FINAVIA: ”Ennätyksiä rikki hurjaa tahtia”: Uusi lentoyhtiö siivittää kasvua Kroatiaan

be792c234fe178d0_800x800ar

Croatia Airlines on tuorein lentoyhtiötulokas Finavian Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Yhtiön Zagrebin-reitti alkoi 21. toukokuuta ja se lisää entisestään liikennöintiä suomalaisten suosimaan Kroatiaan. Viime vuonna Kroatian-reittien matkustajamäärä nousi jopa 24 prosenttia.

  Aikaisemmin Helsinki-Vantaalta on ollut reitit Kroatian Pulaan, Splitiin ja Dubrovnikiin. Toukokuusta alkaen Croatia Airlines on aloittanut operoinnin Helsinki-Vantaan ja Zagrebin välisellä reitillä. Lentoja on kolmesti viikossa.

Helsinki-Vantaan ja Kroatian välisillä reiteillä kasvuprosentit ovat varsin upeaa luettavaa. Vielä vuonna 2010 Kroatiaan matkustaneita oli vain reilut 33000, kun viime vuonna maahan matkusti Helsingistä huimat 150000 matkustajaa. Pelkästään vuoteen 2015 verrattuna Kroatian-reiteillä matkustajamäärä kasvoi huikeat 24 prosenttia.

– Matkustajaennätyksiä paukkuu rikki hurjaa tahtia. Suomalaiset ovat löytäneet Kroatian vaikuttavat kohteet, joissa riittää niin rantaviivaa kuin kaupunkinähtävyyksiä. Croatia Airlinesin uusi yhteys Suomeen onkin hyvä uutinen Kaakkois-Eurooppaan matkustaville, koska lentoyhtiön jatkolentomahdollisuudet Zagrebista tuovat saataville aivan uusia kohteita. Toivotamme Croatia Airlinesin lämpimästi tervetulleeksi Suomeen, sanoo Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta.

Samaan aikaan Croatia Airlinesin matkustajille avautuu Helsingistä uusia lentoyhteyksiä muun muassa Aasian suuntaan. Helsinki-Vantaa on Euroopan ja Aasian välisen lentoliikenteen keskeisimpiä solmukohtia ja yhteydet esimerkiksi Kiinaan ovat ensiluokkaiset. Helsinki-Vantaalta on yhteensä jopa 94 lentoa viikossa Aasiaan.

– Olemme iloisia saadessamme Helsingin verkostomme 39. kohteeksi. Tarjoamme nyt matkustajillemme nopean matkustusvaihtoehdon Suomen ja Kroatian välillä ja uskomme, että monet kyllä tunnistavat reitin tärkeyden. Toivon, että lentomme auttavat matkustajia löytämään pääkaupunkimme ja koko Kroatian kauneuden historiallisine ja kulttuurikohteineen. Suomen markkinalla on paljon potentiaalia ja olen vakuuttunut siitä, että uudet lentomme vahvistavat paitsi maiden liike-elämän yhteyksiä myös perinteisempää ystävyyttä, sanooKrešimir Kučko , Croatia Airlinesin toimitusjohtaja.

Kroatia on nousijana omaa luokkaansa

Reitti Helsingin ja Zagrebin välillä on avoinna kesäkauden ajan 15. lokakuuta saakka. Zagrebin lisäksi Helsinki-Vantaalta avataan vuonna 2017 uusia reittejä Kaakkois-Eurooppaan Kosovon Pristinaan, Bulgarian Varnaan sekä Romanian Bukarestiin.

– Kaakkois-Eurooppa ylipäätään on nyt selvästi kohonnut alueena Helsinki-Vantaan lentokohteiden listoilla merkittävämpään rooliin. Se kertoo kysynnän lisääntymisestä ja myös myyntityön onnistumisesta. Kreikka vetää edelleen huimasti matkustajia ja nousijana Kroatia on omaa luokkaansa. Se ei ole pelkästään suomalaisten siirtymistä lomamaisemiin vaan kyllä kysyntää löytyy molemmin puolin. Myös Suomea ja Helsinki-Vantaan monipuolisia vaihtoyhteyksiä kohti, Haapasaari sanoo.

