Finnair sai seitsemännen A350-lentokoneen ja toteutti sitä koskevan myynti- ja takaisinvuokraussopimuksen

a350xwb-finnair

Finnair on toteuttanut viime vuonna aiesopimuksena tiedottamansa järjestelyn, jossa se myy tänään vastaanottamansa Airbus A350-lentokoneen GE Capital Aviation Services Limitedille (“GECAS”) ja takaisinvuokraa sen käyttöönsä. Vuokrakausi on 12 vuotta, ja siihen liittyy lisäksi jatko-optioita.

Järjestelyllä on Finnairin vuoden 2016 kolmannen neljänneksen tulokseen noin 40 miljoonan euron kertaluonteinen positiivinen vaikutus, joka käsittää myyntivoiton lisäksi suojauksista ja ennakkomaksuista muodostuvan valuuttakurssivoiton.

Kuten aiemmin on kerrottu, myös Finnairin seuraavaksi toimitettavasta A350-lentokoneesta on voimassa vastaava sopimus, joka toteutuu koneen toimitushetkellä eli arviolta vuoden 2017 ensimmäisellä neljänneksellä.

Finnair on tilannut yhteensä 19 Airbus A350-900 XWB -lentokonetta Airbusilta, ja se on saanut niitä tähän mennessä seitsemän. Tällä hetkellä todennäköisen toimitusaikataulun mukaan Finnairilla on 11 kyseistä konetta vuoden 2017 loppuun ja 19 vuoden 2023 loppuun mennessä.

Muiden A350-koneiden rahoitusjärjestelyistä kerrotaan erikseen sitä mukaa, kun sopimuksia tehdään. Finnairin laivasto koostuu sekä omista että vuokratuista lentokoneista.

Finnairin operoimien ja omistamien koneiden luettelo edellisen vuosineljänneksen lopusta löytyy kokonaisuudessaan yhtiön internetsivuilta www.finnairgroup.com.

Nesteen Henrik Erämetsä puheenjohtajaksi edistyneiden biopolttoaineiden käyttöä lentoliikenteessä kehittävään EU-hankkeeseen

110040

Nesteen Henrik Erämetsä, Head of Aviation Regulation, on nimitetty biopolttoaineteollisuuden edustajana toiseksi puheenjohtajaksi EU-hankkeeseen ‘European Advanced Biofuels Flightpath’. Toiseksi puheenjohtajaksi on nimitetty Ruben Alblas KLM Royal Dutch Airlinesista.

“On hienoa, että Nesteen johtajuus biopolttoainealalla tunnustettiin tällä tärkeällä nimityksellä. Henrik on alansa tunnettu asiantuntija, jolla on vankka kokemus sekä energia-asioista että EU:n toimielimistä. Tämä hanke pyrkii edistämään kehittyneiden biopolttoaineiden käyttöönottoa myös lentoliikenteessä ja on askel kohti ilmailusta aiheutuvien kasvihuonekaasupäästöjen vähentämistä”, Nesteen Uusiutuvat tuotteet -liiketoiminta-alueen johtaja Kaisa Hietala sanoo.

Hanke tukee Pariisin ilmastosopimuksen tavoitteita ja EU:n tavoitteita kasvihuonekaasupäästöjen vähentämiseksi. Euroopan komissio, Airbus, johtavat eurooppalaiset lentoyhtiöt ja biopolttoaineiden tuottajat käynnistivät hankkeen vuonna 2011 vastuullisesti tuotettujen ja kaupalliseen käyttöön hyväksyttyjen lentoliikenteen biopolttoaineiden tuotannon, jakelun, varastoinnin ja käytön edistämiseksi. Tavoitteena on tuoda biopolttoaineet nopeammin markkinoille rakentamalla Eurooppaan edistyneiden biopolttoaineiden tuotantolaitoksia ja asettamalla tavoitetaso Euroopassa siviili-ilmailussa käytettävien, vastuullisesti tuotettujen biopolttoaineiden määrälle.

