Sisä-Suomen poliisi on päättänyt lennnon LLX5288 johdosta käynnistetyn esiselvityksen

Sisä-Suomen poliisi on päättänyt lennnon LLX5288 johdosta käynnistetyn esiselvityksen. Poliisi on saanut riittävät tiedot ja niiden perusteella on pääteltävissä, että koneen kaappausta ilmaiseva koodi on lähtenyt koneesta sen ollessa Ranskan ilmatilassa. Koodin lähtemisen syy ei ole selvinnyt. Ranskan ilmailuviranomaiset tekevät siltä osin jatkotutkinnan – mikäli se on tarpeellista.

Koneeseen on kaappauskoodin lähtemisen jälkeen oltu yhteydessä sekä lennonjohdosta että tarkistuslennon suorittaneesta ranskalaisesta hävittäjästä. Koneesta saatujen tietojen perusteella sen sallittiin jatkaa matkaa määränpäähänsä Tampereelle.

Kone on ennen Suomen ilmatilaan saapumista ollut yhteydessä matkan varrella olleisiin lennonjohtoihin. Suomen ilmatilaan tullessaan kone on ollut yhteydessä lennonjohtoon ja tarkistuslennon suorittaneeseen hävittäjään.

Poliisin, ilmavoimien ja lennonjohdon toiminta Suomessa perustui voimassa oleviin ohjeisiin. Ilmavoimat antoi poliisille lainmukaista virka-apua. Toiminnasta ei ole aiheutunut vaaraa matkustajille eikä sivullisille.

Onnettomuustutkintakeskus tutkii vakavan vaaratilanteen Helsinki-Vantaan lentoasemalla 28.10.2016

medium_helsinki_airport_tower_2013

Kuva: Finavia

Onnettomuustutkintakeskus käynnistää turvallisuustutkintalain (525/2011) 2 §:n nojalla tutkinnan 28.10.2016 Helsinki-Vantaan lentoasemalla tapahtuneesta vakavasta vaaratilanteesta.

Vakava vaaratilanne syntyi, kun Finnairin rullaava lentokone sai luvan lennonjohdolta ylittää kiitotien, johon oli samanaikaisesti laskeutumassa SAS:n lentokone. Finnairin ohjaajat havaitsivat lähestyvän SAS:n koneen eivätkä lähteneet ylittämään kiitotietä.

 

Ville Iho jättää Finnairin

press_iho

Ville Iho

Finnairin johtoryhmän jäsen, yhtiön strategiasta ja resurssienhallinnasta vastaava johtaja Ville Iho jättää yhtiön 31.12.2016. Iho, joka on myös Finnairin varatoimitusjohtaja, on tehnyt pitkän uran Finnairin eri johtotehtävissä. Hän on ollut yhtiön palveluksessa vuodesta 1998 ja johtoryhmän jäsen vuodesta 2009.

‒ Ville Iho on ollut keskeisessä asemassa yhtiömme viime vuosien muutoksissa. Finnair toteuttaa nyt vaikeiden murros- ja säästökausien jälkeen kasvustrategiaa. Villen rooli on muutoksissa ollut merkittävä. Hänen toimiala- ja prosessiosaamisensa on ollut korvaamatonta näinä toimialamurroksen vuosina, toteaa Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo.  ‒ Toivotan Villelle menestystä hänen uransa seuraavaan vaiheeseen. Kiitän häntä myös lämpimästi siitä työstä, jota hän on vuosien aikana tehnyt Finnairin hyväksi.