Helsinki-Vantaalla parhaillaan käynnissä olevilla laajennuksilla valmistaudutaan uusiin matkustajaennätyksiin. Tänä vuonna matkustajamäärän arvioidaan ylittävän 18 miljoonaa. Vuonna 2020 lentoaseman läpi kulkee 20 miljoonaa matkustajaa vuodessa.

Prikaatikenraali Sampo Eskelinen ottaa vastaan Ilmavoimien komentajan tehtävät

PESUUNNOS

Prikaatikenraali Sampo Eskelinen

Ilmavoimien komentaja kenraalimajuri Kim Jäämeri siirtyy puolustusvoimien strategiapäälliköksi 1. kesäkuuta alkaen. Hänen seuraajansa prikaatikenraali Sampo Eskelinen ottaa vastaan komentajan tehtävät 29. toukokuuta pidettävässä vaihtokatselmuksessa Jyväskylän varuskunnassa Tikkakoskella.

Prikaatikenraali Sampo Eskelinen on järjestyksessään 20. ilmavoimien komentaja. Hän siirtyy tehtävään puolustusvoimien suunnittelupäällikön virasta. Hän on toiminut aiemmin muun muassa Satakunnan lennoston komentajana sekä ilmavoimien operaatiopäällikkönä. Hän suoritti ylemmän johdon kurssin 2013 ja hänet ylennettiin prikaatikenraaliksi itsenäisyyspäivänä 2015.

Kenraalimajuri Jäämeri on palvellut ilmavoimien komentajana huhtikuusta 2014 alkaen. Hän luovuttaa ilmavoimien komentajan tehtävät prikaatikenraali Eskeliselle Ilmasotakoulun Aliupseerikoulun kentällä maanantaina 29. toukokuuta kello 12.00 alkaen.

Vaihtokatselmusta juhlistaa kahden F/A-18 Hornet -monitoimihävittäjän ja kahden Hawk-suihkuharjoituskoneen ylilento.

Icelandair avaa uuden Philadelphia reitin

Boeing757-2

Ensimmäinen lento USAn itärannikon Philadephiaan, Pennsylvaniassa lennetään 30.5. Reitti operoidaan neljästi viikossa keskiviikkoisin, perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin.Reitti aloitetaan sesonkiluonteisena ja jatkuu syyskuun loppuun saakka.

Philadelphia ( PHL ) on hyvä lisä yhtiön jo olemassa olevaan tarjontaan. Muut Itä-rannikon kohteet

Ovat Boston, New York, Washington DC ja Kanadan Halifax.

Philadelphia sijaitsee New Yorkin ja Washington D.C. välissä ja antaa hyvät yhdistelmät muihin kaupunkeihin joista yhdistää myös laadukas Amtrak, Acela luotijuna yhteys.

Kaupunki on tärkeä osa USAn historiaa ja siellä julkistettiin ja allekirjoitettiin maan itsenäisyydenjulistus. Kaupunki on myös tunnettu kulttuuri-ja ravintola tarjonnasta.

Philadelphia on USAn viidenneksi suurin kaupunki ja asukkaita alueella on 7.2 miljonaa. Lentoasema on yksi maan kiireisimmistä ja tarjoaa hyvät jatkoyhteydet myös muualle

USAssa. Samalla lentohinnalla voi halutessaan tehdä 1-7 vrk Stopover pysähdyksen Islannissa.

Icelandair verkosto kattaa yhteensä 46 kohdetta joista 18 Pohjois-Amerikassa – 13 Yhdysvalloissa ja viisi Kanadassa. 2017 uudet kohteet ovat Philadelphia ja Tampa.

