Norwegian lanseeraa suorat lennot Helsingistä Pisaan ja Tivatiin

q3fxfqj5clt87nyv3w8o

Norwegianin Boeing 737 MAX 8. Kuva: David Peacock

Norwegian jatkaa panostuksiaan Suomeen uusilla reiteillä. Norwegian lanseeraa kaksi uutta suoraa reittiä Helsinki-Vantaan lentoasemalta: Pisa Italiassa ja Tivat Montenegrossa.

Norwegian aloittaa huhtikuussa 2019 lentää suorilla lennoilla Helsinki-Vantaan lentoasemalta Pisaan ja Tivatiin. Uusien reittien myötä Norwegian tarjoaa lähes 40 kansainvälistä suoraan reittiä ja neljä kotimaan reittiä Helsinki-Vantaalta.

Norwegian on kasvattanut voimakkaasti kapasiteettiaan Helsinki-Vantaalla sekä lisäämällä lähtöjä olemassa olevilla reiteillä että avaamalla uusia reittejä. Tähän mennessä tänä vuonna Norwegian on avannut uudet reitit Helsingistä Krakovaan, Agadiriin, Tel Aviviin ja Gdanskiin.

– Suomalaiset matkustajat ovat erittäin kiinnostuneita matkustamaan Norwegianilla. Olemme iloisia, että he arvostavat joustavia ja edullisia lippujamme. Siksi meille onkin suuri ilo lanseerata jälleen kaksi uutta reittiä. Uusien Pisan ja Tivatin reittien myötä Suomesta lähtevillä matkustajilla on entistäkin suurempi valikoima. Toivotamme matkustajat tervetulleiksi lennoillemme uusilla, mukavilla ja polttoainetehokkailla lentokoneillamme, sanoo Norwegianin EVP Commercial Thomas Ramdahl.

Tivat on kaunis kaupunki Kotorinlahden rannalla eteläisessä Montenegrossa. Tivat tarjoaa miellyttävän Välimeren ilmaston, monia hienoja rantoja, joissa on kristallinkirkas turkoosi vesi sekä kaunista arkkitehtuuria.

Pisa on yliopistokaupunki Toscanassa Länsi-Italiassa. Kaupunki tunnetaan parhaiten kaltevasta tornistaan, mutta se tarjoaa myös muita nähtävyyksiä kuten katedraalin, Camposanton keskiaikaisen hautausmaan ja kastekappelin. Pisa on myös hyvä kohde, jos haluaa tutustua Toscanaan ja sen muihin kauniisiin kaupunkeihin kuten Firenzeen, Siennaan ja Luccaan.

Uudet reitit Pisaan ja Tivatiin
Helsinki-Vantaa (HEL) – Pisa (PSA) liikennöidään kerran viikossa lauantaisin 6. huhtikuuta 2019 alkaen.

Helsinki-Vantaa (HEL) – Tivat (TIV) liikennöidään kerran viikossa tiistaisin 16. huhtikuuta 2019 alkaen.

Liput ovat nyt myynnissä osoitteessa: www.norwegian.com.

TUIn uusin Boeing 737 MAX 8 sai nimekseen “Kittilä”

f41htaxw4g1ctk6eymdu

Joka vuosi 27 miljoonaa lomailijaa matkustaa TUIn kanssa yli sataan kohteeseen ympäri maailmaa. TUIlla on pitkät yhteistyösuhteet lomakohteiden ja kohdemaiden kanssa. Nyt yhtiö haluaa korostaa näitä suhteita nimeämällä uusimmat Boeing 737 MAX 8 lentokoneet kohteiden nimillä.

Suomi on tärkeä kohdemaa TUIlle. Lapin kohteet ovat erittäin suosittuja esimerkiksi brittilomailijoiden keskuudessa. Tästä johtuen TUI on päättäny nimetä uuden lentokoneen Kittilän kaupungin mukaan. Uusia Boeing 737 MAX 8 lentokoneita on tilattu 72 kappaletta ja Kittilä on niistä järjestyksessä kuudes.

Joulupukkihan tunnetusti asuu Lapissa, joten hänet oli valittu itseoikeutetusti nimenantoseremonian kummisedäksi. Joulupukin lisäksi tilaisuudessa olivat allekirjoittamassa Finavialta Kittilän lentokentän johtaja Kimmo Liukkonen ja TUIlta Lapin seudun kohdejohtaja George Dimas. Seremoniassa oli mukana myösTUIn yhteistyökumppaneita Lapland Safarilta, sekä Lapin matkailun vaikuttajia.