Tällä hetkellä hankkeessa mukana olevat biopolttoaineyhtiöt ovat Neste, Biochemtex, Honeywell UOP, Swedish Biofuels ja Total. Lentoyhtiöistä mukana ovat KLM, Air France, British Airways ja Lufthansa

“Lentoliikenne on nopeimmin kasvava liikenteen ala. Vastuullisesti tuotetut biopolttoaineet, operatiivinen tehokkuus ja lentokoneiden vähäisempi polttoaineen kulutus tarjoavat keinoja pienentää Euroopan unionin lisääntyvän lentoliikenteen hiilijalanjälkeä. Ne auttavat myös saavuttamaan IATA:n tavoitteen ilmailualan hiilineutraalista kasvusta vuodesta 2020 alkaen sekä vähentämään hiilidioksidipäästöjä edelleen. Olen iloinen voidessani hyödyntää asiantuntemustani näiden tavoitteiden saavuttamiseksi”, Henrik Erämetsä sanoo.

Finnair avaa suorat reitit San Franciscoon ja Alicanteen kesällä 2017

plane_tail

Finnair jatkaa reittiverkostonsa kasvattamista ja avaa kausireitin San Franciscoon kesäkuussa 2017. Finnair lentää San Franciscoon 1.6.-30.9.2017 välisenä aikana kolmesti viikossa. Lennot Helsingistä San Franciscoon operoidaan tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin.

Uusi pohjoinen reitti San Franciscoon tarjoaa hyvät matkustusajat Skandinavian, Baltian ja Venäjän lisäksi myös useista Keski-Euroopan kaupungeista matkustaville asiakkaille. Uusi San Franciscon reitti on osa Finnairin yhteishanketta American Airlinesin, British Airwaysin ja Iberian kanssa. Yhdessä nämä neljä lentoyhtiötä tarjoavat yhteensä yli 100 päivittäistä lentoa Euroopan ja Pohjois-Amerikan välillä. Finnair lentää San Franciscon lisäksi kesällä 2017 myös New Yorkiin, Chicagoon ja Miamiin.

“San Francisco on erinomainen lisä Finnairin kasvavaan kohdeverkostoon”, sanoo Finnairin kaupallinen johtaja Juha Järvinen. “Lentoreitti Helsingin kautta Pohjois-Amerikan länsirannikolle on aikataulultaan erittäin kilpailukykyinen myös Euroopasta tuleville vaihtomatkustajillemme.”

Finnair lisää kesän 2017 tarjontaansa myös uuden reitin Espanjan Alicanteen. Espanjan Alicanteen Finnair lentää jopa neljä viikoittaista lentoa 26.3.-27.10.2017 välisenä aikana. Lisäksi Finnair lisää kaksi viikkovuoroa Malagaan kesä-heinäkuussa ja tarjoaa yhteensä 11 viikkovuoroa Malagaan kesälomakaudella. Viime kuussa Finnair kertoi myös avaavansa kesällä 2017 uudet reitit Menorcaan ja Ibizalle.

Päivystyksen keskittäminen edellyttää ensihoidolle omaa lääkärihelikopteria Kaakkois-Suomen alueelle

6b7b21cb-c8b4-4c6d-8132-de17ce72f255-main_image

FinnHEMS FH10 lääkärihelikopterin sijoituspaikka on Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kuva: HUS/Matti Snellman

Ensihoidon kuljetusmatkat Kaakkois-Suomessa ovat pidentymässä päivystyksen keskittämisen vuoksi. Kriittisessä tilassa olevien potilaiden tehokkaaseen ensihoitoon tarvitaan kuitenkin usein lääkäriä. Ratkaisuksi ehdotetaan lääkärihelikopteria, joka avulla toteutuisi myös ensihoidon alueellinen tasa-arvo.

