Pirkanmaan sairaanhoitopiiri: Ensihoidon helikopteritoimintaa esitetään Pirkanmaan vastuulle

5_Kopteri_lennossa

Kuva: FinnHEMS

Vastuu koko Suomen ensihoidon helikopteritoiminnasta ehdotetaan keskitettäväksi Pirkanmaan maakunnan vastuulle osana uutta yliopistosairaaloiden välistä työnjakoa. Sosiaali- ja terveysministeriö on lähettänyt lausunnolle säädösehdotukset, jotka liittyvät ensihoidon ilmailupalveluiden järjestämiseen maakunta- ja soteuudistuksessa.

Ehdotuksen mukaan nykyinen viiden yliopistollisen sairaanhoitopiirin omistama FinnHEMS Oy siirtyisi maakunta- ja soteuudistuksessa osaksi Pirkanmaan maakunnan konsernia. Pirkanmaan maakunta vastaisi jatkossa kuudella eri paikkakunnalla toimivasta ensihoidon helikopteritoiminnasta sekä yhtiön omistajaohjauksesta.

Samassa yhteydessä helikopteritoiminnan rahoitusvastuu siirtyisi kokonaan valtiolta maakunnille. Valtion nykyinen rahoitus hajautettaisiin kaikkiin maakuntiin maakuntien rahoituslakiesityksen mukaisesti. Maakunnat vastaisivat yhdessä kustannuksista sekä kiinteällä maksulla että suoriteperusteisesti.

− Sekä ensihoito että ilmailuala ovat erittäin vaativaa toimintaa. Ne edellyttävät selkeää johtamisvastuuta. Tays on valmis ottamaan tämän tehtävän hoitaakseen osana Pirkanmaan maakuntaa, toteaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin johtaja Rauno Ihalainen.

Ehdotuksen perusteluissa todetaan, että ensihoidon lentotoiminnan keskittämiselle Pirkanmaalle on jo nyt erittäin hyvät edellytykset. Maakuntaan on rakentunut turvallisuus- ja ilmailualan koulutuksen, tutkimuksen, tietotekniikan ja yritystoiminnan keskittymä, jossa on sekä julkisia että yksityisiä toimijoita. Puolustusvoimilla on niin ikään Pirkanmaalla ilmavoimien logistiikan ja tutkimuksen keskittymä. Tampere-Pirkkalan lentokenttä on vastaavasti Suomen operoiduin monitoimijakenttä, jonka kehittämiseen alueen kumppanit ja Finavia ovat sitoutuneet.

Ei muutoksia nykyiseen palvelutasoon

Ympärivuorokautista lääkäriyksikön lentotoimintaa on tällä hetkellä kuudessa tukikohdassa: Helsinki-Vantaalla, Turussa, Tampere-Pirkkalassa, Kuopiossa, Oulussa ja Rovaniemellä. Yksiköiden anestesia- ja tehohoidon lääkärit ovat alueidensa sairaaloiden henkilökuntaa. Lentotoimintaa operoivat yksiköissä kaksi eri helikopteriyritystä.

Ehdotetulla muutoksella ei ole vaikutusta toiminnan laajuuteen tai laatuun. FinnHEMSin toiminta jatkuisi nykyisen laajuisena, jollei toimintaa erikseen päätettäisi laajentaa tai supistaa. Ehdotettu muutos ei näin ollen vaikuttaisi ensihoidon palvelutasoon eikä kiireellistä hoitoa tarvitsevien henkilöiden mahdollisuuksiin saada välttämätöntä ensihoitoa.

Ensihoidon helikopteri- tai maayksiköt lähtevät tehtävälle viidessä minuutissa hälytyksestä. Nykyisen toiminnan avulla saadaan noin 76 prosenttia Suomen väestöstä ensihoidon lääkäripäivystyspalveluiden piiriin 30 minuutin kuluessa hälytyksestä.