Joulupukki: “ Tämä oli minulle erityinen hetki. Rakastan kotiseutuani Lappia ja sen ihmisiä. Tunnen ylpeyttä, että nyt tämä lentokone kantaa nimeä Kittilä ja toimii Lapin lähettiläänä maailmalla. Toivotan kaikille hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta.”

George Dimas: “Matkailu tuo ihmisiä ja kulttuureja yhteen. Lentokoneemme ovat osa lomakokemusta ja yhdistävä elemetti eri alueiden välillä ympäri maailmaa. Lappi on yksi brittien suosikkilomakohteista talvikaudella. Meillä on erinomaiset suhteet paikallisiin hotellikumppaneihin. Yhteistyömatkanjärjestäjänä toimii Lapland Safari. Ja tietysti meillä on myös meidän oma TUIn henkilökunta kohteessa. Kaikki nämä varmistavat, että asiakkaamme voivat nauttia loistavasta lomasta tässä upeassa lomakohteessa.”

Kimmo Liukkonen: ”Nimeäminen on meille suuri kunnia. Paljon hienoja asioita tapahtuu juuri nyt täällä pohjoisessa. Kuukausi sitten avasimme Kittilän lentokentällä uuden terminaalin laajennuksen juuri ajoissa ennen historian kiireisintä lomakautta. Paljon turisteja saapuu viettämään satumaista joulua kansamme Lappiin. On ihana ajatus, että Lapin kokemus alkaa jo koneeseen nousemisesta!”

Finnair valitsi Telian kehittämään tietoliikennepalveluitaan – ”Sujuvien verkkopalvelujen ja -yhteyksien merkitys kasvaa”

airbus-2389715_1280

Finnair keskittää tietoliikennepalveluitaan Telialle. Merkittävä, monivuotinen sopimus kattaa modernit tietoliikenneratkaisut Finnairin kestävän kasvun tueksi.

Finnairin ja Telian solmima yhteistyösopimus kattaa kokonaisvaltaisen tietoliikennetoteutuksen sisältäen globaalin dataverkon ja mobiilipalvelut tietoturvaratkaisuineen.

“Digitaaliset palvelut ovat Finnairille keskeisiä niin asiakaskokemuksessa kuin henkilöstön työn helpottamisessa, ja siksi sujuvien verkkopalvelujen ja -yhteyksien merkitys kasvaa entisestään. Telian kanssa solmittu yhteistyösopimus ja tulevat palvelut parantavat työntekijäkokemusta ja tietoliikenneverkkoamme kokonaisuutena. Lisäksi saamme palveluita keskittämällä selvää säästöä, mikä tukee Finnairin kestävän kasvun rakentamista”, sanoo Finnairin IT:stä vastaava johtaja Petteri Skaffari.

“On hienoa, että Finnair on valinnut meidät kumppanikseen. Pystymme vastaamaan Finnairin kriittisiin tietoliikennetarpeisiin luotettavilla ja kattavilla palveluratkaisuillamme”, sanoo Telia Finlandin yritysliiketoiminnasta vastaava johtaja Jari Rapo.

Finnairin kotikenttä Helsinki-Vantaa on nyt myös maailman ensimmäinen 5G-lentoasema, kun Telia ja Finavia käynnistivät lentoasemalla avattua 5G-verkkoa hyödyntävän robottihankkeen. Hankkeessa kokeillaan 5G:n hyödyntämistä lentoaseman toiminnoissa ja uudenlaisten elämysten tuomisessa matkustajille.

 

Helsinki-Vantaa teki jälleen ennätyksen: tänään ylitettiin 20 miljoonan matkustajan raja

medium_Finavia-Paloautot-photo_Ville_Vappula_85X6841-Hires

Kuva: Ville Vappula

Vuoden 20. miljoonas matkustaja kulki Helsinki-Vantaan läpi tänään. Historiallinen rajapyykki on viime vuosien ennätyksellisen kasvun huipentuma. Käynnissä olevalla miljardin euron kehitysohjelmalla lentoasema valmistautuu palvelemaan jopa 30 miljoonaa vuosittaista matkustajaa.  

Lentomatkustus Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta on ollut viime vuodet kiivaassa kasvussa. Tänään ylitettiin historiallinen rajapyykki, kun lentoaseman kautta kulki 20. miljoonas matkustaja vuoden 2018 alusta laskettuna.

