Everstiluutnantti Janne Sallila Helikopteripataljoonan komentajaksi

Nordberg ja Sallila

Everstiluutnantti Kimmo Nordberg (vas) ja Helikopteripataljoonan uusi komentaja everstiluutnantti Janne Sallila.

Utin jääkärirykmenttiin kuuluvan Helikopteripataljoonan komentaja vaihtuu 1. syyskuuta, kun everstiluutnantti Janne Sallila ottaa pataljoonan komentajan tehtävän vastaan Maavoimien esikuntaan siirtyvältä everstiluutnantti Kimmo Nordbergiltä.

Everstiluutnantti Janne Sallila siirtyy Utin jääkärirykmenttiin Maavoimien esikunnasta Mikkelistä, jossa Sallila on toiminut Maavoimien ilmailun päällikön tehtävässä.

Norran pääomistajaksi tulee Danish Air Transport

11236857_526399070848157_5319209725772577391_n

Tanskalainen lentoyhtiö Danish Air Transport (DAT) hankkii 60 prosenttia Nordic Regional Airlines AB:n (Norra) osakkeista Finnairilta, josta tuli marraskuussa 2017 Norran väliaikainen omistaja sen jälkeen, kun edelliset 60 prosentin osakkaat vetäytyivät yhtiön omistuksesta. Finnair omistaa Norrasta edelleen 40 prosenttia. Omistusmuutoksella ei sellaisenaan ole vaikutusta Norran toimintaan, henkilöstöön eikä Norran ja Finnairin väliseen ostoliikennesopimukseen.

Norra operoi Finnairille kotimaan- ja Euroopan-reittejä 24:lla ATR- ja Embraer-lentokoneella.

”Finnairin ja Norran kotimaan- ja lähiliikenteen kumppanuusmalli on toiminut kannaltamme hyvin, ja Danish Air Transport vahvistaa entisestään kumppanuutta. Heillä on vahvaa kokemusta alueellisesta lentämisestä ATR-laivastolla”, sanoo Finnairin operatiivisen toiminnan johtaja Jaakko Schildt.

”Tämä strateginen kumppanuus sisältää paljon mahdollisuuksia. Pystymme näin vahvistamaan niin teknistä kuin operatiivista osaamistamme. Yhtiömme ovat samaa kokoluokkaa ja hyödyntävät samoja konetyyppejä ja voimme yhdessä viedä liiketoimintaamme eteenpäin”, sanoo DAT:n toimitusjohtaja Jesper Rungholm.

Kaupan toteutuminen edellyttää Kilpailu- ja kuluttajaviraston hyväksyntää.

Finnairin vahva kasvu Aasiassa jatkuu – lisävuoroja Japaniin ja Kiinaan kesäkaudelle 2019

A350

Finnair jatkaa vahvaa kasvuaan Aasiassa ja lisää lentoja suosituille Aasian-reiteille Osakaan, Tokioon, Hongkongiin ja Guangzhouhun kesäkaudelle 2019. Uusi kesäkausi alkaa 31.3.2019.

”Jatkamme kasvustrategiamme toteuttamista, ja uudet lisäykset vahvistavat Aasian avainmarkkinoidemme tarjontaa. Aasian ja Euroopan välinen matkustaminen on kasvanut tasaisesti viime vuosina, ja uskomme trendin jatkuvan myös tulevaisuudessa”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Ensi kesänä Finnarin kapasiteetti Japaniin kasvaa 15 prosentilla. Tarjoamme asiakkaillemme enemmän lentovaihtoehtoja lisäämällä toisen päivittäisen vuoron Osakaan keskiviikolle, perjantaille ja sunnuntaille. Lisävuorot lähtevät Helsingistä kello 00.45. Tulevalla kesäkaudella Osakaan lennetään kymmenen kertaa viikossa. Lisäksi Nagoyan-reitille lisätään kapasiteettia operoimalla reittiä A350-koneella 5. toukokuuta alkaen.

Finnair lisäsi menestyksekkäästi Tokion-reitille toisen päivittäisen lentovuoron kesäkaudella 2018 ja jatkaa kahden päivittäisen vuoron tarjoamista myös kesäkauden 2019 ajan. Kolmas päivittäinen lento Tokioon lisätään ensi keväänä Japanin Golden Week -lomaviikolle. Näiden muutosten myötä Tokion-reitin kapasiteetti kasvaa yhdeksän prosenttia kesään 2018 verrattuna.