TTG China Travel Awards nimesi Finnairin parhaaksi eurooppalaiseksi lentoyhtiöksi

b2cd26ffa362b3f6_400x400ar

Finnair on valittu parhaaksi eurooppalaiseksi lentoyhtiöksi TTG Chinan arvostetussa Travel Awards -palkintojenjakotilaisuudessa kolmannen kerran peräkkäin. TTG China Travel Awards on palkinnut Kiinan parhaita matkailuyrityksiä vuosittaisessa Travel Awards -tilaisuudessaan vuodesta 2008 lähtien. Valinnan tekevät matkailualan ammattilaiset.

“Tämä palkinto on hieno tunnustus työstä, jota Finnair on tehnyt Kiinan markkinalla. Finnair oli ensimmäinen eurooppalainen lentoyhtiö, joka aloitti suorat lennot Pekingiin 30 vuotta sitten vuonna 1988”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen. “Kiina on yksi tärkeimmistä markkinoistamme ja avaamme seitsemännen Kiinan-kohteemme Nanjingin toukokuussa.”

Finnairilla on Kiinassa seitsemän kohdetta: Chongqing, Guangzhou, Hongkong, Nanjing, Peking, Shanghai ja Xi’an. Tulevana kesäkautena Finnair lentää Kiinaan yhteensä 38 viikkovuoroa. Lisätietoa TTG China Travel Awards -palkinnosta: http://www.awards.ttgchina.com/en 

Vilkun informaatiopalvelu Kuopion lentoasemalla paranee

lentokenttaa

Vilkku, Kuopion seudun joukkoliikenteen informaatiopalvelu Kuopion lentoasemalla paranee. Lentoaseman aulan sisätiloissa matkustajia palvelee 22.3.2018 alkaen reaaliaikainen Vilkku paikallisbussien pysäkkiaikataulunäyttö, joka näyttää asemalta lähtevät ja saapuvat paikallisliikenteen bussit reaaliaikaisesti.

Pysäkkiaikataulunäyttöjä on asennettu Kuopioon jo kaikkiaan 12 kappaletta. Osa näytöistä on pysäkeillä (keskustan alue ja KYS) ja osa sisätiloissa (linja-autoasema ja lentoasema).

lentokenttaa2

Organisaatiot voivat asentaa sisätiloihin myös omia näyttöjään, joille voi päivittää Vilkun pysäkkiaikataulut suoraan nettilinkillä. Nettilinkkejä lähipysäkeille saa Viisaan Liikkumisen hankkeelta.

– Vilkku aikataulujärjestelmä on erinomainen esimerkki avoimesta datatiedon hyödyntämisestä asukkaille. Esitystekniikalla pystymme tuomaan tiedon oikein ja visuaalisesti esille erilaisille näyttöpinnoille, kertoo Avek Esitysratkaisut Oy:n toimitusjohtaja Jari Rönkkö.

– Pysäkkiaikataulunäyttö on erittäin tervetullut palvelu Kuopion lentoasemalle, iloitsee Finavian aluejohtaja Raija Niskanen.  Nyt lentomatkustajat löytävät entistä helpommin paikallisbussien jatkoyhteydet. Erityisesti kansainväliset asiakkaat ovat tottuneet tämän tyyppiseen palveluun isoimmilla lentoasemilla, kertoo Raija Niskanen.

Reaaliaikaisia pysäkkiaikataulunäyttöjen hankinnat ja asennukset ovat mahdollistaneet Kuopion kaupungin Viisaan liikkumisen hanke ja Avek Esitysratkaisut Oy.

SAS:n lentoja vaarassa peruuntua – lentäjät jättäneet lakkovaroituksen

SAS-Aircraft-on-order-562x282

SAS:n lentoja Suomessa operoivan Cityjet Oy:n lentäjät ovat jättäneet työtaisteluilmoituksen koskien työnseisausta ajalla 6.4.-10.4.2018. Cityjet Oy, aikaisemmalta nimeltään Blue1 Oy, on tuotantoyhtiö, joka operoi SAS:n lentoja Suomesta ja pohjoismaista, joten työtaistelu vaikuttaa SAS:n lentoihin.

Työriita koskee Palvelualojen työnantajat PALTA ry:n, Blue1 Pilots’ Association ry:n ja Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry:n välille solmittavaa CityJet Oy:n liikennelentäjiä koskevaa työehtosopimusta. Lentäjien ensisijaisena tavoitteena on neuvotteluissa ollut saada parannuksia työssäjaksamiseen ja työvuorolistojen laatuun. Neuvotteluissa ei ole edetty lentäjiä tyydyttävällä tavalla, jonka vuoksi työtaisteluilmoituksen jättämisestä päätettiin.