– Tämä on tietysti hieno hetki Helsinki-Vantaalle ja koko suomalaiselle lentoliikennealalle, sanoo Helsinki-Vantaan johtaja Joni Sundelin.

– Matkustajamäärien kasvu on ollut jopa nopeampaa, kuin osasimme muutama vuosi sitten ennustaa. Silloin puhuttiin 20 miljoonasta vuonna 2020, mutta raja ylitettiinkin jo tänä vuonna.

Vuoden loppuun mennessä Helsinki-Vantaalle odotetaan lähemmäs 21 miljoonaa matkustajaa, kun edellisvuonna lentoaseman läpi kulki 18,9 miljoonaa matkustajaa.

Sundelin kertoo, että Helsinki-Vantaan kasvussa otetaan huomioon vastuullisuus.

– Teemme omalta osaltamme parhaamme, että lentoliikenne voi kasvaa vastuullisesti. Helsinki-Vantaa on jo hiilineutraali lentoasema: käytämme uusiutuvaa energiaa ja polttoaineita, ja kompensoimme loput ilmastopäästöistä.

Helsinki-Vantaan historiallinen 20. miljoonas matkustaja on Pia Inhilä, joka on tänään lähdössä Finnairin lennolla Shanghaihin

Kansainvälinen vaihtoliikenne kasvaa nopeasti

Matkustajamäärien kasvussa näkyvät niin kansainvälisen vaihtoliikenteen kasvu, Suomen kasvava vetovoima matkailukohteena kuin suomalaisten lisääntynyt lentomatkustaminen.

– Kaikki osa-alueet ovat kasvaneet. Suurin osa liikenteen volyymista tulee edelleen Euroopasta, mutta ennakoitua nopeampaa on ollut erityisesti Aasian vaihtoliikenteen kasvu.

Helsinki-Vantaalla kansainvälisen liikenteen kasvu on jatkunut vahvempana kuin muilla pohjoismaisilla päälentoasemilla.

– Olemme tällä hetkellä yksi Euroopan nopeimmin kasvavista lentoliikennehubeista. Asemamme vaihtoliikenteen solmukohtana Euroopan ja Aasian välillä on vahvistunut.

Finaviassa tehdään lujasti töitä uusien reittien ja lentoyhtiöiden saamiseksi lentoasemille. Tänä vuonna suurimmat lentoyhtiöasiakkaat Finnair ja Norwegian ovat molemmat lisänneet tarjontaansa huomattavasti. Lisäksi lentoasema on saanut uusia lentoyhtiöasiakkaita, kuten FlyDubain, joka aloitti päivittäisen reittiliikenteen Helsinkiin.

– Toivon mukaan myös ensi vuonna saamme uusia lentoyhtiöavauksia, Sundelin toteaa.

– Odotamme Helsinki-Vantaan kasvun jatkuvan edelleen vahvana, mutta tulevina vuosina kasvuvauhti lienee hieman hillitympää.

Helsinki-Vantaalla luvassa hurja kehitysvuosi 2019

Hurja kasvutahti on Helsinki-Vantaalle positiivinen asia, mutta matkustajamäärien nopea kasvu on asettanut myös haasteita lentoaseman kapasiteetille. Siksi Finavia aloitti jo vuonna 2014 yhteensä miljardin euron arvoisen kehitysohjelman, jossa Helsinki-Vantaa valmistautuu palvelemaan jopa 30 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

– Ensi vuosi on kehitysohjelmassa todella valtava. Avaamme helmikuussa kaukoliikenteen uuden sydämen, Aukion, ja myöhemmin länsisiiven sekä rajatarkastuksen ja terminaali 1:n laajennukset, Sundelin kertoo.

Alkuvuodesta aloitetaan myös terminaali 2:n uuden sisäänkäynnin sekä tulo- ja lähtöaulojen rakentaminen. Rakennustyöt tulevat vaikuttamaan matkustajien reitteihin lentoasemalle saapuessa ja lähtiessä.

– Lentoaseman uudet tilat ja koko Helsinki-Vantaan matkustajakokemus tulevat olemaan maailmanluokkaa. Haasteenamme on kuitenkin pitää asiakastyytyväisyys hyvällä tasolla rakennustöiden aikana, Sundelin sanoo.