‒ Kahdeksantoista Finnair-vuottani ovat olleet intensiivisiä, toimiala ja Finnair ovat uudistuneet täysin. Uudistusten avulla Finnair on saatu raskaiden vaiheiden kautta kasvuun. Koen, että urallani on juuri nyt oikea aika suunnata uusiin tehtäviin, joissa voin yhdistää hankkimani osaamisen ja ennen kaikkea oppia uutta, sanoo Ville Iho. ‒ Finnairin kannalta aika vaihtoon on paras mahdollinen: olemme saattaneet murrosvaiheen loppuun, ja yhtiön strateginen agenda on lujalla perustalla. Lentoliikenteen kansainvälinen murroskausi ja muutokseen osallistuminen ovat opettaneet minulle todella paljon: olen saanut arvokasta kokemusta toimialamurroksista ja muutosjohtamisesta, ja ennen kaikkea tavoitteellisesta työskentelystä tiimien kanssa vaikeissakin tilanteissa. Finnairin valitsema strategia on oikea ja sen kasvu on hyvällä uralla. Finnairille on kasvanut vuosien aikana kyvykäs tiimi, joka vie strategiaa eteenpäin kovalla draivilla. Vaikka jätän Finnairin, tulen jatkossakin seuraamaan Finnairin kehitystä ja sen kasvutietä. Toivotan Finnairille ja kaikille finnairilaisille menestystä kasvukaudelle ja esitän heille sydämelliset kiitokset yhteisistä vuosista.

Ihon johtama strategia- ja resurssienhallintayksikkö raportoi 1.11.2016 alkaen tilapäisesti Finnairin toimitusjohtajalle Pekka Vauramolle.

Finnair tekee tilaa A350-lentäjäkoulutuksille, Chongqingin lennot tauolle neljäksi kuukaudeksi

a350_tm_net_4-630x400

Finnair tekee liikenneohjelmaansa tilaa lentäjien kevätkauden A350-koulutuksille, minkä vuoksi lennot Helsingin ja Chongqingin välillä jäävät tauolle 11.1.–2.5.2017. Finnair valmistautuu liikenteensä kasvattamiseen ja ensi vuonna jatkuviin uusien A350-koneiden toimituksiin, ja tähän valmistautumiseen kuuluvat myös A350-tyyppikoulutukset lentäjille. Koulutus sitoo yhtiön lentäjäresursseja, kun lentäjät koulutuksen aikana ovat pois normaalista lentotyöstä. Chongqingin lentojen tauko ja aiemmin kerrottu vuokrakoneen operointi Finnairin New Yorkin reitillä tekevät tilaa liikenneohjelmaan koulutuksia varten. Yhtiö on myös perunut yksittäisiä lentoja Nagoyan reitiltä tammi-maaliskuulta.

Finnair ottaa yhteyttä asiakkaisiin, joilla on lippu Chongqingin reitille tauon aikana, ja tarjoaa asiakkaille uudelleenreititystä, matkustuspäivän muutosta tai lipun takaisinmaksua.

“Olemme pahoillamme vaivasta, jota tämä asiakkaillemme aiheuttaa. Teemme parhaamme löytääksemme hyvän ratkaisun jokaiselle asiakkaalle”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Chongqingin lennot aloitetaan taas 3.5.2017 normaalin liikenneohjelman mukaisesti.

Norwegian juhlii 10 miljoonan matkustajan merkkipaalua Helsinki-Vantaalla – yhtiö lanseeraa kaksi uutta reittiä Helsingistä

boeing-737-800-foto-david-charles-peacock-2

Kaikkiaan kymmenen miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta sen jälkeen, kun yhtiö aloitti lennot Helsinki-Vantaalta vuonna 2010. Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos juhlisti tapahtumaa vierailemalla tänään Helsinki-Vantaalla ja julkistamalla kaksi uutta reittiä, jotka ovat Amsterdam ja Pristina.

Kaikkiaan kymmenen miljoonaa matkustajaa on lentänyt Norwegianilla Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta vuodesta 2010, jolloin yhtiö aloitti lennot Helsinki-Vantaalta. Tämän päivän merkkipaalun kunniaksi Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos vieraili lentoasemalla ja lanseerasi kaksi uutta suoraa reittiä, jotka ovat Amsterdam ja Pristina. Lennot Alankomaiden ja Kosovon pääkaupunkeihin alkavat keväällä 2017.