HUS, Carea ja Eksote ovat lähettäneet sosiaali- ja terveysministeriölle esityksen Kaakkois-Suomeen sijoitettavasta lääkärihelikopterista. Hyks-erva –alueella toimii nykyisin yksi Helsinki-Vantaalle sijoitettu lääkärihelikopteri. Sen noin 2500 vuosittaisesta hälytyksestä kuitenkin vain alle 50 suuntautuu Carean ja Eksoten alueelle. Syynä on liian pitkä lentomatka.

– Ensihoidon tärkeimpiä kysymyksiä on kriittisesti sairaiden tai loukkaantuneiden potilaiden hoito ensimmäisen kahden tunnin aikana. Lääkärihelikopterin avulla saadaan tuotua laajempia tehohoitokeinoja nopeammin paikalle, sanoo Carean ensihoidon vastuulääkäri Petri Loikas.

Hyksin ensihoidon linjajohtaja, ylilääkäri Markku Kuisma muistuttaa, että lääkärihelikopterin käyttöönotolla on positiivisia vaikutuksia koko ensihoidon kehittymiseen:
– Henki ja asenne paranevat myös maayksiköiden kohdalla. Ei pidä myöskään unohtaa lääkärikopterin kautta tapahtuvan lääkärikonsultoinnin mahdollisuutta.

Helikopteri edullisin ratkaisu
Tulevan sote-uudistuksen myötä ollaan laajan tason päivystystoimintaa keskittämässä Suomessa 12 sairaalaan. Kaakkois-Suomen osalta se todennäköisesti merkitsee ensihoidon kuljetusmatkojen pidentymistä. Kriittisten potilaiden hoitamiseksi tarvitaan siis lisää lääkäriyksiköitä.

Pääkaupunkiseudun tiheästi asutulla alueella käytetään lääkärimaayksikköä, koska helikopteri ei voi laskeutua kaikkialle. Olisivatko uudet maayksiköt ratkaisu myös Kaakkois-Suomeen?

– Käytännössä ei, koska helikopterin lentoalueen peittämiseen tarvittaisiin noin neljä lääkärimaayksikköä ja se tulisi kalliimmaksi, koska jokaista yksikköä kohden tarvittaisiin ainakin viisi lääkärivakanssia, Petri Loikas sanoo.

Samasta logistisesta syystä olisi uuden lääkärihelikopterin järkevin sijoituspaikka Utin lentoasemalla, jolloin muun muassa Saimaan vesistöalue olisi helikopterin toiminta-alueella. Uuden lääkärihelikopterin toimintakuluista suurin osa syntyy lentotoiminnasta, josta vastaisi valtio. Hyks-ervan sairaanhoitopiirit maksaisivat puolestaan lääkäritoiminnan kulut.

Lusin maantietukikohta käyttöön Baana 16 -lentotoimintaharjoituksessa

ilmave_hn-nousussa-maantietukikohdasta_20110517

Kuva: Ilmavoimat

Karjalan lennosto järjestää Baana 16 -lentotoimintaharjoituksen 23.9.–1.10.2016. Harjoituksen lentotoiminta tapahtuu Lusin maantietukikohdasta ja Rissalan tukikohdasta käsin. Lusissa vierailee harjoituksen aikana Ruotsin ilmavoimien Gripen-monitoimihävittäjiä.

Harjoitukseen osallistuu yhteensä noin 380 henkilöä, joista puolet toimii Lusin tukikohdassa. Reserviläisiä on harjoituksessa mukana noin 80. Harjoituksen johtajana toimii Karjalan lennoston komentaja eversti Jari Mikkonen.

Lentotoiminnan osalta harjoituksen tavoitteena on toteuttaa ohjaajille lentokoulutusohjelmien mukaisia koulu- ja harjoituslentoja tilapäiselle sotilaslentopaikalle eri olosuhteissa. Lentotoimintaan osallistuu 89 Hornet-monitoimihävittäjää, Hawk-suihkuharjoituskoneita sekä muuta ilmavoimien lentokalustoa.

