset lähes kolminkertaistavat paikkatarjonnan verrattuna vuoteen 2018. Milanon reittiä lennettiin jo kesäkaudella 2018 ja lennot olivat alusta alkaen lähes täyteen myytyjä.

− Ympärivuotiset lennot luovat mahdollisuuden talvimatkailun kasvattamiseen Suomen upealla järvialueella. Euroopan neljänneksi suurin järvialue Saimaa tarjoaa talvikuukausien aikana lumi- ja jäävarman kohteen. Toivotamme matkailijat lämpimästi tervetulleeksi kokemaan hauskoja talvielämyksiä, kuten luistelua ja hiihtoa järven jäällä, pilkkimistä ja avanto-uintia. Ulkoilupäivän jälkeen voi nauttia suomalaisen saunan lämpimistä löylyistä ja vaikkapa rentoutua jossain Saimaan alueen monista kylpylöistä, Eija Joro kuvailee.

− Lappeenrannan lentoasema sijaitsee vain kahden kilometrin päässä Saimaan rannalta, joten loman aloittaminen ruuhkattomasti ei voisi olla enää helpompaa.

Lappeenrannan lentoaseman ainutlaatuinen sijainti lähellä Pietaria ja Saimaan järvialueen sydämessä mahdollistaa laajan asiakaskunnan palvelemisen.

− Matkustajat ovatkin jo löytäneet Lappeenrannan helppona ja edullisena väylänä Suomeen sekä Pietarin upeaan metropoliin, joka sijaitsee vain kahden tunnin päässä Lappeenrannasta, Eija Joro jatkaa.

Ryanairin myynti- ja markkinointijohtaja Chiara Ravara kertoo, että Lappeenrannan ja Budapestin reittiä lennetään kaksi kertaa viikossa lokakuun 2019 lopusta alkaen. Asiakkaat voivat varata lentoja maaliskuulle 2020 saakka.

− Olen todella iloinen, että Ryanair voi nyt julkistaa uuden reitin Lappeenrannasta Budapestiin osana talven 2019 lento-ohjelmaansa. Juhlistaaksemme uuden reitin avausta avaamme myyntiin erikoishintaisia lippuja Ryanairin eri reiteille alkaen hintaan 19,99 euroa. Matkustusaika on huhti−toukokuu ja liput ovat varattavissa perjantaihin 29. maaliskuuta saakka. Koska nämä liput menevät kaupaksi nopeasti, varaukset kannattaa tehdä mahdollisimman pian Ryanairin sivuilta www.ryanair.com.

Miehittämätön ilma-alus Ranger putosi harjoituksessa – ei henkilövahinkoja

ranger

Kuva: Puolustusvoimat

Miehittämätön Ranger-ilma-alus putosi Porin prikaatin lentotiedusteluharjoituksessa 26. maaliskuuta kello 12.51 Niinisalossa. Tapahtumasta ei aiheutunut henkilövahinkoja

Miehittämätön Ranger-ilma-alus putosi Porin prikaatin lentotiedusteluharjoituksessa 26. maaliskuuta kello 12.51 Niinisalossa.

Ilma-alus lähti lentoon Niinisalon varuskunnasta ja putosi pian ilmaan nousun jälkeen Valtatie 23:n läheisyyteen metsään. Ilma-alus vaurioitui putoamisen seurauksena.

Putoamisesta ei aiheutunut henkilövahinkoja. Putoamisalue on eristetty ja vartioitu.

Tapahtumasta aloitetaan lentoturvallisuustutkinta.

Pasi Jokinen ottaa vastaan ilmavoimien komentajan tehtävät

PE

Pasi Jokinen ottaa vastaan ilmavoimien komentajan tehtävät Kuva: Puolustusvoimat

lmavoimien komentajan vaihtokatselmusta vietetään Tikkakoskella Jyväskylän varuskunnassa 1. huhtikuuta, kun kenraalimajuri Sampo Eskelinen luovuttaa Ilmavoimat prikaatikenraali Pasi Jokisen komentoon.

Prikaatikenraali Jokinen on 21. ilmavoimien komentaja. Hän siirtyy ilmavoimien komentajaksi Pääesikunnan valmiuspäällikön tehtävästä. Sitä ennen hän on työskennellyt muun muassa Ilmavoimien esikunnassa ilmaoperaatiokeskuksen päällikkönä ja operaatiopäällikkönä vuosina 2014 – 2017 sekä Ilmavoimien teknillisen koulun johtajana vuonna 2013. Valmiuspäällikkönä hän aloitti elokuussa 2017. Jokinen ylennettiin everstiksi vuonna 2012 ja prikaatikenraaliksi vuonna 2017.