Uusien kohteiden myötä Norwegianilla on lähes 40 suoraa reittiä Helsinki-Vantaalta. Skandinavian pääkaupunkien kautta olevien hyvien yhteyksien ansioista Suomesta lähtevät matkustajat voivat hyödyntää myös Norwegianin 140 kohteen reittiverkostoa Euroopassa, Pohjois-Afrikassa, Lähi-idässä, Thaimaassa, Yhdysvalloissa ja Karibialla.

– Tänään saavuttamamme kymmenen miljoonan matkustajan merkkipaalu Helsinki-Vantaalla osoittaa, että matkustajamme arvostavat edullisia hintoja sekä uusia ja nykyaikaisia lentokoneita, joissa on korkea mukavuus. Olen iloinen, että voin lisäksi julkistaa uudet kohteemme Amsterdamin ja Pristinan. Molemmat kohteet tarjoavat runsaasti kulttuuria ja nähtävyyksiä, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

norwegian-26-10-2016-helsinki-airport

Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos yllätti tänään myös matkustajan numero 10 000 000 Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Jenna Jokela saa kaksi meno-paluulippua Premium-matkustamossa valitsemaansa Norwegianin kaukokohteeseen.

Norwegian lanseerasi ensimmäiset lentonsa Helsinki-Vantaalta vuonna 2010. Sen jälkeen yhtiö on kehittänyt reittiverkostoaan, joka kattaa tällä hetkellä 38 suoraa lentoa Eurooppaan ja Dubaihin Arabiemiirikunnissa. Vuonna 2011 Norwegian avasi oman tukikohdan Helsinki-Vantaalla. Norwegian lentää myös kotimaan lentoja Suomessa Helsingin sekä Ivalon, Kittilän, Oulun ja Rovaniemen välillä. Lisäksi Norwegian lentää Rovaniemen ja Lontoon Gatwickin lentoaseman välillä samoin kuin Oulun ja Las Palmasin sekä Teneriffan eteläisen lentoaseman välillä Kanariansaarilla.

– Onnittelemme lämpimästi Norwegiania kymmenen miljoonan matkustajan merkkipaalun saavuttamisesta ja olemme erittäin iloisia Helsinki-Vantaan uusista lentoyhteyksistä Amsterdamiin ja Pristinaan. Tuemme omalta osaltamme reittivalikoiman kasvattamista, jotta matkustajillamme olisi hyvät yhteydet maailman eri kolkkiin. Samanaikaisesti laajennamme Helsinki-Vantaan lentoasemaa, jotta terminaalin seinät eivät olisi tulevaisuuden kasvun edessä, sanoo Finavian toimitusjohtaja Kari Savolainen.

Uudet reitit
Helsinki–Amsterdam-reitti lennetään kaksi kertaa viikossa torstaisin ja sunnuntaisin 20. huhtikuuta 2017 alkaen. Avaushinta on alkaen 29 euroa/suunta. Helsinki–Pristina-reitti lennetään kerran viikossa torstaisin 22. kesäkuuta 2017 alkaen. Avaushinta on alkaen 49 euroa/suunta. Liput uusille reiteille ovat nyt myynnissä osoitteessa www.norwegian.com.

Norwegian on kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö maailmassa. Yhtiö operoi 450 reittiä. Norwegianilla on yksi maailman nykyaikaisimmista ja ympäristöystävällisimmistä lentolaivastoista, jonka keski-ikä on 3,6 vuotta.

SAS vastaanotti ensimmäisen A320neo-lentokoneensa

715f266b-a3b8-4a90-a0c7-7399eb89918d-main_image

Airbus toimitti eilen Scandinavian Airlinesille (SAS) ensimmäisen A320neo-lentokoneen.

SAS on tilannut kaikkiaan 30 A320neo-lentokonetta. Samalla SASista tuli Skandinavian ensimmäinen lentöyhtiö, joka käyttää tätä maailman polttoainetehokkainta kapearunkokonemallia.