Henkilökunnalle ja varusmiehille sekä kertausharjoitukseen osallistuville reserviläisille koulutetaan Ilmavoimien uutta taistelutapaa, toimintaa maantietukikohdassa sekä harjoitetaan joukkoja toimimaan poikkeusolojen tehtävissään.

Baana 16:n varsinainen harjoitus- ja lentotoimintavaihe alkaa maanantaina 26.9. ja päättyy perjantaina 30.9. Lentotoimintaa on päivittäin kello 9–23. Lentotoiminnasssa on päivittäin tauko kello 17–18.

Ruotsin ilmavoimien osallistuminen Baana-harjoitukseen

Ruotsin ilmavoimien lento-osasto toteuttaa Suomen ja Ruotsin ilmavoimien Cross Border -toimintaan kuuluvia lentoja Lusiin Baana 16 -harjoituksen yhteydessä Gripen-monitoimihävittäjillä. Ruotsin ilmavoimien koneet vierailevat Lusin tukikohdassa keskiviikkona 28.9.

Liikennejärjestelyt valtatie 5:llä

Baana 16 -lentotoimintaharjoitus aiheuttaa muutoksia liikennejärjestelyihin Lusin maantietukikohdan lähialueella. Valtatie 5 katkaistaan yleiseltä liikenteeltä lauantaina 24.9. kello 12 alkaen.

Suljettava tieosuus on etelästä Heinolan moottoritien ja Jyväskyläntien (Valtatie 4) liittymästä valtatietä 5 Mikkeliin päin, pohjoisessa tien 140 ja valtatie 5 risteykseen saakka. Kiertotie järjestetään tietä 140 pitkin. Kiertotiellä on alennettu nopeusrajoitus.

Valtatie 5 avataan liikenteelle perjantaina 30.9. kello 18 mennessä.

Kaakkois-Suomeen esitetään omaa lääkärihelikopteria

HUS, Carea ja Eksote toivovat, että Kaakkois-Suomi saisi oman lääkärihelikopterin. Perusteluna on alueen ensihoitopalvelun turvaaminen myös tulevaisuudessa. Sairaanhoitopiirit ovat lähettäneet asiasta esityksen sosiaali- ja terveysministeriölle.

Etelä-Suomessa Hyksin erityisvastuualueella (erva) toimii tällä hetkellä vain yksi HUS:n kustantama lääkärihelikopteriyksikkö. Kaikkiaan Suomessa on kuusi lääkärihelikopteria, viisi niistä toimii yliopistosairaaloiden yhteydessä ja kuudes on sijoitettu Rovaniemelle. Helikoptereiden lentotoiminnasta vastaa FinnHEMS Oy.

HUS:n, Carean ja Eksoten johtajat muistuttavat, että lääkärihelikoptereiden nykyiset määrä ja sijaintipaikat perustuvat vuonna 2009 – 2011 tehtyihin suunnitelmiin ja sen hetkisessä tilanteessa tehtyihin sosiaalipoliittisiin linjauksiin. Lähivuosina toteutettava sote-uudistus tulee kuitenkin merkittävästi muuttamaan tätä asetelmaa. Lisäksi päivystystoimintaa keskitetään Suomessa.

Tasa-arvoisen päivystystoiminnan turvaamiseksi Hyksin erva-alueella on alueen sairaanhoitopiirien mielestä perusteltua sijoittaa Kaakkois-Suomeen yksi uusi lääkintähelikopteriyksikkö tukemaan erityisesti Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan ensihoitoa.

Finnairin elokuun 2016 liikennetiedot: Matkustajamäärä kasvoi 2,3 prosenttia vertailukaudesta

finnair_takeover_25_sek_firstframe

Finnairin kokonaiskapasiteetti tarjotuilla henkilökilometreillä mitattuna kasvoi elokuussa 7,5 prosenttia ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 3,5 prosenttia edellisvuoden vastaavasta ajanjaksosta. Matkustajakäyttöaste laski 3,2 prosenttiyksikköä viimevuotisesta ja oli 83,1 prosenttia (86,3 prosenttia).