Lue lisää Helsinki-Vantaan kehitysohjelmasta.

Sotaharjoitus tuo helikopterit Helsinkiin ja lähialueille

Pääkaupunkiseudulla ja lähialueilla on 11. – 14. joulukuuta Utin jääkärirykmentin harjoitukseen liittyvää helikopteritoimintaa.

Maavoimien NH90- ja MD500-helikopterit toimivat harjoitukseen liittyen Helsingin alueella sekä valtatien 25 ja kantatien 55 muodostaman väylän sisäpuolella.

Utin jääkärirykmentin harjoitukseen osallistuu varusmiehiä ja palkattua henkilöstöä, yhteensä noin 150 henkeä.

Norwegian solmii sopimuksen AVTECHin kanssa vähentääkseen päästöjä ja edistääkseen kestäviä lentoja

David Peacock 787LNH 2534-2534

Norwegian jatkaa työtä entistä kestävämpien lentojen puolesta. Yhtiö on allekirjoittanut tänään kolmevuotisen sopimuksen AVTECH Sweden AB:n kanssa. Sopimus perustuu aiempaan menestyksekkääseen testihankkeeseen, jonka tuloksena polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohti. Se vastaa vuositasolla 16 000 tonnin vähennystä CO2-päästöissä tai vastaavasti 5 000 tonnia alempaa polttoaineen kulutusta Norwegianin lennoilla vuosittain.

Sopimuksen myötä Norwegianin lentäjät voivat käyttää AVTECHin kehittyneitä säätietoja (Aventus NowCast™ ja Aventus Air™). Kun tiedot tuodaan lentokoneen järjestelmään, voivat lentäjät optimoida lentoreitin siten, että polttoaineen kulutus ja ympäristöön vaikuttavat päästöt vähenevät.

Testihanke, jossa Norwegian ja AVTECH Sweden AB analysoivat laajasti 29 000 lentoa, osoitti, että polttoaineen kulutus väheni 22 kiloa lentoa kohden. Tämä vastaa noin 16 000 tonnin vuosittaista hiilidioksidipäästöjen vähennystä eli 5 000 tonnin vähennystä polttoaineen kulutuksessa Norwegianin lennoilla vuosittain. Ruotsin energiavirasto on hankkeen osarahoittaja ja hankeraportin julkaisija.

– Kunnianhimoinen tavoitteemme on jatkaa päästöjen vähentämistä polttoainetehokkailla lentokoneilla yhdessä tulevaisuuden innovatiivisen teknologian kanssa. Olemme siitä syystä erityisen iloisia, että olemme solmineet sopimuksen AVTECHin kanssa. Se on menestyksekkään testihankkeen ansiota ja jälleen yksi tärkeä askel työssämme kohti aiempaa kestävämpiä lentoja, sanoo Norwegianin lentotoimintojen johtaja Tomas Hesthammer.

– Yhteistyömme Norwegianin kanssa on osoittanut kaikki ne hyödyt, joita teknologiallamme voidaan saada aikaan. Olemme iloisia, että olemme sopineet kaupallisen sopimuksen lentoyhtiön kanssa, joka on jo nyt nykyaikaisen ja polttoainetehokkaan lentolaivastonsa ansiosta vähentänyt päästöjä merkittävästi. AVTECHin ainutlaatuisen sääpalvelun avulla polttoaineen kulutus ja päästöt vähenevät entisestään, sanoo AVTECH Sweden AB:n markkinointijohtaja Sören Skog.

Aventus-järjestelmä asennetaan standardoituna ja pysyvästi Norwegianin kaikkiin lyhyen ja pitkän matkan koneisiin (Boeing 737 ja Boeing 787 Dreamliner).

Norwegianin työ kestävämpien lentojen puolesta
Norwegian työskentelee aktiivisesti vähentääkseen lentojen ympäristövaikutuksia. Polttoaineen kulutuksen vähentäminen on ratkaisevaa päästöjen vähentämiseksi. Ennen kuin biopolttoaineet tulevat kaupalliseen käyttöön ja laajaan tuotantoon, ovat uudet lentokoneet tärkein toimenpide. Norwegian lentää yhdellä maailman nuorimmista ja nykyaikaisimmista lentolaivastoista ja on tämän avulla vähentänyt päästöjä 30 prosentilla vuodesta 2008 lähtien.