Finnair operoi kaikkia Japanin lentoja yhteistyössä Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian kanssa. Kun mukaan luetaan Japan Airlinesin kanssa yhteistyönä lennetyt vuorot, Finnair tarjoaa 41 viikkovuoroa Japaniin kesällä 2019.

Finnair kasvattaa Kiinan lentojen kapasiteettiaan 12 prosentilla kesäkauteen 2018 verrattuna, ja lentojen määrä kasvaa 42 lentoon viikossa. Ensi kesäkaudesta alkaen Finnair lentää kaksi kertaa päivässä Hongkongiin Airbus Á350 -koneella ympärivuotisesti. Kapasiteettia lisätään myös Guangzhoun reitille, jota myös lennetään jatkossa A350-koneella. Kesäkaudella 2019 Guangzhouhun lennetään neljästi viikossa, mikä tarkoittaa 16 prosentin kapasiteetin lisäystä kesäkauteen 2018 verrattuna.

Lentojen myöhästymisissä raju kasvu kesän aikana

ab716773-d2ce-4bce-8ea9-5b6e1ad8213c

Kesällä 2018 suomalaisia lentomatkustajia ovat haitanneet lentojen myöhästymiset, joiden määrä on ollut yli kaksinkertainen edelliskesään verrattuna. Syynä tähän ovat muun muassa lakot, lentäjäpula ja huono sää.

Suomalaisten lentomatkustajien on ollut tavallista hankalampaa päästä ajoissa matkaan kesälomien alettua. Viime kesään verrattuna myöhästymisten määrä Helsinki-Vantaan lentokentällä on yli tuplaantunut. Tämä käy ilmi tilastoista, joita Flightstats tarjoaa koskien kansainvälistä lentoliikennettä. Tilastot osoittavat, että heinäkuussa 2017 yli 15 minuuttia myöhästyneiden lentojen määrä oli 926, kun vuonna 2018 luku oli jopa 1921. Myöhästyneiden lentojen määrä on siis lisääntynyt yli 107 %.

Lentoyhtiöiltä puuttuu joustavuutta Peruutetutlennot.fi:n mukaan lukuisat myöhästymiset johtuvat ennen kaikkea lakoista, lentäjäpulasta ja huonosta säästä ympäri Eurooppaa. Tämän lisäksi lentoyhtiöt joustavat yhä vähemmän, mikäli ensimmäinen lento on myöhässä:

– On selvästi huomattavissa, että ihmiset matkustavat aiempaa enemmän, ja tämä aiheuttaa painetta lentokentillä. Koko lentokalusto on käytössä, ja jos ensimmäinen lento on peruttu tai myöhässä, ovat siitä aiheutuneet myöhästymiset vaikuttaneet myöhempiin lentoihin ja jopa eri lentoreittihin, toteaa Line Jensen, Peruutetutlennot.fi:n viestintäpäällikkö.

Myöhästymisten lisääntyminen on huomattu myös Peruutetutlennot.fi-yrityksessä, joka tarjoaa apua korvausten vaatimisessa lentoyhtiöiltä. Tänä kesänä yhteydenottojen määrä on niin ikään tuplaantunut viime kesään verrattuna. Erityisesti korvauksia vaativat matkustajat, jotka joiden lentoyhtiö on ollut SAS, Norwegian ja Turkish Airlines.

Yhä useammilla matkustajilla on oikeus korvaukseen Myöhästymisistä kärsineillä lentomatkustajilla on tänä vuonna aiempaa enemmän vaadittavaa. EU-tuomioistuin päätti nimittäin kevään lopulla, että lentoyhtiöiden sisäiset lakot eivät enää vapauta lentoyhtiötä korvausvelvollisuudesta.

– Olemme kesän aikana saaneet yli 5000 korvaushakemusta matkustajilta, jotka ovat myöhästyneet lentohenkilökunnan lakkojen takia ja tämä koskee erityisesti lentoyhtiöitä Ryanair ja Air France. Autamme nyt näitä matkustajia saamaan korvauksen pidentyneestä matkustusajasta, kertoo Line Jensen.