Näin SAS toteuttaa strategiaansa, jonka tavoitteena on uudistaa laivastoa polttoainetehokkaammilla lentokoneilla ja vähentää ympäristövaikutuksia, kuten päästöjä ja lentomelua. SASin laivastoon kuuluu entuudestaan 25 A320-perheen konetta, kahdeksan A330-konetta ja kahdeksan A340-konetta.

SASin 320neo-kapearunkokoneissa on 174 istumapaikkaa. Koneissa on CFM International LEAP-1A -moottorit. SAS käyttää konetyyppiä Skandinavian kotikentiltä operoimillaan lyhyen ja keskipitkän matkan lennoilla Euroopassa.

A320-koneperhe on maailman myydyin kapearunkokoneiden perhe: Airbus on myynyt niitä yli 12 750 ja toimittanut yli 7 200 kappaletta yli 300 asiakkaalle eri puolilla maailmaa.  

A320neo-koneissa käytetään viimeisintä teknologiaa, kuten uusimman sukupolven moottoreita ja Sharklet-kärkisiipiä. Yhdessä nämä vähentävät polttoaineen kulutusta 15 prosenttia vuoteen 2020 mennessä.

Finnair vuokraa A340-koneen Hi Flylta New Yorkin reitille kahdeksi kuukaudeksi

a340-500_cs-tfx

Finnair vuokraa A340-lentokoneen miehistöineen Hi Fly-yhtiöltä 2 kuukaudeksi tehdäkseen tilaa lentäjien A350-tyyppikoulutuksille. Hi Flyn kone operoi Finnairin New Yorkin reitillä 3.11.2016 -8.1.2017.

Finnair saa vuoden 2017 aikana lisää uusia Airbus A350-koneita, ja koneiden käyttöönottoon liittyvät lentäjien A350-koulutukset ovat parhaillaan käynnissä.

“Lentäjäkoulutukset ovat osa valmistautumistamme Finnairin liikenteen kasvattamiseen. Vuokrakone ja -miehistö auttavat meitä palvelemaan asiakkaitamme täsmällisesti myös aikana, jolloin osa lentäjistä on kiinni koulutuksissa”, sanoo Finnairin operatiivinen johtaja Jaakko Schildt.

Hi Flyn A350-koneessa on 24 kokonaan makuuasentoon liukuvaa Business-luokan istuinta ja 271 Economy-luokan istuinta. Kaikilla matkustajilla on käytössään henkilökohtainen lennonaikainen viihdejärjestelmä. Miehistö tulee Hi Flylta, mutta lennoilla on mukana kaksi Finnairin matkustamohenkilön jäsentä tukemassa Finnairin palvelukonseptin toteutusta.

Finnair lentää New Yorkiin päivittäin. Finnair viestii operoivan lentoyhtiön muutoksesta suoraan asiakkaille.

Eija Joro Lappeenrannan Lentoasema Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi

eija-joro

Kauppatieteiden maisteri Eija Joro on valittu Lappeenrannan Lentoasema Oy:n uudeksi toimitusjohtajaksi. Eija Jorolla on yli 20 vuoden kokemus lentoalalta. Hän aloittaa toimitusjohtajana 1.11.2016, mutta tutustuu jo sitä ennen tehtäviin lentoaseman päällikön, oman toimensa ohella toimitusjohtajana toimineen Petteri Lehden kanssa.

Lappeenrannan lentoaseman toimitusjohtajaksi Eija Joro siirtyy Finnairilta, missä hän on toiminut viimeksi vapaa-ajan matkustuksen (leisure sales) johtajana ja sitä ennen Finnair Ground Handlingin asiakkuusjohtajana. Hän on aiemmin toiminut myös myyntijohtajana maapalveluyhtiö Servisairilla Manchesterissa ja Skandinaviassa.