Yrityksen matkustajamäärän odotetaan ylittävän 4 miljoonaa kuluvana vuonna.

Patrian Aerostructures-liiketoiminnan yt-neuvottelut päätökseen

avi

Patrian Aerostructures-liiketoiminnassa huhtikuussa aloitetut koko henkilöstöä koskeneet yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Niiden taustalla ovat tuotannollis-taloudelliset syyt tilauskannan heikentymisen vuoksi osassa tuotekantaa. Vähennystarpeeksi on tarkentunut yhteensä seitsemän henkilöä. Tämä määrä sisältää irtisanomiset sekä lomautukset toistaiseksi. Lisäksi enimmillään 40 henkilöä lomautetaan 3-6 viikoksi tulevan kesän aikana. Kaikki toimenpiteet toteutetaan vuoden 2017 aikana.

Aerostructures-liiketoiminta suunnittelee ja valmistaa vaativia komposiittisia lentokone- ja helikopterirakenteita. Liiketoiminta työllistää 139 henkilöä Jämsän Hallissa ja Tampereella.

Suomi ja Venäjä sopivat uusista lento-oikeuksista

Tailfin_aeroflot

Suomi ja Venäjä ovat sopineet lentoliikenteen kasvua mahdollistavista järjestelyistä. Maiden väliset vuotuiset lentoliikennekonsultaatiot järjestettiin 24.-25.5. Novosibirskissa Venäjällä.

Konsultaatioissa sovittiin järjestelyistä, joilla voidaan lisätä lentoja Helsingin ja Moskovan välillä. Nykyisin reitillä on mahdollista liikennöidä kaksi kertaa päivässä, ja nyt sovitulla järjestelyllä mahdollistetaan kolmas päivittäinen vuoro. Tällä hetkellä reitillä operoivat Finnair ja Aeroflot.

Lisäksi sovittiin matkustajaliikenteen uusista Siperian ylilento-oikeuksista Aasian kohteisiin. Ylilentojen määrää lisättiin 80 vuoroon viikossa. Uusiksi mahdollisiksi kohteiksi sovittiin lento-oikeuksia Japaniin, Kiinaan ja Etelä-Koreaan.

Konsultaatioissa sovittiin myös rahtiliikennekohteiden lisäämisestä.

Lentojen aloittaminen riippuu yhtiöiden kaupallisista päätöksistä.

Finnair ja Alaska Airlines aloittavat kanta-asiakasyhteistyön

Alaska Airlines Finnair partnership

Finnair ja Alaska Airlines aloittavat tänään kanta-asiakasyhteistyön. Finnair Plus -kanta-asiakkaat voivat nyt ansaita ja käyttää pisteitä Alaska Airlinesin lennoilla.

”Olemme iloisia, että voimme avata asiakkaillemme uusia mahdollisuuksia hyödyntää Finnair Plus -kanta-asiakasohjelmaa. Yhteistyö Alaska Airlinesin kanssa antaa Yhdysvaltoihin ja Yhdysvalloissa matkustaville kanta-asiakkaillemme mahdollisuuden kerryttää pisteitä ja hyödyntää molempien yhtiöiden laajaa reittivalikoimaa”, sanoo Juha Järvinen, Finnairin kaupallinen johtaja.

”Olemme innoissamme uudesta partneruudesta Finnairin kanssa”, sanoo Andrew Harrison, Alaska Airlinesin kaupallinen johtaja. ”Kanta-asiakkaamme voivat nyt kerryttää pisteitä lentämällä joko San Franciscosta, New Yorkista tai Chicagosta Finnairin yli 60 kohteeseen Euroopassa.”

Alaska Airlines yhdessä Virgin American kanssa tarjoaa päivittäin 83 lentoa San Franciscosta 35 kohteeseen. Finnair aloittaa lentonsa San Franciscoon 1. kesäkuuta 2017.