Lentomatkustajien oikeudesta korvaukseen määrittää EU-asetus 261/04. Korvauksen määrä riippuu lentomatkan pituudesta ja vaihtelee 125-600 euron välillä matkustajaa kohden.

Toimi näin, jos lentosi on myöhässä

1. Kysy lentohenkilökunnalta syy myöhästymiseen

2. Säilytä lentolippu, maihinnousukortti tai muut matka-asiakirjat

3. Säilytä kuitit ruoasta, juomista, hotellista ja kulkuvälineistä ja muista ylimääräisistä kuluista, joita odotusajasta aiheutuu.

4. Jos lentoyhtiö ei tarjoa uutta reittiä, varaa uudet lentosi itse. Lentoyhtiön kuuluu palauttaa käyttämättömien lentolippujen hinta.

 

http://www.peruutetutlennot.fi

Helikopteripataljoonan syyskauden pimeälentokoulutus alkaa

nh90

NH90-kuljetushelikopteri (NH) Kuva: Puolustusvoimat

Utin jääkärirykmentin Helikopteripataljoonan loppuvuoden pimeälentoharjoitukset alkavat maanantaina 27. elokuuta. Viikoille 35, 37, 40 ja 50 ajoittuvat koulutuslennot keskittyvät pääosin Kymenlaaksoon.

Lentomiehistöjen pimeälentokoulutus toteutetaan NH90-kuljetushelikoptereilla ja MD500-kevythelikoptereilla. Koulutuslennoissa käytetään ajoittain matalaa lentokorkeutta ja niiden aikana tehdään maastolaskuja. Lentojen aikana saatetaan käyttää valonheittimiä, joiden valokeilat voivat olosuhteista riippuen näkyä hyvinkin kauas.

Lennot keskittyvät noin 100 kilometrin säteelle Utin lentokentästä. Osa niistä suuntautuu eteläiselle merialueelle. Koulutusviikkoina lentotoiminta alkaa pääsääntöisesti maanantai-iltaisin ja päättyy torstain ja perjantain välisenä yönä. Lennot aloitetaan kello 16 jälkeen pimeän tultua ja ne päättyvät, kun suunnitellut lentokierrokset on saatu tehtyä, yleensä viimeistään kello 02 mennessä.

Lentotoiminnasta voi aiheutua meluhaittaa, jota pyritään välttämään suuntaamalla toimintaa harvaan asutuille alueille. Lentokenttien lähialueilla noudatetaan melua vähentäviä lentomenetelmiä aina, kun se on mahdollista.

Pimeälentoharjoitukset liittyvät helikopterimiehistöjen koulutukseen sekä virka-apuvalmiuteen kuuluvan pelastuspäivystyksen harjoitteluun.

Lisäksi helikopterit osallistuvat loppuvuoden aikana puolustusvoimien sotaharjoituksiin, joihin liittyvä lentotoiminta voi olla ympärivuorokautista ja poiketa pimeälentokoulutuksen toiminta-alueesta.

Euroopan lentoturvallisuuslainsäädäntö vahvistuu entisestään

flying-plane-112799689812B3f

Uusi Euroopan unionin lentoturvallisuuslainsäädännön kulmakivi, uudistettu EASA-asetus julkaistiin tänään. Uusi asetus tulee voimaan 11.9.2018 ja sen vaikutukset näkyvät asteittain niin lentomatkustajille kuin kaikille ilmailun toimijoillekin.

Euroopan parlamentin ja neuvoston  tänään 22.8.2018 julkaisema ns. EASA-asetus tuo ilmailun turvallisuuskysymyksissä EU-tasolle yhä yhtenäisemmät säännöt, joiden muokkaamisessa Suomi on ollut vahvasti mukana.

Suomen ilmailun turvallisuuspolitiikassa turvallisuus ja matkustajien luottamus lentoliikennejärjestelmään ovat keskeisiä päämääriä. Matkustajan näkökulmasta uudet teknologiat ja digitalisaation kehitys lisäävät usein asiakasystävällisyyttä ja matkustusmukavuutta.