Finnairin suurimman liikennealueen Aasian kapasiteetti kasvoi elokuussa 12,3 prosenttia erityisesti Fukuokan ja Guangzhoun reittiavausten myötä, ja liikenne kasvoi 5,4 prosenttia. Amerikan-liikenteen kapasiteetti kasvoi elokuussa pääasiassa Chicagon vuorolisäysten myötä 17,2 prosenttia, ja myydyillä henkilökilometreillä mitattu liikenne kasvoi 8,0 prosenttia.

Euroopan-liikenteen kapasiteetti kasvoi 1,2 prosenttia edellisvuodesta ja liikenne myydyillä henkilökilometreillä mitattuna kasvoi 0,5 prosenttia. Kotimaan liikenteen kapasiteetti supistui 0,7 prosenttia ja liikenne väheni 0,8 prosenttia.

Reittiliikenteen rahtikapasiteetti tarjotuilla rahtitonnikilometreillä mitattuna kasvoi elokuussa 4,9 prosenttia, ja myydyt tonnikilometrit kasvoivat 8,7 prosenttia. Lisäksi Finnairin kokonaisrahtikapasiteettiin sisältyy viikoittain kaksi DHL:n operoimaa rahtilentoa Helsingin ja Brysselin välillä sekä osuus IAG:n kanssa jaetusta rahtilennosta Helsingin ja Lontoon välillä.

Elokuussa Finnairin lennoista 88,9 prosenttia (91,9) saapui aikataulussa.

Syyskuun 2016 liikennetilasto julkaistaan maanantaina 10.10.2016.

Finnairin lentoliikenteen suoritteet elokuu 2016

elokuu 2016 muutos % vuoden 2016 alusta muutos %
Koko liikenne yhteensä
Matkustajat 1000 981,7 2,3 7 295,3 6,6
Tarjotut henkilökilometrit milj. 3 045,8 7,5 22 778,4 7,4
Myydyt henkilökilometrit milj. 2 530,9 3,5 18 270,7 6,3
Matkustajakäyttöaste % 83,1 -3,2 p 80,2 -0,8 p
Rahti ja posti tn 12 490,3 9,6 96 415,6 14,2
Tarjotut tonnikilometrit 450,4 9,4 3 357,1 8,6
Myydyt tonnikilometrit 302,6 4,2 2 215,7 8,2
Kokonaiskäyttöaste % 67,2 -3,4 p 66,0 -0,3 p
Euroopan reittiliikenne
Matkustajat 1000 633,8 2,3 4 526,7 5,1
Tarjotut henkilökilometrit milj. 1 216,5 1,2 8 925,2 3,1
Myydyt henkilökilometrit milj. 960,4 0,5 7 062,9 3,3
Matkustajakäyttöaste % 78,9 -0,6 p 79,1 0,2 p
Pohjois-Amerikan reittiliikenne
Matkustajat 1000 30,8 2,5 207,3 18,1
Tarjotut henkilökilometrit milj. 263,9 17,2 1 841,5 28,4
Myydyt henkilökilometrit milj. 219,0 8,0 1 495,8 22,9
Matkustajakäyttöaste % 83,0 -7,1 p 81,2 -3,6 p
Aasian reittiliikenne
Matkustajat 1000 170,6 5,2 1 196,0 5,4
Tarjotut henkilökilometrit milj. 1 460,1 12,3 11 016,6 7,9
Myydyt henkilökilometrit milj. 1 282,4 5,4 9 020,7 6,1
Matkustajakäyttöaste % 87,8 -5,8 p 81,9 -1,4 p
Kotimaan reittiliikenne
Matkustajat 1000 146,4 -1,0 1 365,4 11,1
Tarjotut henkilökilometrit milj. 105,3 -0,8 995,1 10,1
Myydyt henkilökilometrit milj. 69,1 -0,8 691,4 10,4
Matkustajakäyttöaste % 65,6 -0,0 p 69,5 0,2 p
Rahtiliikenne
Rahti reittiliikenteessä yhteensä 11 210,6 12,3 84 695,5 14,7
– Euroopan rahtiliikenne tn 2 220,0 37,4 16 966,5 24,5
– Pohjois-Amerikan   rahtiliikenne tn 884,2 22,8 6 155,1 17,9
– Asian rahtiliikenne tn 7 972,3 6,1 60 422,7 12,1
– Kotimaan rahtiliikenne tn 134,2 1,3 1 151,1 6,2
Rahtilento tn** 1 279,7 -9,5 11 697,5 10,3
Kokonaisrahti- ja posti tn 12 490,3 9,6 96 415,6 14,2
Tarjotut rahtitonnikilometrit* milj. 129,7 5,0 987,4 7,0
Myydyt rahtitonnikilometrit milj. 76,0 6,3 581,1 13,7
Tarjotut   reittiliikenteen rahtitonnikilometrit* milj. 121,8 4,9 923,4 7,1
Myydyt   reittiliikenteen rahtitonnikilometrit milj. 69,4 8,7 521,7 13,8
Rahtiliikenteen kokonaiskäyttöaste* % 58,6 0,7 p 58,8 3,5 p
– Pohjois-Amerikan rahtiliikenteen käyttöaste* % 37,9 2,4 p 39,9 0,1 p
– Aasian rahtiliikenteen   käyttöaste* % 63,1 2,2 p 61,4 4,3 p
Reittiliikenteen rahdin kokonaiskäyttöaste* % 57,0 1,9 p 56,5 3,3 p