Työnseisaus alkaa 6.4.2018 klo 12 ja päättyy 10.4.2018 klo 12. Tämä ilmoitus raukeaa tai alkanut työnseisaus päättyy, kun uutta työehtosopimusta koskeva neuvottelutulos on hyväksytty. Tästä päivästä alkaen voimassa on ylityö-, vuoronvaihto- ja vapaapäivien myyntikielto.

2018 SKYTRAX World Airport Awards: Helsinki-Vantaa on Pohjois-Euroopan paras lentoasema

a4823e5d64a86da4_800x800ar

Helsinki-Vantaa on äänestetty Pohjois-Euroopan parhaaksi lentoasemaksi 2018 SKYTRAX World Airport Awardseissa. Tulokset julkistettiin Tukholman Passenger Terminal EXPO -tapahtumassa 21.3.2018.

”On kunnia saada palkinto, josta ovat olleet päättämässä matkustajat ympäri maailmaa. Tämä todistaa mitä parhaimmalla tavalla, että kova työmme Helsinki-Vantaan asiakaskokemuksen edelleen kehittämiseksi on huomioitu. Samalla haluan lämpimästi kiittää Finavian henkilökuntaa ja kaikkia kumppaneitamme täällä Helsinki-Vantaalla: ilman heidän panostaan emme olisi koskaan saavuttaneet tätä tulosta”, kertoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finavialta.

Finavialle on tärkeää, että Helsinki-Vantaan lentoaseman palveluja kehitetään asiakaskeskeisesti. Lentoasemalla on parhaillaan käynnissä 900 miljoonan euron kehitysohjelma, jonka tavoitteena on valmistautua palvelemaan 30 miljoonaa vuosimatkustajaa.

Haluamme, että ihmiset voivat matkustaa paikasta toiseen mahdollisimman helposti. Teemme parhaamme, että matkustaminen olisi sujuvaa ja että asiakastyytyväisyytemme olisi korkealla tasolla – myös tulevaisuudessa. Tarjoamme turvallisia ja luotettavia palveluita sekä ainutlaatuisen asiakaskokemuksen. Tervetuloa kaikki tutustumaan Helsinki-Vantaan hienoon ilmapiiriin”, Haapasaari sanoo.

Vuoden 2018 World Airport Awards -tulokset perustuvat 13,73 miljoonaan lentoasemakyselyyn, jossa vastaajat edustivat yli 100 kansallisuutta. SKYTRAX:n kysely toteutettiin vuoden 2017 elokuun ja vuoden 2018 helmikuun välisenä ajanjaksona yli 500 lentoasemalla, joilla matkustajat arvioivat kokemuksiaan eri lentoasemapalveluista ja lentoasemien avaintoiminnoista, kuten lähtöselvitys, saapuminen, vaihtomatkustaminen, ostosten tekeminen, turvallisuus ja siirtyminen portille.

8bbb07696c9555ea_800x800ar

Juhlistamme yhdessä matkustajiemme kanssa Pohjois-Europan parasta lentoasemaa

Torstaina 22.3.2018 klo 12-17 tarjoamme Helsinki-Vantaan lentoaseman lähtöportilla 29 mahdollisuuden valokuvauttaa itsensä lähtötunnelmissa Pohjois-Euroopan parhaalla lentoasemalla. Toivotamme matkustajat tervetulleiksi näppäämään hauskan kuvan vieraskirjaamme ja yhden Polaroid-kuvan* muistoksi itselleen. Lisäksi tarjoamme smoothien* ja toivotamme hyvää matkaa: For smooth travelling!

