Malmin lentokentälle monipuolista väliaikaiskäyttöä – myös yleisilmailu saattaa jatkua lähivuosien ajan

malmiairport-iso-5-muok__webiso

Kuvaaja: Janne Ojanperä

Malmin lentokenttä palvelee helsinkiläisiä lähivuosina monipuolisena tapahtumapaikkana. Ennen rakentamisen alkamista kentällä on käytettävissä kymmenien hehtaarien alue, jota kaupunki vuokraa joko osissa tai kokonaisuutena monenlaiseen käyttöön.

Länsiosaan suunnitteilla lentopaikka kolmeksi vuodeksi

Malmin lentokenttä siirtyy Helsingin kaupungin hallintaan 1.1.2017, jolloin Finavia lopettaa toimintansa alueella. Harraste- ja yleisilmailu voi kuitenkin jatkua lentokentällä muun väliaikaiskäytön rinnalla, mikäli Malmin lentokenttäyhdistyksen suunnitelma toteutuu.

Helsingin kiinteistölautakunta käsittelee torstaina 1.12.2016 esitystä, jonka mukaan Malmin lentokenttäyhdistykselle vuokrattaisiin kentän länsiosasta alue valvomattoman lentopaikan pitämistä varten 31.12.2019 asti.

Helsingin kaupunki ja yhdistys ovat neuvotelleet noin 40 hehtaarin kokoisesta vuokra-alueesta, joka sijaitsee pohjois–eteläsuuntaisen kiitoradan ympäristössä. Aluetta voidaan käyttää ns. korpikenttänä sillä edellytyksellä, että yhdistys saa lentopaikan pitämistä varten luvat liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta ja ympäristöviranomaiselta.

Vuokrasopimuksen toteutuessa Malmin lentokenttäyhdistys toimii itsenäisesti lentopaikan operaattorina sekä huolehtii vuokra-alueen kunnossapidosta ja sitä ympäröivän ruohikkoalueen hoitamisesta. Neuvotellun sopimuksen mukaan myös yhdistyksen vuokra-aluetta voidaan tarvittaessa käyttää esimerkiksi tapahtumia varten.

Vuokrasopimuksia solmitaan kiinnostuneiden kanssa

Helsingin kaupunki sai syyskuussa järjestetyssä haussa kymmenkunta yhteydenottoa yhteisöiltä ja yrityksiltä, jotka ovat kiinnostuneita Malmin lentokenttäalueen väliaikaisesta käytöstä. Hakijoihin on oltu yhteydessä ja osan kanssa on sovittu yhteistyöstä.

Myös valtaosa lentokenttäalueen nykyisistä vuokralaisista on ilmoittanut, että he haluavat jatkaa vuokrasopimuksiaan Helsingin kaupungin kanssa Finavian tekemien sopimusten päätyttyä. Sopimusten uusiminen on parhaillaan työn alla.

Lisätietoja alueen väliaikaiskäytöstä ja vuokraamisesta kiinnostuneille kootaan Uutta Helsinkiä -sivustolle (www.uuttahelsinkia.fi/malminkentta).

Asuinalue 25 000 helsinkiläiselle

Helsingin uudessa yleiskaavassa Malmin lentokenttä on kaupungin merkittävin uusi rakentamisalue. Alueelle on määrä kaavoittaa ja rakentaa vuosina 2020–2040 asuntoja 25 000 asukkaalle.

Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunta päättää lähiaikoina tarkistetusta kaavarungosta, joka toimii suunnitteluohjeena alueen asemakaavoille. Lautakunta käsitteli asiaa ensimmäisen kerran 29.11.2016.

Ehdotetun kaavarungon mukaisesti lentokentän alueelle suunnitellaan korkeatasoinen asuinalue, joka yhdistää koko koillista Helsinkiä. Suunnittelu tehdään alueen historiaa kunnioittaen; lentoasemarakennus, lentokonehalli ja niiden välitön ympäristö suojellaan, ja muun muassa puistokokonaisuudessa huomioidaan muistumia kiitoradoista.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan esityslista 29.11.2016 (tarkistettu kaavarunko)

Malmin lentokenttäyhdistys ry

Uutta Helsinkiä: Malmin lentokentän alue

Kiinteistölautakunnan esityslista 1.12.2016 (alueen vuokraus Malmin lentokenttäyhdistykselle)