Alaska Airlines
Alaska Airlines yhdessä Virgin American ja alueellisten kumppaneidensa kanssa kuljettaa vuodessa 40 miljoonaa asiakasta. Yhtiö lentää keskimäärin 1 200 päivittäistä lentoa 118 kohteeseen Yhdysvalloissa, Meksikossa, Kanadassa, Costa Ricassa ja Kuubassa. Kanta-asiakkaat voivat Alaska Airlinesin ja sen kumppaniyhtiöiden pisteohjelman kautta kanssa kerryttää ja käyttää pisteitä yli 900 kohteeseen maailmassa.

Esitutkinta helikopterin häirinnästä laserosoittimella on valmistunut

18557350_1814437401923642_1056017908751834281_n

Kuva takavarikoidusta laserosoittimesta

Poliisi on saanut valmiiksi esitutkinnan tapauksessa, jossa sairaankuljetusyksikön ilmassa ollutta helikopteria häirittiin laserosoittimella kohdistamalla lasersäde lentäjien kasvoihin. Tapaus sattui Rovaniemellä Ounasjoentiellä 1.1.2017 puolenyön jälkeen. Rikosnimikkeinä tapauksessa on tällä hetkellä, kun tapaus siirtyy nyt syyttäjälle, vaaran aiheuttaminen ja kaksi pahoinpitelyä.

Helikopterimiehistö kykeni tuolloin uudenvuodenyönä paikantamaan asunnon, josta laservalolla tapahtunut häirintä tapahtui. Kohteeseen lähetetty poliisipartio tavoitti asunnosta 50-vuotiaan rovaniemeläisen miehen. Poliisi myöhemmin takavarikoi laserosoittimen, jota epäillään tekovälineeksi.

Miehen käyttämäksi epäilty laserosoitin on ulkomailta hankittu vihreä laservalo ja Suomessa laiton. Kyseinen laserosoitin ylittää Suomessa sallitun korkeimman tehon 56-kertaisesti. Laserosoitin voi suoraan silmiin kohdistettuna sekä myös peiliheijastuksena aiheuttaa tilapäisiä häiriöitä näkökykyyn tai vaurioittaa verkkokalvoa ja aiheuttaa pysyvän vaurion.

Lasersäteilyn vaarallisuus johtuu siitä, että laserilla on mahdollista kohdistaa suuria säteilyenergioita ja -tehoja hyvin pieneen pisteeseen. Lasersäteilyn teho vaimenee hyvin hitaasti etäisyyden kasvaessa. On esimerkiksi hyvä muistaa, että terveydelle vaaralliseksi arvioidun laserosoittimen hallussapito yleisellä paikalla on kiellettyä (Järjestyslaki 10 §).

Laserosoittimien vaarallisuudesta ja niiden valvonnasta voi lukea esimerkiksi Säteilyturvakeskuksen sivuilta:

http://www.stuk.fi/…/…/miksi-laserit-voivat-olla-vaarallisia

JÄLLEEN YKSI LÄHELTÄ PITI-TILANNE: FINNHEMS HUOLISSAAN VAROMATTOMIEN DRONE-LENNÄTTÄJIEN LÄÄKÄRIHELIKOPTEREILLE AIHEUTTAMASTA VAARASTA

4574645645

Kuvituskuva.

Lääkärihelikopterit kohtaavat työssään drone-lennokkeja yhä useammin. Kevyet harrastelennokit aiheuttavat varomattomissa käsissä todellisen vaaran helikoptereille. Viimeksi eilisiltana Pirkkalan Loukonlahdella FinnHEMSin FH30-lääkärihelikopteri joutui uhkaavaan tilanteeseen laittomalla korkeudella lentäneen lennokin vuoksi.

Sunnuntaina 21.5.2017 Pirkkalan Loukonlahden kohdalla FinnHEMSin Pirkkalan FH30-lääkärihelikopteri kohtasi tukikohtaan palatessaan dronen yli 400 metrin korkeudessa.