”Suomelle ja suomalaisille uudistus on tervetullut. Nyt julkaistu EASA-asetus tuo monia elementtejä, jotka vahvistavat viranomaisten ja toimijoiden mahdollisuutta vastata toimintaympäristön muutoksiin ja varmistaa turvallinen toiminta”, sanoo Trafin ilmailujohtaja Pekka Henttu.

Uutuutena tulevat olemaan muun muassa yhteiset säännöt miehittämättömässä ilmailussa, kyberturvallisuudessa ja maahuolinnassa eli lentoasematoiminnoissa. Uusi asetus korostaa turvallisuustiedon roolia, riskiperusteista lähestymistapaa muun muassa valvonnassa sekä joustavaa reagointia vaikeasti ennakoitaviin ilmiöihin. Nämä kehittyneet turvallisuudenhallinnan mekanismit edellyttävät toimijoiden, kansallisten viranomaisten ja Euroopan lentoturvallisuusvirasto EASAn vuoropuhelua ja yhteistyötä kuten myös yhteisiä sekä kansallisia turvallisuusohjelmia ja -suunnitelmia.

Droneille EU:n laajuiset, yhtenäiset ohjeet

Uusia EU-sääntöjä on pian odotettavissa miehittämättömien ilma-alusten osalta. Tähän saakka pienemmillä laitteilla ei ole ollut yhteistä EU-pohjaa, sillä EU:n toimivaltaan ovat kuuluneet vain vähintään 150 kg:n miehittämättömät ilma-alukset. Suomi on ollut aktiivisesti mukana valmistelemassa näitä sääntöjä.

”Olemme pystyneet hyödyntämään valmistelussa kansallisia ratkaisuja, joilla on edistetty liiketoiminnan kehittymistä. Suomalainen dronesääntely on kansainvälisesti erittäin liberaalia ja olemmekin tuoneet onnistuneesti myös tätä näkökulmaa yhteiseen lainsäädäntötyöhön”, kertoo Henttu.

Uudet teknologiat lisäävät lentomatkustamisen mukavuutta, mutta samalla myös tuovat haasteita

Myös kyberturvallisuuskysymyksissä saadaan pian yhteistä pohjaa. Digitalisaatio on tuonut mukanaan uudenlaisia mahdollisuuksia, mutta myös haasteita, ja on tärkeää, että toimintaa kehitetään hyödyntäen mahdollisimman laajaa tietopohjaa ja yhteistyössä muiden EU-maiden kanssa. Tehokkaat tietoturvan riskienhallintamenetelmät mahdollistavat digitalisaation hyödyntämisen kestävällä tavalla sekä varmistavat yleisesti turvallisen toiminnan jatkuvasti muuttuvassa toimintaympäristössä.

EU:n piirissä jo olevan ilmailutoiminnan osalta (esimerkiksi lentäjiä, lennonjohtajia, lentämistä ja lentoasemia koskevat säännöt) lakiuudistus syventää ja selkiyttää EU-tason toimintaa.

Sveitsin viranomaispäätös lakkautti Geneven lentoaseman hankkeen uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöön ottamiseksi

121582

Kuten vuoden 2017 lopussa ilmoitettiin, Nesteen ja Geneven lentoaseman pilottihankkeessa yksi prosentti lentokoneiden käyttämästä kerosiinista aiottiin korvata uusiutuvalla lentopolttoaineella. Hankkeen toteutumiseksi tarvittiin Sveitsin viranomaisen tuki, mutta pitkän harkinnan jälkeen viranomainen päätti olla sitoutumatta projektiin.

“Luonnollisesti olemme pettyneitä viranomaisen päätökseen olla tukematta uusiutuvan lentopolttoaineen käyttöönottoa Geneven lentokentällä. Tämä päätös ei kuitenkaan vaikuta Nesteen suunnitelmaan tuoda maailman markkinoille uusiutuvaa lentopolttoainetta. Olemme kertoneet yhteistyösopimuksistamme muiden lentokenttien ja lentoyhtiöiden kanssa jo aiemmin, ja uskon, että pääsemme kertomaan lisää lähitulevaisuudessa,” sanoo Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Kaisa Hietala.