Finnair varautuu perumaan joitakin lentoja lentäjäliiton asettaman työntekorajoitteen vuoksi

1008770_540999812604477_1143623349_o

Finnair varautuu siihen, että se joutuu Suomen Liikennelentäjäliiton asettaman työntekorajoitteen vuoksi perumaan joitakin yksittäisiä lentoja seuraavien päivien aikana. Lentäjiä ei välttämättä riitä operoimaan kaikkia lentoja, sillä Suomen Liikennelentäjäliitto on asettanut Finnairin lentäjiä koskevan lisätyö- ja vuoronvaihtokiellon. Työehtosopimusneuvottelut lentäjien kanssa jatkuvat edelleen. Työehtosopimus umpeutui 15.11.2016.

Lento voidaan joutua perumaan esimerkiksi tilanteessa, jossa lentäjä sairastuu eikä päivystäjiä tai esimieslentäjiä riitä korvaamaan vajetta. Finnairilla on tällä hetkellä jonkin verran tavanomaista vähemmän lentäjiä lento-operaatioissa, sillä Finnair kouluttaa lentäjiä uusiin konetyyppeihin ja tehtäviin kasvustrategiansa toteuttamiseksi.

Finnair on vuokraamassa alkuviikosta lentokonetta miehistöineen varalle lentämään Euroopan lentoja, jotka muuten jouduttaisiin perumaan.

Finnair on joutunut perumaan yhden kaukolennon sunnuntaina työntekorajoitteen vuoksi. Kulloinkin tiedossa olevat perumiset ilmoitetaan niin pian kuin mahdollista Finnairin verkkosivuilla osoitteessa https://www.finnair.com/int/gb/information-services/flights/flightslist. Finnair kertoo perutuista lennoista suoraan asiakkaille tekstiviestillä tai sähköpostilla.  Asiakkaiden kannattaakin huolehtia siitä, että varaukseen on tallennettu matkapuhelinnumero ja sähköpostiosoite.  Finnair viestii tilanteesta myös Facebookissa ja Twitterissä.

Lennon peruuntuessa asiakkaat voivat siirtää matkaa samalle reitille yhden kerran ilman kuluja 28.11. ja 21.12. 2016 tai 1.1. ja 31.3.2017 väliselle ajalle paikkatilanteen salliessa. Varauksen voi myös perua ja saada lipun hinnan takaisin.

– Olemme äärimmäisen pahoillamme siitä vaivasta ja huolesta, jota perumiset asiakkaillemme aiheuttavat. Teemme kaikkemme, että löytäisimme asiakkaillemme mahdollisimman hyvät korvaavat lentoreitit, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

– Työehtosopimusneuvottelut ovat meneillään. Toivon, että neuvottelutulokseen päästään mahdollisimman pian ja että tilanne palautuu normaaliksi.

Tilannetta päivitetään osoitteessa http://www.finnair.fi/info . Finnair viestii asiakkaille myös tekstiviestein, Facebookissa facebook.com/Finnair/ ja Twitterissä https://twitter.com/finnair.

Ilmavoimat on vastaanottanut ensimmäisen Grob G115EA -koneen

pvlogl-grobhallissa-564x328-villetuokko-20161122

Kuva: Ilmavoimat

Ensimmäinen Grob G115EA on saapunut Suomeen Isosta-Britanniasta. Tankkausvälilaskut tehtiin Saksassa ja Ruotsissa. Kone laskeutui Tikkakosken tukikohtaan tänään iltapäivällä.

Ilmasotakoulun Vinka-alkeiskoulukone saattaa puolustusvoimien ensimmäistä Suomeen saapunutta Grob G115EA -alkeiskoulukonetta Isosta-Britanniasta Suomeen suuntautuneen siirtolennon päätteeksi Keski-Suomen ilmatilassa tiistaina 22. marraskuuta 2016.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos tarkastaa seuraavaksi koneen sopimuksenmukaisuuden ja laatii vastaanoton todentavat asiakirjat. Ensimmäisellä G115EA-koneyksilöllä suoritetaan tutkimuskoelentoja loppuvuonna 2016, minkä jälkeen aloitetaan modifiointi. Koko G115E/EA-kalusto modifioidaan Suomessa vastaamaan alkeis- ja peruslentokoulutuksen vaatimuksia pitkälle tulevaisuuteen.