Helsinki-Vantaalta on Pohjois-Euroopan parhaat lentoyhteydet 145 kohteeseen ympäri maailmaa yli 50 lentoyhtiön lennoilla. Se on tärkeä lentoliikenteen solmukohta Euroopan ja Aasian välillä. Helsinki-Vantaalta on Aasiaan yhteensä 20 suoraa reittiä ja yli 100 lentoa viikossa. Vuonna 2017 Helsinki-Vantaan lentoasemalla vieraili 18,9 miljoonaa matkustajaa, mikä oli 9,9 % edellisvuotta enemmän. Vuonna 2018 lentoasema odottaa ohittavansa 20 miljoonan matkustajan rajapyykin.

SKYTRAX World Airport Awards -palkinnot ovat lentokenttäalan arvostetuimpia kunnianosoituksia, joita on jaettu vuodesta 1999 lähtien. Palkinnot perustuvat vuosittain tehtäviin, maailmanlaajuisesti lentoasemilla toteutettaviin asiakaskyselyihin. Palkintoja pidetään alalla yleisesti lentoasemien laadun mittareina, sillä kyselyissä arvioidaan 550 lentoaseman asiakastoimintoja ja matkustajatiloja. Kysely toimitetaan puolueettomasti, eikä lentoasemalla ole mahdollisuutta vaikuttaa kyselyyn tai palkintoihin. World Airport Awards -palkinnot tunnetaan laajasti myös nimellä Passengers Choice Awards, matkustajien valinta – palkintoina. www.worldairportawards.com

* vain rajallinen määrä

Poliisin tulisi voida puuttua paremmin lennokkeihin ja miehittämättömiin ilma-aluksiin

drone-407393_1280

Sisäministeriö on asettanut säädöshankkeen, jonka tarkoituksena on varmistaa poliisille tarvittavat toimivaltuudet puuttua lennokkeihin, miehittämättömiin ilma-aluksiin, aluksiin sekä kulkuneuvoihin. Tehtävänä on myös selvittää poliisin mahdollisuudet käyttää näitä omassa toiminnassaan.

Teknologian kehittyessä lennokkeja, miehittämättömiä ilma-aluksia ja muita miehittämättömiä kulkuneuvoja ja aluksia käytetään yhä enemmän harrastuksessa, elinkeinotoiminnassa ja myös viranomaistoiminnassa. Lennokit voivat aiheuttaa vaaraa ympäristölle ja ihmisille esimerkiksi käyttönsä tai ominaisuuksiensa vuoksi.

Poliisin toimivaltuudet lennokkeihin ja miehittämättömiin ilma-aluksiin puuttumiseen ovat tällä hetkellä puutteelliset. Poliisi ei voi esimerkiksi puuttua siihen, jos miehittämätön ilma-alus on varustettu kuvaamiseen tarkoitetuilla välineillä ja sillä syyllistytään laittomaan tiedusteluun tai yksityiselämän suojaan puuttuvaan salakuvaukseen. Poliisin toimivaltuudet ovat puutteelliset myös sen selvittämiseen, muodostaako ilma-alus uhkan hengelle ja terveydelle tai syyllistytäänkö sillä johonkin edellä mainittuun rikokseen.

Hallitusohjelmassa todetaan, että Suomen turvallisuusympäristön muutos ja uudet uhat edellyttävät koko yhteiskunnalta uudenlaista valmiutta ja varautumista. Tämä koskee erityisesti uusien ja laaja-alaisten uhkien kuten hybridivaikuttamisen torjuntaa.

Hankkeen toimikausi on 14.3.2018–31.12.2018.

Lisää hankkeesta

Finnair vuokraa GetJetiltä lentokoneen Euroopan liikenteeseen kesäkuusta 2018 tammikuuhun 2019

FocusUlt-5-1200x800

Finnair vuokraa väliaikaisesti Airbus A320-lentokoneen ja ohjaamomiehistön liettualaiselta GetJet-lentoyhtiöltä tukemaan kasvavaa liikennettään kesästä ensi vuoden alkuun.

GetJetin kone lentää 8.6.2018-7.1.2019 osan Finnairin lennoista Budapestiin, Berliiniin, Wieniin, Prahan, Krakovaan ja Pafokselle. Ohjaamomiehistö on GetJetin, mutta matkustamopalvelusta näillä lennoilla vastaa Finnairin matkustamohenkilökunta. Lennoilla on Finnairin palvelukonsepti

”Finnairilla on kesällä ennätysmäärä lentoja niin Aasiaan kuin Eurooppaan. Vuokrakone on osaltaan varmistamassa, että pystymme operoimaan kaikki liikenneohjelmassa olevat lennot täsmällisesti”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen.