”Haluan kiittää Geneven lentokenttää ja kaikki muita tahoja avartavasta yhteistyöstä. Viime kuukausien aikana olemme saaneet huomattavan paljon tietoa siitä, kuinka uusiutuvan lentopolttoaineen toimitusketjua voidaan kehittää ja kuinka sillä täydennetään lentoasemien nykyistä infrastruktuuria ja toimintaa. Pystymme hyödyntämään tätä tietoa tulevissa yhteistyöhankkeissa”, jatkaa Hietala.

Nesteen uusiutuvan lentopolttoaineen tuotanto jatkuu suunnitelman mukaan ja määrä nousee vuosittain. Singaporeen suunnitellun uuden 1 miljoonan tonnin uusiutuvien tuotteiden laitoksen myötä uusiutuvan lentopolttoaineen määrä kasvaa merkittävästi vuoteen 2022 mennessä.

Green Hub -ratkaisun avulla Neste aikoo jatkaa työtään ilmailun hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi ja tukea kansainvälisen siviili-ilmailujärjestön ICAO:n tavoitteita ilmailun hiilineutraalin kasvun saavuttamiseksi vuodesta 2020 lähtien. Neste Green Hub -ratkaisu yhdistää ilmailun sidosryhmiä ja muodostaa koko lentoliikenteelle ekosysteemin hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Se tarjoaa alustan, jonka puitteissa lentoasemat, ratkaisujen tarjoajat, lentoyhtiöt, viranomaiset, paikallisyhteisöt ja matkustajat voivat tehdä yhteistyötä edistääkseen kestävämpää lentomatkustamista. Neste MY uusiutuva lentopolttoaine on olennainen osa Green Hub -ratkaisua.

Finnair avaa reitin Los Angelesiin keväällä 2019

9b29bdfb93e120a6_800x800ar

Finnair jatkaa kasvustrategiansa toteuttamista ja avaa ensi keväänä reitin Los Angelesiin, Yhdysvaltoihin. Finnair lentää Los Angelesiin kolmesti viikossa 31. maaliskuuta 2019 alkaen. Kaupunki on Finnairin ensimmäinen Yhdysvaltain kohde, jonne lennetään säännöllisesti uudella A350-koneella.

Finnair myös lisää lentoja San Franciscon ja Chicagon reiteille kesäkaudeksi. Reitit avataan ensi vuonna jo huhtikuussa, ja San Franciscon reitti saa toukokuussa neljännen viikkovuoron. Näiden muutosten myötä Finnair lennättää asiakkaitaan Chicagoon viikon jokaisena päivänä, kolmesti viikossa Los Angelesiin ja neljästi viikossa San Franciscoon.

Los Angeles on Finnairin viides Yhdysvaltojen kohde New Yorkin, Chicagon, San Franciscon ja Miamin lisäksi. Arvioitu lentoaika on 11 tuntia Los Angelesiin ja 10 tuntia 30 minuuttia Helsinkiin.

“On hienoa päästä laajentamaan Pohjois-Amerikan reittiverkostoa, ja erityisen hienoa on, että uusi Los Angelesin reitti lennetään uudella Airbus A350-koneellamme,” sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen. “Kaksi vuotta sitten avattu San Franciscon reitti on ollut menestys, mikä osoittaa Kalifornian ja Yhdysvaltojen länsirannikon suosion asiakkaidemme keskuudessa. Uskomme, että Los Angelesin reittimme jatkaa tätä menestyksekästä kehitystä.”

Yhdysvaltojen tv- ja elokuvateollisuuden keskuksena tunnettu Los Angeles on kuuluisa kauniista säästä, upeista rannoista sekä loisteliaasta Hollywoodin alueesta. Se on myös yksi Yhdysvaltojen suurimmista liikematkailun ja rahtiliikenteen keskuksista. Helsingin maantieteellisen sijainnin ansiosta Finnairin uusi Los Angelesin reitti tarjoaa kilpailukykyisen ja kätevän matka-ajan asiakkaillemme Skandinaviasta, Baltian maista, Venäjältä, Pohjois-Saksasta, sekä myös kotimaan kohteista.