Loput kauppaan sisältyvät 27 koneyksilöä toimitetaan Puolustusvoimille vuoden 2017 aikana. Koneella lentäminen alkaa vuonna 2017, mutta varsinainen oppilaiden lentokoulutus alkaa vuoden 2018 aikana. Modifioitu G115E/EA-kalusto korvaa Vinkan vaiheittain vuonna 2018.

Konetoimitukset liittyvät puolustusministerin 7.10.2016 tekemään hankintapäätökseen, jossa Puolustusvoimien logistiikkalaitos valtuutettiin hankkimaan G115E/EA-kalusto britannialaiselta Babcock Aerospace Limited -yhtiöltä

Airbusin A350-1000-lentokone tänään ensilennolla

ea130ada-7034-409b-bf03-ea26a0af2ebf-main_image

Airbusin ensimmäinen A350-1000-mallinen lentokone nousi tänään ensilennolle Ranskan Toulousessa. A350-1000 on suurin ja tehokkain Airbusin valmistama kaksimoottorikone. Se on myös maailman polttoainetehokkain laajarunkokone.

A350-1000-mallin kehitysohjelma hyödyntää kokemuksia alkuperäisen A350-900-mallin vuonna 2014 suoritetusta testilento-ohjelmasta. A350-1000-mallin testilentovaihe kestää siten vain vuoden, ja siihen osallistuu kolme testilentokonetta. Konetyyppi otetaan suunnitelmien mukaan liikennekäyttöön vuoden 2017 jälkipuoliskolla tyyppihyväksynnän saamisen jälkeen.

A350-1000-lentokone on Airbusin laajarunkokoneperheen uusin jäsen. Yhdessä A330neo-koneiden kanssa niiden toimintatehokkuus ja melutason alhaisuus ovat ennennäkemättömällä tasolla. A350-1000-mallissa on alkuperäistä A350-900-mallia pidempi runko, minkä ansiosta koneeseen mahtuu 40 lisämatkustajaa. A350-1000-konemallin laskutelineissä on kuusi rengasparia, ja siinä on kaksi erityisesti tätä konetyyppiä varten kehitettyä Rolls-Royce Trent XWB-97 -moottoria.

11 asiakasta eri puolelta maailmaa on tehnyt yhteensä 195 tilausta A350-1000-konetyypistä.

Finnair yhteistyöhön Taitoluistelun MM2017 -kilpailun kanssa

1008770_540999812604477_1143623349_o

Suomen Taitoluisteluliitto ja Finnair ovat solmineet Taitoluistelun MM2017 -kilpailuja koskevan yhteistyösopimuksen. Maalis-huhtikuun vaihteessa 2017 käytäviin kilpailuihin Helsinkiin odotetaan noin 65 000 katsojaa. Suomalaisten lisäksi yleisöä saapuu etenkin Pohjois-Amerikasta ja Aasiasta.

– Taitoluistelun MM-kilpailu kerää yhteen taitoluistelufanit ympäri maailmaa. Olemme iloisia voidessamme tukea tätä upeaa tapahtumaa ja hienoa lajia, sanoo Finnairin markkinoinnista, brändistä ja kanta-asiakasohjelmasta vastaava johtaja Johanna Jäkälä.

– Taitoluistelu on suosittu laji esimerkiksi Japanissa ja Kiinassa, jotka ovat meille tärkeitä markkinoita. Suomalainen talviurheilutarjonta ja tämä kisa ovat myös omiaan houkuttelemaan matkailijoita Suomeen Suomen 100-vuotisjuhlavuonna, Jäkälä jatkaa.

– On hienoa, että Finnair lennättää kisaturisteja Helsingin MM-kisoihin ympäri maailmaa. MM-kilpailut ovat Suomen 100-vuotisjuhlavuoden suurin urheilutapahtuma pääkaupunkiseudulla, ja haluamme tehdä tästä tapahtumasta upean sinivalkoisen kokonaisuuden, kertoo MM-kilpailun pääsihteeri Henri Nordenswan.   

Taitoluistelun MM2017 -kilpailut luistellaan 29.3.−2.4.2017. Viisipäiväisellä tapahtumalla on huima medianäkyvyys: kilpailuihin saapuu arviolta 400 lehdistön edustajaa ja televisioiden äärellä jännittää yhteensä noin 300 miljoonaa katsojaa 25 maasta. Kilpailuun osallistuu lähes 200 urheilijaa 40 maasta.