* Laskentaperusteena on käytetty keskimääräistä operatiivista kuljetuskapasiteettia

** Mukana myös Finnairin ostoliikenne

– Muutos- %: muutos edellisvuoden vastaavaan ajankohtaan nähden (p = prosenttiyksikköä)

– Tarjotut henkilökilometrit: Tarjottujen paikkojen lukumäärä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Myydyt henkilökilometrit: Matkustajien lukumäärä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Matkustajakäyttöaste: Myytyjen henkilökilometrien osuus tarjotuista henkilökilometreistä

– Tarjotut tonnikilometrit: Matkustajien, rahdin ja postin kuljetukseen tarjottujen tonnien määrä kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Myydyt tonnikilometrit: Kuljetettujen matkustajien, rahdin ja postin muodostama kuorma tonneissa kerrottuna lennettyjen kilometrien määrällä

– Kokonaiskäyttöaste: Myytyjen tonnikilometrien osuus matkustajien, rahdin ja postin kuljetukseen tarjotuista tonnikilometreistä

Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkuu – uusia kaukoreittejä Yhdysvaltoihin

B787 LNH Full res-6110

Norwegian avaa ensimmäistä kertaa suorat kaukoreitit Yhdysvaltojen ja Espanjan välillä. Kesästä 2017 lähtien Norwegian lentää Barcelonan sekä New Yorkin, Los Angelesin, San Franciscon ja Fort Lauderdalen välillä. Lisäksi Norwegian avaa ensi vuoden maaliskuussa uuden suoran reitin Kööpenhaminan ja San Franciscon välille. Tämä tuo myös suomalaisille matkustajille uusia mahdollisuuksia lentää eri puolille Yhdysvaltoja.

Norwegianin kansainvälinen kasvu jatkuu vahvana. Yhtiö lanseeraa nyt neljä täysin uutta reittiä Barcelonan ja New Yorkin (EWR), Los Angelesin (LAX), San Franciscon (OAK) ja Fort Lauderdalen (FLL) välillä kesäkuusta 2017 alkaen. Norwegianilla on jo nyt seitsemän tukikohtaa Espanjassa, yli 1 000 työntekijää ja laaja reittiverkosto Euroopassa mukaan lukien Espanjan sisäiset reitit. Yhtiö perustaa nyt myös tukikohdan Barcelonaan uutta kaukolentotoimintaa varten.