Trafin määräysten mukaan dronen lennättäminen lentoaseman lähialueella tai lentotiedotusvyöhykkeellä alle viiden kilometrin etäisyydellä kiitotiestä ja/tai yli 50 metrin korkeudella on kielletty, ellei lennättämisestä ole sovittu etukäteen lennonjohdon kanssa. Useimmissa tapauksissa tämä alue ulottuu kiitotien suunnassa noin 20 km ja sivusuunnassa noin 13 km lentoasemaa ympäröivään maastoon. Alue ei siten rajoitu kiitotien välittömään läheisyyteen.

Uhka helikopterin miehistölle ja potilaille

Sunnuntaisessa tapauksessa lääkärihelikopterin miehistö selvisi arviolta 50 metrin päässä sijainneen dronen kohtaamisesta säikähdyksellä, mutta varomattoman drone-lennättämisen aiheuttama vaara lääkäri- ja lääkintähelikoptereille on todellinen.

HEMS-helikopterit laskeutuvat paitsi lentokentillä sijaitseviin tukikohtiinsa, myös potilaiden luo, ja varomaton drone-lennättäjä vaarantaa paitsi HEMS-miehistön turvallisuuden, myös kriittisesti loukkaantuneen tai vammautuneen potilaan avun saamisen.

Kohtaamisten määrä kasvussa

Sunnuntainen tapaus ei ole ainoa laatuaan, vaan vastaavia on raportoitu HEMS-toiminnassa muuallakin Suomessa aivan viime aikoina. Trendi on nouseva Euroopan laajuisesti. Edulliset laitteet ovat lisänneet harrastajien määrää, eikä dronen aiheuttamaa vaaraa aina mielletä. FinnHEMS pitää tällä hetkellä droneja HEMS-lentojen suurimpana uhkana.

Droneja ammattimaisesti käyttävät ovat tavallisesti erittäin vastuullisia lennättäjiä. FinnHEMS kehottaa kaikkia harrastajia tutustumaan Trafin määräyksiin drone-lennokkien lennättämisestä sekä ilmailun yleisiin turvallisuussäädöksiin. Määräyksiä seuraamalla toiminta on kaikille turvallista.

EU-tuomioistuimen uusia tuomioita lentomatkustamisen korvauksista

jet-airplane-in-the-sky-with-sun

EU-tuomioistuin on linjannut kahdessa tuoreessa tuomiossaan lentomatkustamisen viivästyskorvausten maksamista tapauksessa, jossa lentokone törmää lintuparveen sekä tapauksessa, jossa matkustaja oli saanut tiedon lennon peruuntumisesta alle kaksi viikkoa ennen lähtöhetkeä.

EU-tuomioistuin toteaa 4.5.2017 antamassaan tuomiossa, että lentokoneen ja linnun yhteentörmäys sekä tästä törmäyksestä mahdollisesti aiheutunut vahinko eivät ole erottamattomasti sidoksissa koneen toimintajärjestelmään, joten tällainen yhteentörmäys ei liity luonteensa tai alkuperänsä vuoksi lentoliikenteen harjoittajan toiminnan tavanomaiseen harjoittamiseen eikä ole tämän tosiasiallisesti hallittavissa. Tämän vuoksi lentokoneen ja linnun yhteentörmäys on asetuksessa tarkoitettu poikkeuksellinen olosuhde, eikä vakiokorvausta viivästyksestä tarvitse maksaa.

EU-tuomioistuin toteaa 11.5.2017 antamassaan tuomiossa, että lentoliikenteen harjoittajan, joka ei voi osoittaa, että matkustajalle on ilmoitettu hänen lentonsa peruuttamisesta yli kaksi viikkoa ennen aikataulun mukaista lähtöaikaa, on maksettava matkustajalle korvaus. Unionin tuomioistuin täsmentää, että tällainen tulkinta pätee paitsi silloin, kun kuljetussopimus on tehty suoraan matkustajan ja lentoliikenteen harjoittajan välillä, myös silloin, kun tämä sopimus on tehty kolmannen osapuolen kuten verkkomatkatoimiston välityksellä.