PUOLUSTUSVOIMAT SAI VASTAUKSEN VIIDELTÄ HÄVITTÄJÄTOIMITTAJALTA

hornet_jdam_pommi_ylasiivessa_agm154_liitopommi_alasiivessa_kuva_ilmavoimat

Puolustusvoimien logistiikkalaitos sai vastaukset Hornetin seuraajahankkeen tietopyyntöön Kuva: Ilmavoimat

Puolustusvoimien logistiikkalaitos on saanut tänään vastaukset Hornetin seuraajahankkeen tietopyyntöön. Siihen vastasivat Boeing (F/A-18), Dassault Aviation (Rafale), BAE Systems (Eurofighter Typhoon), Lockheed Martin (F-35) ja Saab (JAS Gripen). Turvaluokiteltuja tietoja sisältävät englanninkieliset vastaukset ovat tuhansien sivujen laajuisia. Puolustushallinnon asiantuntijat analysoivat vastaukset kuluvan talven aikana. Tämän jälkeen Puolustusvoimat tiedottaa tietopyynnön vastauksista arviolta huhtikuussa 2017.

Puolustusvoimien logistiikkalaitos lähetti Hornetin korvaajahankintaa koskevan tietopyynnön 21.4.2016 Ison-Britannian, Ranskan, Ruotsin ja Yhdysvaltain puolustushallinnoille. Niitä pyydettiin ohjaamaan tietopyyntö edelleen oman maansa monitoimihävittäjiä valmistavalle teollisuudelle.

Tietopyyntö (RFI, Request for Information) edeltää varsinaista hankintaa. Tietopyynnön keskeisiä tavoitteita on varmistaa eri kandidaattien mahdollisuus ja halukkuus osallistua Suomen hävittäjähankkeeseen, tarkentaa konseptivaihtoehtoja, hankkia järjestelmätietoja ja selvittää alustava rahoitustarve.

Tietopyynnön tarkoituksena on kerätä näkemyksiä siitä, millaisia ratkaisuja tietopyynnön vastaanottajilla on Hornetin suorituskykyjen korvaamiseksi vuoden 2030 jälkeisessä turvallisuusympäristössä. Tietopyynnöllä hankitaan monitoimihävittäjistä tietoja, joita käytetään hankinnan yksityiskohtaiseen suunnitteluun ja budjetointiin sekä hankittavalle monitoimihävittäjälle asetettavien vaatimusten tarkentamiseen.

Tietopyynnössä kysyttiin arvioita järjestelmien hankinnan, käytön ja ylläpidon kustannuksista sekä niiden laskentamenetelmistä. Tarkasteltavat järjestelmät kattavat itse lentokoneiden lisäksi muun muassa aseet, koulutusvälineet, koulutuksen, johtamisjärjestelmät ja ylläpidon edellyttämät järjestelyt. Vastaajat voivat esittää myös ratkaisuja, joissa voi olla esimerkiksi useampia lentokonetyyppejä tai miehittämättömiä ilma-aluksia täydentämässä monitoimihävittäjien suorituskykyä.

Tietopyyntö lähetettiin puolustushallinnoille maihin, joissa valmistetaan sellaisia monitoimihävittäjiä ja niihin liittyviä järjestelmiä, jotka voisivat täyttää Suomen vaatimukset Hornetin suorituskyvyn korvaajalle. Tietopyyntö sisältää yksityiskohtaista tietoa ilmapuolustuksen toimintaperiaatteista ja tulevaisuudessa tavoiteltavasta suorituskyvystä. Suuri osa esitetyistä tiedoista ja tietopyyntöön saatavista vastauksista on salassa pidettäviä.

Puolustusministeri Jussi Niinistö valtuutti 19.11.2015 Puolustusvoimat käynnistämään Hornetin suorituskyvyn korvaamishankkeen. Sen tavoitteena on korvata 2025 alkaen poistuva Hornet-kalusto. Päätös hankkeen käynnistämisestä perustuu hallitusohjelmaan.