– Barcelonan ja Yhdysvaltojen välisten suorien lentojen lanseeraus on uusi merkkipaalu Norwegianille. Espanjan markkinat ovat meille tärkeät. Norwegian on alusta asti otettu Espanjassa vastaan erittäin hyvin. Monet espanjalaiset lentävät Norwegianin reiteillä Espanjan sisällä ja muualle Eurooppaan. Myös yhä useammat amerikkalaiset lentävät kanssamme Eurooppaan. Toivotamme myös uudet matkustajat molemmin puolin Atlanttia tervetulleiksi ensi kesänä alkaville lennoillemme, jotka lennetään uusilla Dreamlinereilla, sanoo Norwegianin toimitusjohtaja Bjørn Kjos.

Norwegian lentää suorilla lennoilla Helsingistä Barcelonaan, mistä uudet reitit tarjoavat mahdollisuuden lentää Norwegianin jatkoyhteyksillä edelleen eri puolille Yhdysvaltoja.

Uusi reitti Kööpenhaminan ja San Franciscon välille
Norwegian lanseeraa myös uuden suoran reitin Kööpenhaminan ja San Franciscon (OAK) välillä keväästä 2017 lähtien. Norwegianin hyvät Helsinki-Kööpenhamina-yhteydet tuovat uuden reitin myös Suomesta lähtevien matkustajien hyödynnettäväksi nykyisten Helsingistä Yhdysvaltoihin Tukholman, Oslon ja Kööpenhaminan kautta olevien hyvien yhteyksien lisäksi.

Vuodesta 2014 lähtien Norwegian on lentänyt San Franciscoon suorilla lennoilla sekä Tukholmasta että Oslosta. Uusien lanseerauksien myötä Norwegianilla on kaukoreitit Yhdysvaltojen ja Skandinavian pääkaupunkien, Lontoon, Pariisin ja Barcelonan välillä.

– Uudet reitit mannerten välillä hyödyttävät matkailua ja paikallisia talouksia. Olemme iloisia, että voimme luoda lisäarvoa ja uusia työpaikkoja sekä Yhdysvalloissa että Euroopassa. Tämä on kuitenkin vasta alku. Olemme tilanneet 260 uutta lentokonetta ja lanseeraamme tulevaisuudessamonia uusia reittejä, jatkaa Kjos.

Kasvu globaaliksi lentoyhtiöksi
Norwegian lanseerasi ensimmäisen kaukoreitin vuonna 2013 Oslon ja New Yorkin välillä ja pian tämän jälkeen Tukholman ja New Yorkin välillä. Sitä mukaan, kun yhtiö on ottanut vastaan uusia Boeing 787 Dreamlinereita, on mannertenvälisten reittien määrä kasvanut ja yhtiön kansainvälistymisstrategian toteuttaminen edennyt. Vuonna 2014 Norwegian aloitti lennot Lontoon ja Yhdysvaltojen välillä ja tämän vuoden elokuussa Pariisin ja Yhdysvaltojen välillä. Tällä hetkellä Norwegianilla on yhteensä 42 reittiä Yhdysvaltojen ja Skandinavian pääkaupunkien, Lontoon ja Pariisin sekä Skandinavian pääkaupunkien ja Bangkokin välillä.

Nyt Norwegianilla on kaukolentotukikohdat New Yorkissa, Fort Lauderdalessa, Lontoossa ja Bangkokissa. Norwegianilla on tällä hetkellä Yhdysvalloissa lähes 500 amerikkalaista työntekijää. Se on enemmän kuin millään muulla ei-amerikkalaisella lentoyhtiöllä.