Tämän vuoden syyskuussa arvostettu ympäristöinstituutti ICCT (International Council on Clean Transportation) nimesi Nowegianin toisen kerran polttoainetehokkaimmaksi transatlanttiseksi lentoyhtiöksi maailmassa. Lue lisää Norwegianin työstä päästöjen vähentämiseksi täältä.

:ITSENÄISYYSPÄIVÄ: Ilmavoimille kävi harvinainen virhe ja ylilento epäonnistui

ILMAVE_HN kaupungin yllä_20121127

Kuva: Ilmavoimat

Ilmavoimien Hornet-osaston ylilento Mikkelin valtakunnalliseen itsenäisyyspäivän paraatiin epäonnistui. Syynä oli osaston johtajan inhimillinen virhe.

Lentäessään konetta Hornet-parven johtaja oli vahingossa siirtänyt koordinaattipistettä sivuun kohteesta, minne lento suuntautui. Koneen laitteet olivat kunnossa ja lennon valmistelu oli tehty huolellisesti. Osaston johtaja ei nähnyt kohdealuetta visuaalisesti, koska matalalta paistanut aurinko häikäisi näkyvyyden. Muutoin ulkoisilla tekijöillä ei ollut tapahtumaan vaikutusta.

Royal Air Maroc liittyy oneworldiin

35079479_1900383039998874_4609151549636083712_n

Maailman johtava lentoyhtiöallianssi oneworld saa uuden jäsenen Royal Air Marocista, joka on Afrikan suurin liittoutumaton lentoyhtiö. Liittyminen tapahtuu vuoden 2020 puolivälissä ja samalla alueellinen tytäryhtiö Royal Air Maroc Express liittyy oneworldin liitännäisjäseneksi.

Royal Air Marocin liittyminen lisää oneworldin kohdekaupunkien määrää 34 kaupungilla ja uusia maita tulee mukaan 21. Yhtiön mukaantulo kasvattaa oneworldin kohdeverkoston 1 069 lentoasemaan 178 maassa.

Royal Air Maroc on oneworldin ensimmäinen uusi täysjäsen sitten vuoden 2012. Fiji Airways liittyi oneworldin connect-jäseneksi 5.12.2018.

“Kun kesäkuussa esittelimme uuden, pienemmille lentoyhtiöille tehdyn connect-jäsenyysmuodon, kerroimme, että tulevaisuudessa tavoittelemme täysjäseniksi sellaisia yhtiöitä, jotka ovat merkittäviä kohdemarkkinoillamme ja tarjoavat yhteyksiä liike-elämän keskusten välillä. Royal Air Maroc on kasvamassa globaaliksi lentoyhtiöksi. Sen kotipaikka Casablanca on vahvistanut asemaansa Afrikan johtavana finanssikeskuksena ja ilmailun keskittymänä”, sanoo oneworldin toimitusjohtaja Rob Gurney.

Royal Air Maroc kuljetti viime vuonna 7,3 miljoonaa matkustajaa ja sen laivasto koostuu 55 lentokoneesta. Yhtiö lentää Casablancasta 94 kohteeseen 49 maassa Afrikassa, Euroopassa, Lähi-idässä ja Pohjois- ja Etelä-Amerikassa, mukaan lukien oneworldin hubit, kuten Doha, São Paulo, Madrid, Lontoon Heathrow, Moskovan Domodedovo ja John. F. Kennedy New Yorkissa.

Tietoa oneworldistä

oneworld on maailman 13 johtavan lentoyhtiön allianssi, joka tarjoaa parasta mahdollista palvelua ja matkustusmukavuutta yli 1 000 kohteeseen yli 160 maassa ympäri maailman. oneworldin jäseniä ovat American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Finnair, Iberia, Japan Airlines, LATAM Airlines, Malaysia Airlines, Qantas, Qatar Airways, Royal Jordanian, S7 Airlines ja SriLankan Airlines, sekä 30 muuta liitännäisjäsentä. Fiji Airways liittyi oneworldin connect-jäseneksi 5.12.2018.

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle alkavat tasan vuoden päästä 5.12.2019

turkish-airlines-flies-to-rovaniemi-lapland-finland-2

Kuvassa oleva lentokone on Boeng 737. Istanbul-Rovaniemi operoidaan Airbus 321 -koneilla.

Ensimmäinen suora lento Istanbulista Rovaniemelle lennetään 5. joulukuuta 2019. Liput tulevat myyntiin lähiaikoina.  Reitti lennetään kolme kertaa viikossa: tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin. Turkish Airlines on ensimmäinen lentoyhtiö, jonka kyydissä Rovaniemelle voi lentää business-luokassa.