Hankkeen omistaja on Ilmavoimien komentaja. Hankkeen teknisestä ja kaupallisesta valmistelusta vastaa Puolustusvoimien logistiikkalaitos ja materiaalipoliittisesta ohjauksesta Puolustusministeriö. Hornetin seuraajaa koskeva tarjouspyyntö lähetetään keväällä 2018. Hankintapäätös suunnitellaan tehtäväksi vuonna 2021.

Neste uusiutuvalla dieselillä Hampurin lentokentän maakuljetuksista kokonaan vähähiilisiä

111949

Copyright: Michael Penner, Hamburg Airport

Hampurin lentokenttä vähentää riippuvuuttaan fossiilisista polttoaineista ottamalla käyttöön Nesteen uusiutuvan dieselin. Vaihtamalla tähän helposti käyttöönotettavaan, huippulaatuiseen uusiutuvaan dieseliin lentokenttä pienentää merkittävästi dieselillä kulkevan maakalustonsa hiilijalanjälkeä.

Osa lentokentän maakuljetuksista on jo siirtynyt vaihtoehtoisten energialähteiden käyttöön. Nyt muutos uusiutuviin saadaan päätökseen, kun myös raskaat ajoneuvot kuten lentokoneiden hinaajat ja palontorjuntakalusto alkavat käyttää uusiutuvaa dieseliä. Hampurin lentokentästä tulee samalla maailman ensimmäinen merkittävä kansainvälinen lentokenttä, joka korvaa maakalustonsa käyttämän fossiilisen dieselin kokonaan uusiutuvalla dieselillä.

Nesteen uusiutuvan polttoaineen korkea suorituskyky vakuutti käyttäjät

Lopullista käyttöönottopäätöstä edeltävän neljän kuukauden mittaisen testijakson aikana polttoaineen käyttäjät raportoivat nokeentumisen ja hajun vähentyneen huomattavasti sekä polttoainekulutuksen pienentyneen hieman. Polttoaine suoriutui käyttäjien mukaan erittäin hyvin moottoreiden käynnistyksistä, minkä lisäksi ajoneuvojen huoltovälejä voitiin pidentää vähäisemmän nokeentumisen ja öljyn vähäisemmän liukenemisen vuoksi.

“Olemme erittäin iloisia saadessamme tukea Hampurin lentokenttää sen pyrkimyksissä kohti hiilivapautta. On aina ilo nähdä polttoaineemme laadun ja suorituskyvyn vastaavan sille asetettuja korkeita odotuksia”, sanoo Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminnan johtaja Kaisa Hietala.

Nesteen valmistama polttoaine on 100-prosenttista huippulaatuista uusiutuvaa dieseliä, jolla voidaan sellaisenaan korvata fossiilinen diesel. Sen käyttöönotto ei vaadi muutoksia dieselmoottoreihin tai investointeja säilytys- tai kuljetusjärjestelmiin. “C.A.R.E. Diesel” -nimellä toimitettavasta polttoaineesta vastaa paikallisesti Nesteen asiakas Tool Fuel, joka on erikoistunut uusiutuvien polttoaineiden jakeluun.

“Innovatiivisen ja ympäristöystävällisen dieselin käytöllä lisäsimme tärkeän elementin liikkumisen konseptiimme 2020”, sanoo Michael Eggenschwiler, Hampurin lentokentän toimitusjohtaja.

Eurooppalaiset lentokentät, kuten Hampurin lentokenttä, ovat suunnannäyttäjiä hiilivapaaseen yhteiskuntaan johtavassa kehityksessä. Hampurin lentokenttää pienemmät Ruotsin Kiirunan ja Bromman lentokentät ovat jo testanneet 100-prosenttista uusiutuvaa dieseliä maakuljetuksissaan. Oslon Gardemoen-lentokenttää on puolestaan voitu pitää Euroopan lentoliikenteen “bio-hubina” sen jälkeen, kun se aloitti uusiutuvan lentopolttoaineen tarjoamisen kaikille sieltä liikennöiville lentoyhtiöille tammikuussa 2016. Maailman johtavana uusiutuvien polttoaineratkaisujen toimittajana Neste on ollut avainroolissa kaikissa näissä hankkeissa.

Lue myös:
Mitä eroa on uusiutuvalla dieselillä ja perinteisellä biodieselillä?