Norwegianilla on nyt yhdeksän lentokohdetta Yhdysvalloissa: New York, Los Angeles, San Francisco, Fort Lauderdale, Las Vegas, Orlando, Boston, Puerto Rico ja St. Croix. Talvikaudella Norwegian lentää myös Karibian ranskalaisten saarten Martiniquen ja Guadeloupen sekä Bostonin, New Yorkin ja Baltimore/Washingtonin välillä. Lisäksi Norwegianilla on reitti Guadeloupen ja Fort Lauderdalen välillä.

Norwegianin lentäjille uusi työehtosopimus

norwegian-tail-fin-hero-max-manus

Palvelualojen työnantajat Paltan ja Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY:n hallinnot hyväksyivät Norwegian Air Resources Finlandin liikennelentäjien uuden työehtosopimuksen.

Lentoyhtiö Norwegianin Suomessa toimiville liikennelentäjille on aiemmin neuvoteltu paikallinen työehtosopimus Norwegianin omistaman miehistysyhtiö Ab Norwegian Air Resources Ltd:n ja liikennelentäjien yhdistyksen välillä.

Nyt solmittu uusi liittojen hyväksymä työehtosopimus pohjautuu aiempaan paikalliseen sopimukseen ja on voimassa 31.3.2018 saakka. Sopimus vastaa kustannusvaikutukseltaan työllisyys- ja kasvusopimuksen toisen jakson ja kilpailukykysopimuksen periaatteita.

Norwegian Air Resources Finlandin työehtosopimuksen piirissä on Suomessa noin 80 liikennelentäjää.

Finnair lisää lentoja pohjoiseen keväälle 2017

Finnair tail

Finnair lisää lentoja Kittilään, Ivaloon ja Kuusamoon kevään hiihtosesonkiin ajalle 26.3-2.5.2017. Tarjottujen istuinten määrä tuolla ajanjaksolla kasvaa yli 15 000 istuimella viime vuodesta ja lentoja on yli 90 enemmän kuin viime vuonna vastaavana ajanjaksona. Tarjonnan lisääntymiseen vaikuttaa pääsiäisen sijoittuminen huhtikuun puoleenväliin.

“Pääsiäisen sijoittuminen huhtikuulle jatkaa hiihtosesonkia, ja lisäämme tuntuvasti lentoja viime vuodesta”, sanoo Finnairin Suomen myynnistä vastaava johtaja Rolf Backman. “Olemme iloisia voidessamme näin tukea hiihtosesongin jatkumista keväthangilla. Aikatauluissa on huomioitu niin kotimaan matkailijat erityisesti pääsiäisen ympärillä, että Aasiasta ja Euroopasta tulevat asiakkaat.”

Kittilä-Ivalo-kolmiolentojen määrä kasvaa 59:ään lentoon 26.3.-2.5.2017. Lisäksi Finnair lentää tuona ajanjaksona Kittilään, Ivaloon ja Kuusamoon myös suoria lentoja seuraavasti:

  • Kittilään 16-20 suoraa lentoa viikoilla 13-15, kymmenen suoraa lentoa viikolla 16 ja kolme suoraa lentoa viikolla 17.
  • Ivaloon noin kymmenen suoraa lentoa viikoilla 13-15, kuusi suoraa lentoa viikolla 16.
  • Kuusamoon 11 suoraa lentoa viikoilla 13-15, seitsemän suoraa lentoa viikolla 16 ja kuusi suoraa lentoa viikolla 17.

Lentojen aikataulut vaihtelevat hieman viikoittain. Osa lennoista on suunniteltu palvelemaan lähinnä kotimaisia matkaajia, ja osa yhdistyy sujuvasti Finnairin Euroopan ja Aasian lentoihin Helsingistä.

Lisäksi aiemmin kerrotut lennot Tampereelta ja Turusta Kittilään jatkuvat 15.4.2017 asti.