Turkish Airlinesin suorat lennot Istanbulista Rovaniemelle ovat varmistuneet talvikaudelle 2019-2020. Ensimmäinen Turkish Airlinesin suora lento Istanbulista Rovaniemelle lennetään 5. joulukuuta 2019. Uusi reitti on historiallinen kahdestakin syystä: Se on ensimmäinen suora, pidempi lentoyhteys Lappiin ja Rovaniemelle, ja se on ensimmäinen lentoyhteys, jossa Lappiin voi matkustaa business-luokassa. Rovaniemelle tämä tarkoittaa käytännössä uusien matkailijaryhmien helpompaa tavoittamista, kun eksklusiiviseen matkaan voi jatkossa yhdistää eksklusiiviset lennot.

Turkish Airlinesin lentoja Rovaniemelle myydään sekä matkanjärjestäjien paketoimina että yksittäisille matkailijoille. Turkish Airlinesin reittiverkosto on maailmanlaajuisesti kattava. Ensi vuonna avattava reitti yhdistää Rovaniemen 122 maahan ja 304 matkakohteeseen.

”Istanbulin hubin hyödyntäminen on Rovaniemelle valtava mahdollisuus. Jo kolmen tunnin matkustussäteellä Istanbulista on tavoitettavissa 80 matkakohdetta”, Visit Rovaniemen toimitusjohtaja Sanna Kärkkäinen sanoo.

”Kaukomaista saapuvia asiakkaita houkuttelee Rovaniemellä napapiiri ja talvikauden kohokohdat: talviset aktiviteetit ja luonnonilmiöt sekä perinteiset suosikit Joulupukki, lumi ja porot. Myös paikallinen ruoka ja kulttuuri kiinnostavat heitä”, hän jatkaa.

Rovaniemen lentoasema operoiva Finavia kommentoi uutta yhteyttä tyytyväisissä tunnelmissa:

”Olemme Finavialla erittäin iloisia, että Turkish Airlines avaa historiallisen reittiyhteyden Rovaniemelle. Me Finavialla uskomme vahvasti Lapin lentoliikenteen kasvuun, ja uusi yhteys edistää Suomen ja Lapin saavutettavuutta ja kilpailukykyä. Yksi osa Lapin 55 miljoonan euron kehitysohjelmaa on juuri Rovaniemen lentoaseman laajennus, joka valmistuu sopivasti joulusesonkiin 2019 ja uuteen Istanbulin yhteyteen”, Finavian liiketoimintajohtaja Jani Jolkkonen kertoo.

Norwegian: Suomen valtio valitsi Norwegianin 19 reitille

Boeing 737 April 2018

Norwegian on jälleen valittu valtion yhteishankintayksikkö Hansel Oy:n kilpailutuksen perusteella yhdeksi Suomen valtion ensisijaisista lentoyhtiöistä useille lentoreiteille. Valtio valitsi Norwegianin 19 reitille Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

– Olemme erittäin iloisia, että jatkamme vuonna 2013 alkanutta yhteistyötä Suomen valtion kanssa, minkä lisäksi valtio lisää yhteistyön piirissä olevien reittien lukumäärää. Tämä osoittaa, että edullisia lentoja uusilla lentokoneillamme, joissa on korkea matkustusmukavuus ja lennonaikainen ilmainen Wi-Fi, arvostetaan suuresti, sanoo Norwegianin Suomen myyntipäällikkö Petteri Olsén.

Sopimus on laadittu kahdeksi vuodeksi 1. tammikuuta 2019 alkaen. Sopimusaikaa on mahdollista pidentää 12 lisäkuukaudella. Kriteereinä valinnassa olivat muun muassa hinta, reittien ja lentojen määrä, aikataulujen kattavuus sekä lippujen yhdisteltävyys.

Nyt solmittu uusi sopimus koskee Helsinki-Vantaalta lennettäviä reittejä Ouluun, Rovaniemelle, Ivaloon, Kittilään, Tukholmaan, Kööpenhaminaan, Osloon, Lontooseen, Pariisiin, Roomaan, Barcelonaan, Madridiin, Dubliniin, Prahaan, Gdanskiin, Budapestiin, Malagaan, Nizzaan ja New Yorkiin (vaihdollinen lento).