Neste uusiutuva diesel jälleen suuren kalifornialaiskaupungin polttoaineeksi – San Diegon kaupunki vaihtoi uusiutuviin

Neste maailman johtavien yritysten joukossa ilmastonmuutoksen vastaisten toimiensa perusteella – mukana CDP:n ilmastoindeksin korkeimmalla A-listalla

Norwegian valittiin Euroopan parhaaksi halpalentoyhtiöksi neljättä kertaa peräkkäin

bestlowcostairlineukeurope2017-norwegian

Norwegian on neljäntenä vuonna peräkkäin saanut AirlineRatings.comin tunnustuksen Euroopan parhaana halpalentoyhtiönä. Raati kiittää Norwegiania siitä, että yhtiö on haastanut toimialaa tarjoamalla matkustajille laatutuotteen edullisella hinnalla.

– Olemme valtavan iloisia, että jo neljäntenä vuonna peräkkäin saamme tämän tunnustuksen. Kaikki Norwegianilla tekevät joka päivä kovasti töitä, jotta matkustajamme saisivat hyvän matkustuskokemuksen. Olemme kiitollisia, että yhtiönä tekemäämme työtä arvostetaan, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

– Norwegian on mullistanut halpalentotoimialan palkitulla tuotteellaan. Muut lentoyhtiöt ovat yrittäneet pysäyttää uudelleen ajattelunne ja edulliset hintanne. Siksi on ilmeisen selvää, että Norwegian saa tämän tunnustuksen, sanoo AirlineRatings.comin päätoimittaja Geoffrey Thomas.

British Airways laajentaa codeshare-yhteistyötä Finnairin ja Japan Airlinesin kanssa

750x500-ba-787-airbourne-7-low-res

British Airways lisää codeshare-reittejä Siberian Joint Business (SJB) yhteistyökumppanien, Finnairin ja Japan Airlinesin lennoille välillä Helsinki ja Tokio, Nagoya sekä Osaka. Codeshare-yhteistyö tuo asiakkaille enemmän joustavuutta Euroopan ja Japanin välisiin lentoihin ja parantaa matkustajien jatkolentomahdollisuuksia. 

Codeshare-yhteistyö ja -lipunvaraus alkaa tästä päivästä alkaen. Ensimmäinen mahdollinen matkustuspäivä codeshare-lennoilla on 1.1.2017. Lippuja voi varata suoraan ba.com -osoitteesta lennoille Helsingistä Tokioon (liikennöi Japan Airlines ja Finnair) ja lisäksi Helsingistä Nagoyaan ja Osakaan (liikennöi Finnair).

British Airwaysin Executive Club -kanta-asiakasohjelman jäsenet voivat kerryttää pisteitä näillä uusilla codeshare-lennoilla. Lentojen varaus ja lähtöselvitys hoituvat verkkovarauspalvelun lisäksi kätevästi myös maksuttomalla British Airways -sovelluksella (British Airways App), jonka lataamalla voi esimerkiksi seurata lentotietoja ja varata istuinpaikkoja.

British Airways, Japan Airlines ja Finnair ovat yhteistyökumppaneita, joiden palveluihin kuuluu tällä hetkellä  21 suoraa lentoa viikossa Heathrow’n ja Tokion välillä, 7 suoraa lentoa viikossa Frankfurtin ja Tokion välillä, ja 24 reittilentoa viikossa Helsingin ja Tokion, Nagoyan ja Osakan välillä.

–       Yhteistyön myötä suomalaisasiakkaamme pääsevät matkustamaan yhä useampaan kohteeseen ympäri maailman. Olemme ylpeitä siitä, että British Airways on tarjonnut lentoja Japaniin jo yli 60 vuoden ajan ja iloitsemme syvenevästä yhteistyöstä Finnairin ja Japan Airlinesin kanssa uuden codeshare-yhteistyön myötä, sanoo British Airwaysin Pohjois-Euroopan Regional Commercial Manager Peter Rasmussen .

British Airwaysillä on tällä hetkellä codeshare-lentoja Japan Airlinesin kanssa yli 30 eri reitillä mukaan lukien Tokion ja Fukuokan, Sapporon ja Okinawan väliset lennot. Finnairin kanssa British Airwaysilla on codeshare-lentoja yli 15 reitillä mukaan lukien lennot Helsingin ja Rovaniemen sekä Vilnan välillä.