Finnairin tehtävissä Eija Joro vastasi muun muassa tilauslentojen suunnittelusta sekä kaikkien Finnairin lentojen myynnistä erityisesti matkanjärjestäjille ja ryhmille sekä maapalvelujen myynnistä ja liiketoiminnan laajentamisesta.  Itä-Suomen alue tuli Jorolle tutuksi, kun hän kolmen vuoden ajan hoiti Finnairin Itä-Suomen yritys- ja matkatoimistoasiakkuuksia.

Lappeenrannan lentoasemakiinteistö ja lentoaseman liiketoiminta siirtyivät vuoden 2016 alussa Finavialta Etelä-Karjalan liiton ja Lappeenrannan kaupungin perustamalle Saimaan lentoasema -säätiölle, joka on kentän liiketoiminnan hoitamista varten perustanut Lappeenrannan Lentoasema Oy:n.

Eija Joro pitää uutta tehtäväänsä maakunnallisen lentokentän johdossa mielenkiintoisena ja innostavana.

– Vastaavaa maakunnallista lentotoimintaa ei Suomessa ole aiemmin toteutettu.   Olen erittäin innoissani tästä mielenkiintoisesta mahdollisuudesta, mikä minulle tarjoutui. Keskeinen tehtäväni on kehittää lentoaseman toimintaa niin, että Lappeenrantaan avautuu uusia reittiyhteyksiä ja syntyy edellytyksiä pysyvälle lentotoiminnalle. Uskon vahvasti Saimaan alueen vetovoimaan ja siihen, että saamme yhdessä matkailutoimijoiden kanssa lisättyä alueen houkuttelevuutta matkailukohteena, Eija Joro kertoo.

Lappeenrannan Lentoasema Oy:n hallituksen puheenjohtaja Eelis Eskelinen on erittäin tyytyväinen, että Lappeenrannan Lentoasema Oy onnistui rekrytoimaan alan eturivin osaajan lentoliikennettä kehittämään.

– Tavoitteena on, että Lappeenrantaan kehittyy pysyviä lentoyhteyksiä, jotka palvelevat laajasti Kaakkois- ja Itä-Suomen liike-elämää, koulujen kansainvälisiä yhteyksiä ja asukkaita. Pidän tärkeänä, että lentoreittien kehittämisen rinnalla olemme mukana edistämässä matkailuklusterin verkostoitumista ja alueemme vetovoimaisuutta, Eskelinen sanoo. 

Iberia liittyy Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin Japanin-lentojen yhteishankkeeseen

ib

Lentoyhtiö Iberia liittyy tänään Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin Japanin-lentojen yhteishankkeeseen. 

Lentoyhtiöt jakavat yhteistyöhankkeeseen kuuluvan liikevoiton sekä tekevät yhteistyötä lentojen aikataulujen sekä hinnoittelun suhteen Japanin ja Euroopan välisillä lennoilla. Yhteishanke tuo Euroopan ja Japanin välillä matkustaville asiakkaille laajemman lentoverkoston, enemmän lentoja sekä parempia yhteyksiä ja kanta-asiakasetuja.

Japanin maa-, infrastruktuuri-, kuljetus- ja matkailuministeriö (MLIT) myönsi elokuussa Iberialle tarvittavat hyväksynnät, jotta Iberia voi liittyä Japan Airlinesin, British Airwaysin ja Finnairin yhteishankkeeseen Euroopan ja Japanin välisillä lennoilla. Iberia liityy yhteishankkeeseen tänään, ja aloittaa suorat lennot Madridin ja Tokion välillä kolme kertaa viikossa.

Yhteishanke avaa neljän lentoyhtiön reittiverkoston Japanin ja Euroopan välillä ja mahdollistaa lentoyhtiöiden välisen yhteistyön tällä kasvavalla ja tärkeällä markkinalla. Yhteistyöhanke vahvistaa myös oneworld®-allianssia ja parantaa sen kilpailuasemaa maailmanlaajuisessa lentoliikenteen allianssikilpailussa.