Finavian omistajaohjauksessa parannettavaa johdonmukaisuuden ja vastuunjaon selkeyden kannalta

Finavia1

Apulaisoikeuskanslerin sijainen kiinnitti liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin ja liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksesta vastaavien virkamiesten huomiota johdonmukaisuuteen Finavian omistajaohjauksessa. Apulaisoikeuskanslerin sijainen katsoi kuitenkin, ettei ministerin ja virkamiesten menettely ollut lainvastaista.

Kanteluissa epäiltiin, että ministeri Berner ja liikenne- ja viestintäministeriön virkamiehet olisivat valtio-omistajan ominaisuudessa syksyllä 2015 painostaneet Finavian hallitusta asiassa, joka liittyi Finavian tekemien, tappioita aiheuttaneiden johdannaissopimusten selvittelyyn. Heidän epäiltiin painostaneen Finavian hallitusta luopumaan kanteesta tilintarkastusyhteisöä vastaan ja hyväksymään sovintosopimuksen sen kanssa sekä kieltäneen hallitusta nostamasta kanteita yhtiön entistä johtoa vastaan.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen katsoi, että valtio-omistaja oli puuttunut Finavian operatiiviseen toimintaan, kun se oli Finaviaa informoimatta saattanut alulle Finavian ja tilintarkastusyhteisön välisen riita-asian sovintoneuvottelut. Operatiiviseen toimintaan puuttuminen oli lähtökohtaisesti ristiriidassa valtion omistajaohjausta koskevien periaatteiden kanssa. Valtio-omistajalla olisi ollut toimivalta ns. omistajapäätöksellä päättää, että sovintosopimus tehdään ja että kanteista tilintarkastusyhteisöä vastaan luovutaan, mutta tällaisia omistajapäätöksiä ei tehty.

Apulaisoikeuskanslerin sijainen totesi lisäksi, että valtio-omistajan olisi ollut perusteltua toimittaa Finavialle nekin asiantuntijalausunnot, joissa ei puollettu sovintosopimuksen hyväksymistä. Valtio-omistajan olisi tullut pyrkiä varmistamaan, että Finavialla oli käytettävissään kaikki tarvittava informaatio, jota kanne- ja sovintosopimusasian huolellinen arvioiminen vaati. Tämä velvollisuus korostui tilanteessa, jossa valtio-omistaja ei ottanut asiaa itse päätettäväkseen.

Kysymys, joka koski kanteiden nostamista yhtiön entistä johtoa vastaan tai korvausvaatimuksista luopumista, olisi ollut apulaisoikeuskanslerin sijaisen mukaan johdonmukaista ottaa valtio-omistajan päätettäväksi. Valtio-omistaja oli kieltänyt Finavian hallitusta etenemästä kanneasiassa ja siten tosiasiallisesti kyseenalaistanut hallituksen tekemän päätöksen kanteiden nostamisesta. Koska yhtiöllä ei ollut tämän vuoksi edellytyksiä toimia aiemman päätöksensä mukaisesti ja koska valtio-omistajan luottamus yhtiön hallituksen kykyyn käsitellä asia huolellisesti oli heikentynyt, tehtävien- ja vastuunjaon kannalta olisi ollut selkeää, että valtio-omistaja olisi ottanut asian päätettäväkseen.

Kanteluissa esitetyille epäilyksille, että ministeri Bernerillä olisi ollut esteellisyyttä aiheuttavia yhteyksiä tilintarkastusyhteisöön, ei löytynyt tukea. Käytettävissä olevan selvityksen perusteella ei ilmennyt seikkoja, jotka olisivat vaarantaneet luottamuksen ministeri Bernerin puolueettomuuteen sovintosopimusta koskevassa asiassa.