Kenraalimajuri Sampo Eskelinen siirtyy reserviin 55 vuoden iässä. Hän on palvellut ilmavoimien komentajana kesäkuusta 2017 alkaen.

Vaihtoparaatin yhteydessä suoritetaan ylilento kahdella F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjällä ja kahdella Hawk-suihkuharjoituskoneella. Lennoilla on säävaraus.

Oikeusasiamies ei voi puuttua lääkärihelikopterin tukikohdan sijaintiin Kaakkois-Suomessa

5_Kopteri_lennossa

Kuva: FinnHems

Eduskunta on lisäbudjetissa linjannut valtion rahoituksen edellytyksenä olevat tukikohtien sijaintipaikat.

Tukikohtien sijainnista päättää lain mukaan yliopistollinen sairaanhoitopiiri, jossa asia on vireillä.

Oikeusasiamies ei voi puuttua eduskunnan päätöksentekoon eikä viranomaisessa vireillä olevaan asiaan.

OA Petri Jääskeläisen vastaus 6727/2018 on julkaistu kokonaisuudessaan oikeusasiamiehen verkkosivuilla osoitteessa www.oikeusasiamies.fi.

Helikopterisaha lentää Espoon ja Kirkkonummen yllä 25.3-18.4.

helikopterisaha-espoossa-2018-caruna

Heliwest sahaamassa Espoossa maaliskuussa 2018. Kuva: Caruna

Caruna sahaa helikopterin avulla oksistoa sähkölinjojen ääreltä. Säännöllinen sahaus vähentää puiden aiheuttamia sähkökatkoja ja parantaa sähkönjakelun laatua.

Helikopterisahan voi nähdä eri puolilla Espoota ja Kirkkonummea. Sahausalue painottuu Kehä III:n ulkopuolelle Korpilammelta Veikkolaan ja Evitskogin kautta Upinniemeen saakka. Työt alkavat maanantaina 25.3. ja päättyy torstaihin 18.4. mennessä.

Huhtikuun alussa alkavan lintujen pesimärauhan huomioimiseksi helikopterisahaus aloitetaan lintujen luonnonsuojelualueilla, kuten Nuuksiossa, Oittaalla ja rannikkoalueilla.

– Haluamme turvata lintujen pesimärauhan mahdollisuuksiemme mukaan välttämällä häiriöitä lintujen lisääntymispaikoilla, Carunan kunnossapitopäällikkö Petteri Palmumaa kertoo.

carunan-helikopterisahausalue-2019

Sahauskohteet sijaitsevat eri puolilla tummennettua aluetta kartalla. Kuva: Google Maps

Puuston sahaus on olennainen osa kunnossapitoa ja helikopteriraivaus on siihen oikeissa olosuhteissa tehokas toimintatapa. Tällainen olosuhde on esimerkiksi korkealla puissa sijaitseva oksisto.

Helikopterisahauksen suorittaa yhteistyökumppanimme Heliwest. Toimenpiteet kohdistuvat keskijännitteiseen ilmajohtoverkkoon, joka on kolmijohtiminen ja jännitetasoltaan 20 kilovolttia. Kuvassa alla näet helikopterin sahaamassa oksistoa tyypillisen keskijännitteisen ilmajohtoverkon vierestä.

Mikäli sahausta ei voida suorittaa helikopterilla, tehdään raivaus myöhemmin toisella tavalla. Esimerkiksi ilmajohtolinjan alapuolella sijaitseva kasvusto poistetaan maasta käsin.

Sahauksesta syntyneet oksat, risut ja muut tähteet ovat kiinteistönomistajan omaisuutta. Piha-alueilla ja yleisillä paikoilla, kuten puistoissa, raivaustähteet kootaan siisteihin kasoihin. Muilla alueilla ne jäävät maastoon maanomistajan hyödynnettäväksi. Emme jätä raivattua kasvustoa teille, poluille, pelloille, ojiin tai niiden pientareille, aitojen päälle tai puihin roikkumaan.

Helikopterin lisäksi työkohteiden läheisyydessä ja mahdollisesti asukkaiden tonteilla liikkuu sähköasentajia. Heidän tehtävänään on varmistaa turvallisuus sekä tarvittaessa siistiä sahaustähteet asianmukaisesti. He osallistuvat tarvittaessa myös sähkölinjan korjaustoimenpiteisiin.