Yhteishankkeen hyödyt matkustajille:

  • Mahdollisuus lentojen varaamiseen kaikkien neljän lentoyhtiön lennoille riippuen omasta aikataulusta ja edullisimmista hinnoista
  • Online-varausmahdollisuus ja -lähtöselvitys kaikilla neljällä lentoyhtiöllä huolimatta siitä minkä lentoyhtiön lento on kyseessä
  •  Yhdistetty asiakaspalvelu
  • Poikkeustilanteiden parempi koordinointi

Iberian mukaantulo yhteishankkeeseen tekee Madridista viidennen hankkeen piiriin kuuluvan kentän Helsinki-Vantaan, Lontoon Heathrown, Madridin, Tokion Hanedan ja Tokion Naritan lentokenttien lisäksi. Kokonaisuudessaan tämä reittiverkosto tarjoaa yli 200 kohdetta Euroopassa ja 59 Japanissa.

“Toivotamme oneworld-kumppanimme Iberian tervetulleeksi kotimarkkinallemme Tokioon”, sanoo Japan Airlinesin pääjohtaja Yoshiharu Ueki. “Japan Airlinesin tavoitteena on lisätä näkyvyyttä Euroopassa ja tarjoamme tämän neljän lentoyhtiön yhteishankkeen kautta parempia etuisuuksia Japanin ja Euroopan välillä matkustaville asiakkaillemme.”

British Airwaysin pääjohtaja Alex Cruz toteaa:  ”On hienoa saada sisaryhtiömme Iberia mukaan tähän oneworld-kumppanien yhteishankkeeseen. Euroopan ja Japanin välisten lentojen lisääntyminen, koordinoidut aikataulut ja parantuneet kanta-asiakasedut ovat loistavia uutisia asiakkaillemme. Iberian suorat lennot Madridista Naritaan saavuttavat varmasti suuren suosion.”

Finnairin toimitusjohtaja Pekka Vauramo sanoo:  ”oneworld-kumppanimme Iberian mukaantulo yhteistyöhankkeeseen tuo meille lisää voimavaroja, ja odotamme innolla tiiviin yhteistyön aloittamista. Olen erityisen tyytyväinen asiakkaidemme puolesta, jotka matkustavat kahden mantereen väliä. Heille yhteistyö merkitsee uusia etuja ja enemmän vaihtoehtoja.”

Iberian pääjohtaja Luis Gallego toteaa: “Tämä on hieno päivä Iberialle. Palaamme Japaniin uusimmilla koneillamme ja teemme yhteistyötä upeiden kumppaneidemme British Airwaysin, Japan Airlinesin ja Finnairin kanssa. Olemme ylpeitä siitä, että voimme osaltamme vahvistaa allianssia ja tarjota ainoana lentoyhtiönä matkustajille suorat lennot Espanjan ja Japanin välillä.

Historiallinen yhteistyöhanke: Finavian työntekijät Aasian suurimman lentoaseman opissa

75540_546004615419854_806034333_n

Finavian ja 90 miljoonaa matkustajaa vuodessa palvelevan Pekingin lentoaseman välinen työntekijävaihto-ohjelma käynnistyi lokakuussa. Tavoitteena on oppia kiinalaista palvelukulttuuria ja jalkauttaa opittua Suomen lentoasemille. Kiinalaiset ovat Helsinki-Vantaan nopeimmin kasvava matkustajaryhmä ja Finavian tulevien vuosien merkittävä kasvun lähde.

– Tämä on Finavialle ja myös Pekingin lentoasemalle ensimmäinen operatiivisen tason henkilöstölle järjestetty vaihto-ohjelma. On hienoa, että työntekijämme pääsevät tutustumaan maailman toiseksi suurimman lentoaseman arkeen ja toimintatapoihin paikan päällä. Luvassa on varmasti paitsi hyödyllinen, myös ikimuistoinen kokemus, Finavian henkilöstöjohtaja Kaarina Soikkanen kertoo.