Faktaa:

  • British Airways lentää päivittäin Lontoon Heathrow’lta Tokion Narita- ja Haneda-lentokentille.
  • Codeshare-lentojen numerot ovat seuraavat:

Narita – Helsinki: BA*3448 flight number onto JL414
Helsinki – Narita: BA*3449 flight number onto JL413

BA6094 AY80 NGOHEL
BA6093 AY79 HELNGO
BA6085 AY73 HELNRT
BA6084 AY74 NRTHEL
BA6087 AY77 HELKIX
BA6086 AY78 KIXHEL
  • Finnair lentää päivittäin Helsingistä Tokioon ja 5 kertaa viikossa Helsingin ja Osakan sekä Helsingin ja Nagoyan välillä (talvikausi).
  • Japan Airlines lentää päivittäin Tokiosta Lontoon Heathrow’lle, Helsinkiin, Frankfurtiin ja Pariisin Charles de Gaulle-lentokentälle.

Finavia ja Avinor tiivistävät yhteistyötään lennonvarmistuspalveluissa

stavanger_lufthavn_sola2

Finavia ja Norjassa lennonvarmistuspalveluita tuottava Avinor tiivistävät yhteistyötään 10.11.alkaen. Finavian ja Avinorin tavoitteena on virtaviivaistaa lennonvarmistuspalveluidensa tuottamista pohjoisessa Kirkkoniemen lähestymisalueella. Yhteistyön tiivistämisen taustalla ovat EU:n tavoite tehostaa eurooppalaista ilmatilaa sekä palveluita tuottavien yhtiöiden tarve parantaa toimintansa laatua ja alentaa näin kustannuksia.

”Euroopassa lentoliikenteen tarvitsemiin lennonvarmistuspalveluihin käytetään vuosittain merkittävästi enemmän rahaa kuin Yhdysvalloissa, joissa lentoliikennettä on lukumääräisesti Eurooppaa enemmän. Euroopan kilpailukyvyn kannalta on tärkeää, että lentoliikenne toimii myös Euroopassa tehokkaasti. Kustannustehokkaampi lennonvarmistusjärjestelmä tarkoittaa lopulta alhaisempia lentolipun hintoja”, sanoo lennonvarmistuksen johtajaRaine Luojus Finaviasta.

Finavian ja Avinorin tekemän sopimuksen mukaisesti ns. Kirkkoniemen lähestymisaluetta laajennetaan Suomen ilmatilaan. Samalla Avinor voi antaa koko lähestymisalueella lennonvarmistuspalveluita. Uusi toimintatapa parantaa molempien yhtiöiden edellytyksiä tuottaa kustannustehokkaasti laadukkaita lennonvarmistuspalveluita myös vähäliikenteisillä alueilla.

Yhteistyön tiivistämisen taustalla oleva EU:n Single European Sky –hanke on velvoittanut valtioita muodostamaan toiminnallisia ilmatilalohkoja, joiden sisällä palveluntuottajien on tiivistettävä yhteistyötään laadun ja kustannustehokkuuden parantamiseksi. Suomen lohkoon, NEFABiin, kuuluvat Viron lisäksi Norja ja Latvia. NEFAB perustuu valtioiden tekemään sopimukseen.

“Osallistumalla tiiviisti kansainväliseen yhteistyöhön parannamme omaa osaamistamme ja kykyämme menestyä, kun lennonvarmistuksen markkinat tulevina vuosina avautuvat. Ne palveluntuottajat, jotka kykenevät uudistamaan toimintamallejaan, ovat tulevina vuosina voittajia ja kykenevät säilymään haluttuina työnantajina”, Raine Luojus sanoo.

Suomen ja Norjan väliset lennonvarmistuksen järjestelyt on otetaan käyttöön 10.11.2016.

Finavia on yksi Euroopan lennonvarmistusalan edelläkävijöitä. Finavia on tehnyt useiden eri maiden kanssa tiivistä yhteistyötä lennonvarmistuksessa useiden vuosien ajan ja kehittänyt samalla näin omaa toimintaansa. Norjan kanssa Suomi on tehnyt tiivistä yhteistyötä lennonvarmistuksessa myös jo aiemmin, sillä maat ovat vaihtaneet muun muassa siviililiikenteen tutkatietoja ja vähentäneet näin lennonvarmistuspalveluita tuottavien yhtiöiden investointitarpeita.