Turvallisuuden varmistamiseksi pyydämme pitämään työn aikana vähintään 90 metrin etäisyyden helikopteriin. Miehittämättömien ilma-alusten tai lennokkien käyttö työkohteen läheisyydessä on ehdottomasti kielletty.

Toiminnasta saattaa aiheutua lähialueelle lyhyitä sähkökatkoja.

Lue myös yleisimmät kysymykset helikopterisahaukseen liittyen Carunan verkkosivuilta!

Norwegian keskeyttää tilapäisesti lennot Boeing 737 MAX -koneilla Euroopan ilmailuviranomaisten suositusten mukaisesti

737 MAX_David Peacock_5

David Peacock

Eurooppalaisten ilmailuviranomaisten tekemän suosituksen mukaisesti Norwegian on päättänyt keskeyttää toistaiseksi yhtiön Boeing 737 MAX -koneiden operoinnin. Norwegian on tiiviissä yhteydessä ilmailuviranomaisten ja Boeingin kanssa ja seuraa heidän suosituksiaan ja ohjeitaan.

– Norwegian on päättänyt, että otamme Boeing 737 MAX 8 -lentokoneet toistaiseksi pois lentotoiminnasta useiden ilmailuviranomaisten asiasta tekemän suosituksen mukaisesti. Kun viranomaiset antavan tällaisen suosituksen, noudatamme tietysti heidän ohjeitaan. Pahoittelemme matkustajille mahdollisesti tästä aiheutuvia haittoja, mutta matkustajiemme ja työntekijöidemme turvallisuus on aina etusijalla, sanoo Norwegianin lentotoiminnoista vastaava johtaja Tomas Hesthammer.

Norwegianilla on laivastossaan yli 110 Boeing 737–800 -lentokonetta, joihin tilapäinen kielto ei vaikuta.

Pahoittelemme tilannetta asiakkaillemme, joihin väliaikaiset peruutukset ja viivästykset vaikuttavat. Norwegian tekee kaikkensa huolehtiakseen matkustajista, joihin tilanne vaikuttaa.

Adeccon espanjalainen matkustamohenkilökunta siirtyy Finnairin palvelukseen

airbus-2389715_1280

Finnair ja espanjalainen henkilöstövuokrausyhtiö Adecco ovat sopineet uudesta toimintamallista, jonka myötä Finnairin Barcelonan ja Madridin reiteillä lentävä vajaan 60 hengen matkustamohenkilökunta siirtyy Adeccolta Finnairin palvelukseen 1.4.2019 alkaen. Matkustamohenkilöstön kotiasemana säilyy Espanja.

”Uusi malli luo mahdollisuuksia kehittää palvelua Barcelonan ja Madridin reiteillä. Lisäämme kesäkaudella Barcelonaan yhden päivittäisen vuoron, ja tällä reitillä lentää jatkossa myös Suomesta käsin toimiva matkustamohenkilökuntamme”, sanoo Finnairin matkustamopalveluiden johtaja Eveliina Huurre.

Barcelonan ja Madridin reitit on lennetty vuodesta 2013 lähtien Finnairin lentäjillä ja Adeccolta alihankitulla espanjalaisella matkustamomiehistöllä.

Finnair vuokraa Iberialta lentokoneen Madridin-reitille 

Finnair vuokraa Airbus A321 -lentokoneen oneworld-kumppaniltaan Iberialta Madridin-reitille vuodeksi 1. huhtikuuta 2019 alkaen. Kone paikkaa Finnairin liikenteen kasvun aiheuttamaa väliaikaista lentokonevajetta.

Finnair lentää Madridiin kerran päivässä. Vuokrakoneen ohjaamomiehistö on Iberian. Huhtikuun ajan myös matkustamomiehistö tulee Iberialta, ja lennoilla on mukana yksi Finnairin matkustamohenkilöstön jäsen varmistamassa Finnairin palvelukonseptin toteutumisen. Toukokuusta alkaen Finnairin matkustamomiehistö palvelee Iberian operoimilla lennoilla.

”Lentokoneen vuokraaminen oneworld-kumppaniltamme Iberialta tukee kasvuamme ja tarvetta kasvattaa kalustokapasiteettia tulevina kuukausina”, Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt sanoo.

Iberian operoimilla lennoilla noudatetaan Finnairin palvelukonseptia. Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan niille asiakkaille, joilla on varaus näille lennoille. Asiakkailla on halutessaan oikeus vaihtaa matkustuspäivää tai perua matka operoivan lentoyhtiön vaihduttua.