Kahden viikon työjakson aikana finavialaiset tekevät töitä Pekingin lentoaseman eri yksiköissä ja tutustuvat näin Kiinan palvelukulttuuriin ja kiinalaismatkustajien tarpeisiin eri näkökulmista.

– Toivottavasti saamme kotiintuomisina uusia oivalluksia ja käytännön oppeja siitä, miten voimme palvella kiinalaisia Suomen lentoasemilla entistä paremmin, Soikkanen sanoo.

Finavia ja Kiinassa yli 40 lentoaseman toiminnasta vastaava Capital Airports Holding Company solmivat tammikuussa 2016 yhteistyösopimuksen, jonka myötä Helsinki-Vantaa ja Pekingin lentoasema solmivat sisarlentoasemasopimuksen. Työntekijävaihto on ensimmäisiä sopimuksesta poikineita konkreettisia toimenpiteitä.

– Pekingin lentoaseman henkilökuntaa saapuu vaihtoon lentoasemillemme ensi keväänä. Seuraava ryhmä lähtee Suomesta Pekingiin arviolta reilun vuoden päästä, Soikkanen kertoo.

Helsinki-Vantaalla kansainvälisen asiakaspalvelun huippuosaajia

Finavian kasvu suuntautuu vahvasti Kiinaan. Kiinalaismatkustajien määrä kasvoi Helsinki-Vantaalla 50 prosenttia vuosina 2014–2015, ja viime vuonna kiinalaiset oli Helsinki-Vantaan neljänneksi suurin ulkomainen kansallisuus. Kiinalaisten määrä on kasvussa myös Lapin lentoasemilla.

Finavia pyrkii tekemään kiinalaisten asioinnista mahdollisimman helppoa ja sujuvaa. Yksi keskeisistä haasteista on kielimuuri – harva kiinalaisturisti osaa englantia.

– Aloitimme kesällä kiinankielisen opaspalvelun, joka on otettu vastaan hyvin positiivisesti. Kiinalaisten liikkuminen kentällä on helpottunut huomattavasti, kun he voivat asioida omalla kielellään, Helsinki-Vantaan lentoasemanjohtaja Ville Haapasaari Finaviasta kertoo.

Finavia on myös järjestänyt Helsinki-Vantaan työntekijöille kulttuurikoulutusta. Haapasaari kiittelee lentoasemahenkilökunnan palveluasennetta ja kertoo, että Helsinki-Vantaalla on töissä kansainvälisen asiakaspalvelun huippuosaajia.

– Lentoaseman työntekijöillä on ihailtava palveluasenne. Monet ovat perehtyneet kulttuureihin myös oma-aloitteisesti palvellakseen eri kansallisuuksia mahdollisimman hyvin esimerkiksi yhteisen kielen puuttuessa. Palvelualttiuden ansiosta olemme pärjänneet hienosti esimerkiksi asiakastyytyväisyystutkimuksissa. Iso osa menestyksestämme on lentoasemanhenkilökunnan ansiota, Haapasaari sanoo.

Helsinki-Vantaalla on kiinnitetty huomiota muun muassa kiinankielisten opasteiden ja kiinaa osaavan henkilökunnan määrään. Lisäksi lentoasemalla on kiinankieliset verkkosivut ja tilit Kiinan sosiaalisen median kanavissa Weibossa ja Youkussa.

– Hyvän palvelun ansiosta kiinalaiset saattavat lentää Helsinki-Vantaan kautta uudelleen, suositella meitä ystävilleen tai tehdä seuraavan Euroopan-matkansa Suomeen. Näin palveluosaamisesta hyötyy koko Suomi, Haapasaari sanoo.

Helsinki-Vantaa on Aasian-yhteyksien määrällä mitattuna Euroopan viidenneksi suurin lentoasema. Vuonna 2016 Helsinki-Vantaalta on 17 suoraa kohdetta Aasiaan. Kiinassa kohteita on viisi: Chongqing, Guangzhou, Peking, Shanghai ja Xi’an.