Asiakkaat näkevät operoivan lentoyhtiön lippuja varatessaan, ja asiakkaat, jotka ovat jo varanneet jonkin lennoista, jotka tullaan lentämään GetJetin koneella, saavat tiedon operoivan lentoyhtiön muutoksesta sähköpostilla. Asiakkaat voivat halutessaan siirtää matkaansa, kun operoiva lentoyhtiö vaihtuu.

Liikenne- ja viestintävaliokunnan mietintö kansalaisaloitteesta (Lex Malmi) valmistui

1814 -235 . N5074

Helsingin lentoasema (Helsinki-Malmin lentoasema) vuonna 1949.Kuva: Sundström, Hugo – https://www.finna.fi/Record/hkm.HKMS000005%3Akm003sqw

Liikenne- ja viestintävaliokunta hyväksyi yksimielisesti mietinnön Malmin lentokenttää koskevasta kansalaisaloitteesta (KAA 1/2017 vp).  Valiokunta ehdottaa, että kansalaisaloite hylätään.

Valiokunta korostaa mietinnössään myös perustuslakivaliokunnan lausuntoon PeVL 41/2017 vp viitaten aloitteen ongelmallisuutta. Liikenne- ja viestintävaliokunta ei pidä asianmukaisena, että lainsäätäjä puuttuu kunnallisen itsemääräämisoikeuden piirissä tehtyyn lainmukaiseen yksittäispäätökseen samalla toimien vastoin jo tehtyjä sopimuksia valtion ja Helsingin kaupungin välillä.

Malmin lentokenttä on kuitenkin merkittävä yleisilmailun ja yksityisen ilmailukoulutuksen keskus, jonka toiminnot tukevat myös kansallista lentoturvallisuutta. Lentokenttä on tämän lisäksi merkittävä huoltotoiminnan keskittymä ja Malmin kentän merkitys liikelennoille, harrasteilmailulle ja huoltovarmuudelle on huomattava.

Liikenne- ja viestintävaliokunta painottaa, että korvaaville ilmailutoiminnoille on tarve esimerkiksi liikelentoja, ilmailukoulutusta ja huoltovarmuutta silmällä pitäen. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon myös kehittyvä älykäs liikenne, ilmailun tuleva kehitys, uusien liikenteen palvelujen kehittyminen ja niiden mahdollisesti mukanaan tuomat uudet tarpeet. Valiokunta korostaa mietinnössään, että tarve vastaaville ilmailutoiminnoille hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä on selkeästi olemassa. Valiokunta kiinnittää huomiota myös siihen, että mikäli näitä toimintoja joudutaan kokonaan lakkauttamaan, niiden uudelleenkäynnistäminen voi olla olennaisesti vaikeampaa.

Liikenne- ja viestintävaliokunta ehdottaa mietinnössään eduskunnan hyväksyttäväksi lausuman, jonka mukaan eduskunta edellyttää, että valtioneuvosto ryhtyy toimenpiteisiin korvaavien lentokenttätoimintojen turvaamiseksi, jotta Malmin lentokentän ilmailutoiminnot voivat jatkua hyvien yhteyksien ja etäisyyksien päässä.

Valiokunnan mietintö on luettavissa myöhemmin tiistaina 13.3. eduskunnan verkkosivuilla osoitteesta https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Mietinto/Sivut/LiVM_4+2018.aspx

Kaksi turvallisuussuositusta ultrakevyen lentokoneen onnettomuudesta Helsingin Laajasalossa 30.5.2017

DX1I5M3UMAASKLt

Kuva: OTKES

Ultrakevyen lentokoneen ohjaaja teki pakkolaskun Helsingin Laajasalon Tullisaaressa sijaitsevaan Tuurholman puistoon 30.5.2017 moottorihäiriön ja moottorin sammumisen johdosta. Sekä koneen ohjaaja että matkustaja loukkaantuivat vakavasti onnettomuudessa. Onnettomuustutkintakeskus antaa kaksi turvallisuussuositusta turvallisuustutkintansa johdosta.

Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että Hätäkeskuslaitos lisää päivystäjän ohjeeseen (MORA) tai tulevaan ERICA-käyttöjärjestelmään ennakkovaroituksen välitettäväksi onnettomuudesta ilmoittajille ja pelastustoimintaan osallistuville yksiköille lentokoneessa mahdollisesti olevasta rakettivarjosta etenkin keskisuurissa ja pienissä lento-onnettomuuksissa.

Pelastusyksiköillä ei ollut tietoa lentokoneessa olleesta rakettivarjosta ennen kuin Onnettomuustutkintakeskuksen tutkija varoitti kaikkia onnettomuuspaikalla olevia rakettivarjon olemassaolosta ja riskeistä. Laukeamaton rakettivarjo aiheuttaa vakavan vaaran onnettomuuspaikan läheisyydessä oleville ja pelastushenkilöstölle onnettomuustilanteessa. Rakettivarjoa ilmaisevat varoitusmerkinnät eivät aina ole näkyvissä onnettomuuspaikalla. Nykyisessä hätäkeskuspäivystäjän ohjeessa (MORA) ei ole mainintaa ilma-alusten rakettikäyttöisten pelastusvarjojen aiheuttamasta mahdollisesta vaarasta.

Toiseksi Onnettomuustutkintakeskus suosittaa, että Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi antaa turvallisuustiedotteen ilma-alusten käyttäjille rakettivarjon käyttöön liittyvän koulutuksen tärkeydestä. Turmakoneen ohjaajalla ei ollut riittävää tietoa rakettivarjon käytöstä tai sen ominaisuuksista. Ohjaaja ei harkinnut missään vaiheessa rakettivarjon käyttöä pakkolaskun aikana.

 

Tutkintaselostus

Nimitys Finaviassa: Joni Sundelin Helsinki-Vantaan lentoaseman johtoon

841cc48f02aa6f2c_800x800ar

Finavian uudeksi Helsinki-Vantaan johtajaksi on nimitetty KTM Joni Sundelin. Hän aloittaa tehtävässään 1. huhtikuuta 2018.

Sundelin on vuodesta 2012 toiminut Finavian liiketoimintajohtajana vastaten maakunnallisesta lentokenttäverkostosta. Lisäksi hänen vastuulleen ovat kuuluneet myynnin ja asiakkuuksien sekä ICT:n johtaminen. Hän jatkaa näissä tehtävissä, kunnes seuraaja on valittu.

Sundelin jatkaa Finavian johtoryhmän jäsenenä ja raportoi toimitusjohtaja Kimmo Mäelle. Mäki on iloinen, että Helsinki-Vantaan lentoaseman uusi johtaja löytyi yhtiön sisältä.

– Sundelinilla on vankka kokemus menestyksekkäästä palveluliiketoiminnan johtamisesta ja lentokenttien kehittämisestä. On hienoa, että saamme hänen osaamisensa käyttöön Helsinki-Vantaan laaja-alaisen liiketoiminnan edelleen kehittämiseksi, Mäki sanoo.

Helsinki-Vantaalla on parhaillaan käynnissä lentoaseman historian suurin laajennusohjelma. Finavian 900 miljoonan euron investoinnin tavoitteena on parantaa Suomen päälentokentän asemaa kansainvälisessä kilpailussa, erityisesti Euroopan ja Aasian välisessä lentoliikenteessä.

– Helsinki-Vantaan menestys on myös koko Suomen kilpailukyvyn ja samalla kaikkien suomalaisten kannalta oleellista. Suomi on maa, joka tarvitsee hyvät ja toimivat lentoyhteydet ympäri maailmaa. Lentoliikenteen ja Helsinki-Vantaan merkitys koko Suomen taloudelle ja hyvinvoinnille on merkittävä, sanoo Mäki.

Nimityksen yhteydessä Sundelin eroaa Finavian tytäryhtiöiden Airpro Oy:n ja RTG Ground Handling Oy:n hallitustehtävistä.

Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari siirtyy Helsingin Sataman toimitusjohtajaksi.