Uusi reitti on osa Finnairin yhteishanketta neljän oneworld-allianssikumppaninsa – American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian – kanssa. Yhteistyö tuo asiakkaille enemmän lentovaihtoehtoja, paremmat yhteydet ja edullisemmat hinnat Atlantin ylittävillä lennoilla. Tällä hetkellä nämä neljä yhtiötä tarjoavat yli 100 päivittäistä yhteyttä Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä.

Finnair vahvistaa: Ilmaliikennejuopumuksesta epäilty lentokapteeni on Finnairin työntekijä

IMG_0433

Poliisi on tänään kertonut medialle epäilevänsä lentokapteenin syyllistyneen ilmaliikennejuopumukseen keskiviikkona 15.8. Helsinki-Vantaan lentokentällä.

Kyseessä oli Finnairin lentokapteeni. Finnairin henkilökunta teki ilmoituksen päihde-epäilystä, ja poliisipartio kutsuttiin puhalluttamaan miehistö. Puhalluskoe todensi epäilyn.

”Suhtaudumme turvallisuuteen äärimmäisen vakavasti, ja ryhdyimme ohjeistuksiemme mukaisiin toimiin välittömästi päihde-epäilyn jälkeen”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt. ”Meillä on nollatoleranssi päihteisiin, ja kaikki prosessimme ja käytäntömme perustuvat siihen, että jokainen lento operoidaan turvallisesti. Vaikka tapaus on surullinen, se osoittaa kuitenkin, että prosessimme toimivat.”

Jokaisella finnairilaisella on oikeus ja velvollisuus tehdä ilmoitus, mikäli epäilee jonkun olevan päihteiden vaikutuksen alaisena työpaikalla. Lentävä henkilöstö ei saa käyttää alkoholia 12 tuntia ennen työvuoroa.

”Mikäli turvallisuuskriittisessä tehtävässä työskentelevä henkilö on työssä alkoholin vaikutuksen alaisena, sen seurauksena on työsuhteen purku. Ilmoitamme asiasta aina myös viranomaisille”, Schildt sanoo.

Air Baltic lisää lentovuoroja Turusta Riikaan

1199px-YL-BBN_Air_Baltic_Boeing_737-522_-_cn_26683,_landing_at_AMS_Amsterdam_(Schiphol),_pic5

Latvialainen lentoyhtiö Air Baltic lisää lentoja kevät- ja kesäkaudeksi Turku-Riika-reitille maaliskuusta 2019 alkaen. Uusi iltapäivävuoro tuo kaivatun lisän nykyisten aamu- ja iltalähtöjen rinnalle neljänä päivänä viikossa.

Turussa uudet vuorot nähdään merkkinä kohentuneesta taloustilanteesta ja lisäys viestii myös Turun lentokentän matkustajamäärien kasvusta.

– Uudet vuorot ovat osoitus Turun seudun vetovoimasta ja positiivisesta rakennemuutoksesta. Lentoyhtiöt ovat havainneet kentän käytön lisääntyneen ja haluavat sen myötä kohentaa palvelutasoaan, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve iloitsee.

Riika on merkittävä vaihtoyhteyskenttä, jota kautta lennetään kymmeniin kohteisiin. Turusta on näin entistä vaivattomampaa matkustaa Euroopan metropoleihin, kuten Lontooseen, Milanoon, Berliiniin ja Brysseliin.

– Turun saavutettavuus paranee huomattavasti ja uudet vuorot palvelevat entistä jouhevammin niin liike-elämää kuin matkailijoitakin. Olemme iloisia yhteistyön syvenemisestä Air Balticin kanssa, kiittelee Finavian verkostojohtaja Jani Jolkkonen.

Turkulaiset ja lähialueilla asuvat suosivat Turun kenttää erityisesti sen ketteryyden takia. Ruuhkaton ja helppojen yhteyksien päässä oleva kenttä on houkutteleva vaihtoehto Helsinki-Vantaan lentoasemalle.

Uudet lentovuorot lennetään maanantaisin, keskiviikkoisin, perjantaisin ja sunnuntaisin.

Turusta pääsee tällä hetkellä suorilla lennoilla Riian lisäksi Maarianhaminaan, Tukholmaan ja Gdanskiin. Lisäksi Wizz Air kertoi viime viikolla aloittavansa marraskuussa suorat lennot Turusta Kaunasiin.